Google calendar Sync
Několik hodin sedím u počítače a snažím se najít návod jak synchronizovat Kalendář Googlle se svým Diamond2.
Zmínek a návodů je na webech fůra, ale...
Nechci si do PDA dávat další soft, jako mezičlánek mezi pda a googlem, protože mám letitou zkušenost, že dřív nebo později půjde vývoj jinam.
Předpokládám, že Google calendar nezmizí a bude vždy možno jej používat.
Návod na rozchození ActiveSync mi v D2 nejde, protože v návodu od Googlu je jiný postup, resp jiné obrazovky, než mi nabízí D2.
Úvodní obrazovka nenabízí zadání domény, ale je tam znak @.
Pokud tam zadám email od google, tak se synchro nespojí.
Možná dělám něco špatně - má s tím někdo zkušenosti, které by popsal podrobněji ?
Jednosměrnou synchronizaci s kalendářem už v pda mám, když napíšu cosi do googlu, tak to v D2 mám okamžitě, ale jen přes webovou adresu a ne v kalendáři PDA.
A když jsem v Terénu, opačně (z pda do Goglu) to nejde.
Děkuji za radu.
Zmínek a návodů je na webech fůra, ale...
Nechci si do PDA dávat další soft, jako mezičlánek mezi pda a googlem, protože mám letitou zkušenost, že dřív nebo později půjde vývoj jinam.
Předpokládám, že Google calendar nezmizí a bude vždy možno jej používat.
Návod na rozchození ActiveSync mi v D2 nejde, protože v návodu od Googlu je jiný postup, resp jiné obrazovky, než mi nabízí D2.
Úvodní obrazovka nenabízí zadání domény, ale je tam znak @.
Pokud tam zadám email od google, tak se synchro nespojí.
Možná dělám něco špatně - má s tím někdo zkušenosti, které by popsal podrobněji ?
Jednosměrnou synchronizaci s kalendářem už v pda mám, když napíšu cosi do googlu, tak to v D2 mám okamžitě, ale jen přes webovou adresu a ne v kalendáři PDA.
A když jsem v Terénu, opačně (z pda do Goglu) to nejde.
Děkuji za radu.
Takhle to mám já: Jdi do START Menu - Active Sync - Konfigurovat Server: adresa serveru: m.google.com, zaškrtnout SSL připojení, vyplnit uživatelské jméno a heslo, pozor synchronizuje jen Kalendář a kontakty.
první obrazovka:
Vložte emailovou adresu - vložím svůj email z účtu gmail.com
Pokusit se automaticky zjistit nastavení serveru Exchange - mám zatrženo
druhá obrazovka:
Adresa serveru - vložím m.google.com
Tento sever vyžaduje SSL - mám zaškrtnuté
třetí obrazovka:
Uživ jméno - moje kompletní adresa emailu - jiribachmann***@gmail.com
heslo - heslo do pošty
Uložit heslo - zatrženo
čtvrtá obrazovka
Mám zatrženo pouze kalendář a úkoly
Kontakty a email nechci synchronizovat
Dokončit
Synchronizaci nelze dokončit :-(((
Na monitoru ActiveSync mi přibyla položka Microsoft Exchange s ikonkou kalenndář a úkoly (jak jsem měl v D2 zvolen, ale nic se nespojilo.
Co dělám špatně ?
díky
Vložte emailovou adresu - vložím svůj email z účtu gmail.com
Pokusit se automaticky zjistit nastavení serveru Exchange - mám zatrženo
druhá obrazovka:
Adresa serveru - vložím m.google.com
Tento sever vyžaduje SSL - mám zaškrtnuté
třetí obrazovka:
Uživ jméno - moje kompletní adresa emailu - jiribachmann***@gmail.com
heslo - heslo do pošty
Uložit heslo - zatrženo
čtvrtá obrazovka
Mám zatrženo pouze kalendář a úkoly
Kontakty a email nechci synchronizovat
Dokončit
Synchronizaci nelze dokončit :-(((
Na monitoru ActiveSync mi přibyla položka Microsoft Exchange s ikonkou kalenndář a úkoly (jak jsem měl v D2 zvolen, ale nic se nespojilo.
Co dělám špatně ?
díky
Takže zádrhel by mohl být pouze v tom, že mám zatržené ty úkoly ?
Jinými slovy ten můj postup je jinak správný ?
Jinými slovy ten můj postup je jinak správný ?
tak jsem to nevydržel a nainstaloval Goosync - zatím jsem to pokusně jednou zkusil a povedlo se to, tak uvidím jestli u toho zůstanu.
Předpokládám, že ten přímogůglovskej systém taky rozchodím, ale zatím na to už dnes nemám nervy.
díky za rady
Předpokládám, že ten přímogůglovskej systém taky rozchodím, ale zatím na to už dnes nemám nervy.
díky za rady
Tak poslední dnešní zpráva. Dělá to přesně to co chci. Tatukám něco na webu a mám to v PDA
Natukám něco v PDA a mám to ne webu Google Calendar.
Prdím na Outlok, stejně se mi to sekalo.
Tohle je zadara a Google mě snad přežije (je mi 50 :-)))))
Tak mám doživotní záruku, že nebudu muset měnit kalendáře za jiné.
Dobrou noc, jdu do pelechu. Díky
Natukám něco v PDA a mám to ne webu Google Calendar.
Prdím na Outlok, stejně se mi to sekalo.
Tohle je zadara a Google mě snad přežije (je mi 50 :-)))))
Tak mám doživotní záruku, že nebudu muset měnit kalendáře za jiné.
Dobrou noc, jdu do pelechu. Díky
Active sync ne a ne spojit, takže když se chytil Goosync napoprvé, bylo rozhodnuto. Počkám si, jestli neobjevím způsob jak na Google. Podařilo se mi alespoň spojit pda s ggole kalendářem jednosměrně, takže to co nazukám do kompu mám v mobilu. S tím Goosync je to ale příjemnější, protože se mi objeví i v kalendáři v mobili. Ta verze s googlem je pouze formou výpisu a v kalendáři neí, takže nevidím kolize s jinými událostmi.