Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s připojením MDA I k internetu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    11

    Milí přátelé!
    Moc prosím o radu, či pomoc!
    Mám mobil s Pocket PC dohromady - typ T-Mobile MDA (verzi 1). Přístroj byl zakoupen v elektru a odblokován na všechny sítě. Já používám Eurotel.
    Problém je v tom, že se mně nedaří nastavit MDA jako modem pro připojení notebooku k internetu. Propojení s notebookem funguje pouze na přenášení dat (USB, nebo infraport), ale abych mohl v PC prohlížet internet a MDA použít na volání nejde.
    Na net se připojím jenom tak, že můžu použít prohlížeč v MDA a poštu můžu poslat taky (přímo z MDA).
    V Eurotelu mně bylo řečeno, že je u tohoto typu (T-Mobile MDA I) pravděpodobně tato funkce - nastavení jako modemu - zablokovaná a že se musí nainstalovat jiný software, jinak to asi nepůjde.
    Chtěl bych se zeptat, jaké s tím máte zkušenosti vy, nebo na koho bych se s tímto problémem mohl obrátit.
    Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... součástí původní ROM není aplikace Wireless Modem, která je pro použití xda1/mda1 jako modemu nezbytná. Zkus se podívat např. sem ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    11

    Ahoj.
    Neumím "engliš", takže jsem tam toho moc nezjistil.
    Stačí jenom nainstalovat aplikaci Wireless Modem, nebo se musí nahrát novější software? Jakej, kde ho sehnat? Kdo mně ho tam "nacpe"? (Nejsu totiž žádnej odborník.. :-()
    Zatím dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Jiří Leszczynski
    Ahoj.
    Neumím "engliš", takže jsem tam toho moc nezjistil.
    Stačí jenom nainstalovat aplikaci Wireless Modem, nebo se musí nahrát novější software? Jakej, kde ho sehnat? Kdo mně ho tam "nacpe"? (Nejsu totiž žádnej odborník.. :-()
    Zatím dík!
    ... pokud se nemýlím Wireless Modem jako samostatna aplikace neexistuje je součástí jen některých ROM PPC2002 a WM2003. Doporučuji si projít diskuze, zde na ce4you a dohledat si, které ROM verze jsou mezi uživateli XDA1/MDA1 "nejpopulárnější"...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Anebo přijeď v srpnu na Doučování, tam bude spousta vzdělaných lidí a určitě ti někdo pomůže na místě (alespoň já na to spoléhám ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    11

    Jestli tomu dobře rozumím... Když se nahraje jiná ROMka, tak tím ten problém vyřeším? Tady si každej mění ROMky jak ponožky a mně by to stačilo jen jednou... Tady jste teda fakt samí borci! Je tady někdo, kdo to umí a bydlí blízko Brna?....Mimochodem - Co to je to školení, kde a jak často bývá, co mně to může dát?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Mno on wireless modem je naprd- pomaly, pada, hovor vetsinou stejne neprijmes. PPC2002 je taky naprd, tak upgradnout ROM na PPC2003.

    uz se to tu probiralo, ale -> pouzivaji se hlavne 2ROM A30.09 a nebo T-mobilacka 4.00.16... Lisi se hlavne nejakym softem [ u 4.00.16 si prohlednes PDF a Powerwiev, u A30.09 je podpora Sim-toolkitu].

    ROM se da takzvane "varit", vyberes si verzi ROM a nahazis si do ni potrebny soft. A das uvarit - to je vic moznosti- bud pres kolebku nebo SD kartu [doporuciji, s kolebkou se to nemusi povest] jo a naky soft v kuchyni blbne [hlavne hry, zapatrej v diskuzi] a abych nezapomel, rovnou upgraduj Radiocast...

    Po upgradu resetnes MDA do bootovaciho modu [narves tuzku do sofresetu a zaroven podrzis horni tlactko] - pozor musi byt vyndana SD karta, jinak to udela hard reset. Uz zbyva jen pripojit k PC a vesele surfovat.

    Jeste poznamka - pripojovat se musis pres Seriovy Kabel [u eurotelu za 190,-] a mit stazene ovladace modemu + inicializacni prikaz.

    na www.xda.wz.cz najdes kuchyn, radio i ovladac modemu

    na www.poinza.com sou pidrobne navody na vyse zmineme [vyuzij funkci najit ;]
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problém s připojením k internetu - HTC Tytn
    Od Bazuka80 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-08-2007, 09:59
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 20:54
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-03-2006, 18:08
  4. Problémy s připojením k Internetu
    Od Tomjin v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-08-2002, 00:15