Zobrazení lokace v panelu počasí
nemůžu přijít na to proč se mi místo názvu mého města zobeazuje umístění. Přitom tam občas naskočí korektní název, ale po aktualizaci doma opět pouze umístění. Víte někdo, kde a v čem je peoblém? díky Dušan
To jsem zjistil taky - někdy se pouze zobrazí nesmysl místo názvu lokality , kde se momentálně nalézám . Téměř jistě to souvisí se špatně zadanými koordináty v BTS ,v jejímž jsem dosahu/mobilní aktualizace probíhá via datový přenos /. Ověřeno cestou z práce v tramvaji /Praha/ , v oblasti nám. Palacha mi to hlásí "Umístění" , o kus dál na Palackého náměstí se dozvím lokalitu "Shazam" /nebo tak nějak/- operátor Vodafone. Prostě v tom mají chlapci poněkud bordel . ....Zajímavé , že mimo Prahu se mi to stává velmi zřídka - obvykle je lokace správně...
P.S. Nemůžeš zdejší Kocourkov srovnávat s civilizovaným světem...
P.S. Nemůžeš zdejší Kocourkov srovnávat s civilizovaným světem...
když nastavím na čas své město, tak mám kalendář posunutý o nějakých 12hodin. Prostě Moje umístění je někde v tramtárii s časovým posunem.
Aktualizuji přes wifi ráno a večer doma, O2 nepoužívám.
Aktualizuji přes wifi ráno a večer doma, O2 nepoužívám.
To je jedno , přes jaké médium aktualizuješ - důležité je , že údaj o aktuálním umístění telefonu nebere aplikace ani z GPS /nelze vždy zaručit , že jsi v dosahu satelitů, kromě toho bys musel GPS zapnout/ ani z IP adresy /nesouvisí se zeměpisnými souřadnicemi , samozřejmě/ ale výhradně z údajů GSM modulu - totiž každá základnová stanice /BTS/ nese informaci o geopoloze - jiný systém ani fungovat nemůže. Prostě nějakej Ferda se šroubovákem , kterej konfiguroval BTS u vás , si splet východ se západem /nebo naopak/-tím se vysvětluje taky ten 12 hodinovej /=180 stupňů / posuv oproti správně zadanému místu /to má v databázi Accuweather správné umístění - jenže ty seš bohužel vaší BTS umístěnej na opačný polokouli/ . Z uvedeného taky vyplývá , proč se někdy dozvíš správnou lokaci /tedy když jsi připojen přes správně konfigurovanou BTS/. Jediná možnost, požádat operátora o prověření stavu - nevím ovšem, jak konkrétně u kyslíka uspěješ - my u Vodafonu máme aspoň naději , vzhledem k tomu, že letos převáději 90% pokrytí na 3G , tak stejně všechny BTS musej prověřit a navíc to pro ně dělají nějaký Korejci a ne /bohudík/ "zlatý český ručičky"...
P.S. jak jsem psal v předchozím příspěvku , tak ta lokace Shazam je zřejmě někde v Indii , protože čas mi při akualizaci taky poskočí dpopředu /myslím o 3 hoďky/...
P.S. jak jsem psal v předchozím příspěvku , tak ta lokace Shazam je zřejmě někde v Indii , protože čas mi při akualizaci taky poskočí dpopředu /myslím o 3 hoďky/...