BT propojení mezi iPAQ 214 a Nokia 6124 classic pro přístup na internet
Zdravím,
pokouším se (marně zatím) propojit přes bt ipaq214 a Nokii 6124 (je to symbian smartphone). Zatím bezúspěšně. Zařízení se najdou, ale na nokii není v nabízených službách žádný com port přes který by to šlo. Na domácím pc používám opm manager pro symbian telefony a aby to šlapalo, musel jsem si do smartphonu nakopírovat a instalovat utilitku od OPM manageru, která com port vytvoří a umožní párovat přes bt na domácí pc. Existuje něco podobného k propojení i s ipaq214? Nebo možná nějaké jiné řešení?
Nejsem nějaký velký znalec techniky a při koupi Nokie 6124 jsem si nevšiml, že je to smartphone, jen jsem chtěl aby to mělo umts přenos dat a abych tím zrychlil přístup na net při propojení přes pda. Předtím jsem bez problému používal bt spojení ipaq214 a Nokie 6555 (jenže ta není smartphone).
pokouším se (marně zatím) propojit přes bt ipaq214 a Nokii 6124 (je to symbian smartphone). Zatím bezúspěšně. Zařízení se najdou, ale na nokii není v nabízených službách žádný com port přes který by to šlo. Na domácím pc používám opm manager pro symbian telefony a aby to šlapalo, musel jsem si do smartphonu nakopírovat a instalovat utilitku od OPM manageru, která com port vytvoří a umožní párovat přes bt na domácí pc. Existuje něco podobného k propojení i s ipaq214? Nebo možná nějaké jiné řešení?
Nejsem nějaký velký znalec techniky a při koupi Nokie 6124 jsem si nevšiml, že je to smartphone, jen jsem chtěl aby to mělo umts přenos dat a abych tím zrychlil přístup na net při propojení přes pda. Předtím jsem bez problému používal bt spojení ipaq214 a Nokie 6555 (jenže ta není smartphone).
Symbian? :? :sarcastic: Nokia :mad: never more
Měl jsem před 2,5 rokem Nokii E 61. Hned napoprvé se mi cestou vlakem podařilo spárovat a spojit s Dellem k netu jako modem. By jsem mile překvapen, ale pouze do doby, než jsem se odpojil a po nějaké době se chtěl zase připojit. Nešlo. Pomohlo nainstalování toho nokiáckého softu, co u toho máš na CD. Ovšem pouze do doby prvního dopojení. pak už ani ťuk. Nepomohl ani beecher ani Pavel Koza ani na techické podpoře O2, takže E 61 skončila v bazaru a kupodivu nepřistála vekou rychlostí na zdi nebo betonové podlaze.
Vím, že jsem nepomohl :oops: - úoha asi nemá řešení , tak alespoň popeji hodně štěsí.
Měl jsem před 2,5 rokem Nokii E 61. Hned napoprvé se mi cestou vlakem podařilo spárovat a spojit s Dellem k netu jako modem. By jsem mile překvapen, ale pouze do doby, než jsem se odpojil a po nějaké době se chtěl zase připojit. Nešlo. Pomohlo nainstalování toho nokiáckého softu, co u toho máš na CD. Ovšem pouze do doby prvního dopojení. pak už ani ťuk. Nepomohl ani beecher ani Pavel Koza ani na techické podpoře O2, takže E 61 skončila v bazaru a kupodivu nepřistála vekou rychlostí na zdi nebo betonové podlaze.
Vím, že jsem nepomohl :oops: - úoha asi nemá řešení , tak alespoň popeji hodně štěsí.
Ahoj, dříve jsem byl majitelem E51 a tam všechno probíhalo bez jakýhokoliv problému, teď mám plastovou hrůzu 6120c a tak jsem to zkusil vytvořit znovu a ohle nejde. 6120tka mi ani za bůh nevidí 214tku a tak jsem to zkusil obráceně no a spárování proběhlo bez problémů pak už následoval standartní postup pro vytvoření modemu a vše běží a jako vždy bez problémů mám to odzkoušené na N70, E51, 6120c. Takže postup:
1. spárovat pda s mobilem a autorizovat (HP hledá Nokii)
2. na HP přejít do Bluetooth managera a dát vyhledat nové propojení
3. vybrat "explore a bluetooth device"
4. vybrat "dial up network"
5. vytvořit připojení pro tvého operátora (u T-Mobile je to jednoduchý stačí si pojmenovat a jako číslo dát *99# heslo atd je prázdné)
6. vznikne ti nová ikona na dial up network přidržet stylus a vybrat "connect"
7. seš s HP přes Nokii na netu
Snad ti to pomůže já se takhle vždycky s Nokií (narozdíl od jinejch značek) připojil a nikdy nebyl problém funguje mi to i přes ntb.
1. spárovat pda s mobilem a autorizovat (HP hledá Nokii)
2. na HP přejít do Bluetooth managera a dát vyhledat nové propojení
3. vybrat "explore a bluetooth device"
4. vybrat "dial up network"
5. vytvořit připojení pro tvého operátora (u T-Mobile je to jednoduchý stačí si pojmenovat a jako číslo dát *99# heslo atd je prázdné)
6. vznikne ti nová ikona na dial up network přidržet stylus a vybrat "connect"
7. seš s HP přes Nokii na netu
Snad ti to pomůže já se takhle vždycky s Nokií (narozdíl od jinejch značek) připojil a nikdy nebyl problém funguje mi to i přes ntb.
Diky za reakce a rady. Jak se prosim te jmenuje ten nokiacky soft co pomohl? Zkousim to podle navodu Profatora a neustale mi to hlasi ze spojeni bylo po kratke chvili preruseno...
Nokia pc suite? Znamena to ze kdyz ho nainstaluju na desktop pc a propojim s moji nokii tak se mi v ni stane neco, co umozni abych ji mohl pozdeji, po sparovani pres BT s pda pouzil jako modem pro pristup na internet? Prosim te upresni jak jsi to myslel. Diky
Ne ne Nokia PC Suite slouží k propojení počítače a telefonu s PDA to nemá nic společnýho. Zkoušel jsi to podle toho postupu jak jsem ti psal? Pokud ti to nejde tak zkus v Nokii přehrát firmware na novější (pokud jsi nedělal) jde to pohodově přes onen PC Suite. Ahoj
Koukal jsem se na ten návod a není složitý, ale zajímalo by mě, jaké číslo se dává pro Vodafone. Můžete mi někdo pomoct?
Jinak pro informaci mám Motorolu Rizr Z3.
Jinak pro informaci mám Motorolu Rizr Z3.
Tak jsem to jeste parkrat zkousel a nejede to. Uz jsem volal i na operatora a mam asi vsechno co bych asi mel mit, ale nic. BT spojeni funguje, ale kdyz dojde na vytaceni spojeni k pristupu na internet, tak se modem v mobilu odpoji a konec. Hlaska se objevi jen na pdacku.
Zkousel jsem sparovat ne-smart nokii 6234 a se stejnym nastaveni v pda a to jelo hned napoprve. Kdyz to same opakuji opet na 6124 tak ani tjuk...
mate jeste nejaky napad?... Diky
Zkousel jsem sparovat ne-smart nokii 6234 a se stejnym nastaveni v pda a to jelo hned napoprve. Kdyz to same opakuji opet na 6124 tak ani tjuk...
mate jeste nejaky napad?... Diky