Vzdálená plocha - nelze se přihlásit
Čau.
Zkoušel jsem si hrát s Remote Desktop, ale nezadařilo se mi to dotáhnout úspěšně do konce. Dostal jsem se k výběru účtu, ale nepodařilo se mi přihlásit. Chci se tedy zeptat, zda by byl někdo tak ochotný a vytvořil nějaký alespoň stručný popis toho jak to rozchodit?
Připojení je přes wi-fi router ke stolnímu PC a notebooku. Na obou jednou Win7.
Zkoušel jsem si hrát s Remote Desktop, ale nezadařilo se mi to dotáhnout úspěšně do konce. Dostal jsem se k výběru účtu, ale nepodařilo se mi přihlásit. Chci se tedy zeptat, zda by byl někdo tak ochotný a vytvořil nějaký alespoň stručný popis toho jak to rozchodit?
Připojení je přes wi-fi router ke stolnímu PC a notebooku. Na obou jednou Win7.
Píše to nějakou chybu? A co přesně máte na mysli tím "dostal jsem se k výběru účtu"...
Jinak problém bude možná na desktopu, připojení přes Remote Desktop není v základní instalaci povoleno, je nutné kliknout pravým tlačítkem na Computer v nabídce Start, vybrat ze seznamu Properties, v novém okně pak Remote settings a pak změnit nastavení pro Remote Desktop. Pokud není účet se kterým se chcete připojit administrátorem, pak ho musíte navíc ručně přidat do seznamu povolených. Pokud tohle nepomůže, napíšu to podrobnějc:)
Jinak problém bude možná na desktopu, připojení přes Remote Desktop není v základní instalaci povoleno, je nutné kliknout pravým tlačítkem na Computer v nabídce Start, vybrat ze seznamu Properties, v novém okně pak Remote settings a pak změnit nastavení pro Remote Desktop. Pokud není účet se kterým se chcete připojit administrátorem, pak ho musíte navíc ručně přidat do seznamu povolených. Pokud tohle nepomůže, napíšu to podrobnějc:)
Povolil jsem na počítači vzdálenou plochu a přes PDA se pokusil připojit. Dostanu se na uvodní obrazovku, kde se můžu přihlásit. Uživatel je na počítači pouze jeden a je to administrátorský účet. Když na tento účet klepnu, zeptá se mě na heslo. Heslo žádné není, takže nic nevypisuji a dám přihlásit. Napíše mi to chybné heslo a to je všechno.
Účet musí mít heslo, jinak se k němu přes RDP nepřipojíte. Teda alespoň tak to bývalo již od XP, zkuste to.
Tak když jsem uk účtu vytvořil heslo začalo to fungovat.
Teď bych měl další dotaz. Je možné využít PDA i k tím způsobem, že bych s ním ovládal počítač například při přehrávání filmů? Mám na mysli to, že když se připojím ke vzdálené ploše tak mě to na počítači neodhlásí. Prostě bych zůstal stále přihlášen a mohl počítač ovládat.
Teď bych měl další dotaz. Je možné využít PDA i k tím způsobem, že bych s ním ovládal počítač například při přehrávání filmů? Mám na mysli to, že když se připojím ke vzdálené ploše tak mě to na počítači neodhlásí. Prostě bych zůstal stále přihlášen a mohl počítač ovládat.
Tady už to bude složitější... Nějak by šlo zprovoznit to připojení jako Vzdálená pomoc, které z principu nechá aktivní připojení. No a nebo použít kupříkladu VNC, které existuje jak pro desktop (server), tak pro mobilní zařízení (PDA) a jeho hlavní smysl je mít na displeji to samé, co je na monitoru počítače. Ale to už musíte sám, s tím mám minimum zkušeností. Klíčové slovo je VNC:)