Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ID volajícího

ondpet (71)|31.5.2010 09:25
Zdravím,mám problém s novým HTC Diamond 2.V nastavení ID volajicího ať nastavím jakoukoliv volbu,tak soustavně volám ze skrytého čísla,u starého PDA mi to běží bez problémů.Udělal jsem HR,a pořád to samé,evidentně je to chyba nainstalované ROM,bohužel zatím se mi nepodařilo Diamonda odemknout pro nahrání jiné ROM.Nemáte někdo tip,co by se s tím ID volajícího dalo dělat aby se druhé straně moje číslo zobrazilo?Dík
fisik_ce4you (115)|31.5.2010 10:10
kontaktuj operatora, at ti funkcio CLIR (nebo jak se to jmenuje :) ) zrusi ... pokud mas oskara, tak to jde vypnout v samoobsluze
ondpet (71)|31.5.2010 11:17
no,občas jsem skrytí čísla používal,holt teď už to nejde..už jsem to deaktivoval a běží to,zatracený zamykání htc proti neorig.ROMkám..
Pavel Koza (4761)|31.5.2010 13:22
Co přesně nejde s tím odblokováním? Diamonda2 jsem měl a unlock proběhl naprosto bez problémů, vše potřebné najdete zde.
ondpet (71)|31.5.2010 15:26
no,když spustím program,tak mi na chvilku naskočí proces,ale téměř ihned se vypne a vyhodí mi nějakou angl.chybu (Error246: Device not responding)angličtinář zas až tak zdatný nejsem,ale ta chybová hláška se tváří, jako kdyby program byl pro jiné zařízení,nevím,zkoušel jsem všechno možný,vyndání SIM i pam.karty před unlockem,různé kombinace s kartama a netuším,proč se proces nechce spustit,četl jsem,že s tím pár lidí problémy mělo,ale vyřešili to na XDA foru,tam mně ale moje ne příliš bohaté znalosti angličtiny dostanou do pasti.Nedělá mi problém mít anglickou ROM,jako na předchozím PDA,ale diskuzní fórum už je pro mně moc.

DD_ (331)|31.5.2010 15:46
Jakej program spoustis?
Ta anglicka hlaska znamena ze 'zarizeni neodpovida'.
V jakem systemu to poustis? Mas vypnutej antivir? Mas zarizeni spojene pres ActiveSync?
Pavel Koza (4761)|31.5.2010 15:58
Jojo, jak píše kolega DD, napiš, co přesně spouštíš (odkud jsi to stáhnul) a jak postupuješ, pak budeme mít šanci najít to problematické místo:)
dance dan (10)|31.5.2010 16:49
to je vec operatora s luzieb ak mas aktivne clir tak to automaticky nahodi prednastavene nastavenie siete ...v diamondovi 2 je tusim aj volba skryt cislo pre vsetkych okrem kontaktov v t.zozname..este raz to pozri a hod sem screen ako mas co nastavene..neverim ze je to sposobene romkou
ondpet (71)|31.5.2010 20:28
spouštím Topaz-HardSPL_V5_00R5_183HSPL,když spustím manual,vyhodí mi to tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ,když udělám auto,vyhodí mi to tuhle hlášku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Zkoušel jsem i verzi 133,to samé.

Spouštím to v XP Home edition,antivir,firewall i spyware štít mám při tom vypnutej,když je to vypnutý všechno nebo zapnutý,chová se to stejně(na screenu mám Avast i firewall sice zapnutej),ale při vypnutým je to to samý..active sync 4.5 běží bez problémů,net compact framework nejnovější verze v PC nainstalovaná,v PDA taky.Zkušenost s windows mobile mám cca rok a půl,takže levej úplně nejsem,měl jsem anglický WM 5 i wm 6.1,WM 6.5.

Ohledně toho ID volajícího-vypnul jsem to u operátora,a chová se to následovně-když nastavím ID volajícího pouze z kontaktů,tak se mi číslo na druhé straně zobrazuje korektně,ale po Softresetu tam musím znova nastavit to ID pouze z kontaktů,jinak mi to už nevolá ze skrytého čísla,ale nevolá to vůbec,dokud to nenastavím znova :),teď mi doteklo,že vlastně když jsem to zkoušel před tím vypnutím u operátora,tak na to nastavení ,,pouze u kontaktů,, mi to volalo taky s číslem,ale po SR to zas volalo ze skrytého čísla..nevím,tohle si myslím že je fakt chyba u ROM.Ještě dodávám,že se jedná o Diamonda2 označení ++5353(čínská nebo nějaká jiná šikmooká kopie) 1Ghz s českou ROM WM 6.5 sestavení 21892.5.0.89.
Ze zkušenosti z MIO A501 nebo HTC TyTn vím,že přeflashování je otázka cca 15 minut,tak mně nenapadlo,že skončím na takové věci jako je odemčení mobilu pro nahrání neofiko ROM..možná to může bejt bordel v PC,někde jsem na fóru četl,že někdo měl s odemčením taky problémy,potom odinstaloval z PC nějaké programy a už mu to šlo,vážně už netuším co by to mohlo být,před pokusem o odemčení udělán HR a furt nic.

Kdybyjste se mohli juknout na ty screeny,třeba vás něco napadne,zkusím to vzít v pátek kamarádovi,docela bych věřil že když to připojím na jinej comp,půjde to.Ta origoš romka co je v tomhle PDA nahraná není zlá,ale-kouše se,problémy s nepřečtenýma SMS,to ID volajícího,problémy s WiFi..vím že nejsem jedinej kdo s tímhle bojoval,tak snad se dobojuju úspěšně,uvítal bych jinou,svižnější a stabilnější ROM než je tahle,sice po pročištění registrů přes SK Tools běží líp,ale kurník,musí to přece jít odemknout a nebudu přece furt nastavovat to ID..
Pavel Koza (4761)|31.5.2010 23:18
Čínská kopie Diamonda2 [color=red]NENÍ[/color] v žádném případě Diamond2! Tohle co tady píšem platí jen pro D2 a nefungovalo by to ani na jiné HTC, natož nějaký klon... Zkus napsat autorovi tohoto tématu, asi má stejné zařízení jako Ty, psal, že flashoval... Tak asi bude vědět víc.
prokji (199)|31.5.2010 23:20
"Ještě dodávám,že se jedná o Diamonda2 označení ++5353(čínská nebo nějaká jiná šikmooká kopie) 1Ghz s českou ROM WM 6.5 sestavení 21892.5.0.89."

Tak to je ta zásadní informace - toto NENÍ zařízení HTC , takže nemůžeš používat metody,softy a postupy pro HTC Diamond2 /T5353, aka TOPAZ/-jak uvádí Pavel v sousedním vlákně: tyhle klony kopírují pouze design originálu , mají ale naprosto odlišný HW a samozřejmě SW /a česká ROM může být pouze vařená,nic oficiálního/ - zkus pohledat na XDA...
ondpet (71)|1.6.2010 07:25
hm,to je úplně super,že je to čínskej klon jsem zjistil včera,do tý doby jsem neměl tušení že tahle sr..existuje,prodávající mně ujistil,že je to orig.HTC..foŤák to má na nic,nefunguje to jak má,přeflashovat to pořádně taky nejde..co s tím?Prodat dál a zachovat se stejně jako ten co mi to poslal a naštvat zas někoho jiného,rozdupat to a vyhodit pět litrů vzduchem nebo si to nechat a pokusit se to nějak nastavit,ach jo.Chtěl bych všechny upozornit že se jedná o označení HTC Diamond2++ s 1Ghz procesorem-když to začnete používat,do půl hodiny se vám to začne kousat a pomůže jenom SR,fotky to má snad z 1Mpix foťáku..moje stará MIO A501 běží líp než tohle,akorát to hezky vypadá,ale funkčnost=nula
Pavel Koza (4761)|9.6.2010 22:08
To je těžké radit... Na informace bude určitě nejlepší server xda-developers, možná se tam dá sehnat něco na přeflashování. Možná bych zkusil obejít pár bazarů a někomu ho vnutit...
ondpet (71)|11.6.2010 07:03
Je to v pohodě,po poradě se sdružením na ochranu spotřebitelů jsem postupoval podle jejich instrukcí a mobil už je zpět u prodávajícího a já mám na účtě svoje peníze,které se tam ale rychle neohřejí,protože je právě převádím a konečně kupuji originál Diamonda2, ne žádný čínský klon.V sekci,která se těmto klonům věnuje,jsem podrobně popsal,jak se telefon chová a nechová a na co si mají lidi dávat pozor,aby tohle nekoupili,pokud to teda vysloveně nechtějí,o čemž silně pochybuji,hromada lidí vůbec netuší,že tyhle čínské kopie existují.
htcjirka (1875)|13.6.2010 13:28
[quote]Ještě dodávám,že se jedná o Diamonda2 označení ++5353(čínská nebo nějaká jiná šikmooká kopie)[/quote]

Tak to se ani nedivim,ze to nelze odemknout standartnim zpusobem.Vubec me zarazi ze do techto kopii nekdo jde..do originalu maji daleko.
Pavel Koza (4761)|14.6.2010 13:25
Copak že do nich někdo jde, ale že je někdo prodává jako originál, to je vrchol... A svniňárna... Že to budoucí uživatel nepozná není jeho chyba, já bych taky u auta s logem WV očekával motor z koncernu a ne z KIA a kdyby mi to někdo vyměnil, tak bych to nepoznal...:)