Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: Linux vs PDA

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    LDAP ? Rekl bych ze to bude ten problem ...IPv6 ? Co tim myslis ? ...cela ta situace kolem linuxu prave vazne na komplikovanosti ...pouziti ext.databaze pro synchronizaci...jina pro instal softu.Pro bezneho uzivatele PDA neco naprosto nepochopitelneho ...Jedu na Linuxu na PC uz 2 roky a tohle je ten duvod proc mam i Windows ...snadnost !!! Jen kolik problemu mi delalo rozjet na jadru MDK10 IRDA+GPRS ...
    LDAP by nemel byt takovy problem... rozhodne je to nadejnejsi nez delat to pro kazdy adresarovy sw znova....
    externi databaze pro instalaci sw - myslel jsem externi rpm databazi. a to jenom z duvodu setreni mista. ale spis si myslim, ze na PDA nema RPM ani nic podobneho co delat. to mozna az casem, az se trosku zvetsi pametova kapacita... bezny uzivatel na tomhle nemusi vcelku nic chapat.. ostatne podle toho, jak se instaluji programy pres activesync bych rekl, ze obdobna situace uz existuje...
    hmm... po dvou letech je potiz rozjet GPRS+IRDA ? to nejak nechapu. osobne pouzivam linux cca 4 roky, z toho posledni 3 denne. nemam dualboot, mozna prave proto, abych se snazil problemy vyresit a ne je obejit pres windows... a pokud vam vadi jadro z MDK - je takovy problem nainstalovat si jadro z updates nebo si zkompilovat vlastni? pokud to opravdu potrebujete. ja osobne shledavam pro PC jadra z distribuce jako dostacujici.

    -aquarius

    P.S. myslim, ze pro pokracovani teto diskuse bude ICQ vhodnejsi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    Vyborne ... to se nam to rozjizdi Andilku ...mam par dotazu :
    1.V jakym ppc jsi mel hozenej ten lin.?
    iPAQ 3970
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    2.Co to bylo za distribuci ?
    Familiar
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    3.Jakej pouziva desktop ? nebo aspon prirovnej
    opie
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    4.Jaky je zpusob instalace app do linuxu (rpm,zdrojaky,binarky)?
    ipkg tool. proste das v consoli linuxu prikaz ipkg -l tusim a vypise ti seznam dostupnych balicku a pak ipkg -i ho nainstaluje
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    5.Jake tam jsou predinstalovany aplikace ?
    No to zalezi jakou verzi systemu si tam das, pokud vim tak zakladni PIM aplikace a nejake ty settings a tak. Zbytek si pridavas podle sveho.
    Citace Původně odesláno od William Edgar Coyotte
    6.Vis o nejakym pokud mozno ceskym webu s touto problematikou ?
    Pokud vim, zadny cesky web na toto tema neni, vse se bere z handhelds.org. Je to tam popsane docela srozumitelne. nicmene tam neni psano o problemech s navratem zpet k PPC2003. Ulozeny image podle navodu se totiz nevleze do pameti a tak to odmitne flashnout. Ja to resil tak, ze jsem flashnul kompletni obraz 2003 pro meho ipaqa a nesnazil se obnovovat ten z backupu delanem podle navodu pred instalaci Linuxu. Jediny opruz je, ze pro 3970 jsem musel nejprve flashnout PPC2002, pak upgrade a pak teprve sel upgrade na 2003.

    Jinak jak jsem psal, linux bez wifi a plnohodnotneho sitovani je o nicem. vse je takove drbani pres hlavu. BT v opie nefunguje tak uplne nejlepe a projekt se ted uz skoro rok nerozviji, coz mi prijde jako hodne dlouha doba. Takze spis vidim jako rozumne zustat zatim u PPC2003 a doladit sync.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    mam ipaq 4150 + linux (fedora core 2)

    spojenie mam zatial cez wifi.
    Kupil som si usb wifi key. (popis http://www.abclinuxu.cz/hardware/show/64820 )
    Zatial som nezohnal free ftp klienta - idem cez internet explorer.
    Instalacie robim cez .cab alebo ak je .exe v robote na winXP
    Myslim ze ten isty postup by isiel cez buetooth

    Subory na Linux som prenasal cez ftp klienta - bohuzial trial verzia
    Zalohy teraz robim na SD kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od Zaphod
    Zatial som nezohnal free ftp klienta - idem cez internet explorer.
    Instalacie robim cez .cab alebo ak je .exe v robote na winXP
    Myslim ze ten isty postup by isiel cez buetooth

    Subory na Linux som prenasal cez ftp klienta - bohuzial trial verzia
    Zalohy teraz robim na SD kartu
    A jak synchronizujes kontakty? Ja pristup na net rozchodil pres kolibku, BT mi neslo, protoze se nechovalo jako standardni sitovka, ale jako modem a musel jsem to v kazdem pripade honit pres PPP.
    Predpokladam, ze az koupim PDA s WiFi tak to pojede v pohode, jen nevim, jak budu syncovat databaze kontaktu, ToDo a kalendare. Ty jsou pro me zivotne dulezite.

    Instalaci planuji provadet pres vmware a windowsy, takze me to tolik netrapi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Robim si iba zalohy - iPAQ ma standartne backup od sprite software (iPAQ backup) - zalohy davam do suborov na SD karte.
    Nasiel som free ftp klienta - ftpView - cez neho kopirujem zalohy na Linux a mazem z SD karty.
    PDA mam necely mesiac - zatial mi tento sposob vyhovuje.

    Zaujimave su rychlosti zapisu
    IPAQ->Linux cca 300KB/s
    Linux->iPAQ memory cca 250KB/s
    Linux->iPAQ SD karta cca 60KB/s

    Vyzera ze wifi + sucasny zapis na SD kartu prilis zatazuju PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Skusal som vncviewer - pripojit sa na linux cez wifi a VNC - funguje to.
    V KDE je polozka "zdielanie pracovnej plochy" ked sa nastavi a pripojim
    sa cez vncviewer mozem robit na linuxe z PDA
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Uz som pripojeny na internet cez linux a wifi.
    Mam zapojenie IPAQ -> wifi (usb key, notebook) -> ethernet (vo firme, notebook) -> firewall -> internet
    Treba zapnut NAT (preklad adresy) na Linuxe a uz to ide
    Jednoduche nastavenie NAT je popisane v
    http://www.netfilter.org/documentation/HOWTO/cz/NAT-HOWTO.html
    Nastavoval som pristup hlavne koli aplikacii Weather Info (pocasie)
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Linux?
    Od Mach31 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-06-2008, 00:12
  2. Linux
    Od Perry_ce4you v sekci Zařízení typu Palm-size PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 18:23
  3. Linux
    Od Medwidek v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 18:32
  4. Linux na PDA
    Od Melkor Nemesis v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-09-2004, 20:13