Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Ozi a zadávání souřadnic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    27

    Chci se zeptat, jak do OziEeploreru zadávat souřadnice..:bulb: ještě jsem na to nepřišel.. a vypadá to že to ani nejde.. a jde se k těm souřadnícím pak navigovat? Díky za odpovědi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    jiste ze to jde - primo na to je program napsany...

    zajima te OziExplorerCE nebo verze pro PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    27

    No OziExplorerCE .. na PPC. ale prostě jsem tam nikde nenašel tu možnost.. jediný co, tak tam nahrát nějak waypointy.. :?
    Jde o to, že se snažím sehnat dobrou aplikaci na geocaching.. na PPC konkrétně na Mio P350.. zatím co jsem zkoušel, tak chtělo mapy z internetu nebo se k němu připojovat.. ale s tímto zařízením to není možný. Sehnal jsem si teda mapy do toho "Oziho" konkrétně CzechRepublic_50K_TOPOshockart, jenže se mi nedaří tam zadat nějak souřadnice.. Jediný co jsem našel, je že mám v zařízení najít nahraný waypointy.. :dead:
    Zkoušel jsem i GCz ale ten právě chtěl ten internet tak nevím..
    Za každou radu budu rád, a omlouvám se za hloupý dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    aha,
    videl jsem, ze se to resi uz v jinem vlakne, cili pokud ti to system (jako zakladateli) dovoli, navrhuji toto vlakno smazat. Ja ti poradim v ledaccems, ale jen pokud se to tyka "velkeho" oziho... cili na PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Kudli3
    No OziExplorerCE .. na PPC. ale prostě jsem tam nikde nenašel tu možnost.. jediný co, tak tam nahrát nějak waypointy.. :?
    Jak už jsem psal v sousedním vlákně - OziCE je skvělý pro geocaching. Opakuji porobněji: waypoint (vlastně souřadnice) příslušné cache stáhneš z její webové stránky (tlačítkem LOC Waypoint File) jako soubor geocaching.loc. Tento soubor nakopíruješ někam do PDA a v OziCE pak načteš pomocí File -> Waypoints -> Import Wp's from File. Pak už jen File -> Waypoints -> Waypoint List, vybrat příslušný WP a stisknout GoTo. Pak přepneš OziCE na obrazovku Waypoint navigation, tam vidíš vzdálenost od cache a už jen sleduješ, kde je samá voda a kde přihořívá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    27

    Jo díky už to mám.. ukázalo mi to přímou trasu, ale přímo rovně to asi nepůjde.. prostě aby mě to navedlo nějakou dostupnou cestou..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    16.7. se Kudli3 ptá v sekci "OziExplorer - program pro práci s mapou a sběr geografických dat" (str.20) ptá a dostává částečnou odpověď.
    Bez reakce je i SZ. To je pak každá pomoc marná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    27

    Už jsem odpověděl snad všude. Omlouvám se za zmatek, a za to že jsem neodpověděl.. ale už mám jen týden, abych to řádně zprovoznil.. Snažil jsem se všude odpovědět, takže budu rád za další rady. Díky

    EDIT: Tak jsem se dnes zkusil k jedné "kešce" navigovat, a nenašel jsem.. ukazovalo mi to že jsem od toho 30m a pak 13m a tak si to skákalo jak se tomu chtělo.. :? Tak nevím, mohli by jste doporučit nějaký mapy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    To skákání na konci by mohlo být způsobeno zapnutou (nebo vypnutou) "statickou navigací" když prohledáš tato fóra najdeš několik diskuzí k této problematice. SN značně ztěžuje hledání cache, protože při rychlosti pod cca 4km/h neaktualizuje svoji pozici (aby eliminovala "poskakování "po mapě díky nepřesnostem GPS) každé 2s, ale až po delší době, či větší vzdálenosti. Na změnu je vhodný prográmek AplSirf nebo SirfTech (opět najdeš ve forech). Jinak krása GC ,podle mého názoru, spočívá i v tom, že se u něj musí přemýšlet. Z tvé představy, že mne GPS "donaviguje" ke keši, zde se vysunou ručičky z přístroje, prohledají terén, najdou cache a zapíše se log (ten se automaticky odešle na GC.COM) a pomocné raketky mne dopraví k další cache, mne jímá hrůza.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Kudli3
    Tak jsem se dnes zkusil k jedné "kešce" navigovat, a nenašel jsem.. ukazovalo mi to že jsem od toho 30m a pak 13m a tak si to skákalo jak se tomu chtělo.. :? Tak nevím, mohli by jste doporučit nějaký mapy?
    Hlavne klid - jak najdes prvni, tak dalsi uz pujdou samy... ROZHODNE ti ale nepomuze zadna mapa. Pokud je poskakovani dano "statickou navigaci" a muzes ji vypnout, tak to udelej. Muze byt ale zpusobeno i spatnym signalem v miste prijmu - napr. velmi husty les (ci dokonce jeste po desti, kdy je na listech kvantum vody), utopeni bluetooth prijimace nekde v batohu, odstineni cati oblohy jako napr. bezprostredni blizkost nejake vysoke budovy, skaly apod.

    Pro nalezeni prvni cache ti doporucuji vybrat jednak cache velkou a cache s oznacenim obtiznosti 1/1 (na strance listingu cache je pod nazvem cache polozka Size: Difficulty: a Terrain: - Size by melo byt alespon small nebo nejlepe regular a difficulty i terrain co nejnizsi, nejlepe po jedne hvezdicce). Dale se vyhni cache, v jejichz poslednich lozich jsou vety typu "spatne zamereno", "spatny signal GPS", "spickove maskovana" apod. To je pro prvni odlov vyslovene nevhodne.

    Pokud si vyberes cache podle vyse uvedeneho odstavce a mas na miste problem s "poskakovanim" GPS, tak nechod az primo ke schrance, ale klidne si ji "obejdi" obloukem. Jedna z variant "dalkoveho" domereni je, ze ji budes pomalu mijet (treba ve vzdalenosti 20 m), nechas si rucicku navigace ukazat presne vlevo (ci presne vpravo), PODIVAS SE PRESNE NA SMER A PRIBLIZNOU VZDALENOST CO TAM VIDIS ale pujdes treba jeste 20 m dal a pak zahnes do praveho uhlu. Opet mijis cache ve vzdalenosti 20 m a jakmile budes opet v pravem uhlu ke schramce, OPET SE PODIVAS KAM TO UKAZUJE. Ty dva pohledy by se ti mely teoreticky protnout v miste zamereni cache. Samozrejme, ze pokud to zopakujes vickrat (tedy pri chuzi po velkem ctvreci celkem 4x), presnost se zvysuje.

    Zaverecne dohledavani je spis odmenou pro lovce, nez opruz. Takze si ho spis uzij, i kdyz bude trvat. O to sladsi je vitezstvi... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    27

    Díky za odpovědi. Kouknu do zařízení na tu statickou navigaci.. snad to tam někde bude.. Jinak taky vyzkouším programy na to poskakování jak píšete. Uvidím co to udělá a dám vědět.

    EDIT: Tak zkouším, vypnout tu statickou navigaci, ale nějak se mi nedaří.. nemůžu to jaksi najít..:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Původní dotaz zněl "Jak zadávat souřadnice v Ozi CE"; na něj zatím neodpověděl nikdo.
    Takže jde to i v terénu, bez předchozího nahrání souřadnic do přístroje.
    1. Umístíte libovolný bod: File/Waypoints/Create_WP_at_position
    2. Otevřete seznam waypointů: File/Waypoints/Waypoint_List
    3. Váš bod vyberte v seznamu, stisknete Edit a můžete ho přejmenovat, nebo změnit popis. Dále stiskněte Edit_Position. Před zadáním nové polohy bodu zvolíte formát souřadnic (decimal degrees, degrees +minutes, degrees +minutes +seconds).
    Tím je vše hotovo. K bodu můžete směřovat (tlačítko GoTo v seznamu waypointů), nebo si jeho polohu jen zobrazíte na mapě (tlačítko Map tamtéž).
    lake
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. cil pomoci souřadnic u navigonu
    Od vlastamecar v sekci Navigon
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-02-2008, 17:18
  2. Jaký program pro konverzi souřadnic pro PDA
    Od Baltazarek_ce4you v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-08-2007, 07:03
  3. GPS aplikace pro odesílání souřadnic
    Od anicka.balounova_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-05-2006, 01:05
  4. převod souřadnic
    Od maxus_aurelius_ce4you v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 12:35