Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HP 4700 nebo LOOX 720

RomanCE (105)|23.10.2004 22:34
[QUOTE="windmaster"]U FS by mě asi nejvíc vadilo to špatné dílenské zpracování.[/QUOTE]

Ja si vazne nemyslim ze je to tak zle, u me prave zvitezil LOOX predevsim kvuli designu, ktery se me u HP4700 moc nelibi.
ipf (2136)|23.10.2004 22:39
[QUOTE="Namornik."]je ten rozdil v tom diplayi tak markantni?
Rozliseni je snad stejne, kontrast a jas plus minus taky, akorat ta velikost ne.
Meli jste moznost je mit vedle sebe a porovnat?[/QUOTE]

JE. Měl jsem možnost položit obě cihly vedle sebe a opravdu diplej HáPéčka je větší a výrazně bělejší (ovšem je otázkou, kdo to dokáže opravdu využít a ocenit). Ale stejně si myslím, že displej nebude pro většinu z nás tím rozhodujícím faktorem pro koupi.
Pavel Koza (4761)|24.10.2004 13:53
Damy a panove,

mam trochu neprijemny pocit, ze s nastupem VGA zarizeni do diskuzi na techto strankach vtrhla i dosud nepoznana novinka, a tim mam na mysli diskuze (uz skoro hadky) jako je tato, ruzne variace na tema CO JE LEPSI?

Tak za prve - i kdyz je vyse uvedena otazka samozrejme plne pochopitelna od cloveka, ktery hleda sve nove zarizeni a nerad by za 20kKc dostal neco spatneho, je zaroven i nesmyslna. Neporovnavate totiz BMW tridy 7 a Trabanta, ale BMW a Mercedes. Existuji vasnivi zastanci BMW, stejne tak jsou i zastanci Mercedesu, ale pochybuji, ze si nekdo podobne auto vybira na webu s otazkou CO JE LEPSI? Obe jsou to skvela auta, stejne jako obe jsou to skvela PDAcka a to, ze se od sebe trochu lisi, je jen dobre. Ovsem co je pro potencialniho kupce dulezite a co neni nevi NIKDO jiny nez on sam.

Je absurdni se tady na 5ti strankach dohadovat, jestli je 64MB pameti malo nebo jestli je 128MB pameti zbytecne hodne. To snad zalezi pripad od pripadu a nema smysl nad tim travit cas. Pri urcitem pouzivani je zbytecne hodne 32MB, pri jinem by nestacilo ani 512MB. Tecka. A kazdy si to musi prebrat sam.

Timto vam vsem potvrzuji, ze zrovna to VASE zarizeni je to uplne NEJ:) To je proste fakt, takze nema smysl tady nad tim travit cas. A pokud se chystate na nakup, pouzivejte predevsim svoji hlavu:

1. Prectete si co nejvice recenzi (nejen na ce4you).
2. Prectete si v diskuzich, na co si lidi stezuji (tedy ne prestrelky typu teto, ale prispevky prakticke - jako ze u hp iPAQ h2210 po par tydnech odpadnou bocnice, ze u MDA II neustale praska umelohmotny horni dil a je problems reklamaci atp.)
3a. Navstivte nejakou dobrou prodejnu, kde vam s usmevem zarizeni pujci do ruky, pripadne nechaji srovnat se zarizenim konkurencnim (protoze nikdo jiny za vas proste nemuze posoudit, jestli je dobre mit 4" displej nebo jen 3,6").
3b. Pokud nikoho takoveho nenajdete, prijedte na Doucovani ce4you, urcite se nekdo svym zarizenim pochlubi:)
4. Vyberte si to nejlepsi a na ostatni (alespon na par mesicu) proste zapomente, jinak se z toho zblaznite.

A pak uz se jen radujte z noveho zarizeni:)
windmaster (307)|24.10.2004 14:31
Vládce má samozřejmě hlubokou pravdu, vyvěrá ovšem z jeho širokého nadhledu:yes:

Což není vlastnictví těchto užitečných hraček také velkým zápalem pro věc, věc která musí být ventilována, pro kterou jsme soukmenovci v této komunitě, pročež nás početná veřejnost pokládá tak trochu za magory:?:

Ale fakt, myslím, že nejenom já jsem se dozvěděl, také v tomto vášnivém tématu spoustu užitečných věcí a ujasnil si názory a myslím, že ještě nenastal čas nám chladit hlavy:D :D :D
smarter (137)|24.10.2004 16:46
[QUOTE="Crusader"][QUOTE="smarter"] ale kdyby mnel hx4700 128 pamet, nemel by loox co nabidnout. [/QUOTE]
Je mi jasné, že sis koupil nové zařízení, které je od HP a musíš si zdůvodnit, proč jsi investoval tolik peněz. Proč ale pořád rozdmýcháváš žabomyší války?? Již zde bylo nesčetněkrát řečeno, že každé z těchto dvou zařízení si najde svou cílovou skupinu. Já ti přece taky necpu, že kdyby měl Loox 4 palcový display, nemělo by HP co nabídnout. Doporučuji ti si pořádně přečíst ještě jednou recenze na obě zařízení, abys poznal, že každé z nich je zaměřené na uživatele s různými požadavky a nároky.[/QUOTE]

Klidne mi to muzes "cpat" a ja bych s tim jedine souhlasil. Kdyby mnel loox i ten displej, tak to dneska pisu na nem. A kdyby mnel ipaq 128 ramku, tak dneska by si mozna byl jeho stastnym majitelem, nemam pravdu? Nerek sem ze loox je horsi, rekl sem KDYBY. A zduraznuji, ze OBE ZARIZENI JSOU VYVAZENA, loox ma tohle, ipaq zas tamhle to. No a reknu ti ze nemit ipaq ten displej nemel by proti loox co nabidnout;) Tak, a uz mne prosim neobvinujte, neni to pravda. PEACE!!! (to znamena mir):D
GROOVEMAN_ce4you (95)|24.10.2004 17:22
prosim nemuzete nekdo nafotit fotky kde jsou 720 a 4700 vedle sebe?
pohledy z mnoha uhlu? tohle nestaci
foto

asi budu vybirat podle vzhledu..
A PROTOZE V OSTRAVE NENI ZADNA PRODEJNA KDE BYCH SI TO MOHL OHMATAT live BUDU SE MUSET RIDIT Z FOTEK :dead:
Pavel Koza (4761)|24.10.2004 18:28
[QUOTE="windmaster"]Což není vlastnictví těchto užitečných hraček také velkým zápalem pro věc, věc která musí být ventilována, pro kterou jsme soukmenovci v této komunitě, pročež nás početná veřejnost pokládá tak trochu za magory:?: [/QUOTE]

Ja to myslel trochu jinak:) Nemam vubec nic proti vasnivym diskuzim, ale v tomto a nekolika dalsich pripadech to neni diskuze ale hadani se o vlastni pravde. To by take nebylo uplne spatne, ale hlavni problem tkvi v tom, ze v danych pripadech mate pravdu VSICHNI a proto pokud budete VSICHNI trvat na te sve pravde, tak se to zvrhne v obycejnou flamewar, jejiz prakticky vyznam je roven nule.

Jinak jsou zde vitany vsechny nazory, ale snad mi rozumite, cemu bych se v diskuzich na ce4you vyhnout. Dik:)

P.S. samozrejme nebudu mazat zadne dotazy ani odpovedi, ktere nebudou vyslovene zavadne, ale ja se proste chci vyhnout diskuzim a'la Zive "Windows vs. Linux", kde je 1000 prispevku, ale informacni hodnota 0. Samozrejme je nepatricne srovnavat tuto diskuzi s diskuzi na Zive, rozdil je obrovsky, ale ja zde proste citim posun spatnym smerem a jako admin teto stranky jsem jen chtel, abyste si toho byli vedomi;)
smarter (137)|24.10.2004 18:47
No a aby se nereklo, tak napisu par veci ktere mi na ipaqu skutecne vadi. Touchpad ze ktereho jsem byl na zacatku cely bez sebe, se po case ukazal jako ten nejhorsi sheet na hrani her. Jen kvuli teto "malickosti" ted nemuzu prodat svyho verneho, poskrabaneho Asuse 620, hry sice hraju prilezitostne, ale hraju. Ta druha vec, ktera mne fakt mrzi, je absence prepinani rezimu procesoru, asus to mnel. Proto vsechny vas ponizene prosim, jestli znate nejaky programek na podtaktovani poslete mi jeho nazev sem nebo jestelepe SZetkou. Uz jsem na toto tema zakladal diskuzi, ale marne, tak kdybyste o necem vedeli tak moc prosim.
Radek Novák (309)|24.10.2004 18:55
Je to tak, kazde PDA ma neco. Jelikoz IPAQ je na hrani her vazne spatnej diky touchpadu a ja hry budu hravat celkem casto :), tak je pro me LOOX jasna volba, taky si myslim, ze loox je v kapse pohodlnejsi(mensi, lehci)... Nekdo komu pda casto pada zase oceni kovove telicko...
smarter (137)|24.10.2004 19:22
No kovovy telicko to sice ma, ale kdyby mi to spadlo (obzvlast na nejaky tvrdy povrch) tak si vypichnu stylusem oko, ona mi ta slitina prijde odolnejsi proti poskrabani, ten asus s tim mnel fakt problemy, kolebka dokonce si nechala vyjizdene "koleje". Rozmery mi nevadi ani v nejmensim, samozrejmne nic se nesmi prehanet, a navic to je k dobru displeje. No a k tomu touchpadu, tam mam kliku ze hraju strategie, na akce a zavody je to fatal error, da se na to zvyknout, ale bude to trvat hodne dlouho. No a mit dve pdacka je docela machrovina:cool: Jedu takhle metrem chvili zkoumam nejaky dopravni predpis v pdf na obrovskym 4 palcovym displeji, a pak vytahnu asuse a parim warfare incorporated, to pak ty lidi docela cumi:D :D :D a batrerka vydrzi trikrat dele:D :cool:
smarter (137)|24.10.2004 20:26
[QUOTE="Spider"]Je to tak, kazde PDA ma neco. Jelikoz IPAQ je na hrani her vazne spatnej diky touchpadu a ja hry budu hravat celkem casto :), tak je pro me LOOX jasna volba, taky si myslim, ze loox je v kapse pohodlnejsi(mensi, lehci)... Nekdo komu pda casto pada zase oceni kovove telicko...[/QUOTE]

Na druhou stranu ma touchpad jednu velkou vyhodu, sice ji nevyuzije kazdy, ale ja ano. Da se totiz plnohodnotne ovladat jednou rukou, je to pomalejsi, ale funguje to. Ocenite to napriklad v preplnene tramvaji kdy musite jednou rukou drzet kapsu aby vam nic neslohli.:D
Namornik (2)|24.10.2004 22:54
jde na tom prehrat bezny divx film, pokud byste to meli na velke SD karte?
Pavlucha (1496)|24.10.2004 23:02
[QUOTE="Namornik"]jde na tom prehrat bezny divx film, pokud byste to meli na velke SD karte?[/QUOTE]

Mně to přehrává bez potíží.
Záleží čemu říkáš "běžnej film". Nicméně - jde to. Jestli o o hodně stojíš, můžu se zítra podívat na nastavení kódování.
Pavel Koza (4761)|25.10.2004 10:41
;) Ty fotky uz jsou na webu, tak at pomuzou....
smarter (137)|25.10.2004 16:03
to GROOVEMAN
Takova mala rada, mozna to pripada zbytecny, ale zkus si na kousek papiru nakreslit (podle danych parametru z recenzi) obe zarizeni a porovnej si je. Aspon uvidis nakolik ma 4700 oproti looxu vetsi displej, a taky jak maly je loox oproti 4700.
GROOVEMAN_ce4you (95)|25.10.2004 18:02
[QUOTE="smarter"]to GROOVEMAN
Takova mala rada, mozna to pripada zbytecny, ale zkus si na kousek papiru nakreslit (podle danych parametru z recenzi) obe zarizeni a porovnej si je. Aspon uvidis nakolik ma 4700 oproti looxu vetsi displej, a taky jak maly je loox oproti 4700.[/QUOTE]

ten display u 4700 je sice velkej, ale k cemu mi to je, kdyz vsechno bezi ve stejnem rozliseni..takze misto na plose vlastne neusetrim.
a oci mam jeste dobre, takze loox vitezi..
a to usb? neni co resit... LOOX, LOOX , LOOX:D
n13 (14)|25.10.2004 20:42
Moc ti závidím,že už si se rozhodl. Já jsem na tom mnohem hůř :( :no:
smarter (137)|25.10.2004 20:51
[QUOTE="GROOVEMAN"]a oci mam jeste dobre, takze loox vitezi..
[/QUOTE]
Vsak pockej ono ti to VGA rozliseni je rychle spravi, kdyz zapnu real VGA tak musim mit nos 10 centimetru od displeje:D
smarter (137)|25.10.2004 21:17
[QUOTE="n13"]Moc ti závidím,že už si se rozhodl. Já jsem na tom mnohem hůř :( :no: [/QUOTE]

Ja zas zavidim tobe, pro mne vybirani a rozhodovani bylo to nejlepsi, ikdyz sem vahal mezi 4700 a asusem 730BT. Je jasne ze asus nemel sanci:D O looxovi jsem nejak neuvazoval.
Pavel Koza (4761)|25.10.2004 21:42
[QUOTE="n13"]Moc ti závidím,že už si se rozhodl. Já jsem na tom mnohem hůř :( :no: [/QUOTE]

Ja to tedy nechci nijak zlehcovat, plne respektuji fakt, ze 20kKc nejsou az na par vyjimek zanedbatelne penize, ale Vy to prezentujete tak, ze existuje pouze jedno dobre reseni hadanky "Jake VGA zarizeni si vybrat", zatimco jakekoliv jine nez TO DOBRE reseni je resenim spatnym s tragickymi dusledky...

Vzdyt tak to prece neni - ani jedno zarizeni ze vsech dosud uvedenych sice NENI dokonale, navic se od sebe lisi castecne i funkcemi, ale na druhou stranu si troufam tvrdit, ze spatne reseni (vyhoczene penize) proste neni. A to, ze jste tak nerozhodny a nemuzete si vybrat bych naopak bral pozitivne, protoze budete zcela urcite spokojen at s tim nebo s onim zarizenim. Kdybyste totiz mel nejaky specialni pozadavek, ktery je schopno splnit jen jedno zarizeni, uz byste mel jasno. Jasne, kdyz nutne potrebujete USB host a vyberete iPAQa, tak to nebude uplne super, ale to snad vylucuje vyse uvedena veta.

Takze duverujte tem dnes uz desitkam lidi, kteri si jiz LOOXe nebo iPAQa koupili, uz zjistili, ze maji sve musky, ale presto by naprosta vetsina z nich (mozna vsichni) uz nemenila.;) A jestli vas matou moje recenze, tak to berte s nadhledem, kdyz uz zarizeni vetsinou postradaji zasadni nedostatky, musim se hold rypat v tech drobnych:D
Crusader_ce4you (624)|26.10.2004 07:55
[QUOTE="smarter"]
Vsak pockej ono ti to VGA rozliseni je rychle spravi, kdyz zapnu real VGA tak musim mit nos 10 centimetru od displeje:D [/QUOTE]

Divné, já při real VGA na Looxovi vidím vše v pořádku. ;) Jenom o trošku menší. A n mých 10 dioptrií neberte ohled :D :D :D
Milan Švec (938)|26.10.2004 09:18
[QUOTE="Pavel Koza"]... kdyz nutne potrebujete USB host...[/QUOTE]Jedna drobnost pro nerozhodné.
Dokud jsem neviděl barevnou televizi, nepotřeboval jsem ji (hodně dlouho). Dokud jsem neměl možnost začít používat automatickou pračku (myčku na nádobí ...), nepotřeboval jsem ji (nebo moje žena).

Dokud nemáte možnost používat nějakou techniku, např. USB host u PDA (moje předchozí tři roky), nepotřebujete to. A nutně už vůbec ne.

Mám ho tři týdny a už jsem se několikrát dostal do situací, které bych prostě jinak (dříve) musel označit slovy - no, tak to je škoda, ty soubory tam teda nedostanem. Tak to pošlu (v lepším případě) e-mailem.

Teď jsem mohl velmi snadno dostat z PDA cokoliv všude tam, kde mělo PC USB. I opačně. Hned na místě. (Přehodil jsem to na dongle.)

Nemusel jsem k tomu kupovat nic navíc. Jen používám už existující vybavení.

Žít se dá samozřejmě i bez toho.

Ale když lze zvolit víc možností (které můžu stejně poznat teprve až je budu moci začít používat) a k tomu ještě za menší náklady (a některé z nich dokonce zadarmo) ...

I když může existovat i opačná varianta, proč ne.

(Černobílá televize míň unavuje zrak, žádná televize je úplně nejlepší. Máchání v neckách může být taky dobrá zábava - říká se tomu venku Voluntary simplicity - dobrovolná jednoduchost - a šetří to elektrickou energii ...)

Doporučoval jsem pokaždé (dřív to říkali mně, taky jsem si to neuměl srovnat) a můžu i teď.
Pořizujte si pro sebe vždycky to nejlepší, co si můžete v daném okamžiku dovolit a co vám za to stojí.
windmaster (307)|26.10.2004 14:03
[QUOTE="Milan Švec"]Dokud jsem neviděl barevnou televizi, nepotřeboval jsem ji (hodně dlouho). Dokud jsem neměl možnost začít používat automatickou pračku (myčku na nádobí ...), nepotřeboval jsem ji (nebo moje žena).

LOOX 720, WM2003SE, VGA
LOOX 600, WM2003[/QUOTE]

A ještě v jednom se shodnem Milane: kdo neměl dvě PDA najednou, myslí si, že je nepotřebuje:D :D :D
Namornik (2)|26.10.2004 14:40
takzeeee

ja zastance Looxu jsem si pro nej jel dnes do Prahy, uz jsem mel i nasmlouvanou i nizsi cenu a domu do Liberce jsem prijel s ipaq 4700 :D

Display nakonec zvitezil :sarcastic:

hehe

Mimochodem, prodal jsem taky dnes sveho Ipaqa 5450, rok a pul stareho za 12 tis. Prodal jsem dobre nebo ne?
windmaster (307)|26.10.2004 15:06
[QUOTE="Namornik"]ja zastance Looxu jsem prijel s ipaq 4700 :D Display nakonec zvitezil :sarcastic: [/QUOTE]

Můj případ, taky jsem to rozřešil na pultě. :D
[QUOTE="Namornik"]Mimochodem, prodal jsem taky dnes sveho Ipaqa 5450, rok a pul stareho za 12 tis. Prodal jsem dobre nebo ne?[/QUOTE]

Komplet se slepeckou holí:?:
Namornik. (184)|27.10.2004 20:46
jeden dotaz ohledne 4700. Smazal jsem tam omylem ty bitmapy co se zobrazuji jako screen saver. a ono mi to ted pise error. Podivejte se prosim, nekdo kdo ji ma, kde jsou ulozeny, ve kterem adresari, aby tam mohl dat nejake jine.

Predem dik
ipf (2136)|27.10.2004 21:29
[QUOTE="Namornik."]jeden dotaz ohledne 4700. Smazal jsem tam omylem ty bitmapy co se zobrazuji jako screen saver. a ono mi to ted pise error. Podivejte se prosim, nekdo kdo ji ma, kde jsou ulozeny, ve kterem adresari, aby tam mohl dat nejake jine.

Predem dik[/QUOTE]

Najdeš je v: My Documents\My Pictures
Já je všechny vymazal a nakopíroval jsem si tam svoje.
Akorát mám pořád pocit, že jsem jednou narazil na možnost nastavit pro DockWare jinou složku s obrázky, jenže už jsem to nenašel. Takže si spíš myslím, že to nejde.
Kdyby se to přesto někomu podařilo, dejte mi vědět.
PavelR. (2184)|27.10.2004 22:15
[QUOTE="ipf"]Akorát mám pořád pocit, že jsem jednou narazil na možnost nastavit pro DockWare jinou složku s obrázky, jenže už jsem to nenašel. Takže si spíš myslím, že to nejde.
[/QUOTE]

... v HKEY_CURRENT_USER\Software\Ilium Software\DockWare\ změň string value BitmapDir (defaultně My Documets\My Pictures) na požadovanou složku ...

PavelR.
Namornik. (184)|27.10.2004 22:46
jakou utilitku, kdyz chci udelat z 4700ky opravdovy VGA display
PavelR. (2184)|27.10.2004 22:51
[QUOTE="Namornik."]jakou utilitku, kdyz chci udelat z 4700ky opravdovy VGA display[/QUOTE]

... odkaz na tuto utilitu se da najit hned v nekolika diskuzich na ce4you. Puvodni zdroj je zde ...

PavelR.
smarter (137)|28.10.2004 05:37
Jo jo funguje to naprosto bezvadne, pro majitele VGAcek naprosta povinnost :yes:
ipf (2136)|28.10.2004 08:07
[QUOTE="smarter"]Jo jo funguje to naprosto bezvadne, pro majitele VGAcek naprosta povinnost :yes:[/QUOTE]

A co funguje bezvadně? To VGA, nebo změna umístění souborů DockWare?
(to VGA zkoušel kolega Pavlucha a měl s tím dost problémů, prý mu tuhnuly klasické aplikace. Jaké zkušenosti máš ty?).
Namornik. (184)|28.10.2004 08:36
mne nic netuhne, akorat hodne starych aplikaci je 1/4 velikosti.


Jinak mne u toho vadi ze se taky zmeni velikost soft. klavesnice a je to strasne mele na to, aby se clovek strefil do spravneho pismenka.

neda se to nejak resit?



Jinak torchu jiny dotaz. Pada mi IE a nektere stranky nejdou zobrazit vubec.

Napr. seznam mi spadne ihned, proste se mi zavre IE. Neni nejaka lepsi alternativa IE?
ipf (2136)|28.10.2004 08:39
[QUOTE="PavelR."][QUOTE="ipf"]Akorát mám pořád pocit, že jsem jednou narazil na možnost nastavit pro DockWare jinou složku s obrázky, jenže už jsem to nenašel. Takže si spíš myslím, že to nejde.
[/QUOTE]

... v HKEY_CURRENT_USER\Software\Ilium Software\DockWare\ změň string value BitmapDir (defaultně My Documets\My Pictures) na požadovanou složku ...

PavelR. [/QUOTE]

Vyzkoušeno, odsouhlaseno. Funguje to úplně úžasně, takže si můžete vymazat složku My Documents\My Pistures, (čímž si můžete částečně uvolnit RAM) a můžete si zvolit libovolnou složku jak v iPAQ File Store, tak na SD card. Pro funkčnost není nutný reset (a HáeR už vůbec ne) ;)
PavelR. (2184)|28.10.2004 08:59
[QUOTE="ipf"]... to VGA zkoušel kolega Pavlucha a měl s tím dost problémů, prý mu tuhnuly klasické aplikace... [/QUOTE]

... utilita SE_VGA mi jede až na vyjímky (viz níže) bez problémů. Vlastně mám od první chvíle svého iPAQa trvale v režmu Real VGA. Původní rozlišení QVGA již nepoužívám. QVGA rozlišení na VGA displeji mi přijde vyloženě nehezké, a to především kvůli až příliš prokreslenému písmu (např. názvy zástupců v menu programy, nastavení atd.), které mi silně připomíná font na Hi-Res zařízeních s PalmOS a přijde mi takové netechnické. Spíše než písmo na displeji počítače nebo PDA mi připomíná písmo v dětských leporelech :) Pokud QVGA tak jedině s displejem 240x320 :) ...

Teď k výše zmíněným vyjímkách. Nejdůležitější z nich je, že pokud nainstaluji SE_VGA dříve než LEng tak mi SE_VGA vyhodí hlášku o tom, že pracuje jen se zařízeními s ENG ROM. Pro mne to problém není neboť jak jsem psal výše používám jen VGA a tak nainstaluji SE_VGA, kterým se přepnu do režimu Real VGA a teprve poté instaluji lokalizaci. Vše funguje bezvadně. Navíc v buildu LEngu, který používám (jen malá lokalizace) je skvěle vyřešená klávesnice ve VGA rozlišení - tj. není to taková ta prďka na které se nedá vůbec psát (viz screenshot). S jinými problémy jsem se nesetkal - tedy krom toho, že některé QVGA programy se zobrazují jen ve čtvrtině displeje. Až bude více času chystám se vyzkoušet aplikaci Tweaks2K2, která má ve své nejnovější verzi funkci nazvanou VGA Brute Force, jenž by měla přinutit tyto aplikace se zobrazovat na celou velikost displeje. Žádné tuhnutí aplikací které používám ve VGA jsem ale nezaznamenal.

PavelR.
00031993_Screen001_tfcW.jpg
ipf (2136)|28.10.2004 09:15
[QUOTE="PavelR."]... utilita SE_VGA mi jede až na vyjímky (viz níže) bez problémů....

... k výše zmíněným vyjímkách. Nejdůležitější z nich je, že pokud nainstaluji SE_VGA dříve než LEng tak mi SE_VGA vyhodí hlášku o tom, že pracuje jen se zařízeními s ENG ROM.....
PavelR.[/QUOTE]

Chápu to dobře, že pokud jsem zavrhnul CZ lokalizaci, můžu se směle pustit do instalace SE_VGA?
Pavlucha (1496)|28.10.2004 10:21
[QUOTE="PavelR."]Navíc v buildu LEngu, který používám (jen malá lokalizace) je skvěle vyřešená klávesnice ve VGA rozlišení - tj. není to taková ta prďka na které se nedá vůbec psát (viz screenshot). PavelR.[/QUOTE]

Pavle, kde jsi vzal ten LEng? :O Mně poslal pan M. z Moravia Consulting testovací verzi, která hned po instalaci (do prázdného PDA) zablokovala tlačítka. (... chci podotknout, že mám verzi oficiálně). Teď prý verzi opravuje, ale zatím se neozval :(
PavelR. (2184)|28.10.2004 10:58
[QUOTE="Pavlucha"]Pavle, kde jsi vzal ten LEng? :O Mně poslal pan M. z Moravia Consulting testovací verzi, která hned po instalaci (do prázdného PDA) zablokovala tlačítka. [/QUOTE]

... mam rovnez beta verzi a rovnez od svych ex-kolegu z Moravie. U buildu, ktery mam ja tlacitka rovnez nefunguji.

PavelR.
ipf (2136)|28.10.2004 11:45
Tak jsem nacpal do cihly SE_VGA a zhrozil jsem se: na obrazovce nic nebylo :O . Jenže ono BYLO, akorát jsem musel najít lupu :D .
Takže jsem si trochu pohrál s velikostí písem, atd, a na výsledek se dá koukat.
Běžné aplikace fungují spolehlivě a víc já nepotřebuji.
Jediný problém, který mi vadí je, že po SR se rozpadne VGA témátko v TODAY na čtyři (uvítám použitelnou radu co s tím).
A teď pár fotek:

PS. Čitelnost písma utrpěla konverzí formátů (zejména na fotce IE). Původní bmp měly 951KB, což by se některým nelíbilo. Jinak písmo je nádherně ostré a dokonale čitelné.
00032001_1_m_XUuL.jpg 00032001_1a_m_gniw.jpg 00032001_2_m_WnDF.jpg 00032001_31_m_YjcD.jpg 00032001_32_m_1Nk9.jpg 00032001_41_m_YLw9.jpg 00032001_42_m_cagP.jpg 00032001_81_m_ltVj.jpg 00032001_5_m_EXbe.jpg 00032001_6_m_2Vmd.jpg 00032001_71_m_pUXv.jpg
Radek Novák (309)|28.10.2004 13:46
a tohle je na PDA citelny?
Tak tohle uz je vazne hezky
smarter (137)|28.10.2004 17:07
To Spider:
No, ono se to nezda, ale i ten nejnejnejdrobnejsi text je celkem citelny. Na vzdalenosti predepsanych 30 cm asi moc nepoctes, rovnez do autobusu to taky neni, ale doma na pohovce u nejake knizky to vazne ocenis
ipf (2136)|28.10.2004 19:11
Budete se divit, ale JE TO ČITELNÝ.
Nahoře jsem psal, že je to nečitelné a nevýrazné, protože jsem konvertoval původní sejmutou obrazovku (bmp o téměř Megové velikosti) na soubor o velikosti necelých 100kilo. Pokud máte někdo zájem, pošlete mi email na SZ a já vám pošlu origoš soubor (zatím je nad moje možnosti dát sem na něj odkaz, ale pokud je zde někdo z chytřejších, rád ho pošlu a lupněte sem odkaz ke stažení).

Ještě drobnost. Až budete někdo zkoušet ten SE_VGA, nezapomeňte zaškrtnout Your today theme is: VGA , pokud používáte VGA témátko na pozadí (jinak tam budete mít čtyři, jako já)
PS. Na to jsem nepřišel sám, to mi poradil Crusader, a tímto mu ještě jednou děkuji.