Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: Ztráta češtiny při updatu nové ROM pomůže někdo ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zdravim

    Mám oficiální český HTC Diamond 2 CZ od Sunnysoftu. Stáhnul jsem si poslední ROM (určenou pro východní evropu) z oficiálních stránek HTC a po přehrátí se mi ztratila čeština. Českou oficiální ROM jsem zatím nikde nenašel. Nemáte někdo náhodou starší ofociální rom s češtinou ?

    Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.

    B.Partyk

    p.s když tak mě můžete kontaktovat i na emailu partyk@quick.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    170

    cestina je pouze jen doplnek do win - zadna ceska rom neexistuje a snad ani existovat nebude pokud ji nekdo neudela a pokud jsi chces pocestit system tak jsi bez koupit CZ od SUNNYSOFTU za KES
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ano koukal jsem že předchozí ROM obsahovala i balíček pro instalaci češtiny (čeština byla implementovaná v rom a nebylo možno si jí jakoliv zálohovat). Docel mi přijde blbý platit 2x za jednu věc. Proč teda když jsem si to koupil i s češtinou nebyla součástí balení i licence na češtinu od sunnysoftu ?

    B.P.

    p.s. zakoupení licence češtiny si nechám jako poslední možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Stacilo si cestinu i s licenci vyextrahovat pred update rom ze slozky windows a po update opet nanstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Pred updatem jsme provedl kompletní zálohu ale po obnovení zalohy se mi z plne verze stala trial. Tak že klíč byl asi schovanej někde v registrech.
    Spíš bych uvítal radu jak to vyřešit než co jsem měl udělat a neudělal.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Licencni klic se v registrech opravdu neskryva,popros nekoho pres SZ(kdo vlastni Diamond2 CZ), aby ti ze slozky windows zkopiroval a poslal tyto soubory cab

    htc_topaz_5in1_eeu_1_39_479_1.cab
    htc_topaz_5in1_eeu_1_39_479_2.cab
    opencz_settings_topaz.cab
    sunnysoft_ulc_htc.cab


    anebo pouzij google,behem chvilky jsem nasel hned dva odkazy na vyextrahovanou cestinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak uz jsme pár souborů našel (snad to jsou ty pravý) a už mi chybíjenom OpenCZ_Settings_Topaz.CAB :-/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    112

    Extrahovaná čeština je jaksi k ničemu :-))))))))))))))) hod na sebe kontakt a poradim ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Neni k nicemu,lze ji bezproblemu pouzit.
    Registrace navic neprobiha na emei, ale nazev zarizeni,proto ji lze pouzit v kazdem Diamondu 2.
    Odzkouseno v praxi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Proč to takhle dělají? Když si koupím zařízení od HTC určený pro český trh a následně si podle jeho výrobního čísla stáhnu novou ROM určenou pro východní Evropu, tak po aktualizaci přijdu o část funkčnosti zařízení - resp. o všechno, co souviselo s tím, že je přístroj určený pro český trh?

    Dřív to bylo jasné - bylo zařízení, do toho se nahrála lokalizace, pak se aktualizovala ROM, znovu se nahrála lokalizace a občas zůstalo něco nepřeložené, musela se sehnat nová verze lokalizace (byla-li k dispozici). Současný způsob mi přijde poněkud nešťastný.

    Když už se tak mohutně inspirují iPhonem, tak by to měli vzít komplet. U iPhone se upgradem ROM čeština přidá, u HTC upgradem ROM čeština mizí :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Je to smutne,ze dodnes neni ceska rom jako takova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj

    Pro všechny kdo mi chtěj pomoct můj email je partyk@quick.cz

    Díky B.Partyk
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od htcjirka
    Je to smutne,ze dodnes neni ceska rom jako takova.
    To smutné je, neexistence lokalizace po tak dlouhé přítomnosti na českém trhu (snad už 10 let?) mi přijde nepochopitelná (viz iPhone a čeština po dvou letech na trhu, resp. po roce na českém trhu).

    Ovšem mnohem smutnější mi přijde, že výrobce připraví zařízení pro český trh a hned s první aktualizací tu lokalizaci odstřelí a zbude jen počeštěné TF3D (tedy pokud si to člověk umí v registrech zapnout). Tedy počeštěné... Ta jedna položka ve španělštině je taky docela komická - když nebylo něco přeložené v doplňcích od Sunnysoftu, tak se to ještě dalo pochopit, ale neúplný překlad od výrobce, to se tak často nevidí.

    Škoda - Diamond 2 je hezkej kousek hw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    4

    Ahoj vsem, jsem tez jden z tech co odstrelil cestinu.
    D2 mi prisle v patek a hend poprvnim startu mi to spadlo chybou:
    Error
    Install
    \Windows\OpenCZ_Settings_Topaz.CAB
    failed, code=0x80090006

    Zkousel jsem bez pametove karty, s pametovkou, bez SIM, se SIM...

    primo od HTC jsem po zadani ser.cisla stahnul ROM.
    D2 funguje ale bez CZ lokalizace.
    Mohl bych poprosit o pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Nebylo by nejlepší napsat na support HTC? To přece nedává smysl, aby si člověk koupil zařízení s CZ lokalizací a první oficiální upgrade ROM mu ji odstřelil :-(

    Technicko-organizační poznámka - je potřeba jim psát anglicky nebo jinou z dále uvedených řečí a nenechat se zmýlit, že jde ve formuláři pro hlášení problému vybrat i češtinu (Thanks for your email. HTC Europe only offers support in English, French, German, Spanish, Italian, Dutch, Swedish, Danish and Norwegian. Best regards, HTC Europe Support).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. gpstuner,ale možná pomůže i někdo s OZI...
    Od sikula05 v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2007, 19:16
  2. Pomuže te mě
    Od geniussan v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2007, 17:06
  3. Problem s Activesync po updatu na WM5
    Od okno_ce4you v sekci Dell
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-11-2006, 21:51
  4. Pomůže mi někdo rozchodit wmodem.exe na mda?
    Od Zdeno_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2004, 20:21
  5. Pomůže mi někdo s internetem pls...
    Od Ghianika v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 08-06-2002, 19:02