Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak vypnout EDGE, ale ponechat GPRS?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    S HTC Touch HD se poslední dobou často připojuji k internetu na jednom místě, kde je velice špatný signál. Ač je tam špatný signál, že občas mají problém s telefonování i mobily s velkou anténou, tak se můj HD neustále snaží používat EDGE. EDGE hlásí dvě čárky, ale v drtivé většině případů si ani neškrtne, tzn. nenačtu webovou stránku nebo nemohu synchronizovat Exchange. Když se ale náhodou místo EDGE použije GPRS, tak připojení začne fungovat. Sice pomalu, ale hlavní je, že to funguje. Touch HD se ale neustále snaží používat EDGE, takže většinou mám smůlu.

    Vypnout 3G je jednoduché, to je jasné. Deaktivovat EDGE je ale oříšek. Googluji jako o život, ale jak se zdá, nikdo nemá podobný problém jako já. Nezná prosím někdo možnost deaktivace EDGE?

    Předem děkuji za každý tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Možná je nějaký problém v PDA - na jiné BTS (vysílači) to funguje dobře?
    Možná tě špatně chápu, ale podle mě je tebou požadované možno vyřešit jen použitím zařízení, které umí pouze GPRS (něco starého) nebo přemluvit mobilního operátora, aby na té inkriminované BTS udělal krok zpět a používal tam jen GPRS (tedy bude-li to ještě technicky možné).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Ahoj Zdeňku,
    všude PDA funguje perfektně, Touch HD mám už od doby, kdy vyšel a nikdy jsem neměla problém. Pouze v těch místech mám problém. Jinak co se týče přemlouvání operátora k vypnutí EDGE nebo posílení signálu, to mi připadá trochu zbytečné. Myslím tím, že přece jednoho člověka nebude operátor poslouchat.

    Vypnout EDGE je nějakým způsobem technicky problematické? Čekala jsem nějaký tip na editaci registru nebo tak něco...

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    EDGE je jen rozšíření GPRS. Nikdy jsem neslyšel, že by to tak šlo udělat (vypnout EDGE nebo přepnout jen na GPRS), na rozdíl od 3G (UMTS). Buď BTS umí EDGE nebo má jen GPRS.
    Ono s těmi měřáky a slabým signálem je to takové pofiderní. Mám v práci hodně slabý signál (všichni 3 naši mob.oper.). Když se připojím notebookem přes Treo k netu (O2), tak mi signalizuje 2 čárky (cca půlka signálu) a EDGE, ale rychlost je na speedmetru lupa.cz neměřitelná (tj.velmi malá) a když dám trvalý ping na jakýkoli web, tak chvilku net jde (signál teče), chvíli ne-e.


    Zkus zagooglit - možná se pletu, ale podle mě je to tak, jak píšu.

    EDIT Zkus ten signál zareklamovat, třeba se někdo ustrne.
    Když jsem před více než 6 lety měl jen připojení přes mobil a připojoval jsem se jednak doma a jednak v práci (ve stejné obci), tak jsem po čase z map pokrytí zjistil, že místní BTS umí i EDGE a to tak, že jen 2 ze 3 vysílačů (jeden směřoval cca na mé bydliště a druhý cca na pracoviště).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Že EDGE je nějaký druh nadstavby a ne úplně jiná technologie (UMTS), jsem věděla. Říkala jsem si ale, že bude existovat nějaký software, který odrovná podporu EDGE. Tzn. že udělá z Touch HD hloupé zařízení, které EDGE neumí. Na druhou stranu by to dost možná znamenalo zásah přímo do ROM (resp. radia), takže si to asi představuji moc jednoduše.

    Zkusím brnknout operátorovy. Pochybuji, že by EDGE vypnul (tam, kde je signál, je EDGE nepostradatelné), ale třeba by mohl přidat trochu šťávy do antény ;-). Děkuji za tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Na PDA nejde udělat to, co není technicky možné. A volat operátorovi jsem myslel kvůli zlepšení pokrytí nebo zesílení signálu. To, že se ti zdá, že někde je signál s GPRS dobrý a s EDGE špatný je jen shoda náhod, nikoli pravidlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Už je mi to jasné. Děkuji ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    NZ

    Můžeš být konkrétnější o co přesně jde a o jakou lokalitu? Klidně pošli SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Je to Skalice u Frýdku-Místku. Oblasti se říká "Na Kamenci".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Hmm a co říká mapa pokrytí tvého operátora?

    Ale když píšeš, že mají problémy i jiné mobily, tak asi pomůže jen se přestěhovat. Jedině snad kdyby si v té loklaitě bydlela milenka nějakého vysokého bosse z vedení mob.operátora. To by tam bylo možná i 3G
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Mapa pokrytí říká, že je tam všude EDGE. Je to fakt, EDGE tam je. Ale aby bylo použitelné, tak bych asi musela vylézt na strom ;-).

    Co se týče GSM, tak je to tam vtipné. V jedné místnosti si člověk nezavolá, v jiné ano. To samé venku, ten co tam bydlí má vytipované stromy, u kterých telefonovat a u kterých to raději ani nezkoušet. Zdá se to jako blbost, přece se signál nemůže měnit v rámci jednotek metrů na rovné zahradě. Ale vážně to tam tak funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Ještě můžeš zkusit, kvůli ověření síly signálu místních BTS, aplikaci Rene Steina - GSM Net Monitor
    ale pro jeho použití musíš vypnout Touch Flo / Sense, protže funguje jen jako today plugin.

    A tak mrkni na web GSMweb

    Ono je to s tím signálem někdy podivné a člověk by řekl, že fyzikální zákony neplatí. Třeba v Praze v Černé růži (pasáž), jsem kdysi dávno od T-Mo (tehdy ještě Paegas) neměl ani jednu čárku signálu, dokonce zmizel i nápis Paegas-CZ a najednou příchozí hovor a asi 3 minuty jsem bezproblémově hovořil. A někdy signál na půl a nezavoláš si ani náhodou. Nevybíjí se tam rychle baterka u mobilů a PDA, když je v okolí několik BTS, které se "perou" o signál, tak se mobily pořád přelaďují a ubírají na životnosti baterky. Nevím, kde může bát v problém. V domě, hlavně paneláku, to může být logicky Faradayova klec nebo "pokovená" skla v oknech, ale venku? Opravdu bych se obrátil na operátora a pokud s tím mají problémy i ostatní z tvého okolí, ať to udělají rovněž. Nebylo by lepší vyzkoušet a popř. pak používat jiného operátora?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    66

    ja si skor myslim ze v tvojom HD radiova cast prepina medzi dvomi bunkami. tzn, ze raz sa prepne do bunky, ktora ma EDGE ale signal je slaby. a potom, ked sa prepne do inej bunky, ktora EDGE nepodporuje , ale ma podporu len GPRS a signal je kvalitnejsi tak ti proste funguje aj pripojenie do internetu.
    toto by sa dalo mozno odsledovat aplikaciou, ktora bola spomenuta o prispevok vyssie. fixovanie na jednu bunku by si potom mohol dosiahnut experimentovanim s polohou HD v miestnosti. to mozes aj bez tej aplikacie...
    ak mas starucku nokiu napr. 6210 v nej sa dal aktivovat NET monitor a tym by si velmi rychlo zistil, ktore kanaly buniek su v tvojom okoli dostupne a ake urvone signalu vykazuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    18

    Jiný operátor by možná pomohl (všichni tam máme O2, takže to nevím jistě), ale jelikož jsem tam jenom krátce v roce a s O2 jsem spokojená, tak je to zbytečné.

    6210 nemám, ale rozhodně zkusím zmíněný GSM Net Monitor. Děkuji!

    P.S. Škoda, že HD nemá konektor na externí anténu jako TyTN II. Tím by se to vyřešilo nejelegantněji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Koukal jsem teď na mapy pokrytí:
    Vodafene - GSM/GPRS/EDGE by tam mělo fungovat (a všude)
    T-Mobile - GSM/GPRS (v budovách i mimo) EDGE (venku) by mělo fungovat
    O2 - jen GSM/GPRS (na edge to nevypadá), ale to by mělo šlapat všude.

    Já vím, realita bývá jiná, takže se obrať na operátora se stížností. Asi nejlépe na technickou podporu. Buď přes jejich webové stránky nebo telefonem - 800 184 084
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Edge, GPRS
    Od baronm v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-05-2007, 07:36
  2. MDAc - jak nejjednodušeji vypnout GPRS?
    Od bubo_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2005, 19:49
  3. FSC Loox 720 + N6230i + GPRS (Edge) - Neplatny pristupovy bod GPRS
    Od plawa v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 19:47
  4. GPRS/EDGE smartphone
    Od bezoka v sekci Motorola
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 23:23
  5. GPRS -> EDGE, jak to je?
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2005, 01:13