Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

MDA IV - konec dohadů, nyní oficiálně:)

Arkobad (134)|3.2.2005 13:07
[QUOTE="botur"]Sice nevim k cemu tam bude to EDGE, myslim si, že tuto technologii "průměrní až nadprůměrní" uživatelé PDA nevyužijeme. Podle mě čím víc "krávovin" tim je daný přístroj poruchovější - jak hardwarově tak hlavně softwarově, samozřejmě zbytečně drahý, těžký a velký. Co z toho plyne? Podle mě to bude nepraktická velká cihla.
Tím tento přístroj nechci zhazovat ani nijak kritizovat. Toto je můj názor na zařízení ALL-IN-ONE.
Radek:) [/QUOTE]

Coze? EDGE je kravovina? EDGE nejak zvetsi velikost a vahu??? Prumerny uzivatel KOMUNIKATORU neoceni zlepseni KOMUNIKACNICH vlastnosti? Tento prispevek tedy fakt nechapu!
mmambo (118)|3.2.2005 15:16
Chybí mi HW tlačítka na kontakty a kalendář a oba telefonní a ještě lépe na nabídku Start a návrat do today či na taskmanager u displaye. Navíc zda bude klávesnice rozumně lokalizovatelná!!! a funkční modem přes BT!!! ne jako u MDA lll. Nicméně celkově hlasuji ano!:D
Kato_ce4you (970)|3.2.2005 17:40
Tak na MDA IV jsem se hodne tesil - vicemene moc nezklamalo - co se tyce funkci (je mozne, ze to EDGE tam bude, stejne jako z druhe strany druhy displej + klavesnice (aka N9x10), mozna me akorat trochu prekvapuje slabsi procesor (na to, ze se bude prodavat az za pul roku a to v CR jestli vubec, tak nejdriv za rok (aby si operatori nepohrbili MDA III zaziva)). Ale co se tyce DESIGNU! - humus nejvetsi! Skaredsi vec jsem od HTC jeste nevidel :( Je to jakasi kombinace MDA Compact a MDA II (po MDA III kupodivu ani stopy - ackoliv mam proti MDA III spoustu vyhrad, tak design je rovna vazne nejlepsi). Rikal jsem si, ze uz ten MDA Compact ma hnusnej design, ale tim ze je malej, tak jsem mu to odpustil, ale tohle :(( (cast s displejem je proste "BIG Compact" - fakt nemusim). Klavesnici jsem taky nechtel, ale je to takhle aspon lepsi, nez u MDA III - styl otoceni o 180° aka "Tablet PC" :) A pokud by to bylo zavrene, tak by se chranil displej - fajn :)
Takze hlasovani se radsi zdrzuji - fakt nevim, pro co hlasovat..
[QUOTE="mmambo"]Chybí mi HW tlačítka na kontakty a kalendář a oba telefonní a ještě lépe na nabídku Start a návrat do today či na taskmanager u displaye. [/QUOTE]
Jak jsem napsal - buhvi, jestli ta tlacitka nebudou zvenku :cool: A jeste jedna vec - zrovna to tlacitko Start - tak to tam je i na te vnitrni klavesnici - na tom obrazku, jak ho sem vlozil XP, je docela dobre videt ;)
botur (67)|3.2.2005 19:06
[QUOTE="Arkobad"]Coze? EDGE je kravovina? EDGE nejak zvetsi velikost a vahu??? Prumerny uzivatel KOMUNIKATORU neoceni zlepseni KOMUNIKACNICH vlastnosti? Tento prispevek tedy fakt nechapu![/QUOTE]

nechci se fakt nikoho dotknout, ani rikat, ze EDGE je na nic. Akorat se domnivam, ze prumerny uzivatel to fakt nevyuzije nebo jen z velmi male miry. Vsak se podivejme napr. na MMS jaky to byl "BOOM", a schavlne kolik jich dnes posilate? Mobilni operatori apod. musi vymyslet nove "lakadla" aby si udrzeli trh a umeli sve zakazniky zaujmout!
PavelR. (2184)|3.2.2005 20:06
[QUOTE="botur"]nechci se fakt nikoho dotknout, ani rikat, ze EDGE je na nic. Akorat se domnivam, ze prumerny uzivatel to fakt nevyuzije nebo jen z velmi male miry. [/QUOTE]

... ja si myslim, ze prumerny uzivatel, ktereho mas namysli by si podobne zarizeni vubec nemel kupovat nebot jeho hlavni sila je prave ve spojeni PDA s datovymi funkcemi. Srovnavat uzitecnost MMS a EDGE je trochu mimo :) ...

PavelR.
Arkobad (134)|3.2.2005 20:13
[QUOTE="botur"]
nechci se fakt nikoho dotknout, ani rikat, ze EDGE je na nic. Akorat se domnivam, ze prumerny uzivatel to fakt nevyuzije nebo jen z velmi male miry. Vsak se podivejme napr. na MMS jaky to byl "BOOM", a schavlne kolik jich dnes posilate? Mobilni operatori apod. musi vymyslet nove "lakadla" aby si udrzeli trh a umeli sve zakazniky zaujmout![/QUOTE]

Komunikator si clovek kupuje kvuli komunikaci. A kdo by tedy neocenil zlepseni/zrychleni komunikace vylepsenim GPRS o EDGE?
Scythe_ce4you (130)|3.2.2005 22:40
No myslim si ze tu budem jediny ale chyba mi moznost pouzitia klavesnice v portrait mode......
MrMarkus_ce4you (45)|4.2.2005 09:19
EDGE je fajn, má to pár ale. První je funčknost, respektive nefunkčnost EDGE mimo dobře pokryté kokality typu velká města. Druhé ale je energetická náročnost a zahřívání zařízení při provozu EDGE. EDGE je hlavně alespoň dle mého názoru dočasná technologie, na rozdíl do UMTS, to bude dle všeho řešení co tu bude velmi dlouho, déle než tu byly všechny verze GSM dohromady. Výhodou UMTS je rozšiřitelnost a nezávislost mnoha částí na tom jakou technologií se bude implementovat na nižší vrstvě.
Arkobad (134)|4.2.2005 10:40
[QUOTE="MrMarkus"]EDGE je fajn, má to pár ale. První je funčknost, respektive nefunkčnost EDGE mimo dobře pokryté kokality typu velká města. Druhé ale je energetická náročnost a zahřívání zařízení při provozu EDGE. EDGE je hlavně alespoň dle mého názoru dočasná technologie, na rozdíl do UMTS, to bude dle všeho řešení co tu bude velmi dlouho, déle než tu byly všechny verze GSM dohromady. Výhodou UMTS je rozšiřitelnost a nezávislost mnoha částí na tom jakou technologií se bude implementovat na nižší vrstvě.[/QUOTE]

1) EDGE bude brzy implementovano na vsech BTS, kdezto UMTS bude dlouho (ne-li naporad) jen ve velkych mestech.

2) EDGE bude v dobe uvedeni MDA4 na nas trh normalne fungovat, kdezto UMTS jeste dlouho fungovat nebude, takze proste z naseho pohledu je tam zbytecne (ja ho nevyuziju, protoze za rok od nakupu MDA4 stejne pujdu do MDA5)

3) S tou energetickou narocnosti a zahrivanim bych to nevidel tak dramaticky - EDGE v pohode zvladaji daleko mensi Nokia telefony s daleko mensi kapacitou baterie.
blue face (120)|4.2.2005 12:45
EDGE: na mobilmanii píšou v článku k novémukomunikátoru HP, že tento má EDGE na rozdíl od budoucího konkurenta MDA IV. ,kde výrobce vsadil na WCDMA.

Nevím, jací to jsou odborníci, ale podle nich MDA IV. nebude mmít EDGE.

A dokonce v podrobnějším článku k MDA IV. je to dokonce titulek CHYBĚJÍCÍ EDGE BUDE ŠKODA.
PavelR. (2184)|4.2.2005 15:37
[QUOTE="blue face"]
Nevím, jací to jsou odborníci, ale podle nich MDA IV. nebude mmít EDGE.
[/QUOTE]

... no myslím, že na mobilmanii mají informace stejné jako mi tady - tj. zatím jen ze stránek T-mobilu.

PavelR.
Arkobad (134)|4.2.2005 16:19
Presne tak. Ja netvrdim, ze tam EDGE bude. Nicmene vsichni, kteri vice ci mene hlasite upozornuji na to, ze tam EDGE nebude, vychazeji porad z te jedne tiskove zpravy, ktera proste jen EDGE nezminuje. Ale nezminuje treba ani pamet a baterii a nikdo z toho nevyvozuje, ze to bude bez pameti a baterek.

Je porad jeste teoreticka nadeje, ze se pritomnost EDGE v komunikatoru s UMTS predpoklada jaksi automaticky, protoze UMTS bude jeste dlouho pouze ve velkych mestech, kdezto na EDGE budou brzy upgradovany vsechny GSM zakladnove stanice. Muzeme se podivat pro inspiraci jinam: treba na UMTS telefony od Nokie (ktere umi zaroven i GSM/GPRS) - maji podporu EDGE, nebo ne? Ja mam pocit, ze maji. A take si myslim, ze to malokdo v tiskove zprave o UMTS telefonu zduraznuje.

Ale rad bych upozornil na neco jineho. Ne ze by mechanicke provedeni MDA4 bylo nejak uplne inovativni, ale zarizeni od HTC vetsinou dojdou opravdu velkeho rozsireni mezi lidmi. Cili rozhodne stoji za zamysleni, jestli nejsme svedky bud noveho smeru v oblasti PDA, nebo spis rozdvojeni cesty vyvoje na klasicka mala a lehka PDA bez klavesnice a na vetsi a tezsi PDA s QWERTY klavesnici, ktera budou obsahovat uplne vsechny dostupne technologie bez velkeho ohledu na hmotnost a velikost. Tato nova vetev muze smerovat smerem ke komunikratorum ala Nokia 9500 a navazat tak na prerusenou vyvojovou vetev handheldu s WinCE (Jornada 720). Ve finale by se takove stroje mohly priblizit mininotebookum (ale stale velikosti "kompatibilnich" s kapsou u saka). Samozrejme vse zalezi na tom, jak tato zarizeni (at od HTC, ci od Motoroly) uspeji na trhu. Ale mozna opravdu jsme svedky vyvojoveho "rozcesti".
Miloš Strouhal (3997)|4.2.2005 16:26
Hlasuji pro tu větev s klávesnicemi. Už několik let mi tu chyběj.. Byl jsem na ně dost navyknutý. Ať už z handheldů, nebo z Bussines Navigatorů jež jsem používal.. Jsem ochoten slevit z váhy a rozměrů, pokud zařízení má použitelnou plnohodnotnou klávku:yes:
blue face (120)|4.2.2005 16:46
Že by? Že by konečně alespoň trošku důstojné pokračování PSIONů? Sem s nimi. Hlasuji za "těžkou"větev.
Arkobad (134)|4.2.2005 16:56
;-)

Ja jsem samozrejme take pro, Jornada 720 byl bozi stroj.

Prave proto bych u MDA4 byl pro to, aby displej v landscape modu byl na celou sirku zarizeni (a nebyl tedy 640x480, ale 800x480). Velikost zarizeni by se nezvetsila, hmotnost mozna trosku. Do kapsy (natoz za opasek ci do ledviny) se to furt vejde a na telefonovani je BT bondovka (jen poradne rozchodit hlasove ovladani pres tu BT bondovku - snad WM2005). Jeste by to chtelo CF2 slot (na harddisk) a ten TV/VGA vystup - a je to skvele zarizeni.

Ale jak tak na MDA4 koukam, tak jsem cim dal zvedavejsi na tu zadni stranu. Vzdyt reproduktor a mikrofon je (nad rozdil od Nokia Communicatoru) na strane s displejem - tedy na VNITRNI STRANE ! Jak se s tim tedy telefonuje, kdyz je to zavrene a displej (a mikrofon a repraky) je primacklej ke klavesnici? To ma druhej mikrak a reprak jeste na zadni strane, nebo se s tim da telefonovat jen v otevrenem stavu (proboha jak?)?
Arkobad (134)|4.2.2005 16:58
[QUOTE="blue face"]Že by? Že by konečně alespoň trošku důstojné pokračování PSIONů? Sem s nimi. Hlasuji za "těžkou"větev.[/QUOTE]

Tohle jeste ne - furt je to jen hybrid, resp. prechodovej mode (vyvojovej meziclanek)l. Na komfort prace na psionech (5mx ci Revo) ci WinCE handheldech (Jornada 720) to zdaleka nema.
Johana_ce4you (73)|6.2.2005 19:50
Ta klávesnice mi přijde malá. Pokud chci pohodlně pracovat, musím tam dostat deset prstů, to tady nevypadá. Pak už mi přijde jedno, jesli píšu jedním prstem na integrované klávesnici nebo stylusem na obrazovce.
Arkobad (134)|6.2.2005 20:04
[QUOTE="Johana"]Ta klávesnice mi přijde malá. Pokud chci pohodlně pracovat, musím tam dostat deset prstů, to tady nevypadá. Pak už mi přijde jedno, jesli píšu jedním prstem na integrované klávesnici nebo stylusem na obrazovce.[/QUOTE]

Psat deseti prsty na klavesnici kterehokoli komunikatoru mam pocit, ze nejde. Jeda pokud nekdo ma mikroprsty jako trilete dite.
S trochou stesti to pujde sesti (tri na kazde ruce), ale spis to vypada na dva palce.
S komunikatorem v terenu stejne ani jinak psat nejde, clovek ho musi drzet v rukach a pak se stejne jen pise palcema. Pokud to nekdo chce pouzivat na psani diplomky v klidu a pohodli kolejniho apartma, muze si k tomu koupit treba velkou bluetooth klavesnici ;-)
plnata (9)|15.2.2005 00:48
Já teda věřila, že MDA IV bude vylepšené MDA II, ale je to s tou klávesnicí zcela něco jiného. NECHCI !!!!! Co se budu mořit s nějakou klávesnicí a její váhou, když píšu stylusem jako drak. To prstama na PC klávesnici tak rychle neumím a to mám původně kurs psaní na stroji, takže to celkem zvládám obstojně. V tomhle MDA II nemá chybu, není zde zbytečně nic navíc, co by mě jen obtěžovalo. Mám přetaktováno, takže to chodí slušně, kapacita paměti vyhovuje, v záloze mám SDčka, Internet stejně prohlížím na PC - nutný zbytek dat stahovaný přes MDA již nevyžaduje nijakou novou ještě rychlejší technologii - gprs stačí, v takže budu čekat na něco dalšího po MDA IV, co nebude takové monstrum. A oželím i snad lepší kamery, stejně mám v tašce kvalitní foťák, pokud potřebuji někde udělat dobrou fotku.
No, každý má jiné nároky na funkčnost a myslím si, že mnozí to chtějí jen z prestiže, ne proto, že by přístroj bezebytku využili se všemi novinkami a "vylepšeními" ("zhoršeními"). Jen můj názor .....
Arkobad (134)|15.2.2005 08:28
No, treba prijde dalsi generace MDA Compact....


Ale POZOR, na nasledujici adrese jsou k videni DALSI FOTKY MDA4 - tedy hlavne zadni strana, na ktere neni lautr NIC (maximalne reproduktor). Zadnej druhej displej! Jak se s tim bude v zavrenem stavu telefonovat?

Ale pozitivni prekvapeni: ma to MiniUSB konektor ! Ted uz jen aby to byl USB Host.

Link: http://www.palmserver.cz/clanek.php3?show=2456
Vystavěl (43)|15.2.2005 08:50
Pro telefonování v zavřeném stavu budou asi tlačítka sluchátek na hřbetu otočného kloubu. Chybou je absence druhého displaye - asi nebude vidět, který nezvaný telefonista si bude zrovna chtít se mnou popovídat !!!:no: :no: :no:
Arkobad (134)|15.2.2005 08:55
[QUOTE="Vystavěl"]Pro telefonování v zavřeném stavu budou asi tlačítka sluchátek na hřbetu otočného kloubu. Chybou je absence druhého displaye - asi nebude vidět, který nezvaný telefonista si bude zrovna chtít se mnou popovídat !!!:no: :no: :no: [/QUOTE]

Na druhou stranu, pokud tam uz budou WM2005, tak tam asi bude zaintegrovany i ten Microsofti system na rozpoznavani/syntezu hlasu, ktery uz ted umi vytocit libovolny kontakt, precist zpravu, rict, kdo vola, atd...
beecher (9270)|15.2.2005 09:33
Tak nejvic mne dostava to umisteni stylusu... Pekna ptakovina...
Uz vidim, jak to nejaky pravak v "rezimu MDA2" (viz. prvni obrazek, zadni strana priklopena na klavesnici) bude vytahovat pravou rukou, kdyz je vlevo...
Este rypnuti co mne napada: A jeste nesmim zapomenout na obslehnuty koncept 2 videokamer z SE Z1010...
Miloš Strouhal (3997)|15.2.2005 10:15
Nemáte někdo poblíž sebe nějaké šikovné grafiky, nebo tak podobně? Já už zadal na našem grafickém oddělení ať něco udělají s těma fotkama, a zkusí vytáhnout ty písmenka kolem vnější kamery, aby se dalo přečíst kolik to má megapixelů.. Ale jestli se jim to podaří, to fakt nevim..
beecher (9270)|15.2.2005 10:19
[QUOTE="xp"]Nemáte někdo poblíž sebe nějaké šikovné grafiky, nebo tak podobně? Já už zadal na našem grafickém oddělení ať něco udělají s těma fotkama, a zkusí vytáhnout ty písmenka kolem vnější kamery, aby se dalo přečíst kolik to má megapixelů.. Ale jestli se jim to podaří, to fakt nevim..[/QUOTE] Prave jsem to zkouknul: 1.3MEGA PIXELS...
Tu druhou stranu se mi opravdu nepodarilo vylustit...
Miloš Strouhal (3997)|15.2.2005 10:24
Hmm, vypadá to tak..:? Trochu málo, čekal jsem alespoň 2 ...
beecher (9270)|15.2.2005 10:30
[QUOTE="xp"]Hmm, vypadá to tak..:? Trochu málo, čekal jsem alespoň 2 ...[/QUOTE] To nevypada, to je fakt... Ten "citelny" text zacina svislou carou, pak je tam tecka a pak se trochu hure rozpoznava 3...
Miloš Strouhal (3997)|15.2.2005 10:36
Mam to před sebou vytisknuté na velkém formátu, jemně zaostřené, a ta jednička vypadá nějak divně. Vypadá jako jednička, ale zrcadlově otočená.. Divné..:?
Varf (20)|15.2.2005 10:44
[QUOTE="xp"]Mam to před sebou vytisknuté na velkém formátu, jemně zaostřené, a ta jednička vypadá nějak divně. Vypadá jako jednička, ale zrcadlově otočená.. Divné..:? [/QUOTE]
Bohuzel to doopravdy je jen 1.3Mpix :-(
beecher (9270)|15.2.2005 10:49
[QUOTE="xp"]Mam to před sebou vytisknuté na velkém formátu, jemně zaostřené, a ta jednička vypadá nějak divně. Vypadá jako jednička, ale zrcadlově otočená.. Divné..:? [/QUOTE] XPe, vzmuz se (tzn. podivej se pravde do oci) :D a zapomen na americke spionazni filmy jako napr. Nepritel statu... ;) Holt je to bitmapa, tu muzes zvetsovat, ostrit, ale pokud tam ta informace neni, tak ji z toho nevydolujes ani za vlast...
Tj. receno, to je jako kdybys chtel z 2Mpx fotaku tisknout A0 celoplosne v 300dpi... Taky to tam proste nebude a ten obrazek bude vypadat priserne...
Miloš Strouhal (3997)|15.2.2005 10:54
Ty mne asi nechápeš. Vždyť já vím, že je to 1.3 MPix, taky tam to číslo vidím, jen po zvětšení a zaostření mi ta jednička přijde divná, nic víc netvrdím!
st.tom_ce4you (365)|15.2.2005 11:34
Pro mne je tedy MDA IV jedno velke zklamani a pomalu se zacinam pripravovat na nakup telefonu a PPC zvlast.
yasmeene2 (794)|15.2.2005 12:05
Jinak si myslím že hovory se budou v zavřeném stavu zvedat těma dvouma nepopsanýma tlačítkama na boku..
Varf (20)|15.2.2005 12:09
ja to ale nemyslel nijak zle jen jsem rekl ze bohuzel to tak je :-(
Dzejkob (286)|15.2.2005 14:49
Bohuzel dopadlo to sice tak, jak sem si myslel, ale presto jsem aspon na chvili doufal ze..no nic.S 2 megovym fotakem i bez optickeho zoomu by to aspon byla nejaka revoluce a bylo by to lepsi, nez vymyslet prapodivne napady s druhym fotakem pro videokonferenci :no: .Nechci byt skepticky, ale vypada to, ze ani MDA 4 nebude nejaka zasadni revoluce, sice ma VGA displej, ale to je nutnost se kterou se pocitalo na 100% a to ostatni je takove standartni nebo az moc nestandartni a tudiz nevyuzitelne.Jak uz sem jednou rekl, kombinace PDA a telefon bude pro me lepsi.
beecher (9270)|16.2.2005 09:31
Male rypnuti: Chcete neco lepsiho nez MDA IV a funkcni? :D

http://www.intrinsyc.com/products/mob_ref_sys/intel_2700g/index.asp
Bohuzel pouze referencni zarizeni pro vyvoj dalsich zarizenich postavenych na Intel 2700G chipu, ale podle vseho je to Phone Edition...

K tomu "funkcni": Proc jsou vsechny obrazky s vypnutym zarizeni? Ze by zatim jenom "hezka" obalka? :D
Miloš Strouhal (3997)|16.2.2005 10:27
To co jsme tu včera řešili je již vyřešené. 100% 1.3MPix, viz foto. A k tomu i pár obrázků pro ujasnění představy o rozměrech a podobě MDA IV..;) Bude to fakt OBR! Ale jestli si mam vybrat za půl roku mezi MDA III, Nokií 9500 a MDA IV, tak snad ani neni třeba komentovat které zařízení to vyhraje..;)
MDA III je již teď mírně zastaralá, a ještě k tomu z části nefunkční, a Nokie 9500 je cihla v pravém slova smyslu..:? A navíc není ani příliš "chytrá" a "hardwarově nadupaná". Ani v nejmenším tak jako MDA IV. Ačkoliv i MDA IV má evidentně také velké množství "much". Tzn., že za půl roku buď koupím PDA s VGA a mobil zvlášť (zradim hnutí Phone edition..:D ), a nebo MDA IV. Jiné řešní v té době asi nebude možné..
00048899_mda-iv-compared-1_qxt9.jpg 00048899_mda-iv-compared-2_fxNP.jpg 00048899_mda-iv-compared-4_TdY8.jpg 00048899_mda-iv-compared-5_mAYu.jpg 00048899_mda-iv-compared-6_WJu7.jpg 00048899_mda-iv-compared-7_dbhR.jpg 00048899_mda-iv-compared-8_AJs.jpg 00048899_mda-iv-compared-9_cv14.jpg 00048899_mda-iv-compared-11_PrB3.jpg 00048899_mda-iv-compared-14_K03Q.jpg
Miloš Strouhal (3997)|16.2.2005 10:33
[QUOTE="beecher"]Male rypnuti: Chcete neco lepsiho nez MDA IV a funkcni? :D[/QUOTE]
Fuj, ošklivější Phone Edition jsem ještě v životě neviděl..:?
plnata (9)|16.2.2005 10:45
Čím víc se dovídám o MDA IV, tím víc o tomto zařízení pochybuji... óóóó - jak nepraktické.... k čemu takové monstrum. To už zrovna můžu tahat notebook. Chci mít přehled při telefonování, což MDA IV neposkytuje .... nebo že by se mi chtělo to celé nejdřív pracně otevřít, podívat se a pak někde na klávesnici shánět čím hovor vzít ..... :mad:
beecher (9270)|16.2.2005 10:51
[QUOTE="xp"]Fuj, ošklivější Phone Edition jsem ještě v životě neviděl..:? [/QUOTE] Ja taky nerikam, ze je to nejaky krasavec, vsak to taky neni normalne k prodeji urcene zarizeni ale referencni zarizeni, jak aplikovat pouziti Intel 2700G chipu, tzn. u takoveho zarizeni se na nejaky design moc nehraje...
No, ale Phone Edition s 4" VGA, Intel PXA 270, Intel 2700G, 128MB RAM, 64MB ROM, USB OTG, BT, IrDA, CF & MMC/SD(IO), fotak, VGA vystup na monitor/projektor zni velmi dobre...
By mne zajimalo, kolik ten DevKit stoji... :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|16.2.2005 10:53
[QUOTE="xp"]... A k tomu i pár obrázků pro ujasnění představy o rozměrech a podobě MDA IV..;) Bude to fakt OBR! ..[/QUOTE]
U mne není co řešit, já vlastnil vždy pořádné pádlo = 5 let Nokia 2110 a s větší baterkou to byla váha, potom Alkáč 715 a nyní MDA2... v mezičase i několik prcků, ale vždy véčko (StrarTac, V50, E700).. a tak to bude nyní kombinace pádla a véčka, no ;) ...
Miloš Strouhal (3997)|16.2.2005 10:58
:D To je přesný, ty rozměry mne neodradí, ani ten průměrnej foťák..

Všimli jste si, jak je NOKIE 9500 vlastně ošklivé zařízení? Takovej levnej plasťák, v porovnání s MDA IV.. Ten design čtyřky se mi začíná líbit víc a víc..:yes: To šmrcnutí alá MDA Compact je vlastně docela dobrý nápad.
Miloš Strouhal (3997)|16.2.2005 11:02
[QUOTE="beecher"]
No, ale Phone Edition s 4" VGA, Intel PXA 270, Intel 2700G, 128MB RAM, 64MB ROM, USB OTG, BT, IrDA, CF & MMC/SD(IO), fotak, VGA vystup na monitor/projektor zni velmi dobre...
By mne zajimalo, kolik ten DevKit stoji... :D[/QUOTE]
Vyměním klidně ten grafickej čip za absenci antény..:yes: :) V dnešní době nejsem ani v nejmenším ochoten kupovat zažízení s anténou.
Navíc když se na to zařízení podívám, působí na mne velice mohutně. Řekl bych, že to bude taky pořádná CIHLA.. A ještě ke všemu ošklivá a s anténou alá rok 2003..
beecher (9270)|16.2.2005 11:47
[QUOTE="xp"]Vyměním klidně ten grafickej čip za absenci antény..:yes: :) V dnešní době nejsem ani v nejmenším ochoten kupovat zažízení s anténou.
Navíc když se na to zařízení podívám, působí na mne velice mohutně. Řekl bych, že to bude taky pořádná CIHLA.. A ještě ke všemu ošklivá a s anténou alá rok 2003..[/QUOTE] Ale jo, taky to neni urceno na bezne pouzivani, ale vyvoj dalsich zarizeni...
Jenom jsem chtel rict, ze ty parametry zni velmi slusne i na to, ze je to DevKit...
Arkobad (134)|16.2.2005 18:23
[QUOTE="beecher"]XPe, vzmuz se (tzn. podivej se pravde do oci) :D a zapomen na americke spionazni filmy jako napr. Nepritel statu... ;) Holt je to bitmapa, tu muzes zvetsovat, ostrit, ale pokud tam ta informace neni, tak ji z toho nevydolujes ani za vlast...
Tj. receno, to je jako kdybys chtel z 2Mpx fotaku tisknout A0 celoplosne v 300dpi... Taky to tam proste nebude a ten obrazek bude vypadat priserne...[/QUOTE]

Asi neznas program FocusMagic... ;-)
Miloš Strouhal (3997)|28.3.2005 13:12
miroslav_ce4you (219)|28.3.2005 18:16
[QUOTE="xp"]pár zajímavých foteček..:) [/QUOTE]

To si mozem ist rovno kupit uz murarsku tehlu...
A to nosit vo vrecku...

PDA mam od decembra a nenapisal som na klavesnici ani slovo :D :D :D
ze by tam mal ist trend vyvoja ???

Na zaklade Microsoft Voice Command by som myslel, ze ovladanie hlasom by malo byt cielom dalsieho trendu vyvoja :)

...
Morte_ce4you (261)|28.3.2005 20:46
Tu klávesnici bych taky nejradsi oželel, ale stejně si ho asi koupim.
Ace-steal (45)|1.4.2005 02:16
Nevim nevim, je to příšerná CIHLA (no flame, pls)
Martin Ráž Hoch (1832)|2.6.2005 11:45
Hele, chlapi, tak uz je predpoklad na cenu MDA IV - melo by to byt kolem 17 tisic, ale vic nevim - je to v Mobilitach;o), alespon myslim...