Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kde najit GPS pro iPAQ h1900? Zadny BT, zadny serial...

Benedikt_ce4you (101)|3.2.2005 15:07
Čus, co jsem se zatím o GPS zajímal, tak veškeré samostatné GPS přístroje mezi kterými jsem hledal, komunikují s PC prostřednictvím protokolu NMEA (od jednoduchých kapesních nemapových za 3000 po mapové do aut a lodí za 30000). Taktéž ten Kouwell USB (mouse) co jsem teď koupil, používá protokol NMEA, PDA driver se dokonce jmenuje "USB virtual COM port", tudíž i přes ten USB si mašinky vlastně myslí, že jedou po serial portu. Ohledně dat jsem přesvědčen, že i to Kirrio fakčí po těch třech drátkách co jsme probírali. Rozdíl může snad být v napájení toho GPS modulu - prostě aby byl napěťově kompatibilní s tím co PDA je schopno pouštět do toho svého konektoru + proudové nároky. Tady věřím, že jsou rozdíly, různé GPS jedou na různé volty a baští rozdílně ampéry (tedy miliampéry).
Právě i ten Kouwell co jsem koupil, je podle výrobce vyráběn pro různá PDA a PC. Ve skutečnosti se liší tím, že na krabičce jsou předtištěny různé značky a řady PDA, GPS má koncovku USB a podle toho jakou ta sada obsahuje redukci je zaškrtnuto na krabičce. Já koupil samostatný modul k PC, tudíž s USB a v krabičce žádná redukce nebyla. Tu si teď pracně sháním po světě. S tím souvisí toto - ohledně káblu jsem v situaci, že teoreticky věřím, že snad putuje nyní pomocí deutche post k mé spojce. Nervózní, že něco neklape, budu koncem příštího týdne.
Benedikt_ce4you (101)|3.2.2005 15:30
Teď nevím, jestli to tu už bylo, ale XXX . Když jsem si probral ty PDFka dole, tak je to i pro řadu 19xx a popis káblíků dole? - RX TX a zem, nic jiného datově.
Benedikt_ce4you (101)|9.2.2005 01:38
Začínám si vykládat sám se sebou.
To Petr Foltýn: Tak jak pokračuješ, vzdáváš to, nebo nekřesťansky utrácíš za něco funkčního? Já už na to pivo v létě trefím, viz. níže.

Obecně: mám konečně konečnou funkční konfiguraci. Je to tedy toto: Bazarově na inzerát PDA Toshiba e330 za 3000,-Kč, kabel USB-Host k ní z Německa v přepočtu asi 900,-Kč a GPS modul přes USB Kouwell 9281 zcela náhodně za 590,-Kč (měli ho tam takto jeden týden, teď je za 2250,- a je jako nedostupné zboží). Suma sumárum = 5740,- (4500,- a karta 512MB za 1240,-). Jsem naprosto spokojen. GPS funguje bez problémů přes USB na virtual COM1 port, driver jsem stáhl z netu od úplně jiného typu GPS, ale potvrdil se můj odhad, že všechno to jede stejně na protokolu NMEA, tak není důvod protichůdných rozdílů. Ze softwarů používám OziExplorer, mapy si skenuju sám (viz. samostatná diskus). Nechci navigační soft, chci digitální mapu se kterou si pracuji sám.
Další výhody: USB Host funguje i jako mass storage, PDA tím pádem funguje i s flash disky a čtečkami, a třeba i s velkými harddisky přes USB. Dále se mi podařilo i pomocí jakéhosi noname driveru od "Jefe" (díky) rozchodit, a funguje, přes to USB na PDA i myš. Klávesnici mám v plánu.
Jsem naprosto spokojen. Konečně pořádná navigace a mapy na motorku. Moje nadšení o to větší, kolik mě to nakonec celé stálo. Pravda nejsou v tom započteny ty hodiny hledání a bezesných nocí internetu.
Petr Foltýn (21)|13.2.2005 20:16
Ahoj Benedikte.
Nevzdávám to.Ale ono to asi s tím seriovým portem bude nepřekonatelný problem.I když jak jsi napsal...kdyby se do toho položila nějaká chytrá hlava.....Tak jsem ze zoufalství projížděl všechny odkazy co jsme sem nastrkaly a nakonec jsem uvízl na stránce,kde jsi nakupoval ty.Toto je mé konečné
rozhodnutí.:sarcastic:Cena mírná a shodou okolností mám za sebou sraz třídy a jedna spolužačka žije v Německu.Takže o Velikonoce to mám doma.Seženu modul a hned dám vědět,jak to běhá.Zatím se měj.
:yes: