Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Garmin-Asus nüvifone M10 - Nelze se připojit k PC s Windows 7 ("toto zařízení nelze spustit (Kód 10)") - chyba BIOSu

  1. #1
    kamcas_ce4you
    Guest

    Zdravím, pročetl jsem si celé vlákno a nikde jsem nenašel odpověď na můj problém.
    Když M10ku připojím k pc přes režim ActiveSync, tak Win7 ukazují že instalují ActiveSync ale najednou vyskočí chyba že při instalaci Windows Mobile Remote Adapter došlo k chybě. Ve správci zařízení vidím u tohoto ovladače žlutý trojůhlelníček a hlášku "toto zařízení nelze spustit (Kód 10)". Takže telefon se mi nepřipojí a nesynchronizuje s PC. Nepomáhá ani přeinstalace ovladače.
    Omlouvám se jestli to je nějaký triviální problém, ale vždycky sem měl Symbian, nevím si rady.
    Předem děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: kamcas
    Doufám, že ses jen překlep a tím ActiveSync jsi měl na mysli "Centrum zařízení Windows Mobile"
    Máš tam nainstalované drvupdate-xxx.msi, které jsou na dodávaném CD k M10?
    Když přepneš v nastavení USB na M10 jako MassStorage tak to funguje a máš přístpnou kartu v Exploreru ve Win7 ?
    Mám taky Win7 (x64) a tohle jsem nikdy nemusel řešit, připojil M10 a už to jelo ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    kamcas_ce4you
    Guest

    Teď jsem odinstaloval všechny ovladače a nainstaloval drvupdate-amd64 což je Mobile Devic Cenrer. Problikne nějaká instalace ale nic nechce potvrdit (divné). Když připojím M10 přez ActiveSync ukáže se instalace zařízení a po chvýly vyskočí "software zařízení byl úspěšně instalován" ale když to rozkliknu tak tam je Asus ActiveSync Nezdařilo se :-(
    Když telefon připojím jako Velkokapacitní zařízení (MassStorage) tak kartu vidím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Hm, tak to je divné.... já když jsem nainstaloval drvupdate-amd64, připojil M10 a už to jelo OK.
    Pravděpodobně je problém ve Windows, ale moc mě nenapadá kde.
    Zkusil bych odinstalovat nejen ovladače, ale i samotnou aplikaci WMDC. Z webu MS si ji můžeš stáhnout znovu.
    A taky se podívej jestli máš všechny aktualizace ve Windows. Jakou edici Win7 máš?
    Zkus to třeba v jiném, novém profilu nebo přímo v profilu Administartor jestli to nebude jiné....
    Máš ve správci zařízení nějaký akový ovladač viz, obrázek?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00346292_drv_QL9W.jpg 
Zobrazení: 89 
Velikost: 70.8 KB 
ID: 11598  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    kamcas_ce4you
    Guest

    Mám Win7 64bit Profesional. Aktualizace nainstalovány všechny. Ani přeinstalace Win nepomohla. Zkoušel jem snad jž vše. Odinstalovávat, přeinstalovávat aktualizovat, vždy stejný výsledek. Přez Bluetooth ale vše funguje.
    Tdy je screen ovladače http://file.qip.ru/file/131832892/e1451077/screnn.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Hm, tak zkus ty BT PAN ovladače zakázat, jestli se to nějak nemlátí.... to jediné v PC nemám, jinak vše asi stejně (jen mám Win7 x64 Enter.) ale to jsou detajly. Problém je tady v ovladači ve Win a jediné co to může způsobovat je BT PAN.
    Jestli ale pomůže je jen vypnout nebo odebrat to nevím, protože i když se nějaké ovladče zakážou nebo odeberou, pořád zůstanou v OS.
    Jestli máš možnost třeba nějakého Virtuál Windows nebo jiný PC, tam to asi fungovat bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    kamcas_ce4you
    Guest

    Vše jsem odinstaloval a znovu nainstaloval drvupdate-xxx. Instalace ok. Po připojení telefonu ale http://file.qip.ru/file/131833768/35e8c5fe/scree.html. Tyto problémy jsem měl ještě dřív než jsem měl BT. Proto jsem si BT koupil ale přez BT nemůžu flashovat :-( Koukám že M10 můžu akorát tak vyhodit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    kamcas_ce4you
    Guest

    I po zakázání BT problém přetrvává. Nejhorší je že mi to dělá i na jiném PC s WinXP. Nemůže být chyba v telefonu??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No, pokud to stejné se děje i na jiném PC (třeba s WinXP nebo jiný OS) tak to může být v M10, ale to nemůžu říct na 100%
    Jestli máš možnost to vyzkoušet na PC, kde už nějaká synchro s jiným PDA proběhla a funguje (s nějakým novější modelem...).
    Určitě to ale nevyhazuj, flešnout se to dá i z SD karty, teda mistr Pitka zatím tají způsob (možná že ho ani on neví ) ale určitě to půjde.
    MOžná je opravdu chyba v vladačích v ROM, ale to by muselo dělat dalším uživatelům. Co jsem poprvé zapnul M10 a připojil k USB od té doby to funguje a zatím na každé ROM taky.
    A stejný problém je teda i když uděláš HR na M10?
    Ještě zkus něco,....
    V nastavení - Přippojení je Nastavení USB, tak tak zkus přepnout možnost "Normální režim" a vyzkoušej...
    Nebo ještě i na stejném místě je "Připojení k PC pomocí USB" - tam je výchozí zaškrtnuta volba "Povolit rozšířené funkce sítě", tak to zkus VYP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Nemyslím si, že je to problém HW zařízení.

    Nepíšeš jestli ses pokoušel o hard reset.
    Tímto bych vždy začal. A potom můžeme pokračovat....
    Co třeba kontrola kabelu ?
    USB ovladače, chipsetu atd.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    kamcas_ce4you
    Guest

    Po hard resetu se situace nezměnila. Při změně nastavení na režim připojení normální se mi úspěšně nainstaloval jaký si ovladač USB Sync, na telefou se ukazuje připojování k hostitely ale v centru pro zařízení Windows Mobile M10 stále nevydím. Zapeklitá situace. Jinak děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jeslti se ti ukazuje nějaké připojení k hostileli, zkus si stáhnout ROM (ja na první straně (M12) a jen to spusť, ten průvodce si nejdřív zjišťuje, jestli je zařízení připojeno, pak to můžeš zastavit ... nebo pokračovat, to už je na Tobě
    A co "Antiviry a Firewally" ? Eset Smart Security tohle dokáže pěkně zabrzdit.... nebo i jiný produkt typu Security...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Zkontroluj si jestli máš nainstalovaný ovladače pro chipset, tento obsahuje i ovladače pro usb porty.
    Nepíšeš jestli máš intel, amd nebo jíný.

    Ještě mi zděl jakou dostaneš ip adresu, jelikož sync využívá sítový protokol.
    A zkontroluj co píše Tomsoft, odblokuj veškeré sít´. porty a služby, tzn. firewall, antivir.

    A jestli rozumím tedy dobře máš stejný problém pod XP 32b i pod W7 64b, je to tak ?
    Jestli opravdu ano, tak se zaměř na korektní ovladače chipsetu, fyzickou kontrolu USB portů, kabel, poškození konektorů.
    Máš možnost použít jiné pc pro připojení, resp. test ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    kamcas_ce4you
    Guest

    Antivir i Firewal jsem vypnul, stále nic. Ovladače pro chipset jsou instalovány, mám intel. Ano stejný problém mám i na XP ale je to uplně jiný počítač. našel jsem na internetu lidi kteří měli stejný problém viz. LINK ale moje AJ není tak dobrá abych to rozluštil jetli to vyřešily.
    Kabel je OK jinak by telefon vubec nerospoznal. Pomooooc
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Tam se píše o aktualizaci snad všeho v PC...
    Aktualizuj BIOS základní desky, i když jeden tam popisuje, že pak musel přeinstalovávat Windows, tak zálohuj
    Ten poslední příspěvek tam píše něco o tom, že změnil v BIOSu nastavení Plug and Play zpět na OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI-kešky pro Garmin navigaci
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 18:21
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 00:02
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 - Vlastní POI pro Garmin navigaci
    Od Pavel.ct v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 23:56
  4. FJS 720 a hláška nelze se připojit. Co s ní?
    Od Brouczech v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-04-2006, 20:05
  5. Nelze spustit ActiveSync
    Od PavelKa_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2005, 17:22