Nabíjení baterie
Zdravím
Chci se zeptat, jestli je to s baterii v pocket pc stejne jako u starších mobilů - mám na mysli celkový stav baterie při opakovaném nabíjení aniž by PDA bylo uplně vybito. Chci pouze zjistit jestli když nabíjim pda a není uplně vybito jestli tím níčím baterii jako u mobilu nebo je to jedno. Navíc 214 je moje první PDA a tak ani nevím co se stane když se mi uplně vybije proto jej pořád nabíjim jak jen je to možné
předem dík.
Chci se zeptat, jestli je to s baterii v pocket pc stejne jako u starších mobilů - mám na mysli celkový stav baterie při opakovaném nabíjení aniž by PDA bylo uplně vybito. Chci pouze zjistit jestli když nabíjim pda a není uplně vybito jestli tím níčím baterii jako u mobilu nebo je to jedno. Navíc 214 je moje první PDA a tak ani nevím co se stane když se mi uplně vybije proto jej pořád nabíjim jak jen je to možné
předem dík.
Jednoduše řečeno všechny moderní baterie (Li-Pol, Li-Ion) a 214 má Li-Ion, nemají rádi úplné vybíjení a defakto se tím ničej. Já u svojich zařízení vč. 214tky praktikuju vybíjení max do cca 25% kapacity baterie, ale vždy dodržovat maximální nabití. Ahoj
Vůbec se tím netrap, prostě PDA používej. Stejně baterie začne zhruba po 2 letech ztrácet výdrž a bude potřeba koupit jinou, ale třeba už v tu dobu budeš mít jiné PDA....
Jj, u těchto baterií se nemusíš bát špatného vlivu uživatele:)
Ale pokud chceš, aby ti vydržela o něco málo déle, použil Profatorovu radu výše, jinak u těchto baterií (li-ion/pol) můžeš nabíjejí přerušit ve kterékoliv fázi nabíjení, nevadí jim to;)
Ale pokud chceš, aby ti vydržela o něco málo déle, použil Profatorovu radu výše, jinak u těchto baterií (li-ion/pol) můžeš nabíjejí přerušit ve kterékoliv fázi nabíjení, nevadí jim to;)
Nejlepší je nabíjet přes noc a ráno, před vstáváním, mít nastavenou automatickou zálohu PDA ukončenou soft resetem. Hygiena musí být :D