Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 70

Téma: GCz - Nová aplikace pro GeoCachery

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    Ano, ty tipy z ofic. webu GCZ jsem zkoušel.
    Setkal jsem se s tímto problémem mj. na fóru geocaching.cz, kde byla odpověď jiného uživatele, že mu na to pomohla odinstalace, restart a instalace nejnovější verze. Bohužel u mě se to i přesto nechce chytit.

    Zkusím ještě projet CeRegEditorem registry a odstranit vše, co má s GCZ něco společného a nově nainstalovat


    Edit: Tak zatím to našlo v registrech přes deset záznamů, většina se opakuje..holt nedokonalé předchozí odinstalace. Je docela možné, že tento balast má na nekorektní chování programu významný vliv .Zkusím to všechno promazat a uvidím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    Včera jsem po čtyřech týdnech zkusil nainstalovat verzi 0.2.34.5 a zdá se, že vše běhá, tak jak má. Zvláštní.
    Takže díky všem za pomoc a jde se lovit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1

    Zdravím. Prográmek jsem objevil včera a vypadá velmi slušně. Chtěl bych se ale zeptat, jaké máte zkušenosti s importem GPX souborů. GPX soubory si tvořím v programu Cacheprinter a například BeeLineGPS s takto vytvořenými soubory nemá žádný problém. Když ale importuji GPX soubor do GCz, tak se kešky načítají, ale jako výsledek importu se zobrazí např. "0/9 cache(s) (932 KB)" a nic se nikam nenačte. To "0/9" znamená asi to, že z devíti kešek se nenačetla ani jedna... Netušíte, kde může být problém? Předem díky za případnou pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    391

    Tak mám stejný oproblém, jaký tu byl zmiňován. Pokud kliknu na nějakou cache ze seznamu, tak to skončí "Cache not found". V tomhle případě najdu o této cache informace v GCzII/HTTP_Log/09_CacheDetail.html, vždy je tam ta poslední, kterou se pokusím otevřít. Když dám stahnout všechny cache, tak stahuje i třeba 1,5MB, ale skončí to hláškou "0 cache(s)/1,5MB". Pokud během stahování sleduju volné místo, tak se snižuje až o cca 100kB a potom zase vyskočí na původní velikost a takhle dokola, jako by se něco stahlo, smazalo a zase dál stahovalo. Skutečně ale stahne těch 1,5MB. Ale nikde nejsou. Adresář Caches v GCzII vůbec nemám a nepomůža ani jeho vytvoření.
    Verzi mám poslední 0.2.34.5. Několikrát přeinstalovanou včetně vyčištění registrů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    70

    Opravte mne jestli se pletu, ale tahle aplikace musí stahovat on-line?
    V BeeLine mám staženo na dovolenou přes 600 kešek i s listingem, pokud by umělo tohle import, možná by to nebyla špatná volba. Ale ty problémy co čtu? Nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    to spike: Ano aplikace cache musi stahovat, ale nic ti nebrani stahnout si je napriklad doma pres wifi nebo ActiveSync a ulozit je. Pak nebudes muset na dovce stahnout ani kilo. Ze zacatku tato volba chybela, v poslednich verzich ale je jiz dobre integrovana a nedela problemy. Me osobne online stahovani velice vyhovuje. Kdyz jsem venku a mam chvili, vyhledam si kesky v okoli a lovim, parada.
    Co se problemu tyce, je aplikace stale ve vyvoji (verze 0.0.nic), takze nejake mouchy urcite mit bude, ale autor odstranuje hlasene problemy velice rychle, v posledni dobe vychazely aktualizace treba i nekolikrat denne. Navic ja sam jsem nikdy nemel s GCz zadny problem a myslim ze nejsem sam
    BeeLine je bezpochyby ve vyvoji dele a bude lepe odladena, nadruhou stranu proti ni hovori to, ze je placena a 30$ neni malo.

    Cau Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Naistaloval jsem aktuální verzi Gcz II a chtěl bych vědět k čemu je v konfiguraci GPS položka Accuracy. Vím že to v překladu znamená přesnost, ale už mi není jasné zda větší číslo (10) znamená vyšší přesnost nebo je to naopak. Zkoušel jsem to v praxi ale jakákoliv změna tohoto nastavení se mi nijak neprojevila. Máte s tímto někdo zkušenosti? Případně jakou hodnotu nastavit pro Kaisera? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    11

    Zajímalo by mě zcela totéž. Jelikož mi na Diamondu2 nejde HandyGeocaching, vyzkoušel jsem tuhle aplikaci. Jede mi výborně, první keš jsem našel v pohodě. (Zatím používám interní GPSku). Ale když jsem zajel do Polska, tak se mi po chvíli pobíhání po lese úplně ztratil signál (opakovaně, zkoušel jsem). Abych to mohl nastavit, musel bych zpátky do menu a prográmek by pak chtěl stahovat data znovu, což se mi v zahraničí nechtělo, takže jsem odjel s nepořízenou. Myslím, že by volba GPS Acurracy měla mít právě na toto vliv, teď jde o to jaké nastavit číslo...
    Díky za případné tipy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem to dohledal na xda
    >> Btw, what does the option " GPS accuracy" mean?

    It's just a coefficient. DOP x GPS accuracy = meters/feet
    e.g) DOP = 3.1 GPS accuracy = 6 ==> 3.1x6 = +-18 meters and blue circle on the GPS Monitor screen.
    Tudíž jsem nastavil na 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    dotaz - v prvnich dnes vse bez problemu, ale po par dnech se vyskytuje problem kdy sice bez problemu nacte kesky v okoli, ale kdyz si pak neco n aseznamu vyberu, tak uz neni schopna nic ukazat a haze chybu

    setkal se s tim nekdo? co s tim? dikes

    EDIT: konkretne to hlasi "Cache nenalezen"

    jeste bych dodal ze kdyz jsem byl v sobotu v kunratickem lese tak Google map, IGO i TomTom nemeli problem najit GPS signal, ale GCz se vubec nechytal, obcas zvladl najit 2 nebo 3 satelity, ale nebyl schopny se fixnout .. aGPS nepomohlo .. co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    To Mashe: Ano to se jednou za čas stane, pravděpodobně když změní něco na geocaching.com, ze kterého bere aplikace data. Většinou se ale okamžitě objeví nová verze aplikace, která chybu odstraňuje. Tuším, že mi to dělala předposlední verze aplikace, s novou 0.2.35.18, která je ke stažení na http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm , je vše již opět v pořádku.

    Ahoj Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    BTW: pro ty, kteří nezaznamenali, tak je ke stažení český skin pro aplikaci (na stránce http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm ).
    Stačí stáhnout cab a spustit ho v zařízení a skin se nahraje. Při instalaci nové verze není potřeba skin znovu instalovat.

    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    Ondras - super, dikes (sem jeste pridal EDIT do puvodniho prispevku pac jsem si nevsiml ze tu je pata stranka) .. jestli muzete pls mrknout

    ad update - neda se to primo nejak do te aplikace stahnout? (nenasel jsem to v nastaveni) nebo musim pokazde hodit cerstvy reinstall?

    dikes
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Zatím jsem nenasel, ze by gCZ melo primo instalaci updatu z aplikace (pocitam ze to snad v dohledne dobe pridela). Zatim je jedine reseni stahnout novou verzi a dat ji instalovat. Rekne sice, ze odinstaluje predchozi aplikaci, ale nastaveni zachova (nejsem si jisty, jestli defaultne, nebo je potreba pred preinstalaci exportovat registry - klepnout na menu>options>registry>export).
    Co se tyce fixnuti pozice, pocitove mi prijde, ze ma obcas vetsi problemy nez jine aplikace, v 99% mi pomuze stahnout pres QuickGPS nova data o staelitech a znovu spustit aplikaci, fix je pak vetsinou hotovy behem par vterin (samozrejme pomuze byt na miste s dobrym vyhledem na oblohu - muj Kaiser neni v prijmu signalu rozhodne hvezda ).

    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    me to prave vetsinou prijde ze ma vubec nejrychlejsi fix co sem zatim videl, proto pro me to docela prekvapilo v tu sobotu ..

    EDIT: update pomohl - dikes
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová aplikace :: Spb Finance
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 80
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 22:36
  2. Nová aplikace od Sunnysoftu - Sunnysoft vCard
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 10-08-2006, 07:22
  3. Nová aplikace :: Spb Time
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-06-2006, 12:24