Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: VoIP - telefonování se Skype, LOOX 720 a přes WiFi

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Komu chodí 720ka přes WiFi, má nainstalovaný free Skype a chce vyzkoušet, jak se dá se 720kou telefonovat přes internet?

    Jsem pro vyzkoušení i s jinými PDA příp. jinými variantami přístupu na web - vítán každý zájemce o prověření této možnosti.
    Pro skypování - milansvec
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Poslal jsem Milanovi jen zprávu, protože DP2 od ET nemá šanci. Nicméně jsem ověřil ještě jednu věc, jestli to může někdo potvrdit. Zprávy jsou omezeny viditelnou částí a nelze textbox nijak rolovat.
    To MŠ. Hmmm.
    Jinak se omlouvám za ten druhej blábol, To mi ujelo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Jinak přidám ještě to, že Skype žere, žere a žere. Nelze ho nechat běžet a čekat až vás někdo zavolá. Nedovolí totiž vypnout PDA. A to znamená 3-4 hod. s plně nabitou baterií než jste na suchu. Doufám, že to nějak výrobce vyřeší. Jestli to vůbec lze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Tak jsem to zkusil a Milan byl offline
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Citace Původně odesláno od jerzy
    Jinak přidám ještě to, že Skype žere, žere a žere. Nelze ho nechat běžet a čekat až vás někdo zavolá. Nedovolí totiž vypnout PDA. A to znamená 3-4 hod. s plně nabitou baterií než jste na suchu. Doufám, že to nějak výrobce vyřeší. Jestli to vůbec lze.
    Pokud chcete byt online, tak ho samozrejme bezet musite nechat. Jinak se samozrejme s PDA da v pohode pracovat i kdyz je SKYPE zapnute. Pokud chcete byt online a setrit baterku, doporucuju nainstalovat utilitu screentoggle, ktera umoznuje za behu PDA vypinat obrazovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Jenže, já měl obrazovku vypnutou....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Tak už to šlape. Naštěstí i naše místní bezdrátová LAN, skrz kterou jedu (se 720kou přes WiFi). Volání i příjem jsou přijatelné. Druhá strana byla slyšet perfektně, ode mne evidovala slabý patrný dozvuk.
    Kdo chce zkoušet - přes PC s mikrofonem a sluchátky - Skype for Windows (Download 10 MB)
    Pro LOOXe 720 Skype for PocketPC (Download for PPC 2,3 MB).
    Kdo to ještě nezná (jako já), je to podobné ICQ. Dá se s tím současně komunikovat oboustranně přes klávesnici a zároveň telefonovat. Nastavíte svoje jméno pro Skype (svůj "účet/Account") a heslo pro přihlašování a můžete volat i psát. Ukazuje to, kdo z kontaktů je na Skype online. Na PDA se nedá měnit vlastní profil, to jde jen s verzí pro PC.
    720ka je na to přímo dělaná. Drží se při tom stejně jako MDA(XDA). Umí to dobře a to "telefonování" je s ní vlastně zadarmo. Pro celý svět.

    Pro testy 720ky milansvec
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Po testech SKYPE s Milanem jsem zjistil, že Bluetooth Network je sice dostatečný pro stahování mailů, surfování a chatování, ale pro internetové telefonování se moc nehodí Takže WI-FI opravdu nezbytné
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    No podstatne je asi co je dal za tim BT pokud GPRS tak to urcite neni vhodne na telefonovani. Snad to vyresi EDGE jiz brzy ...

    Co se tyce WiFi tak pokud je ta moznost tak ma u me urcite vzdy prednost pred BT, vyhoda je urcite jak v rychlosti tak zabezpeceni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Citace Původně odesláno od RomanCE
    No podstatne je asi co je dal za tim BT pokud GPRS tak to urcite neni vhodne na telefonovani.
    No právě že dál za tím nebylo GPRS, ale 300 kb/s WIFI, takže si myslím, že problém byl někde mezi PC a PDA, čili v BT networku..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Kolik je rychlost BT ? ..nechce se me to ted hledat ale pokud je vyssi jak ...

    I am connected to the Internet with a modem. Can I use Skype?
    You can use Skype when you are connected with a 33.6 Kbps modem or faster.

    ... a to by melo byt ne ? Ted jsem se nicmene ale vydesil dost si slibuju ze LOOX+SKYPE+BT+EDGE telefon bude idelani kombinace, nebo ze by neee ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od RomanCE
    Kolik je rychlost BT ?
    ... u asymetrickeho prenosu to je 732 Kbps pro downlink a 57 Kbps pro uplink. Pri beznych podminkach by to nemel byt zadny problem.

    PavelR.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Tak jsme dnes já am Milan Švec provedli pár testů spojení Loox 720 to Loox 720 pomocí SKYPE a zde je pár poznatků.

    Vybavení:
    Milan - LOOX 720 připojen přes WI-FI AP (rychlost připojení bohužel nevím)+ SKYPE Pocket PC, PC s nainstalovaným SKYPE pro PC

    Tomáš (alias Crusader ) - LOOX 720 připojen přes BT NETWORK, který vykazoval download rychlost 180-200 kbps (upload jsem nestihl otestovat) + SKYPE Pocket PC , PC s nainstalovaným SKYPE pro PC

    Nejprve jsme vyzkoušeli spojení PC vs PC pro ověření konektivity a dostatečné rychlosti pro spojení. Vše bez problémů.

    Po té se Milan Připojil ze svého PC na mého LOOXE a vše fungovalo dobře ( až na drobné echo, které Milan slyšel ode mne. (dobrá zpráva pro ty, kteří by chtěli SKYPE telefonii používat přes BT network, to jest - FUNGUJE TO )

    Následně jsme konfiguraci obrátili a já jsem se připojil k Milanovu LOOXOVI ze svého PC. Výsledek byl v podstatě totožný, jako v prvním případě, pouze tentokrát jsem slyšel já mírné echo z Milanovi strany . Jinak obě varianty spojení hodnotím jako celkem kvalitní.

    Po té jsme přistoupili k pokusu spojení LOOX vs LOOX. A zde byl kámen úrazu (ještě ale nezatracovat prosím ). Jak já i Milan jsme slyšeli téměř neutuchající echo + zpětnou vazbu, kterou vytvářeli mezi sebou mikrofon a druhý reproduktor, který je u LOOXE umístěn několik centimetrů od mikrofonu. Jediné co je zrážející je, že se tato vazba naplno projevila teprve při tomto spojení nikoli při předchozích dvou ( někdo vzdělaný v elektrotechnice bude zřejmě schopen podat racionální vysvětlení ). Takže v této kombinaci je spojení LOOX to LOOX takřka nepoužitelné.
    Ale majitelé LOOXů nezoufejte. Vše vyřešil jeden přídavný HW a to prachobyčejná sluchátka ( na mé straně dvě pecky ze starého walkmana). Jakmile jsme já i Milan zapojili sluchátka do LOOXíků, oba přístroje se proměnili v plnohodnotně telefonující přístroje, bez jakýchkoliv náznaků šumu, nebo echa.

    Co říci závěrem? Aby jsme mohli SKYPE využít pro VoIP na LOOXOVI, doporučuji použití sluchátek do doby, než někdo nepřijde na to, jak dočasně vyřadit z funkce reproduktor umístěný vedle mikrofonu.

    Jen tak pro zajímavost, pokusil jsem se ještě sestavist spojení přes BT Active sync a po 3 minutách snažení o připojení se spojení rozpadlo. Takže přes BT Network ano, přes BT Active Sync ne.

    Snad naše poznatky budou k pro vás ostatní k něčemu dobré
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    V recenzi bylo psané o druhem repro nahoře a nějaké ulite kterou pripravuje Fujitsu - nebude toto řešení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Toť otázka, dokud nebudeme vědět, k čemu ta utilita slouží. jestli to bude přímo laděná aplikace od FSC pro VoIP, nebo to bude utilita přizpůsobující aktuální konfiguraci pro VoIP, aby nedocházelo ke mnou popsaným jevům.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. VOIP telefonování
    Od etomas v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 10:47
  2. VOIP telefonování a MDA Vario
    Od Pehof v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-06-2006, 10:25
  3. MDA Vario a VOIP telefonování přes Wi-Fi
    Od Pehof v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 05:19
  4. MDA Vario a VOIP telefonování přes Wi-Fi
    Od Pehof v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 22:30
  5. PWP-1 WiFi SmartPhone - první smart s WiFi, Skype a VoIP
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-10-2005, 18:57