Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Mda Vario (HTC wizard) WM - 5 problem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Ahoj , mám problém s uvedeným strojem , spočívá v tom , že se mi automaticky ukončují veškeré aplikace - nelze spustit více než jednu , což je např. u icq dost problém . Nic jsem neinstaloval ani neměnil nastavení .. prostě se začali ukončovat . Je v tom orig. rom . Můžete mi poradit kde je možní tuto vlastnost potlačit resp. nastavit např vytížení paměti kdy už smí uknočovat atp .. ? Doted jsem byl na palmos a symbianu , takže sorry pokud jde o pitomost .

    Díky moc

    D.P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Napadají mě dvě příčiny. Buď máte kritický nedostatek paměti a zařízení zvládne spustit jen jednu aplikaci. Pokud chcete druhou, musí tu první ukončit. Nebo jste přenastavil (když píšete, že jste nic neinstaloval) nějakou aplikaci tak, aby po tapnutí na křížek aplikaci neminimalizovala (což je výchozí chování), ale natvrdo ukončila.

    To první ověříte při pohledu do Nastavení > Systém > Paměť, to druhé bude složitější, ale když sem vypíšete senzam všech aplikací, co používáte, tak možná něco vymyslíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Pamět jsem kontroloval , stále bylo okolo 25 - 30 mb k dispozici .

    Aplikace používám jen tyto :

    Mobipocket reader
    IBM J9
    Gps mod driver 317
    Totalcommander CE
    Navicomp
    GpsVP
    Baterystattus

    To je vše . Tedy nic jako taskmanagera který editoval ukončování aplikací atp .

    Nedostatek paměti bych pochopil , při užití náročných aplikací , ale vzájemně se sestřelí i např. imap4 vs. icq , kalendář vs. zprávy atp . Nikdy neběží víc než jedna libovolná aplikace . Hard resset jsem zatím nezkusil , rád bych tomu přišel na kloub
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ty aplikace vypadají OK. Ještě k tomu ukončování, prostě spustíte aplikaci č.2 a aplikace č.1 se ukončí a není vidět v seznamu běžících aplikací v tom apletu Paměť, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Ano přesně tak . Aplikace se natvrdo ukončí , tím že zapnu jakoukoliv jinou , nemusím ani přes křížek - skočím přes hw tlačítko na "plochu" - ověřím ve spuštěných - aplikace běží , tapnu např. na zprávy - ověřím a běží jen ty zprávy ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Ještě jedna věc : prakticky pararelně se mi začalo samo vypínat podsvícení - a to tak , že je zcela náhle stažené v nastavení na "vypnuto" . Stalo se mi to jak při zaplém napájení tak v kapse na baterkách .. zajímavé .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Vzhledem k tomu chování bych doporučil HW reset. Vím, že to není úplně ideální postup, jenže hlavní rozdíl mezi desktopovými systémy a mobilním OS (alespoň windows Mobile) spočívá v naprosté absenci pořádných diagnostických nástrojů, takže jen velmi těžko budete přicházet na závadu. Samozřejmě to může být konfigurací, ale pokud tvrdíte, že jste nic neinstaloval ani neměnil, je to dost možná nějaký HW problém.

    Zkuste spustit tuhle aplikaci, kolik dokáže naalokovat paměti, možná to něco napoví.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Bohužel to nejde , zřejmě to potřebuje WM6 . Nevadí , dal jsem tomu HW reset a vše funguje jak má . I tak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Mda Vario,HTC Wizard
    Od lukasqo v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-05-2009, 10:18
  2. HTC Wizard (MDA Vario) - WM 6.1 CZ by Jimm98y
    Od jimm98y_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 123
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 22:12
  3. Vario, Wizard, Qtek9100 - ROM 2.21.xx.xx
    Od macula_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 18:17
  4. T-Mobile MDA Vario (aka HTC Wizard)
    Od PavelR. v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 562
    Poslední příspěvek: 07-01-2006, 00:00