Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Ušetří až 20MB z RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj, nevím, jestli to tu někdo podchytil. Už nějakou dobu používám xtask a ROM 6.5.x (mmj BsB je nejlepší ROM, jakou jsem kdy používal, i když je cca rok stará a už nevyvíjí, nemá mnoho zbytečných a rušivých fines, je stabilní, rychlá). xtask má mimo jiné výhody použitelné to, že zobrazuje v horní liště ikony spuštěných programů a je možné mít okamžitý přehled nad tím, co běží, přepínat se a ukončovat.

    Objevila se úprava, která pomocí xtask nahrazuje start menu windows. Ve výsledku to ušetří až 20MB RAM. Ohlasy jsou veskrze velmi pozitivní, a můžu to potvrdit. Pokud por vás nejsou důležité krásné (třeba upravené) ikonky, funkci to plní velmi dobře a RAM, která Diamondu tolik chybí, je k dispozici. Škoda, že má ROM nemá Sense a na lepší jsem nenarazil, Teď bych to zřejmě uživil :-) Se všemi nainstalovanými programy bez Titanium, Manila či Sense 60MB free RAM.

    http://forum.xda-developers.com/show...=817137&page=3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    368

    Mě na to přednedávnem upozornil Mbiba a zkoušel jsem to na Er!ce, ale moc mě to neuchvátilo. Vadí mi, že ti to vezme komplet grafiku a to zrychlení jsem příliš nepozoroval. Ale je fakt, že to nemůžu zase moc posoudit, protože jsem tomu nedal moc šancí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Proto píšu, že je to pro toho, kdo oželí pěkné grafické rozhraní win nabídky. Dá se nastavit alpha blending, pak je místo šedé plochy vidět přes průhledné pozadí komplet today. A nejde o zrychlení, ale o uvolnění RAM. Mě třeba Opera často hlásí už při jedné otevřené tab nedostatek RAM, nebo při používání navigací či jiných náročných programů, včetně nádstavby sense, navíc, kdo používá sense, nemá zas tolik důvodů často chodit do win menu, ta volná RAM je pro něj IMHO důležitější. Tohle to řeší. Já používám standardní today(bez nádstavby) se zástupci v resco plugin, takže vše často používané včetně hezkých hodin mám v pěkné grafice na today. A pro rychlé info o všem používám skvělý S2U2 To krásné menu teda jsem schopný oželet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    368

    Používám v romce Amebu, takže žádný program nezůstává otevřen na pozadí, tak moc nechápu v čem je ta výhoda. Není ta uvolněná ram právě proto, že není načtená ta grafika???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    73

    Já to teď zkusil na ROMce WM6.5.x se Sense 2.5 2019 a mám volný 40,4 MB RAM při běžícím HTC Sense ) Je pravdou, že grafika Start menu je ořezaná, ne-li žádná, ale asi proto je tolik volné RAM...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    368

    40,4 MB, to jsem snad neměl ani na začátku s původní romkou, no jo ty kompromisy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    73

    _Amos_: Jo, je to kompromis, ale za tolik volný RAM mi to stojí. Do nabídky Start lezu minimálně, nejpoužívanější zástupce mám v Rychlých odkazech v Sense a s tím si celkem vystačím

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob Avatar uživatele Adow
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,267

    Citace Původně odesláno od _Amos_
    40,4 MB, to jsem snad neměl ani na začátku s původní romkou, no jo ty kompromisy
    Pokud už chceš jít do kompromisu a obětovat ikony v nabídce Start, podobnou službu ti udělá (někde na "konci" kitchen) i zápis do registru:
    Kód:
    REGEDIT4
    [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Shell\StartInfo\Start]
    A bude to určitě vypadat o kapku líp ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od _Amos_
    Používám v romce Amebu, takže žádný program nezůstává otevřen na pozadí, tak moc nechápu v čem je ta výhoda. Není ta uvolněná ram právě proto, že není načtená ta grafika???
    Svými slovy vysvětlení z XDA. Veškeré ikony a grafika ze start menu jsou načteny rezidentně v paměti a zabírají poměrně dost paměti. xtask umí sám o sobě tohle zobrazení složek a souborů a zástupců a ten tweak jen upravuje tohle zobrazení na rozlišení vašeho zařízení a upravuje odkazy a zástupce tak, že např po stisknutí ikonky Start se zobrazí právě toto. Zobrazené ikony xtasku jsou tedy přesně ty, které jsou součástí vlastního exe souboru, proto nemusí být nikde načteny a tím zůstává volná spousta RAM. Spolu s tím, co xtask umí je to celkem pěkná kombinace
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    368

    Tak jsem to dnes pro zajímavost zkusil. Pozitivní je to, že to jde v pohodě nainstalovat a odinstalovat. Pamět se opravdu zvedne jen díky očesané grafice. Takže ten rozdíl je fakt pouze ve chvíli, kdy diamond šahá na své hranice. Naopak jsem pozoroval, že přepínání mezi kartami sense je pomalejší, je to pocit, ne nic objektivního. Mám teď na zkoušku jeden canvas, který mě občas pozlobí, myslel jsem, že je to pamětí, ale zlobil i s tímto řešením. No i na podruhý jsem to odinstaloval. Ale kdo chce tak to zkusit může bez následků...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    29

    je to dobrý když člověk používá Mobile Shell - já do menu vlastně vůbec nelezu.. akorát se mi to vždycky sekne, když spustim BSB Ram Sweeper.. dalo by se to pořešit tím, že bych si stáhnul Ram Sweeper Config a dal to tam do vyjímek?
    Odpovídat lze po přihlášení