Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: HP 5450 - problém s update ROM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    45

    Stáhl jsem si od HP update firmware na 1.11, system stale zustava Pocket PC 2002. K pocitaci mam PDA pripojene pres originalni kolebku a USB kabel (direct spojeni, zadny hub). ActivSync jsem si stahl posledni verzi 3.7.1 a bez problemu pda k pocitaci pripojil, pouzivam synchronizaci a take zazalohoval pres ActivSync obsah pda. Jo operacni system mam W2K s poslednimi updates. Ted k problemu, patch od HP ma cislo SP25877, spustim RUU.exe, presne dle pokynu mam zarizeni aktivni a pripojene pres ActivSync. Ve wizardovi se dostanu do situace kdy mi to napise waiting, ze checkuje zarizeni, pak se od PDA odpoji ActivSync - pda se restartuje do flash modu (stejne jako kdybych zmack horni leve a dolni prave tlacitko pod displejem + power + reset), objevi se loho HP a pod nim spousta carek (pry to oznacuje procenta jsem se docetl na expansys v supportu) ... a ted nastava kamen urazu, objevi se mi na PC hlaska od updatovaciho softu ze pry nemam zarizeni pripojene na AC zdroj. ALE ja ho mam v kolebce a do kolebky je AC zdroj pripojeny, kdyz PDA vypnu z windows, vidim ze blika oranzova LEDka, takze ke zdroji to pristup ma. Tak nevim co si o tom mam myslet, znamena to snad ze update ROMky se pres kolebku neda i kdyz v readme pisou ze se da? Nebo mam PDA nejake rozbite? Prosim o kazdou radu, zvlast pokud s timto mate zkusenosti, diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    45

    Ještě dodatek, sehnal jsem dokonce upgrade na firmware verze 1.10, ale bohužel i ten se chová stejně. Zkusil jsem i starší ActivSync 3.5, ale probojoval jsem se ke stejnému problému. Vždy naběhne obrazovka s logem HP a těmi čárkami, ale pak se mi objeví na kompu hláška že PDA nemá připojen AC POWER a konec. Fakt už nevím co s tím. Ještě zoufalejší je že na Expansysu jsem našel v diskuzi ohledně HP 5450 popis stejného problému, ale funkční řešení chybí. Zdá se mi že HP vyrobilo nějakou chybnou sérii buď PDA nebo kolébek, možná i zdroj mi v tom mohl mít prsty. No, je to na pytel :dead:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    naq 3970 jsem mel opravny update na 1.10 bez potizi a nasledny na 2003 take.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Odkud jste(mesto), tohle je vec kterou byt chtelo videt, muzou v tom mit prsty dalsi sw jako treba nokia suite, firewally, nabo to muze byt uplne neco jineho.

    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od MaPo
    Odkud jste(mesto), tohle je vec kterou byt chtelo videt, muzou v tom mit prsty dalsi sw jako treba nokia suite, firewally, nabo to muze byt uplne neco jineho.

    MaPo
    Z Prahy. Zkoušel jsem to na několika počítačích, ale vždy to pohoří na tom AC Power. Přijde mi že při update ROMky chce mít updatovací program jistotu že PDA nedojde baterka nebo dokonce baterky nemůže používat, takže chce aby mu PDA potvrdilo že je k dispozici zdroj, zde je však někde nějaký problém. Už mě dokonce napadla myšlenka řící někomu kdo to zvládne aby mi hacknul ten RUU.EXE Ale kdoví co by se dělo pak, už by to nebyla standardní situace. Říkám si že třeba je v tom PDA jen něco někde blbě nastaveného. Každopádně když mám PDA v kolébce oranžová ledka - dobíjení - bliká pokud není zařízení připojenu ke kompu. Pokud ho připojím do USB, přestane blikat a zařízení se připojí přes ActivSync. Bohužel se mi nepodařilo připojit PDA přes serial port, nevíte někdo jak přesně mám nastavit port? Zkusil jsem různý rychlosti, přenastavil flow control, ale nic, nejde. Přitom do stejném COM portu běžně připojuji kabel k mobilu a ten jeden bez problémů. Nějak moc trápení s tím mám
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od MrMarkus
    Přijde mi že při update ROMky chce mít updatovací program jistotu že PDA nedojde baterka nebo dokonce baterky nemůže používat, takže chce aby mu PDA potvrdilo že je k dispozici zdroj, zde je však někde nějaký problém.
    Je to hadani - a kdyz zacnete instalaci bez toho dobijeciho kabelu a pripojite ho z na vyzadani?

    Citace Původně odesláno od MrMarkus
    Každopádně když mám PDA v kolébce oranžová ledka - dobíjení - bliká pokud není zařízení připojenu ke kompu. Pokud ho připojím do USB, přestane blikat a zařízení se připojí přes ActivSync.
    h5450 ma tusim dobijeni pres USB. Zkuste ho zapnout / vypnout.

    Citace Původně odesláno od MrMarkus
    Bohužel se mi nepodařilo připojit PDA přes serial port, nevíte někdo jak přesně mám nastavit port? Zkusil jsem různý rychlosti, přenastavil flow control, ale nic, nejde. Přitom do stejném COM portu běžně připojuji kabel k mobilu a ten jeden bez problémů. Nějak moc trápení s tím mám
    V tom bude mozna ten problem, napr. soft k Nokii startuje pokazde driv a pokud ma poslouchat na COM1, zabere si ho a ActiveSync ma smulu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od MrMarkus
    Citace Původně odesláno od MaPo
    Odkud jste(mesto), tohle je vec kterou byt chtelo videt, muzou v tom mit prsty dalsi sw jako treba nokia suite, firewally, nabo to muze byt uplne neco jineho.

    MaPo
    Z Prahy. Zkoušel jsem to na několika počítačích, ale vždy to pohoří na tom AC Power. Přijde mi že při update ROMky chce mít updatovací program jistotu že PDA nedojde baterka nebo dokonce baterky nemůže používat, takže chce aby mu PDA potvrdilo že je k dispozici zdroj, zde je však někde nějaký problém. Už mě dokonce napadla myšlenka řící někomu kdo to zvládne aby mi hacknul ten RUU.EXE Ale kdoví co by se dělo pak, už by to nebyla standardní situace. Říkám si že třeba je v tom PDA jen něco někde blbě nastaveného. Každopádně když mám PDA v kolébce oranžová ledka - dobíjení - bliká pokud není zařízení připojenu ke kompu. Pokud ho připojím do USB, přestane blikat a zařízení se připojí přes ActivSync. Bohužel se mi nepodařilo připojit PDA přes serial port, nevíte někdo jak přesně mám nastavit port? Zkusil jsem různý rychlosti, přenastavil flow control, ale nic, nejde. Přitom do stejném COM portu běžně připojuji kabel k mobilu a ten jeden bez problémů. Nějak moc trápení s tím mám

    V PDA se nic nenastavuje, pouze musi byt konektivita pres Seriovy port nebo USB. U nekterych pocitacu musi byt v AS zaskrtnuto ze je povoleno oboje (sync pres Serial i USB) , jinak to nefunguje (proc to nevim).

    Eventualne se muzeme pristi tyden domluvit, ze se na to podivam.

    MaPo



    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    45

    2MaPo: Diky za nabidku, jeste si s tim zkusim pohrat sam, kdyztak jsem se zkusil ozvat na ICQ.

    Zkusim jeste rozchodit to pripojeni pres seriovy kabel, na nejakem kompu kde je temer cista instalace windows a nehrozi tam nejake konflikty. Ale stejne je mi to zahadou. Uz me i napadlo zda to vubec pres kolebku jde updatovat, zda neni treba nejaky jiny kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od MrMarkus
    2MaPo: Diky za nabidku, jeste si s tim zkusim pohrat sam, kdyztak jsem se zkusil ozvat na ICQ.

    Zkusim jeste rozchodit to pripojeni pres seriovy kabel, na nejakem kompu kde je temer cista instalace windows a nehrozi tam nejake konflikty. Ale stejne je mi to zahadou. Uz me i napadlo zda to vubec pres kolebku jde updatovat, zda neni treba nejaky jiny kabel.
    pres serial to bude trvat odhaduju cca 40 minut, takze pevne nervy a neodpojovat....

    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém po update rom
    Od janzak v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2008, 16:21
  2. HOP 5450 - update,reset atd.
    Od Bagacek v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2006, 09:54
  3. update OS v HP 5450
    Od MrMarkus_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-10-2004, 20:54
  4. HELP! - problém při update ROM na 2.10
    Od Bronajzzz v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-05-2003, 11:29