Jak připojit n520 na školní wifi síť?
Doufám, že jsem umístil příspěvek do správné diskuze..případně se omlouvám moderátorům za zbytečnou práci...
Je to pár dní, co nám spustili internet na škole. Na internetových stránkách jsou návody pro PC (notebooky) s OS Windows XP a Vista + certifikát pro telefony a PDA. Ale potřeboval bych se připojit pomocí mého starého Looxe n520, kde mám Windows Mobile 5...
Parametry dle návodu pro Windows XP, které musím zadat jsou:
- SSID,
- zvolit zabezpečení a šifrování (WPA2 podnikové + AES),
- zakázat "Ověřit jako počitač v případě, že..",
- Ověřování : Typ protokolu: Protokol PEAP (Protected EAP),
- zakázat Ověřování certifikátu serveru( jelikož nemají importovanou certifikační autoritu Radius serveru ),
- Vybrat způsob ověření: Zabezpečené heslo: EAP-MSCHAPv2
Hlavním problémem avšak je, že neobsahuje zabezpečení WPA2 a šifrování AES, a zbývající parametry, kromě SSID také neobsahuje (aspoň jsem je nenašel).
Napadá vás někoho jak tento problém vyřešit? ... Děkuji za případné odpovědi.
Je to pár dní, co nám spustili internet na škole. Na internetových stránkách jsou návody pro PC (notebooky) s OS Windows XP a Vista + certifikát pro telefony a PDA. Ale potřeboval bych se připojit pomocí mého starého Looxe n520, kde mám Windows Mobile 5...
Parametry dle návodu pro Windows XP, které musím zadat jsou:
- SSID,
- zvolit zabezpečení a šifrování (WPA2 podnikové + AES),
- zakázat "Ověřit jako počitač v případě, že..",
- Ověřování : Typ protokolu: Protokol PEAP (Protected EAP),
- zakázat Ověřování certifikátu serveru( jelikož nemají importovanou certifikační autoritu Radius serveru ),
- Vybrat způsob ověření: Zabezpečené heslo: EAP-MSCHAPv2
Hlavním problémem avšak je, že neobsahuje zabezpečení WPA2 a šifrování AES, a zbývající parametry, kromě SSID také neobsahuje (aspoň jsem je nenašel).
Napadá vás někoho jak tento problém vyřešit? ... Děkuji za případné odpovědi.
Doplnil jsem informaci do starsiho tematu o WPA2. Vyzkouseno to nemam.
Pokud jde o sit EDUROAM, tak je tu jine vetsi vlakno - n560 + WiFi + VŠE = 0
Pokud jde o sit EDUROAM, tak je tu jine vetsi vlakno - n560 + WiFi + VŠE = 0