Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Problem s GPS Navilock BT-308

Yen_ce4you (77)|3.2.2005 10:04
[QUOTE="araya"]Jelikož jsem si chtěl pořídit BT-308 pročetl jsem si tuto diskuzi. Po zvažování jsem se rozhodl pro Fortuna Clip-on, ale cena mne odradila. PO hledání jsem objevil společnost za louží která prodává i do ČR a ceny přijatelné. Př. HOLUX GR-231 xTrac v&chází i s poplatky na pěkných 4000,- Kč a Fortuna Clip-on je o cca 500,- Kč dražší.
Jsou zde i další nabídky poradí někdo co pořídit? Viz. odkaz
http://www.semsons.com/bluetgpsrec.html

díky[/QUOTE]

Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu cca. za 3.500 s DPH.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku ale jinak sem jinou nevyhodu nezpozoroval. No a je znatelne levnejsi...
windmaster (307)|3.2.2005 22:11
[QUOTE="Yen"]Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu...
Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku...[/QUOTE]
Použij WinFast Navigator/Command... a nastav hodnoty vyšší než 1 v protokolu NMEA na 1. Pak už se bude kurzor pohybovat plynule, bez těch nepříjemných prodlev.
Yen_ce4you (77)|4.2.2005 10:42
[QUOTE="windmaster"][QUOTE="Yen"]Já si jako náhradu za BT-308 koupil GPS 9537 od Leadtecu...
Je sice pomalejsi, tedy kzurzor na mape se nepohybuje tak plynule jako v pripade Navilocku...[/QUOTE]
Použij WinFast Navigator/Command... a nastav hodnoty vyšší než 1 v protokolu NMEA na 1. Pak už se bude kurzor pohybovat plynule, bez těch nepříjemných prodlev.[/QUOTE]

Jéé, nemohl by být prosím trochu konkrétnější? Navigator mám a na možnost nastavování parametrů pro NMEA sem koukal, nicméně co mám konkrétně a na kolik nastavit netuším. Nebyl by howto?

Díky moc, H.
windmaster (307)|4.2.2005 12:09
V datovém protokolu NMEA jsou defaultně nastaveny GSA a GSV na hodnotu 5, obě nastav na 1. Přenosovou rychlost můžeš zvýšit až na 38400 BaudRate, většina GPS programů ji podporuje. Dáš OK, nové nastavení se přenese do přijimače, což poznáš podle toho, že se sám vypne. Nic zkazit nejde, tlačítkem Default můžeš všechno uvést do původního stavu.
Yen_ce4you (77)|4.2.2005 12:50
[QUOTE="windmaster"]V datovém protokolu NMEA jsou defaultně nastaveny GSA a GSV na hodnotu 5, obě nastav na 1. Přenosovou rychlost můžeš zvýšit až na 38400 BaudRate, většina GPS programů ji podporuje. Dáš OK, nové nastavení se přenese do přijimače, což poznáš podle toho, že se sám vypne. Nic zkazit nejde, tlačítkem Default můžeš všechno uvést do původního stavu.[/QUOTE]

Diky, testnu. BTW: Proc teda vyrobce uvadi prenosovou rychlost 4800 a nevyuzije jako ostatni 38400 k marketingu? Nicmene v te prenosove rychlosti to neni, na tech par znaku textu tech 4800 musi stacit.

GSA a GSV dělá co přesně? A je k něčemu přepnutí do Sfir? Lze nějak zapnout ty různé módy šetření spotřeby? Mnoho otázek najednou? :P

dík,
H.
windmaster (307)|4.2.2005 14:29
Myslím, že všechna ta nastavení jsou jednak vedena snahou o úsporu energie a také je to prostě nastavení výchozí tak jako u GPS programů.

K sentenci protokolu NMEA:
GSA - GPS dilution of precision and active satellites
GSV - Satellites in view

Zdá se tedy, že změna GSA a GSV na hodnotu 1 (pokud je to ovšem hodnota četnosti intervalu přenosu ve vteřinách, jak se domnívám), by neměla mít vliv na zpoždění kurzoru, a vlastně ani základní přenosová rychlost. Nicméně výše uvedeným přenastavením se kýžený výsledek dostavil. Jsem zvědav na zkušenosti ostatních.

SIRF je jiný, nový, rychlejší protokol, myslím, že obsahuje pouze surová data, zatím to pokud vím, žádný program nepodporuje.

Přepnutí do úsporného Trickle Mode WinFast Navigator neumožňuje, u mého předešlého Emtacu to šlo. Ale k šetření energií by asi měly sloužit nastavení prodlev v NMEA protokolu.

K ostatním pojmům doporučuji tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], nebo si přečíst Kniha GPS od A do Z (asi si to taky koupím).
killerGBU_ce4you (148)|4.2.2005 19:49
[QUOTE="windmaster"]Myslím, že všechna ta nastavení jsou jednak vedena snahou o úsporu energie a také je to prostě nastavení výchozí tak jako u GPS programů.

K sentenci protokolu NMEA:
GSA - GPS dilution of precision and active satellites
GSV - Satellites in view

Zdá se tedy, že změna GSA a GSV na hodnotu 1 (pokud je to ovšem hodnota četnosti intervalu přenosu ve vteřinách, jak se domnívám), by neměla mít vliv na zpoždění kurzoru, a vlastně ani základní přenosová rychlost. Nicméně výše uvedeným přenastavením se kýžený výsledek dostavil. Jsem zvědav na zkušenosti ostatních.

SIRF je jiný, nový, rychlejší protokol, myslím, že obsahuje pouze surová data, zatím to pokud vím, žádný program nepodporuje.

Přepnutí do úsporného Trickle Mode WinFast Navigator neumožňuje, u mého předešlého Emtacu to šlo. Ale k šetření energií by asi měly sloužit nastavení prodlev v NMEA protokolu.

K ostatním pojmům doporučuji tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], nebo si přečíst Kniha GPS od A do Z (asi si to taky koupím).[/QUOTE]

hmmm, nevim o čem to mluvíte, můžete mi to přiblížit, já jsem u toho leadteku žádné CD nebo něco podobného neměl, kdyžtak mi řekněte jak se to jmenuje, a já si to stáhnu
díky
Yen_ce4you (77)|4.2.2005 20:14
[QUOTE="killerGBU"]hmmm, nevim o čem to mluvíte, můžete mi to přiblížit, já jsem u toho leadteku žádné CD nebo něco podobného neměl, kdyžtak mi řekněte jak se to jmenuje, a já si to stáhnu
díky[/QUOTE]

co takhle www.leadtek.com.tw/product/gps/wireless/support nebo tam nekde?

H.
kamikadze (24)|7.2.2005 11:07
Já jsem si v pátek pořídil GPS I-Tec BT-308 a spojil jsem ho s mým iPAQkem od HP. Nejdřív se mi to nějak trošku odpojovalo, ale trošku prolezl vším možným nastavením a už je to v klidu. Doma, když dám na balkon externí anténu, tak mám přesnost zaměření 1,2/2,8 metru. To je asi nejlepší co se mi zatím povedlo :) Samozřejmě jsem byl zvědav, jak bude fungovat navigace v autě podle mapy (PocketKim) a je to super, jenom mi ta mapa zvukově nesignalizuje křižovatky :( Nevíte někdo proč? Zvuky jsem nesmazal, tak to nechápu :( Nemáte někdo nějakej software - mapu? Něco by se hodilo :) ... komu ne ;-) Stačil by mi pro začátek nějakej software, který by dokázal měřit třeba ajetou vzdálenost a čas. To PocketKim ani GPSinfo neumí :(
throttle (4)|31.5.2005 14:58
[QUOTE="kamikadze"]Já jsem si v pátek pořídil GPS I-Tec BT-308 a spojil jsem ho s mým iPAQkem od HP. Nejdřív se mi to nějak trošku odpojovalo, ale trošku prolezl vším možným nastavením a už je to v klidu. Doma, když dám na balkon externí anténu, tak mám přesnost zaměření 1,2/2,8 metru. To je asi nejlepší co se mi zatím povedlo :) Samozřejmě jsem byl zvědav, jak bude fungovat navigace v autě podle mapy (PocketKim) a je to super, jenom mi ta mapa zvukově nesignalizuje křižovatky :( Nevíte někdo proč? Zvuky jsem nesmazal, tak to nechápu :( Nemáte někdo nějakej software - mapu? Něco by se hodilo :) ... komu ne ;-) Stačil by mi pro začátek nějakej software, který by dokázal měřit třeba ajetou vzdálenost a čas. To PocketKim ani GPSinfo neumí :( [/QUOTE]

muzu se zeptat, jake nastaveni si prolezl? ja si koupil he svemu h1940 tu samou GPS minuly patek a napr. v pocket KIM se mi to odpoji asi po dvou minutach, pokud nechyta zadny satelit. v Ozi se zase stava, ze se obcas na chvili zasekne komunikace mezi PDA a GPS, ale vetsinou se po par desitkach vterin zase obnovi. celkove se tato GPS chova trosku nevyzpytatelne, tak bych uvital jakoukoliv radu. diky
Laca (154)|26.12.2005 21:05
Zdravim vsechny stastne uzivatele BT-308 a prosim o pomoc (radu).

Mam z prace pujceny Navilock BT-308 s autonabijeckou a chtel bych GPS dobit bez nutnosti krouzit okolo domu. Mam doma nabijecku hama se stejnym konektorem, ale ta ma vystup 3-12V (prepinatelne).

Muzete mi pls poradit, kolik V do toho pustit, aby GPS neshorela?

Diky moc
oltcit (1098)|26.12.2005 23:48
pozri aké vstupné napätie podporuje tá autonabíjačka,malo by to byť 12-24 V ,ak áno prepni na 12V Hamu,pripoj k nej autonabíjačkupozor na prepolovanie a autonabíjačku do GPS.Ja som takýmto spôsobom nabíjal BT338 pomocou batérie 18V z vrtačky. Autonabíjačka by mala mať v sebe obvody ,kde si to vyreguluje. ;)
Laca (154)|27.12.2005 09:52
Diky, nakonec jsem to lupnul do ty Hamy nastavil 4,5 V (5 nebylo v nabidce) a dopadlo to fajn. :)

Diky