HTC Tytn II Kaiser - data HSDPA - restart zařízení
Mám takový problém, jakmile se s mým HTC Kaiser ocitnu v oblasti kde Vodafone provozuje rychlá data HSDPA a já si data zapnu dochází zhruba po minutě k restartu zařízení. Je to vždy po připojení k datum, nedělá to konkrétní program, to mám vyzkoušení. Zkoušel jsem HSDPA vypnout, HTC mi pak místo ikonky velkého H signalizuje 3G, ale výsledek je ten stejný a to, že po krátké době používání dat dojde k restartu zařízení. Používám připojení data na stálo od Vodafone. Romku mám originální s WM6.
Děkuji předem za radu.
Děkuji předem za radu.
Zrovna stejný problém teď řeším s HTC Touch Cruise oficiální ROM WM 6.0. Mám také Vodafone a v oblasti s HSDPA (Praha 9, 10) se mi několikrát za hodinu restartuje nebo ztratí signál. Problém se začal vyskytovat někdy v květnu, od té doby byl 2x na reklamaci, protože jsem se domníval, že chyba je někde v chipu GPRS. Dnes jsem testoval cca hodinu se SIM O2 na HSDPA a s ní v pohodě. Zatím nevím, co s tím, posílat telefon na další reklamaci nemá smysl, vymluví se na problém sítě. Ještě zkusím otravovat servis HTC a Vodafone, třeba se chyba rozšíří do vícero zařízení s WM6 a někdo to bude řešit.
Karel
Karel
Dnes jsem náhodně ve Vodafone narazil na schopného člověka, který už se s tímto problém setkal a poradil mi následující řešení. V menu Nastavení zvolit Telefon dále pak kartu Pásmo a zde je možnost vybrat typ sítě a vybrat GSM/UMTS. Já jsem měl standartně nastaveny obě položky na Auto, což prý byla ta chyba. Neboť restart zařízení prý mohl vyvolávat přechot mezi rychlou (HSDPA,3G) a pomalejší sítí (E, gprs).
Nemám teď možnost zařízení vyzkoušet v oblasti HSDPA, proto nemohu potvrdit, zda to náš problém řeší.
Nemám teď možnost zařízení vyzkoušet v oblasti HSDPA, proto nemohu potvrdit, zda to náš problém řeší.
Tak jsem vyzkoušel změnit nastavení síte, ale nepomohlo to. Změním-li nastavení typu sítě z Auto na GSM, chytnu pouze GPRS. Specifikuji-li při nastavení typu sítě Auto typ sítě GSM/UMTS (2. volba) na GSM(900+1800)+UMTS(2100), připojím se k HSDPA, ale problém se nevyřeší.
Z poznatků, co jsem zatím načerpal, vyplývá, že při připojení přes HSDPA internet často padá (špatná odezva) a nezáleží na síle signálu. K restartu dochází také nezávisle na síle signálu, ale většinou při přenosu dat. Vyzkoušel jsem se připojit i s jinou Vodafone SIM kartou a žádná změna. S O2 mám zatím dobré výsledky, po cca hodině připojení zatím bez problémů, ale netestoval jsem to sám, nechal jsem zapnuté ICQ a telefon u kolegy, který s ním nic dalšího nedělal.
Dnes nebo zítra bych měl mít k dispozici SIM O2 s neomezným internetem, tak ho snad už konečně pořádně otestuju.
Z poznatků, co jsem zatím načerpal, vyplývá, že při připojení přes HSDPA internet často padá (špatná odezva) a nezáleží na síle signálu. K restartu dochází také nezávisle na síle signálu, ale většinou při přenosu dat. Vyzkoušel jsem se připojit i s jinou Vodafone SIM kartou a žádná změna. S O2 mám zatím dobré výsledky, po cca hodině připojení zatím bez problémů, ale netestoval jsem to sám, nechal jsem zapnuté ICQ a telefon u kolegy, který s ním nic dalšího nedělal.
Dnes nebo zítra bych měl mít k dispozici SIM O2 s neomezným internetem, tak ho snad už konečně pořádně otestuju.
Mě se nejvíce osvědčila kombinace: Typ sítě zvolit WCDMA, čímž fungují i rychlá data. A v položce typ sítě GSM/UMTS jak píšete (2. volba) na GSM(900+1800)+UMTS(2100). V této kombinaci je to u mě stabilní a nepadá. Zkuste HSDPA vypnout a zařízení restartujte, naskočí ikonka 3G, rychlost mi přijde s HSDPA srovnatelná.
Vyzkoušel jsem Vaši radu a opravdu se telefon nerestartovává. To je ale vše, problém se stabilitou spojení to neřeší. Momentálně jsem připojen přes O2 HSDPA a vše bez problémů. Podle mě se telefon (nebo české WM 6.0) prostě neshodne se specifikací Vodafone HSDPA sítě (zatímco připojení přes GPRS/EDGE funguje s Vodafonem naprosto bez problémů). A obávám se, že toto nemůže být předmětem reklamace, protože výrobce negarantuje funkčnost sítě. Právě jsem hodil dotaz na Vodafoní techforum a zítra zavolám do servisu HTC, třeba budou něco vědět.
Zdravím zase po delší době,
telefon mi už funguje normálně poté, co Vodafone dne 20.11. provedl "reload" své 3G sítě (viz článek na www.gsmweb.cz). Takže s ní evidentně neměl něco v pořádku. Já jsem za tu dobu od svého posledního příspěvku několikrát volal i psal na Vodafone, jejich techfórum, do servisu HTC i na Sdružení obrany spotřebitelů, bohužel bezúspěšně. Obecná rada, ať přejdu k jinému operátorovi, se mi moc nezamlouvala, protože Vodafone mi svými službami, cenami, jednoduchostí a přehledností vyhovuje nejvíc. Vyzkoušel jsem i O2 mobilní internet přes předplacenku, přehrál jsem software - nejprve originální WM 6.1 v angličtině (ze servisu mám potvrzeno, že je možné u nich zdarma dohrát češtinu), poté i další neoficiální ROMky i radia včetně WM 6.5, nakonec jsem zůstal u verze WM 6.1 "udk Syrius R8 BETA2", která mi vyhovuje ze všeho nejvíc a telefon se o poznání zrychlil. Češtinu nepotřebuji, diakritika se při nastavení země ČR zobrazuje stejně a klávesnice s českými znaky se dá dohrát.
Karel
telefon mi už funguje normálně poté, co Vodafone dne 20.11. provedl "reload" své 3G sítě (viz článek na www.gsmweb.cz). Takže s ní evidentně neměl něco v pořádku. Já jsem za tu dobu od svého posledního příspěvku několikrát volal i psal na Vodafone, jejich techfórum, do servisu HTC i na Sdružení obrany spotřebitelů, bohužel bezúspěšně. Obecná rada, ať přejdu k jinému operátorovi, se mi moc nezamlouvala, protože Vodafone mi svými službami, cenami, jednoduchostí a přehledností vyhovuje nejvíc. Vyzkoušel jsem i O2 mobilní internet přes předplacenku, přehrál jsem software - nejprve originální WM 6.1 v angličtině (ze servisu mám potvrzeno, že je možné u nich zdarma dohrát češtinu), poté i další neoficiální ROMky i radia včetně WM 6.5, nakonec jsem zůstal u verze WM 6.1 "udk Syrius R8 BETA2", která mi vyhovuje ze všeho nejvíc a telefon se o poznání zrychlil. Češtinu nepotřebuji, diakritika se při nastavení země ČR zobrazuje stejně a klávesnice s českými znaky se dá dohrát.
Karel