Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Sami se zavírají programy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Dobrý den, v poslední době se mi stalo, že se mi spuštěné programy sami zavírají a to i když je nezavřu křížkem. Pustím jeden, pustím druhý, zavřu druhý a první je taky zavřený. Někdy se mi i některý program hned po spuštění sám zavře. Mám TP teprve chvíli a tak nahrávám a zkouším různé programy. Nevím ale po kterém se to děje. HR to spraví ale pokud by se s tím už někdo setkal tak bych to rád vyřešil bez toho. I když mě to stejně čeká, ale chci si najít vhodnou kombinaci programů pro mojí potřebu a teprve potom si to vše znovu nahrát na čistý systém. Dříve jsem měl Mio A701 s WM6.1. Tam jsem měl vyzkoušených několik programů ale na TP mě některé bohužel nějak nefungují tak jako na A701. Například PhoneAlarm a WkTask. Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Děkuješ za odpověď - asi na otázky, které nebyly položeny.
    Spuštěné aplikace se zavírají především pokud je plná paměť a postupně dle pritorit - nejprve méně důležíté, pak více. Nevím, kolik toho máš nainstalováno a kolik najednou spuštěno. Myslím, že TP má dostatek paměti, tak by snad neměl být problém. Nemůže to být způsobeno tím, jak máš nastavený defaultní task manažer? Po kliknutí na křížek se dle nastavení buď vypne nebo jen "minimalizuje" (jako když v PC shodíš na lištu). S WkTask by snad problém být neměl (i když mě se podivně choval i na Treu :? ) a u Phone Alarm bude vadit asi TF, protže funguje jako today plugin, takže bys TF musel nejdříve vypnout nebo použít Manilu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Potom co jsem se tak hezky rozepsal, tak jsem zapoměl otázku položit. Tedy otázka zní. Neví někdo čím by mohlo být to zavírání programů způsobeno a jak to napravit bez HR?
    Jinak paměti mám obsazeno 44%. Task manager mám nastavený tak, že mám odškrtnuté "Povolit tlačítko X k ukončení spuštěných programů" a zkoušel jsem i když jsem toto zaškrtl a k tomu zaškrtl "Ukončit programy klepnutím a přidržením tlačítka X". Oboje se stejným výsledkem. Mě se ale zavírají i když neklepnu na křížek. Stačí jich spustit víc.
    WkTask by vlastně možná fungoval. Když si to tak probírám postupně jak jsem to instaloval. Začalo mě vadit to zavírání programů a myslel jsem si že to dělá ten integrovaný správce. Dlouho jsem hledal, kde se dá vypnout a když jsem to našel (bylo to nakonec jednoduché) tak jsem instaloval ten WkTask. Jenomže tam se to zavíralo taky samo a bylo to vidět na liště jak postupně programy mizí. Proto jsem si myslel že nefunguje. Ale chyba je zřejmě jinde.
    U PhoneAlarmu mě nefungovalo správně připomínání na došlé SMS, MMS, události atd. Nesvítila mě ta dioda okolo středovího tlačítka. To jsem nahradil G-Profile. Ten sice není tak propracovaný, ale na přepínání profilů a to upozorňování stačí. Mám TitanROM1 bez TF. To TF mě nějak nepřirostlo k srdci. Phone alarm jsem ale ještě zkoušel s původní ROM. Tak ho ještě zkusím. Třeba bez toho TF se bude chovat jinak
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Já jsem na D1 TF úplně vypnul a používal Handy Switcher. Během 14 dní se mi nezdařilo zaplácat paměť tak, aby se spuštěné aplikace nechtěně zavíraly. Zkus se podívat u používaných browserů na úložiště temporary internet files atd. - to by se mohlo nafukovat a způsobovat to, ale pokud si vzpomínám, naposledy mi to dělalo na HP 4150 a tak jsem si to přes registry upravil a ukládal na kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Pamětí to asi nebude. Mám tam.

    Úložiště
    Celkem 360.40 MB
    Použitá 47.65 MB
    Volná 312.75 MB

    Program
    Celkem 206.93 MB
    Použitá 87.49 MB
    Volná 119.44 MbB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak to může dělat nějaká aplikace třetí strany popř. jejich vzájemná snášenlivost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Nejspíš ano. Zkoušel jsem v Task Manageru postupně vypínat rezidentní procesy. S počtem vypnutých procesů se zpomalilo i vypínání spuštěných programů. Ale až po vypnutí všech mně známých procesů se dalo říct, že byli spuštěné programy stále spuštěné. Zkoušel jsem jednotlivé procesy a různé kombinace ale nikdy to nebylo v pořádku. Tak to asi budu muset vyřešit HR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3

    este skus pozriet registre HKCU\Software\HTC\TaskManager a tam konkretne EnableAutoKill a MemoryThreshold, autokill - 0 a treshold skus nastavit nejaku mensiu hodnotu, potom restart TP, teoreticky by to mohlo pomoct
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Tak autokill jsem měl 0 a treshold tam bylo 9437184. Zkusil jsem hodnotu 1000000 a pak ještě 1000 a nepomohlo to. Také jsem si dal nějaké programy do vyjímek ale stejně se zavřou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    1

    Ahoj, mám stejnou ROM a stejnej problém. Asi budu muset nahrát jinou ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    391

    Tak přesně tohle mě vytáčí na mém TD2. Programy na pozadí se zavřou i když zbývá i 50MB paměti. Takže o tom, že by mi na pozadí běžel Ozi a zaznamenával trasu, nebo ICQ stále na příjmu a nebo PI9 stále v pohotovosti si můžu nechat zdát. Na starým PDAčku můžu nechat běžet na pozadí třeba 20 aplikací a zůstanou tam. A já už nevím co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-06-2009, 18:53
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 11:52
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 19:43
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 09:09
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-12-2004, 10:22