Čtečka knih
Doporučí někdo čtečku knih s podporou PDB, která se dá ovládat na TD2? Jsem zvyklý na Mobipocket Reader, ale v něm neumím stránkovat :-(
Děkuji uctivě
Děkuji uctivě
Ja doporucuji Allreader+. Oproti mobilpocketu muzete mit ebook umistene kdekoliv.
Jinak se mezi strankami prechazi vzdy tapnutim na displej. Horni polovina -> zpet, dolni polovina -> dalsi stranka
V mobilpocketu se mi ale obcas oznacil text, coz nechci. AllReader to nedela...
Jinak se mezi strankami prechazi vzdy tapnutim na displej. Horni polovina -> zpet, dolni polovina -> dalsi stranka
V mobilpocketu se mi ale obcas oznacil text, coz nechci. AllReader to nedela...
Děkuji moc, za rady s tím klikáním na okraj displaye, není to sice moc přesné, ale lepší než nahánět klávesnici. Zkusím i ten AllReader. Děkuji
A proc na okraj? Jsem psal na horni/dolni polovinu displeje, ne? (o kdyz mobilpocet to muze mit na levou/pravou stranu?)
Přesně tak, u aplikace mobipocket mi to šlo jenom na malém prostoru na okraji LCD, ale Allreader mi naprosto vyhovuje, takže ještě jednou díky za tip :-)
U allreaderu je trosku otrava vybirat to kodovani pri prvnim otevreni nejake ebook, ale jinak ostatni moznosti tuto nevyhodu prebiji...
Já jsem skončil u Haali Readeru.
Mimochodem, nevíte někdo i o čtečce pro knihy ve formátu ePub?
Já jsem hledal a hledal, ale kromě jednoho hodně ošklivého pokusu (už ani nevím jméno) jsem nenašel nic.
Akorát u Shortcovers.com visí už hodně dlouho upozornění na betu, ale na e-mail nereagují.
Já jsem hledal a hledal, ale kromě jednoho hodně ošklivého pokusu (už ani nevím jméno) jsem nenašel nic.
Akorát u Shortcovers.com visí už hodně dlouho upozornění na betu, ale na e-mail nereagují.
Ano, Haali jsem mel taky. Ovsem na diamondu, bez HW klaves, byl prakticky neovladatelny. Prakticky kazde tapnuti na displej mi oznacilo text...
Známý si na TP2 AllReader pochvaluje především proto, že funguje i bez D-P = 4 (někdy i 8) směrové kolečko, čtvereček nebo obdélníček pod displejem, určený k ovládání PDA. Někdy je uprostřed potvrzovací tlačítko. D-pad
Hele, mně taky nenapadlo, co to je za zkratku. A to se PDA zabývám už nějaký ten pátek.
Na druhou stranu teď máme jednu stranu diskuze zamořenou nesmyslama o tom jak je někdo chytrej a druhej asi ne.
Mimochodem, já používám Mobipocket reader a s otáčením stran klepnutím na stránku nemám problémy. Jen je třeba vypnout označování textu.
Na druhou stranu teď máme jednu stranu diskuze zamořenou nesmyslama o tom jak je někdo chytrej a druhej asi ne.
Mimochodem, já používám Mobipocket reader a s otáčením stran klepnutím na stránku nemám problémy. Jen je třeba vypnout označování textu.
Mobipocket ma tu nevyhodu, ze vam NENAJDE ebook, kterou mate treba na pametove karte ve slozce dokumenty/ebook. A samozrejme, neumozni vam tu knihu nalistovat (lze otevrit snad jenom pres pruzkumnika)
To mi prislo tak amaterske (mame rok 2009), ze jsem ho odinstaloval.
A menit mou strukturu adresaru se soubory jen kvuli jednomu neschopnemu programu? Nehrozi :D
To mi prislo tak amaterske (mame rok 2009), ze jsem ho odinstaloval.
A menit mou strukturu adresaru se soubory jen kvuli jednomu neschopnemu programu? Nehrozi :D
Tohle jsem nikdy neřešil. Knížky mám pěkně popsané a srovnané v Mobireaderu na počítači. Když některé chci číst, tak připojím PDA a řeknu mu, které mi má nacpat na kartu. Když knížku dočtu, z Mobipocketreadru na PDA ji hned smažu. Knihovna v počítači zústává pěkně úplná, přehledná a srovnaná.
A že je ukládá do adresáře ebooks na kartě mi tak nějak nikdy nevadilo.
Jistě by bylo hezké, kdyby se na PDA dala dělat lepší správa adresářů, to souhlasím.
A že je ukládá do adresáře ebooks na kartě mi tak nějak nikdy nevadilo.
Jistě by bylo hezké, kdyby se na PDA dala dělat lepší správa adresářů, to souhlasím.
[quote=Termiter]Hele, mně taky nenapadlo, co to je za zkratku. A to se PDA zabývám už nějaký ten pátek.
Mimochodem, já používám Mobipocket reader a s otáčením stran klepnutím na stránku nemám problémy. Jen je třeba vypnout označování textu.[/quote]
Omlouvám se, asi jsem to někde přehlédl, ale kde lze vypnout označování textu - to mě také strašně otravuje... ;) Díky moc!! :))
Mimochodem, já používám Mobipocket reader a s otáčením stran klepnutím na stránku nemám problémy. Jen je třeba vypnout označování textu.[/quote]
Omlouvám se, asi jsem to někde přehlédl, ale kde lze vypnout označování textu - to mě také strašně otravuje... ;) Díky moc!! :))
Já mám tedy novější inkarnaci Haali Readeru, je to celé rusky :) ale označování textu (aby se tapáním po displeji dalo listovat) tam je taky.
Nevím jak starší Haali Reader, ten se mi teď nechce instalovat.
Nevím jak starší Haali Reader, ten se mi teď nechce instalovat.
[quote=Termiter]Menu - Options - Default selection action - None ;) [/quote]
Paráda...díky moc... :yes:
Paráda...díky moc... :yes:
[quote=Termiter]Zkus http://www.mobipocket.com/. Na tomhle warezu ji mají vždy v poslední verzi pro tvé zařízení.[/quote]
Tuto reakci jsem nejak nepochopil. Ptal jsem se na HAALI READER.
Tuto reakci jsem nejak nepochopil. Ptal jsem se na HAALI READER.
[quote=niky]Starsi oznacuje a neslo to vypnout...
Odkud mas tu novou?[/quote]
Např. zde: http://www.hpc.ru/soft/software.phtml?id=8718
Je to nějaký fork z původního Haali Readeru a je to to nejlepší, co jsem na čtení našel. Taky na rozdíl od původního Haali Readeru vypadá lépe na VGA displeji. -- Malá drobnost, veškeré ovládání je rusky, azbukou :) ale já jako starší člověk (36) si ještě ruštinu pamatuju ;)
Mobipocket Reader je možná hezčí, ale naprosto neschopný.
Odkud mas tu novou?[/quote]
Např. zde: http://www.hpc.ru/soft/software.phtml?id=8718
Je to nějaký fork z původního Haali Readeru a je to to nejlepší, co jsem na čtení našel. Taky na rozdíl od původního Haali Readeru vypadá lépe na VGA displeji. -- Malá drobnost, veškeré ovládání je rusky, azbukou :) ale já jako starší člověk (36) si ještě ruštinu pamatuju ;)
Mobipocket Reader je možná hezčí, ale naprosto neschopný.
Mimochodem, nebyl bych proti to přeložit, akorát netuším, jak se to dělá a co k tomu potřebuju.
Jestli budu mít někdy chvilku času, což není moc často, tak bych pohledal a zkusil to.
Jestli budu mít někdy chvilku času, což není moc často, tak bych pohledal a zkusil to.
Zdravím, ještě bych zmínil program AlReader v2.5.090627, který je freeware a je "bohužel" také v azbuce. Podporované formáty: HTML, RTF, FB2, DOC, DOCX, ODT, SXW, ABW, ZABW, RB, TCR. Stránka programu: . Používám ho v TD2 a naprostá spokojenost. Tuším, že anglická verze se jmenuje AllReader + a je placená.
[quote=babaq]
[/quote]
Já nakonec používám taky Allreader. Na formát ePub čtečka pro WM snad ani není, ale je to prostě zabalené html.
V Totalcommanderu mě to otevře jako archiv samo, jinak stačí přejmenovat ePub na zip a najít správný part.xhtml soubor.
[/quote]
Já nakonec používám taky Allreader. Na formát ePub čtečka pro WM snad ani není, ale je to prostě zabalené html.
V Totalcommanderu mě to otevře jako archiv samo, jinak stačí přejmenovat ePub na zip a najít správný part.xhtml soubor.
[quote=niky]Allreader je prece zminen v prvnich prispecich tohoto topicu :) [/quote]
V prvních příspěvcích je zmíněn placený Allreader+, nikoliv freeware Alreader v2.5. Jinak funkčně jsou totožné - jen ten jazyk. :-)
V prvních příspěvcích je zmíněn placený Allreader+, nikoliv freeware Alreader v2.5. Jinak funkčně jsou totožné - jen ten jazyk. :-)
zdravim, nějaká změna na poli čteček knih (formát pdb) pro WM 6.x ?? vim že je tu mobipocket a spol. ale chtěl bych něco s finger friendly ovládáním a příjemném designu.
Na android podobných aplikací je plno a už jen to mi trochu nahlodává k přechodu.
Na android podobných aplikací je plno a už jen to mi trochu nahlodává k přechodu.
Bohužel, pro WM 6.x už nic nečekej. Je to mrtvá platform a většina firem i jednotlivců zastavila už dost dávno vývoj... V lepším případě dělají něco pro WM 7, v horším už jenom pro Android a iOS (Apple).
Po očku sleduju vývoj aplikace Freda, ale autor už dělá nové verze jenom pro WM7.
Mobipocket je mrtvý už nějakých 5 let.
Barnes and Noble čtečka mi na WM6.5 nefunguje.
iSilo je ergonomický píííííp a pííííp a nedá se ovládat, nicméně mám pocit, že autor občas nové verze dělá.
No a ty ostatní ruské bazmeky nevím, tam si to žije vlastním životem.
Obecně, čtení e-knih na WM 6.5 je tragédie a lepší to už nebude.
Po očku sleduju vývoj aplikace Freda, ale autor už dělá nové verze jenom pro WM7.
Mobipocket je mrtvý už nějakých 5 let.
Barnes and Noble čtečka mi na WM6.5 nefunguje.
iSilo je ergonomický píííííp a pííííp a nedá se ovládat, nicméně mám pocit, že autor občas nové verze dělá.
No a ty ostatní ruské bazmeky nevím, tam si to žije vlastním životem.
Obecně, čtení e-knih na WM 6.5 je tragédie a lepší to už nebude.
jj tak přesně stejné zkušenosti mám i já, zkusil sem si dát do tel android a ty aplikace byly oproti WM perfektní, nechce se mi měnit stroj ale asi budu muset. Freda ani HTC reader (navíc bych musel knížky převádět do epub) nebyly to pravé a mít v tel polonefunkční android jen na čtení se mi taky nechce :-(
Ja sem dlouho pouzival iSilo a bezproblemu,nevim co tam nekomu vadilo,mi vyhovoval skvele,akorad se musel dohrat nekde cesky font a slo to.