Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problem s wifi!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Zdravím, už nejaký čas mám HD čko a problém s wifi, stále pretrváva. Čítal som si už nejaké riešenia ale nič tvralo nezabralo. Problém je v tom že po istom čase ma router odpojí i keď je spojenie stále naviazané. Viem že existuje možnosť pohrať sa s nastavením routru čo som aj robil, od zabezpečenia wep, DHCP, pridelovanie ip, kontrola MAC adres.. a istý čas mi to už aj šlo kým som nepreinštaloval HD a už si nezametám čo zabralo. Neinštaloval som nič iba pocketnowEnableWLANGMode.cab. Skušal som aj advanced config tools nejaké zmeny nastavenia ale zase nič trvale. V podstate mi malé chybičky na HD čku neprekážajú ale prerušovanie alebo vypadávanie wifi je podľa mňa kľúčový problém. Aj keby som si opäť nejako nastavil svoj wifi router, čo sa už nepamätám ako, problém s wifi pripojením na iné zariadenia bude naďalej pretrvávať. Lacné telefóny s wifi pripoj.. nemajú takýto problém ale docela drahé HD čko áno, prečo? tak tomu fakt nerozumiem. Vedel by mi niekto poradiť nie som žiadny programátor ale obyčajný doktor, vďaka tomuto webu a xda develop... som odstránil nejeden problém, ale s týmto si trvalo neviem dať rady.

    Existuje nejaký opravný cab balíček ktorý by napr. zjednodušil celý protokol pripojenia?
    Existuje nejaké trvalé a odskúšané riešenie tohoto problému nastavením parametrov v HD čku?
    Aké nastavenie musím mať moj router aby mi to šlo bez padania aspoň doma.
    Má, alebo mal niekto podobný problém ktorý nejakým spôsobom odstránil na trvalo?
    Odstráni sa môj problém ak si nainštalujem windows mobile 6.5
    Existuje nejaká vyššia verzia Radia ktorá to rieši? s ohľadom na výdrž batérie?
    Akákoľvek rada by mi iste pomohla.


    Rom version: 1.56.479.0 (43972) wwe
    Radio version: 1.13.25.24

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Já bych si tipnul, že po HR je wifi default opět nastavená na nízký výkon. Nastavení wifi/Advanced, šup tam Best Performance... Je možné zkusit i střední, ale to pomůže zřídka, ale zase to trochu šetří baterku...



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Samo že som to skúšal, wifi router je bezprostredne blízko, problém je v tom že mňa po zapnutí wifi pripojí, a funguje vo všetkých aplikáciách wm s rýchlosťou okolo 7Mbit/s ale po istom čase ma router odpojí i keď podľa HD čka je všetko ok. Ak opäť vypnem zapnem fiwinu chvíľu fičí a potom padne. Viem že som to nejako minule odstránil nastavením routru ale už sa nepamätám. Vedel by nikto z vás v skratke napísať parametre pripojenia aspoň tie nevyhnutné?

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    A co volba druhu sítě? Je na Work nebo na Internet?

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Nastavenie HD, internet, wep zabezpečenie, use štandard EEEi 8....., PEAP, Keď ti to ide v pohode checkni na svoje nastavenia HD a router. Iba pre tento problém som preinštalovával HTC čko.
    Pred reinstalovaním mi to nejakú chvíľku mi to išlo bez padania, ale teraz si skôr začínam myslieť že to bola nejaká náhodná chyba protokolu vo windows mobile 6 ktorá fixovala celé nastavenie. Nedá sa to poriešiť cez advanced, HD tweak alebo zmenou HKEY registru??. Predpokladám že polovica ľudí z tohoto fóra ste chytrí programátorskí borci tak by pre vás takáto maličkosť ako je nejaké fiwi nemala byť problémom, hlavne keď sami zariadenie vlastníte. Ako máte nastavené svoje routre? Ďakujem za pochopenie.

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Aha. Teď jsem se díval na to nainstalované "nič iba pocketnowEnableWLANGMode.cab".

    Příteli, tohle "nič" vypne v zařízení všechny standardy WiFi kromě 802.11g. Což má za následek dvě věci: některé routery se při snížení rychlosti prostě pokusí přejít na 802.11a/b (lepší dosah signálu) - což jaksi tvé zařízení po tomhle zásahu již nevydýchá (ten CAB změní jednu hodnotu v registrech). Totéž se může stát, pokud se k stejnému bodu pokusí připojit cokoliv pouze s béčkem - router se přepne dolů pro všechna zařízení v dosahu.

    Jsou jenom dvě možnosti: buď vrátit hodnotu registru HKEY_LOCAL_MACHINE\COMM\TNETWLN1\PARMS\dot11Suppor tedRateMaskG z 8 na 4 (nebo 1, nevím co tab bylo v originálu) anebo routeru jednoduše zakázat používat cokoli mimo 802.11g. Pak se k němu ovšem nepřipojí nic, co tenhle standard neumí.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Tvoju radu som vyskúšal, zariadenie bežalo bež prerušenia dosť dlho, akurát
    1. windows explorer automaticky vyžadoval dátové EDGE spojenie, po odhlásení sa zo GSM (aby som zabránil spúšťaniu paketových dát) siete vyhadzoval hlášku neexistujúce spojenie
    2. RSS hub, Google mapy to iste
    3. počasie sa úspešne aktualizovalo viac krát ale po čase si vyžadovalo dáta spojenie EDGE
    4. opera, youtube bežali konečne podľa očakávania bez prerušenia

    Záver: predtým mi síce spojenie z času na čas padalo ale wifi bolo využiteľné vo všetkých aplikáciách, tento variant vzniknutého problému je ďaleko horší.
    Po vrátení hodnoty 4 na počiatočnú hodnotu 8 problém ostal bohužiaľ trvalým ....HARD RESTART .. Je možné že hore uvedené problémy vznikli náhodne, sú výsledkom nejakej prehlbujúcej sa vnútornej chyby zaradenia a nesúvisia so zmenou hodnoty registra. Takže to žiaľ budem musieť preinštalovať a dúfať že po hľadaní riešenia s padaním wifi sa už k tomuto bodu druhýkrát nedostanem. Myslím, že toto bol práve ten prvotný dôvod keď som sa rozhodol prvý krát preinštallovať svoje HD čko. Vie niekto poradiť?? Mali ste aj vy takýto problém a ak áno ako ste si s ním poradili. Nejaká dobrá rada by prišla vhod, lebo ma nebaví neustále preinstal.... a metóda pokus - omyl.





  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Takže to začíná být jasné: žádná chyba zařízení, žádné záhady Microsoftu, ale důsledek nesystémového zásahu do registrů.

    Zkusil bych ještě tu hodnotu 1.

    A teď trochu z moderátorského soudku:

    Doteď vůbec netuším druh WiFi routeru a následné sítě (proxy?), co je na něm kromě mobilu zavěšené, jaká jsou JEHO základní nastavení, zda je tam nějaký firewall, jaký je stav datových služeb operátora (neexistující, NoData nebo co...), ale neustále čtu o nějakých záhadách zařízení nebo skrytých chybách Windows. Rád bych, abys příště popisu problému věnoval alespoň tolik pozornosti a energie, jako hledání chyb všude možně kromě sebe. Nic proti - to se stává, když člověk experimentuje. Ale zdržuje to. Než člověk přijde na to, že nejde o ODZKOUŠENOU chybu zařízení nebo systému (protože alespoň zpočátku důvěřuje tázajícímu), než přijde na to, jaká jsou specifika dané kombinace (zařízení/router v tomhle případě) vydá se kupou slepých uliček zcela zbytečně. A ne, nejsem programátor (je jich tu jen pár) a už jsem tomu jenom dneska věnoval přes hodinu. A ani žádný programátor není Děd Vševěd, aby si na dálku poradil s dotazem typu "neviem to nastaviť, tak mi raďte".

    Takže apeluji - příště více faktů a méně nepodložených hypotéz o tom, kdo za to asi může.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Ďakujem za tvoj dotaz Lelouch. Práve kôli tejto chybe som musel pôvodne preinstalovať HD čko, a s registrami sa vôbec nehrám, len som chcel vyskúšať tvoju radu. HTC čko bolo komplentne preinštalované, použil som pôvodné verzie rom a radia pre Európsky trh, v telefóne nebolo nič naištalované okrem pôvodných programov, jedine som nastavil paketové dáta od O2 operátora. Tým som chcel vylúčiť akýkoľvek nechcený zásah z mojej strany. Škoda.


    Router: Airlive WT 2000r turbo G, pripojené 2 Notebooky (no problem) + jeden stolný PC káblom
    Nastavenie: DHCP aktiv, security WEP, Firewall vypnutý, MAC adres control aktiv s pridelenou IP adresou podľa fyzickej adresy HTC, no proxi

    Keď som si tel. zakúpil nerobil som doňho žiadne zásahy, po čase začala padať wifina a na koniec pri spustení nejakej aplikácie automaticky vyžadovalo spojenie na paketové dáta operátora. Presne ako som popisoval. Na tomto fóre som tu o takom probléme už čítal ale nebolo to vyriešené.

    Viem že niekedy nie je možné len tak z popisu chyby vyriešiť problém hlavne keď som len amatér.
    Potreboval by som akurát vedieť aké konkrétne nastavenia na tvojom routri a v tvojom HD čku používaš ty, ak ti to ide bez problémov. Myslíš že by to bol problém sem vypísať ak by si bol taký láskavý, veľmi by mi to pomohlo.

    EDIT: by lelouch - překopírování a smazání následujícího příspěvku, úprava formátu.

    Pomohol kompletný reinstal systému. Wifi funguje výborne vo všetkých aplikáciách, uvidím dokedy, radšej som s ním nehral príliš dlho aby som nebol z prípadného výpadku znechutený. Ďakujem za pomoc Leloch

    Posledné dotazy:
    [l1st][*]môže pouhé instalovanie advanced toll config, HD Tweak alebo Reg editora nejako rozhodiť defaultné nastavenie? V oboch prípadoch som im mal naistalované [/*][*]aká je najlepšia voľba nastavenia Wifi Routra ?. Nemôže mi niekto, kto z vás používa doma úspešne wifi napísať jeho konkrétne nastavenia pre prípad že mi môj problém pretrvával? Stačilo by to len v skratke?[/*]
    [/l1st]
    Ďakujem za pomoc a tvoje príspevky Lelouch radšej sa v HKEY nebudem hrabať

    od lelouch: Prosím, příště používat tlačítko Upravit namísto dvou vlastních příspěvků pod sebou. Je to přehlednější. S barvami radši opatrně a účelně. Pokud dojde k úpravě původního příspěvku označit EDIT: a uvést co se změnilo, případně za něj přidat dodatek. Jinak může vzniknout chaos a ex post není jasné, nač vlastně následující člověk odpovídal, když se původní příspěvek bez vysvětlení změní. Vřele doporučuji přečíst si zdejší pravidla diskuse.

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    OK, vzhledem k tomu, že mám čest s nováčkem, vezmu to zevrubně, popořadě i trochu obecně a s nějakým tím opakováním::

    • Nevím co jsou "paketové dáta operátora". Nicméně JAKÁKOLIV nastavení z jiného routru jsou irelevantní. Je tam příliš mnoho proměnných. Můj router třebas podporuje i standard 802.11a, mám jinak nastavená bezpečnostní pravidla, mám zde extra filtr na firewallu protože routuju do trojúhelníku, mám dynamicky přidělované adresy protože mívám doma i návštěvy s vlastními noťasy nebo smartfony atd. Zásah podobného rozsahu do tvé sítě by přinesl okamžitě problémy s těmi notebooky. Nemluvě o faktu, že konfigurační software tvého routru nemám jak poznat a může některé věci řešit jinak pod. Již z těchto elementárních důvodů nemá smysl chtít konfiguraci cizího Access Pointu (přinejmenším protože ne každé WiFi zařízení je nutně ADSL modem - existují samostatné karty, vysílače, repeatery, každé zařízení má vlastní implementaci firewallu, jiný způsob routování, jiného operátora/technologii/konfiguraci ISP...). A nakonec, div se světe, já HD nemám, mé zařízení je dokonce WM 6.1 Standard - ne Pro. Řešili jsme spolu totiž běžnou konfiguraci v rámci Wiindows Mobile, nic extra speciálního pro HD.[/*]
    • Zřejmě jsem se zde nevyjádřil dost jasně: hlavním a podstatným zásahem, který změnil ten klíč v registrech (který jsme pak ručně vraceli zpátky) byl onen soubor EnableWLANGMode.cab. Příště bych byl opatrnější - nejdříve si pořádně prostudoval oč jde, nejlépe včetně reakcí diskutujících, než bych něco podobného instaloval. Ty dva notebooky (zmíněné až teď) pak mohly být zdrojem odpojování. Pokud jeden z nich použil nižší standard WiFi, router se přestavil a HD se již po této úpravě nedokázal přizpůsobit.[/*]
    • Samozřejmě, že aplikace typu Advanced Configuration Tool může zásadním způsobem ovlivnit nastavení sítě - tyhle nástroje rovněž dělají zásahy do registrů. A jenom tenhle umí 11 různých nastavení sítě nad rámec toho, s čím počítá běžná správa zařízení od Microsoftu. Problém s těmito utilitami je v tom, že každé zařízení je mírně odlišné. A tak se v detailech liší i registry - každý vysílač, každý displej a pod. musí mít vlastní ovladače, které nemusí podporovat úplně všechna systémová volání, která systém obecně umí. Proto nejde prostě vzít ROM z Diamonda a prásknout jí do HD. A podobné utilitky - aby byly univerzální - kolikrát vytvářejí klíče, které sice obecně WM podporují, ale na daném zařízení udělají jenom paseku anebo nedělají vůbec nic - a přitom vůbec není jasné, o jaképak zásahy do systému vlastně jde. U tohohle nástroje je obzvlášť nepříjemné, že autor nemá k dispozici zařízení kromě svého (takže na většině z nich sám aplikaci nemůže testovat). A co je pak ještě horší, nereaguje na dotazy a připomínky ani na xda-developers, ani ve svém fóru. Navíc, odinstalace těchto utilit obvykle za sebou tu paseku v registrech nechá, takže pomůže až HR. Co tím vším chci říct je to, že s podobnými nástroji je třeba zacházet velice opatrně (včetně výběru takových, ke kterým je k dispozici co nejvíce informací) a zvláště pokud je člověk začátečník platí - neměnit tímto způsobem v systémových nastaveních nic, co NUTNĚ změnit nepotřebuji.[/*]
    • Takže suma-sumárum: na 99% ten problém způsobily zmiňované utility. Neustále omílané nastavení routeru s tím nemá co dělat. Dokud obě zařízení - klient i Access Point používají stejné standardy a nastavení, vše chodí jak má. Ano, některými triky (velikost paketů a pod.) se dá něco mírně zlepšit, ale i HODNĚ pohnojit. A to je přesně tento případ. Hned první utilita ořezala možnost HDčka používat cokoliv jiného, než 802.11g. Poslat mou konfiguraci routeru by bylo prd platné - já mám standardy 802.11 nastavené na Auto - snad se už konečně s tímto vysvětlením chytnu... Jistěže se tohle hloupému telefonu nestane - ten totiž nic podobného nedovolí. Jenomže možnost upravovat si WM je nejenom úžasná výhoda, ale i věc především - vlastní odpovědnosti. Žádné výmluvy na operační systém, výrobce nebo zařízení na tom nic nezmění.[/*]
    • Obecně - nedá se rozumně poradit, pokud někdo chce nemožné. Nejlepší je uvést již u úvodního dotazu co nejpřesnější popis problému a pak přesně odpovídat na dotazy a DŮSLEDNĚ číst odpovědi. Není nic horšího, než když člověk mrhá spoustou času, protože střílí poslepu a ten kdo chce poradit si poradit nechce dát, protože má o řešení jinou představu. To bude dle mého i důvod, proč se tohoto úvodního dotazu nikdo nechtěl ujmout - takhle to řešit prostě nejde. Ještě jednou připomínám to, co jsem již zmiňoval v ranní Soukromé zprávě: Zde nikdo není POVINEN odpovídat. Všichni to děláme dobrovolně a naše skutečné profese jsou úplně jiné (já třebas řídím komunikační agenturu - ale dneska jsem pouze měl výjimečně mnoho času, který žel, nešel využít rozumněji). Takže u zdejších rad (ale v podstatě to platí i o jiných fórech) - ber, nebo nech být. Buď platí, že nevím jak na to a pak popíšu co nejpřesněji o co mi jde, anebo vím všechno nejlépe, ale pak se lehce může stát, že mě nikdo můj názor nepotvrdí a ergo - nebude se se mnou vůbec pouštět do debaty. Já dneska nemít takový den - samá čekání na něco - také to obejdu. Od začátku totiž bylo jasné, že tohle může být na dlouho. A také že bylo .[/*]

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    16

    Dlhá a vyčerpávajúca odpoveď. Sám si písal že či niekto poskytne radu alebo svoj názor je to jeho slobodná voľba a nikto ho nenúti. Možno ak by som bol viac technicky zdatný ako ty, vedel by som som svoj problém nielen lepšie popísať ale aj riešiť, ale ako si si mohol prečítať tak som lekár, a tak často možno aj základné a všetkým zjavné pojmy, postupy alebo základná povaha veci nie sú pre mňa nie vždy pochopiteľné. Ďakujem ti za tvoj čas, cenné rady a hlavne trpezlivosť pri riešenia môjho problému (verím, že máš aj lepšie veci na práci) a dúfam, že tvoja skúsenosť so mnou výrazne neovplyvní tvoju chuť a ochotu pomôcť iným. Prajem všetko dobré.

    Na záver: Wifi funguje bez chyby a môžem sa naďalej venovať lekárskej praxi.. Ďakujem za pochopenie.


    EDIT: od lelouch - Jejda, prosím ještě necitovat předchozí příspěvky - anebo určitě ne celé. Je ještě něco co jsme nemuseli opravovat i na způsobu diskuse?

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    To je celkem v pohodě - jenom jsem se tě snažil nasměrovat k tomu, abys byl příště submisivnější a více spolupracoval. Ono paradoxně opravdu dá mnohem větší práci než zformulovat dotaz najít řešení a sepsat srozumitelnou odpověď. Tak je třeba i přijímat nabízené řešení. Ten poslední rozsáhlý příspěvek měl sloužit hlavně k tomu, abych předvedl, kam až může ta králičí nora vést a proč jsem třebas dosud usilovně ignoroval (3x opakovaný) požadavek o konfiguraci routeru, proč je třeba uvádět zdánlivé detaily hned na začátku a pod.

    Ono je možná lepší dočkat se upozornění a vysvětlení ode mne, než stručným sestřelením nějaký zdejším guruem, který má holt méně trpělivosti... A ne, smysl má tento způsob korekcí právě kvůli tomu, aby zde bylo přehledné prostředí pro výměnu názorů. Aby dotazující zbytečně nezatěžovali rádce množstvím doplňujících informací, případně dezinformací, aby diskuse zůstaly přehledné. Takže nic osobního.

    Proto i tento příspěvek již mírně mimo téma píšu zde a ne do Soukromé zprávy - když si jím nikdo neopraví WiFi, možná si lépe udělá jasno o tom, jak se ptát (a trochu i jak se neptát ).

    Protože jsme problém vyřešili a snad si vysvětlili vše podstatné o diskusích, vlákno zamykám, ať to nadále nepokračuje mimo dané téma. Když, pak zbytek přes Soukromé zprávy.



Podobná témata

  1. Problém s wifi
    Od ankerek_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2010, 19:07
  2. Problem s Wifi
    Od Hoper11a v sekci Touch HD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-03-2009, 12:14
  3. Problem s WiFi na WM5
    Od lamiska v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-12-2007, 17:54
  4. Problém s WiFi u N 520
    Od Hitman612 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-01-2007, 11:47
  5. Problem so zdielanim internetu v skratke wifi-lan-wifi
    Od LX v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-07-2005, 20:28