Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prosba o návod na instalaci ROM pro lamy

mathas (4)|24.10.2009 11:18
Zdarek!
Mam WM den a sem z toho vykulenej jak malej kluk (2 roky sem mel iPhone).
Nasla by se dobra duse, ktera by tu udelala podrobnej navod krok za krokem na instalaci novy ROM, pocesteni TF3D (zmena registru) a vsechno okolo.
Se bojim abych doma nemel cihlu, ci se treba trvale nezbavil cestiny..
Tisicere diky.. :)
prokji (199)|24.10.2009 21:16
Pokud máš novej stroj s origo počeštěnou Rom, tak bych ti poradil počkat do pondělka 26.10.2009, na tento den HTC přislíbilo release WM 6.5 s novějším TF3D /verze pravděpodobně 2.1/- na origo stroji budeš mít instalaci bezproblémovou a zcela legální. Jinak si samozřejmě můžeš flešnout i nějakou ukuchtěnou ROM , ale bohužel se žádná bezchybná ještě nevylíhla - blíže viz XDA-developers.com . Pohybuju se ve WM světě už sedmým rokem a moje zkušenost na celkem pěti strojích je , že nejméně chyb a kompromisů obsahuje vždycky ROM od výrobce /ten totiž sám nejlíp ví , jaký komponenty do tý krabičky nacpal/. Jinak obecně nahrání /flešnutí/ neoficiální ROM znamená /kromě ztráty záruky, samozřejmě/ v prvním kroku nutnost odemknout zařízení /hard SPL/, pak vlastní flešnutí /z kompu nebo z karty/, pak HR a ....zjišťování,co vlastně všechno /ne/chodí ... a pokus s další skvělou ROMkou..Protože , když už máš pocit, že je všecko špičkový, tak po půl dni zjistíš , že je zugrunt baterka /naprostá většina ukuchtěných ROM mívá problémy se spotřebou - viz opět srovnání ROMs na XDA-developers../...Jinak podrobný postup přehrání ROM na tomto webu popsal Pavel minimálně ve dvou článcích a vynikající studnicí zkušeností je i už zmiňované forum XDA-DEVELOPERS...
Xfantasy (184)|24.10.2009 22:52
Ano,je tu toho psané dost.Máme tu i samotnou sekci zabívající se ROMkama,kde je psanej i návod.
Co se týče orig. ROM či ukuchtěná,názory se liší co uživatel. Osobně spatřuji více víhod v ukuchtěné ROMce.Máš neomezeně možností vybrat si právě tu co ti sedne nejlépe.Jsou vybavené spousty SW který pak nemusíš složitě hledat a tím je plně k použití hned po instalaci.
Pokud chceš zkoušet ukuchtěnou,přijdeš o češtinu.Pokud se ale spokojíš s českym TF3D tak tě to trápit nemusí.
Ve zkrace- nejprve potřebuješ na PC nainstalovat ActiveSync.Stáhnout HardSPL (boot loader/BIOS) a nainstalovat do Diamonda.Pak už jen stáhnout ROMku a opět nainstalovat.Vše potřebné je většinou přibaleno - ROMka a Flash utilita.
Dá se flashovat i z karty.Soubor s ROMkou přejmenuj na topaimg.nbh a nakopíruj na kartu.Drž hlasitost mínus a zároveň stiskni stylusem reset.Najede loader a zeptá se jestli chceš instalovat.Potvrdíš to tlačítkem PWR.
Když je flashnuto,doporučuje se udělat ještě HR - držet hlasitost (plus i minus) a stisknout reset.Opět se tě to zeptá a tušim že plusem potvrdíš.

Pokud se cokoliv pokazí,pak se dá flashovat právě přes kartu,takže osobně doporučuji mít v záloze další ROMku právě na kartě.Ikdyž dle ohlasů,se s novym HSPL dá flashnout přes PC i v boot loaderu.
Počeštění TF3D je snadné,stačí ti TotalComander který je součástí většiny ROMek.Spustíš moduly/registry/HKCU/MUI/CurLang a změníš hodnotu na Hexadec... a to na 405 (ENG je 409)
mathas (4)|25.10.2009 04:41
Super, diky moc..
..slo mi hlavne o tu zmenu registru. Popis jak na to sem proste nenasel.
..a tim navodem pro lamy sem myslel neco jako treba toto link
..tak by to zvladl fakt kazdej.. :D

Upraven a opraven link. admin
fretak (265)|25.10.2009 09:41
By me docela zajimalo, proc se tu porad papuskuje ten blud, ze flashnuti = ztrata zaruky.

NEROVNA!
Xfantasy (184)|25.10.2009 11:03
Protože obecně o záruku přijdeš. Použiješ nepovolený způsob a nahraješ jiný SW než za který ti výrobce zodpovídá.I SW může v určitých případech poškodit HW část.
Prostě se toho výrobce zříká,ale nikdo netvrdí že sis to tím poškodil.Je tu ale velké ALE. A to sice to že se s největší pravděpodobností budeš muset soudit a v neposlední řadě musíš využít soudního znalce který ti potvrdí že k poškození HW nedošlo použitím tvého SW.

Čili- za HW vždy ručí výrobce. Ale vzhledem k tomu že to neuznává,budeš se muset svého práva domáhat.V ČR bych nevěřil tomu že tě to nebude nic stát
Zdenek Malinsky (9781)|25.10.2009 11:36
to niky
Blud? Pokud jsi v uplynulých cca 6 letech sem na fórum chodil alespoň trošku pravidelně, tak jsi se musel setkat s minimálně jedním případem, kdy tomu tak bylo. Je sice absurdní neuznat reklamaci např. nefunkčního tlačítka nebo konektoru z důvodu naflashované neoficiální ROM, když jde zcela evidentně o mechanickou závadu, ale je to prostě tak a nemálo uživatelů se s tímto postupem setkalo. Proto se tu doporučuje před reklamací naflashovat oriinální ROM, tj. u HTC vydanou samotným HTC a u brandovaných modelů tu, kterou vydal ten který mobilní operátor. Než spoléhat na benevolenci servisního technika nebo se pak složitě a zdlouhavě soudit apod. je to určitě rychlejší a časově méně náročné řešení.
Geo89 (32)|25.10.2009 11:46
chápu to teda dobře , že po nahrání origo rom v servisu nic nepoznají ?
Zdenek Malinsky (9781)|25.10.2009 11:52
to mathas

Otázkou zůstává, proč chceš vůbec flashovat?

Jinak návodů je tu mnoho. Jsou sice pro jiné modely, ale je to více méně pořád stejné nebo velmi podobné. Hlavně to chce mít PDA nabité raději na 100%, flashovat z notebooku nebo mít u PC záložní zdroj pro případ výpadku elektrického proudu a pak neodpojovat kabel zbytečně brzy. Jinak podrobnosti a odlišnosti k flashování uvádí autor každé ROMky.
fretak (265)|25.10.2009 22:12
[quote=Zdenek Malinsky]
Je sice absurdní neuznat reklamaci např. nefunkčního tlačítka nebo konektoru z důvodu naflashované neoficiální ROM, když jde zcela evidentně o mechanickou závadu, ale je to prostě tak a nemálo uživatelů se s tímto postupem setkalo.
[/quote]

To neni absurdni, to je protizakonne. Ale holt, pokud si to nekdo necha vnutit, jeho problem...

Zdenek Malinsky (9781)|26.10.2009 12:34
To je samozřejmě hloupost. Vždy záleží především na právním pohledu a jak si to vyloží ten který soud. ;) Ale to je na velmi dlouhou dobu. :(

PS: Ty jsi právník, že tomu tak rozumíš? Nestudoval jsi náhodou taky v Plzni? :D

EDIT
Frajeři, chlapi z gulama a ti, kdo se příliš nudí můžou reklamovat s neoriginální ROMkou. My ostatní, co nemáme čas se zabývat kravinama, si pro jistotu flashneme nějakou z košer ROM. ;)
eiffeltom (31)|30.10.2009 11:00
když flashnu uvařenou ROMku přes HardSPL a budu muset kvůli reklamaci (jsem zastáncem ofic. ROM při reklamaci) dát tam oficiální ROM, tak ok, to se zvládne
pozná pak servis, že to bylo nahráno přes HardSPL?
fretak (265)|30.10.2009 11:10
Jak by to mohl poznat?
eiffeltom (31)|31.10.2009 16:18
hledal jsem taky na xda-developers a odpoved si nasel

[quote=niky]Jak by to mohl poznat?[/quote]

no treba podle SPL verze 1.83Olinex pri bootovani
kdyz se provede HardSPL, tak se toto prave prepise, ale da se to vratit zpet do puvodniho - SPLRelocker - a pak tam bude zase puvodni SPL 1.33
fretak (265)|31.10.2009 19:35
Ale tak to je snad samozrejme, ze to HardSPL odstranis pred servisem :)
eiffeltom (31)|31.10.2009 22:03
no to jsem samozrejme predtim nevedel, a proto jsem se na tyhle zaludnosti ptal :-P

Necituj předchozí příspěvek. Zbytečná citace smazána. admin