Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

PocketPC a Apple

Offler_ce4you (7)|21.1.2005 11:10
Ahoj,
potreboval bych poradit. Mam zajem zakoupit od Apple iBook 12" a chci se zeptat jak se da synchronizovat PPC s Mac OS X. iBook bych mel na cesty a doma mel normalni PC. PDA by bylo MDA III. Diky vsem za radu, nic takoveho jsem zde nenasel.

Offler
beecher (9270)|21.1.2005 11:57
No, první rada bude nekupovat Apple... :D
Druhá zkusil bych SynCE.
patros_ce4you (29)|21.1.2005 12:28
moje rada je zkusit

http://www.markspace.com/missingsync_pocketpc.php

kdysi jsem to používal na svém Mac OS X, ale raději synchronizuji jenom s pracovními Windows, neradno míchat dohromady


Drummer_ce4you (42)|21.1.2005 23:15
http://www.pocketmac.net/
Offler_ce4you (7)|22.1.2005 12:19
beecher: nemuzu si pomoct, ten ibook se me hrozne libi mno :]
Kdyby neco bylo i na Amigu tak budu pouzivat i to. Sem proste clovek odkojenej starou dobrou Motorolou, pouzivam PeC, stavim PeC pro lidi, libi se me PC tuning, ale zaroven miluju tyhle stary veci, nebo jenom exoticky.

patros: copak ? blbne synchronizace, nebo to kompletne rozhazi data ?

Jinak diky vsem za linky, zatim sice nb nemam, ale az bude tak vyzkousim a poreferuji jak se to chova atd. :)

Jinak kdo ma zajem se kouknout jak to tady vypadalo pred par lety, popr. jaky byl svet bez PDA a PC, muzu doporucit:


http://www.bytefest.org/

BTW: tohle neni spam, jen moznost si rozsirit "obzory" :D
patros_ce4you (29)|23.1.2005 21:57
Nejsem si jist, co přesně bylo problémem, ale iMac i MissingSync mám stále, tak to budu zkoušet s mým novým iPaqem a za týden se zkusím ozvat s výsledkem. Budu synchronizovat s nejaktuálnější verzí Mac OS X, iSync a Missing Sync a naproti tomu také s Windows XP SP1, Outlook 2002 a ActiveSync 3.8. Uvidíme, co všechno poztrácím ;)
patros_ce4you (29)|29.1.2005 17:28
[QUOTE="patros"]Nejsem si jist, co přesně bylo problémem, ale iMac i MissingSync mám stále, tak to budu zkoušet s mým novým iPaqem a za týden se zkusím ozvat s výsledkem. Budu synchronizovat s nejaktuálnější verzí Mac OS X, iSync a Missing Sync a naproti tomu také s Windows XP SP1, Outlook 2002 a ActiveSync 3.8. Uvidíme, co všechno poztrácím ;) [/QUOTE]

Tak po necelém týdnu mohu konstatovat, že vícestranná synchronizace probíhá dobře (pokud mi něco neušlo). Jediným úskalím na straně Mac OS X je nutnost synchronizovat před připojením na Net v případě, že je s adresou IP přiděleno i jméno klienta, protože pak Missing Sync přebírá toto dočasné jméno a ne uživatelem nastavené jméno počítače. Tím pádem dochází k dotazu na spárování s novým protějškem u iPaqu a bylo by nutné smazat jedno ze dvou existujících partnerských zařízení. Dalším oříškem zůstává synchronizace poznámek, na straně Mac OS X jsou sice Stickies, ale Missing Sync neřeší takovou synchronizaci. Momentálně neznám žádné řešení tohoto problému.
Offler_ce4you (7)|3.2.2005 17:57
Takze to mam radost, asi si nekoupim nb, ale Apple mini. Jsem rad, ze vetsina veci funguje, poznamky zase tolik prioritni nejsou, jako kalendar, emaily atd. :)
UnionS8 (61)|4.3.2005 15:15
A existuje nejaky zpusob, jak pripojit PDA k OSX ne kvuli synchronizaci, ale jen pro prenos dat. Mam na mysli, ze bych si nahraval v praci do PDA MP3 a dokumenty a cestou z prace se jim venoval. Cili zadna synchronizace kalendaru a kontaktu, jen pripojeni PDA kvuli datum...

Dik
beecher (9270)|4.3.2005 15:29
[QUOTE="UnionS8"]A existuje nejaky zpusob, jak pripojit PDA k OSX ne kvuli synchronizaci, ale jen pro prenos dat. Mam na mysli, ze bych si nahraval v praci do PDA MP3 a dokumenty a cestou z prace se jim venoval. Cili zadna synchronizace kalendaru a kontaktu, jen pripojeni PDA kvuli datum...
[/QUOTE] Tezko... Protoze se zadne PDA (tedy ty bez USB hostu a asi ani ty ne) netvari jako USB Mass Storage, takze vzdy potrebuji Active Sync...
Bude IMHO jednodussi si koupit ctecku karet do USB... ;)
UnionS8 (61)|4.3.2005 15:32
Dik za odpoved. Tohle reseni jsem mel schovany jako posledni variantu. Co sa da robit :-)
Problem je, ze si neumim zkompilovat ten programek pro OSX :?
UnionS8 (61)|19.10.2005 16:16
Máte prosím někdo zkušenost s PocketMac? Stáhnul jsem si demo a nějak mi to nejde. A The missing Sync se mi nechce kupovat, páč je 3x dražší a nemají ke stažení demo, takže nevím, jestli bych si za 50 ďolků nepořídil drahou zkušenost, že tudy cesta nevede.
Dík za odpověď.
Ozzy_ce4you (48)|10.7.2006 11:45
[QUOTE="beecher"][QUOTE="UnionS8"]A existuje nejaky zpusob, jak pripojit PDA k OSX ne kvuli synchronizaci, ale jen pro prenos dat. Mam na mysli, ze bych si nahraval v praci do PDA MP3 a dokumenty a cestou z prace se jim venoval. Cili zadna synchronizace kalendaru a kontaktu, jen pripojeni PDA kvuli datum...
[/QUOTE] Tezko... Protoze se zadne PDA (tedy ty bez USB hostu a asi ani ty ne) netvari jako USB Mass Storage, takze vzdy potrebuji Active Sync...
Bude IMHO jednodussi si koupit ctecku karet do USB... ;)[/QUOTE]

MacBook budu mít sice až zítra, ale myslím, že by MacOS měl podporovat Mass Storage. Takže pak by mělo stačit použít Card Export. Mýlím-li se, opravte mne :)
Ozzy_ce4you (48)|10.7.2006 11:45
Jinak řeším stejný problém, jak budu synchronizovat v MacOS s Compactem... :sarcastic: dík za každou pomoc, radu, aplikaci... :)
beecher (9270)|10.7.2006 11:50
Co takhle si precist predchozi stranku? Je tam myslim dostatek odkazu... :? :sarcastic:
Ozzy_ce4you (48)|10.7.2006 11:56
Studuju všechny dostupné info... ;)
UnionS8 (61)|19.7.2006 09:09
Tak jsem konečně někde nalezl funkční demo The Missing Sync. A dělá přesně to, co se od něj očekává - synchronizuje. Narozdíl od PocketMac, který jsem kloudně nerozchodil a který mi udělal bordel v kontaktech a kalendáři TMS pracuje bez problémů. Škoda jen, že dělá za 40 ďolků to samé co Active Sync zadax... ;) :? :D
JendaV (65)|3.2.2008 16:55
Prosím uživatele OS X ve spojení s PDA (MDA) o informaci, co je nového k dispozici pro synchronizaci. Doposud jsem se pohyboval jen ve světě ohraničeném Velkým Billem, ale teď mě láká MacBook Air. Jak budu moci používat MDA, Outlook, MS Office? Nebo jak mohu přejít v rámci OS X na MS Windows (XP nebo Vista?) a co to udělá s rychlostí Macu? Předem dík za Váš čas a shovívavost!
fen (19)|14.2.2008 10:55
To jsme dva, v pátek mě čeká můj první MAC a můj HTC Artemis bude to poslední co mě bude s velkým Billem spojovat. Ale taky jsem zvědavý jak to bude dohormady fungovat, takže pokud je tu někdo se zkušenostmi, tak sem s nimi.

Dík
JendaV (65)|15.2.2008 12:38
V Sunnysoftu mi řekli, že o připojení PDA k OS X nebo obecně k Macu nikdy nic neslyšeli. Různí Macoví obchodníci a servisy říkají, že Windows lze na Mac přímo nainstalovat, pokud Apple dodává ovladače k zařízením v tom Macu, což prý zatím dělá. Stabilnější provoz windows však předpokládají při chodu s OS X - "pod emulací". Prý Vista jdou lépe než XP. Diskuse Macáků na netu jsou agresivně negativní proti jakékoli zmínce, že by někdo nechtěl OSX.
Jak je vidět, diskuse všude - i zde - slouží spíše k výlevům emocí než ke krátké radě poučenějších. což je škoda, podle mne.
Copak na ce4you není nikdo, kdo může RYCHLE říct (napsat) např.: Mobile Win s OS X nelze spojit a tedy PDA s OS X nelze synchronizovat? Nebo: Je to možné po 1. Přeinstalování OS X na Win, 2. Nainstalování programu XXX a následné instalaci Win. Zkušenosti jsou/nejsou.
Takové vyjádření pak tady může viset aniž by kdokoli musel ztrácet čas pročítáním desítek stránek s různými emocemi.
Zdenek Malinsky (9781)|15.2.2008 14:00
Link - určitě to není ono, takže jste ani nehledali a nenašli :(
JendaV (65)|15.2.2008 22:25
Tak to je bomba!Perfektní reakce během chvilky.Hledal jsem moc,zřejmě nedostatečně.Dík
Neodpustím si: 1 slovo link (resp. odkaz) bylo věcné, ostatní emoční.
Ozzy_ce4you (48)|16.2.2008 16:40
[QUOTE="UnionS8"]Dik za odpoved. Tohle reseni jsem mel schovany jako posledni variantu. Co sa da robit :-)
Problem je, ze si neumim zkompilovat ten programek pro OSX :? [/QUOTE]

Tady stačí stáhnout nějaký prográmek, který udělá z PDA čtečku karet přes mass storage - je jich dost a pro WM5 je myslím jeden i zdarma. Pak můžete v klidu kopírovat věci na kartu.
Ozzy_ce4you (48)|16.2.2008 16:47
Mám Macbook už rok a půl a MDA Compact. Zkoušel jsem Missing sync, kde synchronizace běží bez nejmenších potíží - JENžE: Z Macu nelze instalovat aplikace distribuované v .exe souboru, protože mac prostě exe soubory neumí otevřít. Tudíž jste omezeni na CAB instalace, nebo instalovat přes Windows.

Za druhé, měl jsem Missing Sync a Windows XP ve virtuální mašině. Missing sync si zamykal přístup k připojenému PDA, takže jej pak nešlo připojit k Windows. Šlo to přes "sudo" a killnutí rezidentní aplikace Missing sync, která si pda zamykala, nicméně nešlo o metodu spolehlivou a stálo mne to hodně nervů. Je pravdou, že od té doby nesynchronizuji, nicméně určitě zkusím link výše. Pokud by PDA zůstávalo běžně přístupné i pro virtuální wokna, pak by to bylo supr. Spustit windows pro instalaci aplikace není problém, neinstaluji nic každý den.
UnionS8 (61)|16.2.2008 16:58
Taky sem řešil stejné problémy. PocketMac se mi nikdy nepodařilo rozchodit, Missing Sync mi fachal parádně a dokonce mi připadalo, že funkcemi přesahuje Active Sync na PC ;-) (Samozřejmě kromě nemožnosti instalovat z exe souborů – čemuž jsem se stejně vyhýbal i na PC.) Od té doby, co mám iPhone, je ale všechno v pohodě jak na PC, tak na Macu bez polovičatých řešení... ;-)
Dryha_ce4you (143)|16.2.2008 20:28
MacBook Pro , Leopard 10.5.1 s CZ - co se tyka Parallels Desktop (virtualni masina) doporucuji zakoupit licenci na verzi 3 protoze umi prima vec:
Mam pres BootCamp instalovany wisrat ultimate na samostatny ntfs oddil a muzu tedy bootovat jen wisry napr pro hry nebo narocnejsi aplikace na GK protoze Parallels ti povoli jen obyc GK s 64MB virtualu a tim padem nespustis poradne nic. V pripade ze chci mit pristupny jen wisry pro praci v kanclu a prave treba kvuli nejake win instalaci na pdacka tak Parallels umi totiz vyuzit BootCamp instalaci i provirtual. Vyhoda je jasna - co udelam pres boot projevi se i v virtualu a opacne!
- co synchro tak to taky resim a pravdepodobne to skejsne na zminenem MisSyncu o nicem jinem nevim
- co se Office tak existuji Microsoft Office for MAC ve verzi 2004 a nebo nyni nejnovejsi mesic stare 2008 ktere ale maji porodni bolesti trosku. Outlook nahrazen aplikaci Entourage coz je stejne jen mirne predelanejsi.
- iPhone 8GB mam na stole dva dny a osobne nechapu k cemu to je dobry .. ano hezky display, 3.5mm jack,sync je vyhoda to je pravda, ipod no dejme tomu, wifi uplne tupa nez sem nasel na webu ze to neni schopny pobrat na lokalni wifi 2 DNS :/ , nema gps to je fakt ubohost ty mapy z google sou k nicemu, nejhorsi je ovsem nemoznost psat sms - proste to nejde na tom psat je to humus.a display je precitlivelej na dotek.
Hyrogen (15)|3.3.2008 16:38
Chtěl bych se zeptat všech zkušenějších - je nějaký citelný rozdíl v synchronizaci Mac-PDA v závislosti na tom, jaký WM má dané PDA? Čili jinak řečeno - je lepší mít PDA s WM6 než WM5 a pokud ano, tak proč?