hledá se freeware náhrada za kaspersky mobile?
zdravím, zkusil jsem na wm6,5 kaspersky mobile (antivir, firewall, antispam, dálková lokace dle gps při ztrátě, dálkové zablokování, dálkové smaznutí všech dat, dálkově zašle sms s číslem nově vložené sim, a další.., placené), vypadá to pěkně, ale 30USD/rok za to dávat nechci a krekovat antivir mi nepřipadá jako dobrý nápad.
takže má někdo nějaké zkušenosti s freeware aplikacemi? našel jsem tento seznam http://www.firewallguide.com/pda.htm , ale není v mých časových silách každý program vyzkoušet, zda umí to, co aspon nutně potřebuju a moje angličtina není fluently.
potřebuju freeware aplikaci, minimálně: dálková lokace dle gps/gsm, dálkově zaslat telefonní číslo nově vložené sim. Příjemné ale nepovinné bude bude dálkový výmaz a blokace a antivir, třešnickou pak ten zbytek dle kaspersky. Aplikace necht je spolehlivá a v lepším případě hw nenáročná.
na betatestování už nemám čas, svoje jsem si rok užil s e-tenem a rok ho pak už používal obeznámem s všemi nectnosti WM. ted v HTC TP2 potkávám nové nectnosti a trochu mě to štve.. :-(
takže má někdo nějaké zkušenosti s freeware aplikacemi? našel jsem tento seznam http://www.firewallguide.com/pda.htm , ale není v mých časových silách každý program vyzkoušet, zda umí to, co aspon nutně potřebuju a moje angličtina není fluently.
potřebuju freeware aplikaci, minimálně: dálková lokace dle gps/gsm, dálkově zaslat telefonní číslo nově vložené sim. Příjemné ale nepovinné bude bude dálkový výmaz a blokace a antivir, třešnickou pak ten zbytek dle kaspersky. Aplikace necht je spolehlivá a v lepším případě hw nenáročná.
na betatestování už nemám čas, svoje jsem si rok užil s e-tenem a rok ho pak už používal obeznámem s všemi nectnosti WM. ted v HTC TP2 potkávám nové nectnosti a trochu mě to štve.. :-(
Pokud je pro tebe bezpečnost prioritou a zároveň si myslíš, že je potřeba mít na PDA anitivir, firewall, antispam apod (a nedá se to řešit na straně serveru-min.spam ano), tak je zde šetření na nepravém místě.
ok. staci mi dalkova gps/gsm lokace, dalkove zaslat cislo nove vlozene sim a dalkovy vymaz. antivir poresim necim jinym. zbytek nepotrebuju. ted to mam povypinane stejne v kaspersky.
Antivir je fakt k ničemu... teda aspoň pro toho, kdo nekliká bezhlavě na cokoli co najde na netu....
A když ti telefon ukradnu, vyhodím SIM, nepřipojím ho na net, udělám HR, tak nic stejně nesmažeš....
A když ti telefon ukradnu, vyhodím SIM, nepřipojím ho na net, udělám HR, tak nic stejně nesmažeš....
1) ten antivir jsem chtěl, protože mě kamarád (s symbian nokie) upozornoval, že se prý občas stává, že s instalatorem nějakého programu (do kterého nějaký hajzlík zakomponoval) si do systemu lze natáhnout třeba programek škodlivý, který na pozadí skrytě volá na 906... na číslo právě svého tvurce a tvurce má zisk. jasně, program ze stránek třeba Adobe to nehrozí, ale ne vždy jsou k dispozici ofic známe zdroje a klidně muže jít o freeware.
2) ty třeba HR hned uděláš, ale jsi si jistý, že to udělá kdejaký feták kradoucí telefony nebo mamlas, který ho najde a chce si ho nechat? že to umí? tak aspon eliminovat částečně jsem chtěl.. chápu, že 100% si nepomůžu, to aninečekám.
2) ty třeba HR hned uděláš, ale jsi si jistý, že to udělá kdejaký feták kradoucí telefony nebo mamlas, který ho najde a chce si ho nechat? že to umí? tak aspon eliminovat částečně jsem chtěl.. chápu, že 100% si nepomůžu, to aninečekám.