Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Bluetooth mys od ThinkOutside

Miloš Strouhal (3997)|21.1.2005 09:24
No, spíš na jednom zařízení ji deaktivovat, a na druhém aktivovat.. Chvilku to vždy trvá, ale dá se to.. Navíc to nedělám tak, že bych z nudy přecházel od jednoho zařízení k druhému. Spíše když mi neběží noťas, tak si strčim MDÁčko do klávesnice a připojím myš, abych to měl kapku pohodlnější..:yes:
Čudl na bříšku myšky skoro vůbec nemačkám.. Proč taky? Vždyť myš není nutné zcela vypínat, stačí že se uspí sama..;)
TheMelin (1642)|21.1.2005 10:04
[QUOTE="xp"]No, spíš na jednom zařízení ji deaktivovat, a na druhém aktivovat.. Chvilku to vždy trvá, ale dá se to.. Navíc to nedělám tak, že bych z nudy přecházel od jednoho zařízení k druhému. Spíše když mi neběží noťas, tak si strčim MDÁčko do klávesnice a připojím myš, abych to měl kapku pohodlnější..:yes:
Čudl na bříšku myšky skoro vůbec nemačkám.. Proč taky? Vždyť myš není nutné zcela vypínat, stačí že se uspí sama..;) [/QUOTE]

Myslel jsem čudl na spárování.Takže pokud přejdu z NTB na PPC nemusim mačkat čudl na spárování a spárovat jinde?Mě to nějak nejde :(
Miloš Strouhal (3997)|22.1.2005 00:23
Jop, při přechodu z jednoho zařízení na druhé musím opravdu zmáčknout tlačítko na zviditelnění myšky.
Crusader_ce4you (624)|24.1.2005 13:05
Tak si připadám jako idiot. Ještě celý víkend jsem zkoušel myšku párovat, než ji půjdu reklamovat a ani ťuk. Dnes v práci jsem se chtěl posychrovat a šel jsem myšku zkusit spárovat s HP čkem kolegy a ..... ona se čůza okamžitě spárovala. Potom jsem ji zkusil spárovat u mě na Looxovi a spárovala se také. Tak nevím v čem byl před tím problém. No, tak snad už zůstane jednou pro vždy spárovaná a když náhodou usne tak vím, na jakém přístroji tu šípkovou růženku probudit. Alespoň na něco jsou HP čka dobré :D :D :D
Miloš Strouhal (3997)|24.1.2005 13:08
Před pár minutami jsem vybil další pár baterí..:) A prý že vydrží na jedny baterky několik týdnů, pěknej blaf..:D Tímhle tempem si brzy pořídím raději dobíjecí baterie...:?
JP_ce4you (215)|24.1.2005 14:26
[QUOTE="xp"]Před pár minutami jsem vybil další pár baterí..:) A prý že vydrží na jedny baterky několik týdnů, pěknej blaf..:D Tímhle tempem si brzy pořídím raději dobíjecí baterie...:? [/QUOTE]

Vem v úvahu co jsem napsal TADY o použití akumulátorů s touto myší.
Docela jsem zvědav jak ti to bude fungovat.
Miloš Strouhal (3997)|24.1.2005 14:38
Co z toho máš přesně na mysli? Výdrž, nabíječku, nebo ty akumulátory?..:sarcastic:
JP_ce4you (215)|24.1.2005 15:02
[QUOTE="xp"]Co z toho máš přesně na mysli? Výdrž, nabíječku, nebo ty akumulátory?..:sarcastic: [/QUOTE]

Takže opakuji - ALKALICKÉ akumulátory AAA musí být na nominální napětí 1,5V.
Aku na 1,2V (NiCd a NiMH) s myší nefungují, alespoň ne u mne!

Druhý problém je nabíječka pro tyto aku 1,5V (další nezanedbatelný výdaj), protože se nedají nabíjet ve standardních 1,2V nabíječkách pro NiCd a NiMH aku – dokonce je to nebezpečné – jiná nabíjecí křivka, exploze atd.!
Orientační ceny:
4 ks. alkalický akumulátor 1,5V....................... 230,-
1 ks. nabíječka pro alkalické akumulátory … cca 540,- až 650,-
Miloš Strouhal (3997)|24.1.2005 15:04
:? Nabíječku na AAA doma mam. Mrknu jestli je to ta správná, nebo ta špatná, a pak uvidím..
patros_ce4you (29)|24.1.2005 16:22
[QUOTE="Crusader"]Tak si připadám jako idiot. Ještě celý víkend jsem zkoušel myšku párovat, než ji půjdu reklamovat a ani ťuk. Dnes v práci jsem se chtěl posychrovat a šel jsem myšku zkusit spárovat s HP čkem kolegy a ..... ona se čůza okamžitě spárovala. Potom jsem ji zkusil spárovat u mě na Looxovi a spárovala se také. Tak nevím v čem byl před tím problém. No, tak snad už zůstane jednou pro vždy spárovaná a když náhodou usne tak vím, na jakém přístroji tu šípkovou růženku probudit. Alespoň na něco jsou HP čka dobré :D :D :D [/QUOTE]

Nejásal bych, já mám zrovna HP a s tím, stejně ani s laptopem Dell, ani s Apple iMac se už nespárovala.
patros_ce4you (29)|24.1.2005 16:23
[QUOTE="patros"][QUOTE="Crusader"]Tak si připadám jako idiot. Ještě celý víkend jsem zkoušel myšku párovat, než ji půjdu reklamovat a ani ťuk. Dnes v práci jsem se chtěl posychrovat a šel jsem myšku zkusit spárovat s HP čkem kolegy a ..... ona se čůza okamžitě spárovala. Potom jsem ji zkusil spárovat u mě na Looxovi a spárovala se také. Tak nevím v čem byl před tím problém. No, tak snad už zůstane jednou pro vždy spárovaná a když náhodou usne tak vím, na jakém přístroji tu šípkovou růženku probudit. Alespoň na něco jsou HP čka dobré :D :D :D [/QUOTE]

Nejásal bych, já mám zrovna HP a s tím, stejně ani s laptopem Dell, ani s Apple iMac se už nespárovala.[/QUOTE]

Ještě jsem zapomněl napsat, že tím HP byl tehdy model iPaq 5450. Teď už mám jinu cihlu, ale myš stále u Eurotelu na reklamaci, už týden.
Crusader_ce4you (624)|24.1.2005 17:33
Tak zatím myška opět zodpovědně běhá. Pokud se jí opět znelíbím a nebude se chtít spárovat už vůbec s ničím, tak ji holt vyměním za novou. Na to je AH mobile super. Když něco evidentně nefunguje, tak to vymění okamžitě. Já jen věřím, že si myška s looxem v danou chvíly nesesynchronizovali adresy a myška se nonstop snažila připojit. Jelikož na HP čku kolegy ještě žádnou adresu neměla, tak se spárovala a přestávala vyhledávat. No a potom se holt vrátila na původní adresu mého looxíka a začala zase běhat. Otázka je, jak bude běhat dlouho. Ale šanci jí rozhodně dám, protože mi neuvěřitelně ulehčuje práci na Looxíkovi v RealVGA režimu.
Milan Švec (938)|26.1.2005 07:41
Dobrá zpráva :!:

Z dnešní pošty:

[QUOTE]Hi Milan,

We are currently revising the driver to support real VGA. As the LOOX is not officially supported right now, but will be soon, that device may not be included in the next driver revision.

Think Outside Support
support@thinkoutside.com[/QUOTE]

Zase se máme na co těšit! :D
Crusader_ce4you (624)|26.1.2005 08:57
To je z poloviny dobrá zpráva ( o tom, že RealVGA bude zahrnuta) a z poloviny alibistická a typická pro všechny výrobce ( ovladač pro Loox bude "brzy", ale nebude ještě v příští verzi ovladače). Takže zákazník doufá, ale výrobce se nijak časově nezavázal.
TheMelin (1642)|26.1.2005 13:23
Tak už mi také bakterie chcíply.To jste měli vidět jaké jsem měl bobky.Tlačítka fungovala,ale kurzor se nehýbal.Už jsem myslel,že se zařadím mezi čekatele na reklamaci.Zkusil jsem vyměnit bakterie a vše opět frčí.Ufff :cool:
Milan Švec (938)|29.1.2005 22:57
Už se mi myška taky začíná hlásit o krmení. Přesně po dvou týdnech denního provozu.



Pro ty, kdo si (jako já dřív) ještě nedovedou představit, k čemu ta myš u PDA vůbec může být, nejdřív jak vypadá kurzor na displeji LOOXe a pak co se s ní dá poznat.



Ty dva týdny používání myšky mi moje zvyky při používání LOOXe změnily zcela zásadně. Teď už všude tam, kde je k dispozici nějaká trochu rovná plocha, ji beru do ruky celkem běžně (při aspoň trochu delším používání LOOXe) místo styluse. I bez externí klávesnice. (Stylus samozřejmě pořád všude tam, kde to je v daném okamžiku rychlejší.)

Předtím jsem taky pochyboval, že je to vůbec k něčemu.

Ovládání PDA je ale s myškou mnohem pohodlnější i rychlejší. Zejména při využívání rolovacího kolečka u delších stránek nebo listů. V jedné ruce (nebo v dosahu položený nebo v kolébce postavený, ruka zůstává volná!) LOOX a někde jinde druhou rukou (jedno kterou!) minimem pohybů ovládaná myška (= kurzor).

Nová okamžitá hodnota - nic tu nepřekáží pohledu na celý displej. Další vedlejší - nic se mechanicky nepoškozuje (stylus/displej/fólie).

Zvykl jsem si na naprosto vyhovující miniaturní rozměry BT myšky už tak, že mi teď myš u PC mi připadne jako nemožná a těžká bábovka zcela zbytečných rozměrů, o překážejícím kabelu nemluvě.



Samozřejmě muselo dojít k pokusu využít ji taky u PC. Pokus spárovat BT myšku s originál USB modrým zoubkem od FSC ale vyšel naprázdno. Jeho starý (a dávno už nezaktualizovaný SW) totiž neobsahuje vlastnosti definované jako už tady dříve zmiňované HID. Ovládací SW Plugfree myšku sice vidí, ale s XP ji nespojí. O čemž (= chybějící HID) se v žádných oficiálních informacích FSC ani dnes (na příslušných stránkách, kde se stále dotyčný FSC "BT USB adapter" nabízí) vůbec nepíše. POZOR na to!

Chce to tedy skutečně jenom BT dongle z těch, které to HID nabízejí (např. "Mini Bluetooth USB Dongle V1.2" od i.Tech Dynamic Ltd.), (nebo něco podobného) protože XP (SP2) už spolupráci s BT v sobě mají.

Hlavně by ten přídavný BT HW (a jeho ovládací SW) měl umět tohle:
Bluetooth Specification: Version 1.2 ;
Bluetooth Profiles Supported: PAN, DUN, SPP, FTP, LAN, OPP, SYNC, HCRP, HID, FAX, Headset, A2DP, BIP ;
Application Software: podle výrobce ;
Range of Frequency: 2.4GHz Spectrum ;
OS Supported: Windows 98 SE*, Windows Me*, Windows 2000, Windows XP
* může znamenat, že s tím něco nefunguje, třeba BT sluchátka.

Na oficiálních Bluetooth webových stránkách myška už je.

Tak teď už vyčkat jen na ten driver fungující pro obě rozlišení současně.

Na 3. srazu bude myška určitě k vidění. Doufám, že ji tam vyzkoušíme i s BT klávesnicí.
patros_ce4you (29)|31.1.2005 17:03
Myška je zpět z reklamace a světe div se ;) , v ET technikovi fungovala. Ale až teď jsem si všiml, že když mi přestala komunikovat, tak svítila pořád zelená LED pro inicializaci, což teď nedělá po spárování. Inu, další poznatek. Možná to chtělo vyndat baterky na nějakou dobu.

Mimochodem, chodí někomu správně v Real VGA módu? Pokud jej mám zapnutý, používám OzVGA, tak se myší kurzor pohybuje jenom v oblasti QVGA rozlišení, tj. v horním levém rohu :(
Miloš Strouhal (3997)|31.1.2005 17:23
Hlásím celkově již čtvrtý pár baterií..:D Duracellky se mi výdrží nějak nezdály, zkouším Philips.
Crusader_ce4you (624)|31.1.2005 19:59
[QUOTE="patros"]Myška je zpět z reklamace a světe div se ;) , v ET technikovi fungovala. Ale až teď jsem si všiml, že když mi přestala komunikovat, tak svítila pořád zelená LED pro inicializaci, což teď nedělá po spárování. Inu, další poznatek. Možná to chtělo vyndat baterky na nějakou dobu.

Mimochodem, chodí někomu správně v Real VGA módu? Pokud jej mám zapnutý, používám OzVGA, tak se myší kurzor pohybuje jenom v oblasti QVGA rozlišení, tj. v horním levém rohu :( [/QUOTE]

Ad. zelené světýlko. Přesně to samé dělala myška mě a pomohlo až její spárování s jiným zařízením. Potom se zase rozchodí. Výměna ani vyjmutí.baterek nepomůže. Zelené světlo bude svítit, dokud se myš znovu s něčím nespáruje.

V RealVGA módu myš funguje, ale pouze s ovladačem 4.0, ne s nejnovějším 4.1. Bohužel si musíte vybrat. Buď RealVGA nebo Standard VGA. Ovladač pro oba režimy zatím není. Takže 4.1 pro standardVGA a 4.0 pro RealVGA.
patros_ce4you (29)|31.1.2005 20:31
[QUOTE="Crusader"][QUOTE="patros"]Myška je zpět z reklamace a světe div se ;) , v ET technikovi fungovala. Ale až teď jsem si všiml, že když mi přestala komunikovat, tak svítila pořád zelená LED pro inicializaci, což teď nedělá po spárování. Inu, další poznatek. Možná to chtělo vyndat baterky na nějakou dobu.

Mimochodem, chodí někomu správně v Real VGA módu? Pokud jej mám zapnutý, používám OzVGA, tak se myší kurzor pohybuje jenom v oblasti QVGA rozlišení, tj. v horním levém rohu :( [/QUOTE]

Ad. zelené světýlko. Přesně to samé dělala myška mě a pomohlo až její spárování s jiným zařízením. Potom se zase rozchodí. Výměna ani vyjmutí.baterek nepomůže. Zelené světlo bude svítit, dokud se myš znovu s něčím nespáruje.

V RealVGA módu myš funguje, ale pouze s ovladačem 4.0, ne s nejnovějším 4.1. Bohužel si musíte vybrat. Buď RealVGA nebo Standard VGA. Ovladač pro oba režimy zatím není. Takže 4.1 pro standardVGA a 4.0 pro RealVGA.[/QUOTE]

Díky moc za radu, je to tak. Už jedu s myškou v RealVGA :D
Milan Švec (938)|14.2.2005 16:04
[QUOTE="TheMelin"]… Můžete poradit nějaký BT USB,který má to HID?[/QUOTE][QUOTE="xp"]Rozhodně né žádný od MSI, pokud máš v PC WIN XP SP2.. Ten je po upgradování ovladačů na SP2 totálně ořezaný..:no: Tzn. že HID tam také asi nebude….
[/QUOTE]

I pro Tomáše (Crus..) - díky. :yes:

Chodí (mi) to (už) i na PC na XP SP2 a s MSI.

Dnes mi dodavatel nabídl mrňavý MSI BT USB Dongle BToes - typ MS6970 (něco kolem 700,- vč. DPH). V manuálu jsme našli, že HID má.



Instalace z dodaného HD do XP Profi s SP2 na PC proběhla rychle a bez potíží.
A ejhle, BT myška se brzy našla (po uvedení do příslušného stavu – zelené světýlko), zařadila do seznamu a za chvilku začla i hýbat s kurzorem na displeji PC!
A největší překvapení, vůbec si nepřekáží s pořád k PC připojenou USB-PS/2 myší (MS IntelliMouse …). Takže s kurzorem na PC hýbe právě ta myš, kterou se pohne.

Když je BT myška spárovaná s PC, pro PDA není dostupná. Stačí ale pravý klik na BT ikoně vpravo dole a pro PC ji stopnout. Za okamžik se prohání na displeji LOOXe 720.

MSI Dongle si už nechám, umí toho ještě spousty dalšího.
Milan Švec (938)|14.2.2005 22:46
Zpráva z fóra ThinkOutside k Stowaway Travel Mouse:

The mouse support for the 720 is not the best with this driver but
a new release is scheduled for March that will also resolve the mouse issues.
Crusader_ce4you (624)|15.2.2005 08:07
Tak se budeme těšit :) Já jsem rád, že jsem na srazu vyřešil problémy s mouse pointerem a při scrollování už myška nezanechává stopy :yes:
TheMelin (1642)|15.2.2005 10:33
[QUOTE="Milan Švec"]

Když je BT myška spárovaná s PC, pro PDA není dostupná. Stačí ale pravý klik na BT ikoně vpravo dole a pro PC ji stopnout. Za okamžik se prohání na displeji LOOXe 720.

MSI Dongle si už nechám, umí toho ještě spousty dalšího.
[/QUOTE]

Ano MSI to umí, sačí mít staženénejnovější ovladače, které už HID podporují.Já měl třeba na přiloženém CD ještě staré.
Jaks to myslel, stačí kliknout pravým na ikonu a myš zastavit a za chvíli se prohání na Looxovi?Musíš mezipřechodem z PC na Looxe mačkat myšce na bříško aby se rosvítilo zelené světélko a pak jí na Looxíkovi najít.Nebo to jde i bez toho?To bych pak byl rád :cool:
Miloš Strouhal (3997)|21.2.2005 08:15
Hlasim 100% funkcnost mysky na MDA Compact.:) Jede naprosto bezchybne, stejne jako tomu bylo u MDA II.
Milan Švec (938)|21.2.2005 16:23
Dnešní zpráva z fóra ThinkOutside:

I have just been told by ThinkOutside Support team that v. 4.2 has the Real VGA bug fixed. I was told that it is currently in testing. It will be available in about a week.
Milan Švec (938)|3.4.2005 22:38
Driver 4.2 je tady. Konečně to chodí ve všech režimech! :yes:
Instalace bez potíží (přeinstaluje se starý driver) a pak už stačí přehazovat (OzVGA) rozlišení podle chuti.
Kurzor běhá po celém displeji v RealVGA stejně jako v klasickém 320x240. A naopak. :D

(Instalace je společná pro BT klávesnici i myš, vyberete si během setupu při instalaci)
peter.nr (501)|14.4.2005 11:16
Super správa pre PocketPC "maniakov" zo Slovenska:

Sunteq Prievidza (www.sunteq.sk) predáva Stowaway Travel Mouse za 2490 Sk s DPH!!!

Nedostupnosť na slovenskom a vysoké ceny na českom trhu boli príčinou, že na Slovensku bol problém dostať sa k lacnej BT myške, ktorá by fungovala s NTB aj s PDA.

Tieto bariéry padli ... tak Slováci ... kupujte! :yes:

PS: Všimol som si, že AH Mobile znížil cenu (ceny v SR a ČR sa tým vyrovnali), Sunnysoft je stále drahý ...
peter.nr (501)|20.4.2005 08:26
Tak už mám Stowaway myšku aj ja! Je príjemne maličká, celkom pekná. :)

Keďže som si neprečítal vyššie uvedený príspevok od Milana Šveca, peknú polhodinku som maturoval nad jej nastavením.

Došiel som tiež k záveru, že originál ovládač 4.0 z CD je na Loox-ovi nepoužiteľný. Kurzor síce behal prekne po celej obrazovke aj v seVGA aj realVGA, ale klikať sa dalo len v ľavej polovici, takže sa nedalo kliknúť ani na ten nastavovací štvorec. :no:

Potom som si stiahol z ThinkOutside ovládač v4.2. Ten už funguje super aj v realVGA aj v seVGA. Na Loox-ovi ale v safe móde. :yes:

Inak, neviem, či sú rôzne verzie driverov pre rôzne PocketPC - na download stránke je potrebné vybrať model PocketPC. Loox-y tam nie sú podporované, tak som vybral iPaq HX4700.
:?:
zsadek (156)|20.9.2005 11:26
Tak jsem zakoupil myšku a vidím, že nic nevidím. Teda diářek nic nevidí. Svítí dole malé zelené, ale když s myškou pohnu vůbec nesvítí červená led. No a pochopitelně se nespáruje.

Je to závada HW a nebo dokud se nespáruje s něčím tak to nepojede.

Dík za info.

Pavlucha (1496)|20.9.2005 11:38
Párovat se nemusí. Po instalaci na PDA a SR by mělo stačit spustit SW pro správu myši a on si ji najde. To je teorie, praxe v mém případě byla taková, že jsem musel resetovat a párovat (přes ten ovladač) asi 10x než se chytla. Pak ale běhala bez problémů.
zsadek (156)|20.9.2005 11:54
Jsem lepší přes soft jsem to zkoušel už min 20 krát a nic Teď se chystám na HR jestli to pomůže...
zsadek (156)|20.9.2005 13:27
Rozchodil jste to někdo s 5550?
zsadek (156)|23.9.2005 20:45
[QUOTE="zsadek"]Rozchodil jste to někdo s 5550?[/QUOTE]
Odpovím si sám :D Rozchodil a super... První myška byla vadná a tak malá výměna pomohla. Je to fakt good teď už jen výdrž baterek, ale to už se tu probíralo... Jo a ovladač z webu je potřeba stáhnout na h5555.
Brco_ce4you (447)|28.9.2005 18:26
Da sa pouzivat sucasne na notebooku a PDA? Ma to niekdo vyskysane ci to ide, hlavne po tej praktickej stranke.
Milan Švec (938)|28.9.2005 18:56
Chodí na všem i mimo PDA (s odpovídajícím driverem), kde BT umí HID. Nikoliv současně, ale vždy jen na jednom HW. Vyzkoušeno - viz předchozí příspěvky tady (z února).
TheMelin (1642)|28.9.2005 21:43
Stahl jsem si z webu novou verzi ovladacu 4.3, ale pri instalaci mi to stale ise chybu. Vam tato verze jde instalovat v pohode?
Milan Švec (938)|28.9.2005 21:58
Ne. Hned jsem vrátil zpátky zcela bez problémů chodící 4.2.
Protože postižených bylo víc (viz Firstloox), pro upgrade asi teď nebude důvod.
zsadek (156)|8.2.2006 22:05
Ahoj všem,
malý problém s myškou mám, když se připojím k netu přes bluetooth s Nokií 6320i. Prostě zmizí a nefunguje. Jde vůbec používat dvě zařízení? Něco jsem četl v diskuzích o GPSGATE, ale to jsem moc nepochopil a hlavně nerozchodil.
Díky za radu
Miloš Strouhal (3997)|8.2.2006 22:13
Mě fungují i tři zařízení najednou, bluetooth myš, modem přes bluetooth a bluetooth headset.
zsadek (156)|8.2.2006 22:20
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Mě fungují i tři zařízení najednou, bluetooth myš, modem přes bluetooth a bluetooth headset. [/QUOTE]

Teď jsem zkusil GPS a myš a je to to samé. Dá se vše někde nasttavit?