edge při tarifu surf žere peníze
ahoj všem,mám na vas jeden dotaz,mám mda iv a tarif od tmobile surf za 117 kc.při pouhém prohlížení stránek v opeře nebo ie mi to přes edge účtuje peníze,což by nemělo.při dotazu na operátora mi bylo sděleno že si to může stahovat nějaké data samo,nevíte co s tím?existuje nejaky soft co to umí blokovat?diky
Jestli se nepletu, tak se neplatí jen za data stahovaná v Opeře Mini a to ještě musí být "schválená" verze od T-Mobile. Pokud používáš Operu integrovanou v TF3D, tak platíš za všechna data.
viz: web T-Mobile
Neomezený přístup k webu: WAP, web'n'walk prohlížeče, Opera Mini a další webové prohlížeče v telefonech
viz: web T-Mobile
Neomezený přístup k webu: WAP, web'n'walk prohlížeče, Opera Mini a další webové prohlížeče v telefonech
T-Mobile absolutne nerozlisuje prohlizece, ale porty, pres ktere pristupujete na internet. Opera Mobile a IE pri beznem prohlizeni jiste pouzivaji port 80 (tedy zdarma). Opera Mini (tedy ne web and walk) pouziva defaultne pristup pres SOCKET pripojeni (jiny port) a lze v nastaveni zvolit HTTP pripojeni (stejne tak v aplikaci JIMM, nebo jiny klient, pro pristup na ICQ zdarma-v cene tarifu-, je vhodne nastavit server login.icq.com a port 80).
Je mozne, ze jine aplikace (GPS data, navigace, youtube, pocasi,...) pouzivaji jiny port, ktery neni v tarifu bran jako zdarma, pak se projevuji jako uctovane polozky, ale vlastni prohlizeni pri spravnem nastaveni musi byt a je zdarma :)
Ve Vasem pripade bude problem asi v nastaveni profilu pripojeni, proxy nebo neco podobneho. Doporucuji nechat si poslat nastaveni datoveho tarifu pres www.konfigurator.cz
Hodne stesti
Je mozne, ze jine aplikace (GPS data, navigace, youtube, pocasi,...) pouzivaji jiny port, ktery neni v tarifu bran jako zdarma, pak se projevuji jako uctovane polozky, ale vlastni prohlizeni pri spravnem nastaveni musi byt a je zdarma :)
Ve Vasem pripade bude problem asi v nastaveni profilu pripojeni, proxy nebo neco podobneho. Doporucuji nechat si poslat nastaveni datoveho tarifu pres www.konfigurator.cz
Hodne stesti
Pouzivam Surf & Mail+ a Opera mobile,IE,pocasi TF3D,rychla gps,pocasi spb weather,google maps jedou zdarma v ramci tarifu.Bud mas blbe nastavene pripojeni a nebo ma chybu v uctovani T-MO,coz uz jsem take zazil,staci zavolat a nechat prekontrolovat na infolince,maji zpetne zhruba s peti hod.zpozdenim nahled na pripojeni.Doporucuji v urcity cas vyzkouset urcitou sluzbu, a po cca peti hodinach si zavolat a reknou ti,jestli je to uctovane nebo ne a pripadne se to da resit.
Moment, ja mam teda Surf+ a dle mne za pocasi TF3D se plati za stahovani dat.. Neni v ramci balicku.. Me se take prekvapilo, ze mi lita cena nahoru.. Ale SPB Weather dle mne neni v ramci balicku zdarma..
Zkousel jsem dle kofiguratoru, ale mne to neprislo - jen sms s pinem a hlaskou, ze ma prijit chytra sms.. Ono nic.. :-( Ma nekdo zkusenost?
Zkousel jsem dle kofiguratoru, ale mne to neprislo - jen sms s pinem a hlaskou, ze ma prijit chytra sms.. Ono nic.. :-( Ma nekdo zkusenost?
Tak jak jsem to napsal,tak to je v ramci balicku a je jedno jestli je to surf+ nebo surf mail+ ,protoze to bezi normalne pres http adresu a pouze to precte info ze stranky a podle toho to zobrazuje pocasi,nic to vlastne nestahuje.Pouzivam to tak jak jsem to napsal od lonskeho leta.
no ted jsem se bavil s jednim znamym,rikal ze volal operatorovi a ten mu tvrdil,že jakmile se nekde prihlasi,treba na mail na seznamu,tak že v ten moment platí za stahovane data.Toto se mi treba deje jen v mda,mam jeste sony ericson d750i a v nem mini operu a muzu tam surfovat jak se mi zachce a nic se mi neuctuje i kdyz se prihlasuju vsude.
No tak jsem hodil simku do MDA a prohlidnul seznam přes web n walk a kliknul na par odkazu bez nejakeho prihlaseni,edge jelo něco přes pět minut a sežralo mi to 69,50 :evil: mám pocit,že to účtuje za čas a ne za data.Nevím co s tím :?
Pozor take na to jaky surf balicek pouzivate od 12. 12. 2007 byla zmena.Do 12.12.2007 se surf vztahoval pouze na wnw a od 12.12.2007 se vztahuje na vsechny prohlizece v telefonu/pda.
Ahojky, jak rika MirkoS, ze od 12.12.2007 vsechny internetove prohlizece v mobilu/pda jsou v +, tak jsem to zkusil "chytrou sms" - neslo to, pak zkusil jako sms GPRS A SURF+ - hlasilo, ze mam jiz aktivovane, tak jsem zkusil pres portal T-mobile a po prihlaseni na Internet byla tabulka moznost prejit na nove zvyhodneni internetu (prave po roce 2007), tak jsem kliknul na Upgrade a doufam, ze uz mi nebude zrat penize.. Jen doufam, ze uz to budu mit podle noveho Surf+..
Lepe zjistim po tydnu, nebot tento tyden mi konci mesicni vyuctovani (s vyssi cenou :-( ) a uvidim v nasledujicim mesici..
Edit ze dne 19.6.2009 - Takze zjisteni - je to tak, uz to je videt, ze to je nyni v pohode.. Mel jsem starsiho Surf + a po tom, co jsem prevedl tim upgradem na tu novejsi Surf+. tak je to nyni v pohode a denne to pouzivam Inet..
Lepe zjistim po tydnu, nebot tento tyden mi konci mesicni vyuctovani (s vyssi cenou :-( ) a uvidim v nasledujicim mesici..
Edit ze dne 19.6.2009 - Takze zjisteni - je to tak, uz to je videt, ze to je nyni v pohode.. Mel jsem starsiho Surf + a po tom, co jsem prevedl tim upgradem na tu novejsi Surf+. tak je to nyni v pohode a denne to pouzivam Inet..