Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jak zjistit port na kterém je připojena GPS

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Mám MDA III a GPS Holux 210 od Sunnysoftu. Nainstaloval jsem ovladač z CD, chtělo to restart PDA, provedl jsem. Smart Maps prohledává všechny COM porty, ale GPS nenajde. Pocket Kim při nastavení na COM1 nadává, že GPS nefunguje, při COM 2 nic neříká. Pocket streets taky není spokojen s žádným COM portem. Programy samozřejmě spouštím postupně a vždy až po ukončení předešlého. Mám zatím na stole pokusnou konfiguraci propojenou na 12 V zdroj. Je možné, že GPS, když nevidí na satelity nereaguje vůbec?

    Jak zjistím pořadí toho COM portu na který je připojen kabel? V nastavení jsem nic nenašel.

    Rád bych si to zkonfiguroval na stole, abych nemusel tahat notebook do auta nemluvě o tom, že se mi nechce mrznout při nekonečných pokusech.

    Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Vyzkoušej COM1 a rychlost 4800 ... mně to takhle běhalo na Looxovi.
    Předpokládám, že máš napájení správně zapojené, když to zkoušíš ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Už je to rok a půl, co jsem měl Holuxe a MDA, takže se mi to vykouřilo z hlavy, ale vzpomínám si, že podobné problémy jsem měl také a že problém byl tuším v originál ovladači, který byl u GPS (nesnášelo se s MDA a hádalo se s navigačním SW). Zkus neinstalovat ovladač z originál CD u GPS, ale použij jen ovladače pro GPS u navigačního SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Díky,
    na ty ovladače od Holuxe jsem taky myslel, jenže nevím jak se jich zbavit. Pouhé odinstalování nepomohlo. SW stále hlásí, že port COM 1 nejde otevřít i když dám rychlost 4800.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    zkuste v komunikaci vypnout automaticky prijem infra. Jinak by to mel byt com1, a rychlost 4800.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Vypnul jsem příjem infra a v okamžiku připojení Holuxe došlo k Hard resetu. Naštěstí jsem včera před zahájením pokusů zálohoval na kartu
    Nicméně ten Hard reset bych v téhle situaci neočekával.

    Tak teď musím počkat na obnovení zálohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    Taky bych ho necekal, delal jsem to hodne krat, ale tohle se mi nestalo. Kdyz uz je to resetle nechcete tam zkusit nahrat jenom GPS info z prilozeneho CD a vyzkouset GPSku na cistem pristroji?
    :sarcastic: dobra rada nad zlato:?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Pozdě,
    záloha už je obnovena, spustil jsem Smart maps a v nastavení ho nechal hledat GPS, ale nenašel ji. Když jsem nastavil COM1 a 4800 a zadal zapnout GPS, začala GPS blikat a program se nebrání. (Dříve protestoval) Polohu neukáže, mám ji sice na okně, nejbližší domy cca 100 m vzdálené výhled směrem na jih, ale asi to nestačí. Myslím, že teď zkusím nainstalovat ten GPSViewer od Holuxe.

    Pomohlo by k rozchození GPS, kdybych ji vystrčil na smetákové tyči z okna cca 1 metr od zdi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    to urcite pomuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Tak už mi to chodí, hard reset, zakázáni Ir portu a vystrčení z okna pomohlo. Nejdřív jsem ho otevřel GPS viewerem od Holuxe a potom pustil Smart maps. Cyklomapa ihned po spuštění našla a zobrazila pozici. Tak to teď doufám jenom přenesu do auta.

    Ještě jednou děkuju všem za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Snad jen: nezapomeň ji sundat z toho smetáku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    Na mem garminovi se da zapnout demo mod, takze pri testovani se nemusi vystrkovat z okna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    378

    Mám problém s Holuxem 230 GPS. Po posledním nabití baterie mi nechce detekovat družice, stále svítí oranžová. Bluetooth spojení bez problémů. Měl někdo podobný problém? Dá se to nějak softwarově spravit aniž bych přístroj reklamoval?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 22:06
  2. Replikace portu, na kterém je pověšená GPS - využití ve více navigačních SW
    Od TomTomX_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 20:51
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 20:57
  4. jak zjistit port na ktery se pripoji Bluettoh zarizeni (GPS)
    Od thcom_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-01-2006, 01:35