Funkční česká T9
Prosím, kdyby někdo věděl o funkční české T9 pro Diamonda 2, ať dá vědět. Ta, co jsou na ní odkazy ve zdejším fóru má nějakej bug a přestane fungovat klasická telefoní klávesnice. Včera jsem zkoušel nějaká řešení různě z webů a skončilo to Hard Resetem.
Díky
Btw: Až na podobné drobnosti, jsem stále spokojenější s tímto zařízením :cool:
Díky
Btw: Až na podobné drobnosti, jsem stále spokojenější s tímto zařízením :cool:
Čekám už jen až to někdo potvrdí, nerad bych teď dělal HR, když už jsem začal používat Diamonda jako super pracovní nástroj :)
Nevydržel jsem čekat, .cab pouze provede změny v registrech mám takový pocit a hlavně česká T9 FUNGUJE :) Děkuji!
Nevydržel jsem čekat, .cab pouze provede změny v registrech mám takový pocit a hlavně česká T9 FUNGUJE :) Děkuji!
Tak ja nevim, ale ja jsem zadnou zmenu nezaznamenal. Vybira to stale z anglickych slov (zkouska na slovech dnes, vcera, byl).
Nebo se musi jeste neco nastavovat?
Nebo se musi jeste neco nastavovat?
Dotaz - diamonda zatim nemam, ale uvazuji.
Ta ceska T9 je s diakritikou nebo bez? A pokud s hacky, carky, zkracuje to SMS zpravy? :(
Ta ceska T9 je s diakritikou nebo bez? A pokud s hacky, carky, zkracuje to SMS zpravy? :(
Ta T9 /přesně xt9/ používá samozřejmě český slovník , IMHO diakritiku a pochopitelně , jako každá , zkracuje SMS . Ovšem máš možnost si slovník definovat bez diakritiky , pak nezkracuje../jako každá T9/
No ja treba na mobilu pisu s ceskymi znaky, ale odesila se to bez nich, protoze mobil tu diakritiku pred odeslanim automaticky odstrani.
A jak definuji ten slovnik bez diakritiky?
A jak definuji ten slovnik bez diakritiky?
DVě možnosti: v modu klávesnice XT9 napíšeš slovo bez diakritiky a v nabídkovém řádku potvrdíš-tím se a) vloží do textu zprávy a B) uloží do slovníku /příště už ti ho nabídne / ; nebo v řádku výběru zvolíš + /symbol přidat/a napíšeš slovo . Ale zjistil jsem , že v tomto / i obecném / vláknu zmińovaná xt9 má už v základu většinu běžných slov v obou variantách - takže používám metodu první - běžně píšu text a občas musím napsat slovo celé ...../ a tím se mi zároveň uloží - slovník se učí sám.
Pročpak ? Já mám origo WWE ROM , počeštěné TouchFlo /hodnota v registrech/ a xt9 chodí naprosto v pohodě . Taktéž syn /D2 s origo EE ROM/ nemá s xt9 problém /ať má češtinu zapnutou či nikoli/. Ona totiž xt9 je u D2 implementována ve vrstvě TouFlo a nikoli ve win.
Předpokládám ale, že nejde o custom, nýbrž shipped ROM (dodávanou přímo se zařízením). V některých neoficiálních ROM jsou jiné jazyky z TouchFlo odstraněny (konkrétně u TESS).
Ano , předpokládáte správně - po letech zkušeností /Tungsten W , acer 50 , MPX 200, A701, D2/ jsem vyznavačem názoru , že výrobcem vydané ROMs jsou nejpoužitelnějším kompromisem možného /při vší úctě k nadšeným kuchařům/ - jako profesionální elektronik totiž tuším,že jedině výrobce dobře ví , jak kvalitní komponenty použil při výrobě dané série zařízení /případně , kde co ošulil/ a co tedy ten který produkt snese /časování , frekvence , výkony atd./...Proto jsou logicky SW "duše" -tedy ROMs přímo od výrobce zpravidla nejstabilnější a pro zákazníka , který od zařízení vyžaduje spolehlivou práci nejvhodnější . Ovšem tím vás nechci přesvědčovat - je to můj osobní názor.
Tak ted jsem zmateny. Mam noveho diamonda. Pri prvnim spusteni jsem dal Cestinu a Touchflo je cesky, stejne jako mohu vybrat i CZ klavesnici od Sunnysoftu. V informacich o zarizeni je ROM 1.39.479.1 (WWE).
[quote=prokji]Ta T9 /přesně xt9/ používá samozřejmě český slovník , IMHO diakritiku a pochopitelně , jako každá , zkracuje SMS . Ovšem máš možnost si slovník definovat bez diakritiky , pak nezkracuje../jako každá T9/[/quote]
Nemohl by tvurce tohoto slovniku udelat verzi bez ceskych hacku a carek, pokud jiz nekde neni? Ono je docela trivialni v nejakem seznamu slov nahradit diakritiku...
Nemohl by tvurce tohoto slovniku udelat verzi bez ceskych hacku a carek, pokud jiz nekde neni? Ono je docela trivialni v nejakem seznamu slov nahradit diakritiku...
[quote=niky][quote=prokji]Ta T9 /přesně xt9/ používá samozřejmě český slovník , IMHO diakritiku a pochopitelně , jako každá , zkracuje SMS . Ovšem máš možnost si slovník definovat bez diakritiky , pak nezkracuje../jako každá T9/[/quote]
[/quote]
Ehm, kde se to dá přepnout na nediakritickou verzi? :-)
[/quote]
Ehm, kde se to dá přepnout na nediakritickou verzi? :-)
Ále, myslel jsem, že ty jsi myslel, že je tam někde možnost nastavit si verzi s diakritikou nebo bez ní :-)
Nějak mi tento odkaz nefunguje. Můžete mi ten soubor někdo poslat nebo tady dát jiný funkční odkaz díky.
Tak jsem vyřešil problém s českou T9 i zkracováním zprav, ale teď když někomu pošlu sms tak mu ve slovech kde je diakritika příjdou otazníky?příklad- p?i?el, proto?ze atd. nevíte co s tím-díky moc
Prosím můžete mi někdo ten soubour přeposlat nebo sem hodit jiny odkaz kromě rapidsharu? nic mi tam nejde stahovat a nevim proc? díky moc.
Jelikož jsem nový majitel Diamondu 2, tak bych tento prvek velice uvítal, ale nevim kde přesně mam tu češtinu nastavit.
"V nastavení klávesnice je třeba vybrat češtinu" - nemohu najit nastavení te klavesnice.
děkuji moc za odpověď na takovou to hloupou otázku.
"V nastavení klávesnice je třeba vybrat češtinu" - nemohu najit nastavení te klavesnice.
děkuji moc za odpověď na takovou to hloupou otázku.
Přimlouvám se k prosbě - nemohli byste někdo prosím někam reuploadnoat soubor s českou T9, případně zaslat emailem? Původní odkaz na rapidshare není funkční a jinde se mi čeština nedaří najít.... díky moc!
Tak snad je to ten spravnej soubor.
Nicmene ta T9tka pro Diamond je misty dost krize. Nabizi divna slova, na 2. stranu spoustu standartnich slov nezna. A samo pise pouze s diaktritikou coz znamena ze zkracuje SMSky.
Nicmene ta T9tka pro Diamond je misty dost krize. Nabizi divna slova, na 2. stranu spoustu standartnich slov nezna. A samo pise pouze s diaktritikou coz znamena ze zkracuje SMSky.
super, díky vyzkouším... no ono už je zajímavý, že ten soubor samotnej má jen 1kB, to tam toho asi moc nebude ...