Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nastavení HSCSD na Ipaqu 3630 + Nokia 6310 s GO kartou

  1. #1
    Guest

    Chlopi, poradíte mi někdo jak nastavit na Ipaqu 3630 + Nokia 6310 s GO kartou hscsd abych se mohl připojovat na internet?? GPRS přes GO nefunguje (akorát na wap). Díky za každou pomoc!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Vytáčet budeš +420602900009 a do pole extra modem settings zadej init. string pro HSCSD
    (V.110):

    +cbst=81,0,1;+chsn=6,3,0,8

    Prikazy se lisi podle alokovanych time slotu (vyse zmineny je pro 3+1)

    Vice viz
    http://www.nokia.com/phones/productsupport/6310/guides.html
    (je tam i pruvodce pro PocketPC)

    PavelR.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    A máš na té GO-kartě aktivovanou datovou službu?
    Ta se totiž automaticky aktivuje jenom v případě, pokud je zakoupena Go sada s WAP telefonem. V ostatních případech je nutno ji aktivovat na lince *88 a zde se řídit kroky automatického hlasového systému. Druhou možností je zaslání SMS ve tvaru DATA A na číslo 999111. Deaktivace se provádí SMS zprávou ve tvaru DATA D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Guest

    Jsem vám moc vděčný za vaši pomoc, ale pořád to nefunguje! Když dám připojit, tak to napíše, že to vytáčí T011,420606xxxxxx a v telefonu se ozve tydydy tydydy a konec! Jsem fakt v koncích. Z eurotel help linky se neozývají, tak já fakt nevím. Nemůžete mi to někdo vysvětlit polopaticky, prosím? Jo a DATA aktivované mám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jasne, kouknete jeste na Connections -> Dialing Locations -> Dialing Patterns. Myslim, ze z toho hned pochopite, kde je chyba[] Pokud ne, rozepisu to vic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Při volání na internetové číslo i na domácí tlf. modem mám ve všech 3 položkách Dialing Patterns (tj. local,long distance i international calls) nastavenu hodnotu "G" (bez uvozovek). Zatím se mi ani jednou a to při volání jak přes HSCSD tak i GPRS nepodařilo spojení nenavázat. (Ipaq 3870 a spojení přes Bluetooth s Nokií 8910).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Guest

    Jéééééj chlapi, díky moc!! Už vše funguje jak má!!!![]
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    7

    Opravdu má být v příkazyu chsn 6,3,0,8 ?

    Podle Nokie AT help tam je první číslo maximálně 5.

    podle Eurotelu tam má být 6,0,0,0

    Tak co je tedy správně ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Zdravim,

    parametry +chsn jsou

    wAiur, wRx, topRx, codings

    wAiur = wanted air interface user rate (1 = 9600kbs, 2 = 14400kbs, 3 = 19200kbs,4 = 28800 atd.)
    wRx = wanted number of timeslots (1 = jeden slot, 2 = dva sloty atd., 0 = pocet timeslotu bude pridelen siti)
    topRx = nejvyssi pozadovana hodnota <wRx> pri netransparentnim prenosu (0 = pri dalsim datovem hovoru se pozadovky na prenos - tj. <wAiur> a <wRx> - nezmeni)
    codings - 0 = nastaveni bude prideleno siti

    +chsn=6,0,0,0 je tedy z pohledu operatora nejvyhodnejsi a z pohledu uzivatele nejbezpecnejsi nastaveni (tzn. vetsinu parametru definuje sama sit). S nastavenim je samozrejme mozne i experimentovat (pokud to schroupe telefon a predevsim nastaveni site operatora) a neexistuje tedy jen jeden spravny prikaz ale hned nekolik.

    PavelR.

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    43

    Ahojte,

    mam k tomuto otazocku, ako nastavit hsdsc cez bluetooth. Ked nastavim klasicky string tak Ipaq vytaca cez Irda modem. Vie mi niekto poradit ako spojazdnit bluetooth cez 3850+bluetooth kabat a nokia 6310i ? Diky...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ipaq 3630 a nokia 7110 s internet
    Od vurmik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-04-2004, 21:47
  2. Velikost CF karty k IPaqu 3630
    Od Pheek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-10-2002, 14:33
  3. Jak nejdéle prodloužit životnost baterie Ipaqu 3630
    Od jflouma v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2002, 12:49
  4. iPAQ 3870 + Nokia 6310 a internet
    Od Pet_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-08-2002, 09:31
  5. Software pro praci s SMS a seznamem na Nokia 6210, 6310 a další
    Od Kiwisek_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-04-2002, 22:55