Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: propojovací kabel PDA <--> COM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    12

    Existuje nějaká možnost propojit iPAQ3870 se zařízením co má jen COMport ? Nějakej kabel, nebo redukci. Nějak nemohu nic najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Není náhodou u tohoto iPAQu kolébka s dvojicí konektorů (COM a USB)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    12

    Bohužel nemám kolébku, a to, že má dva konektory jsem netušil.
    Takže muj problem vyřeší koupě kolébky, hmm, tak to jste mě nepotěšili.
    Co takhle nějaký levnější řešení, ale vto tedy moc nedoufám /
    Jinak díky za natuknutí
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    12

    No a další problem je, že to ma obracenej konektor COM. Takze v PC je samec, a na tom zarizeni, co ja potrebuji pripojit je samice (
    Takže jeste nejakou redukci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mel by jit koupit i samotny kabel. Pokud sezenete kabel, tak ten je plne kompatibilni napric modelovymi radami KROME tech nejstarsich (h3100, h3600 a h3700) a pak cele rady h1900. V pripade kolebky jsou kompatibilni zarizeni h3800, h3900 a h5000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... a kromě sériového kabelu k iPAQu bude potřeba ještě i nullmodemový kabel. Ale ani to nemusí vést k úspěšnému propojení dvou DCE zařízení.

    Jen na vysvětlenou, snažíš se mezi sebou připojit dvě DCE (Data Communication Equipment) zařízení, což bežným způsobem nelze udělat. Běžná sériová komunikace se děle mezi DCE (např. PDA, obvykle konektor samice) a DTE (PC, obvykle konektor samec) zařízeními (něco jako master a slave). Dvě DCE zařízení (např. PDA a telefon) mužou mezi sebou fungovat jen s tzv. null modemem (má překřížené Tx a Rx). Já jsem se o podobné pokoušel jen jednou a bezúspěšně. Více o sériové komunikace a propojování DCE zařízení zde ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TV out kabel
    Od Henry13_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 20:52
  2. Propojovací kabel mini USB -> 3.5 Jack
    Od Martin P3300 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 15:55
  3. USB kabel pro MIO 168 ?
    Od bigkubik v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2006, 12:44
  4. kabel RDS-TMC
    Od in0_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 03-10-2006, 15:06
  5. USB kabel 3v1
    Od Brco_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-07-2005, 22:21