Windows mobile device center for vista 32bit -> nenajde PDA co stim???
Ahoj, mám problém, stáhl jsem a nainstaloval jsem si program pro synchronizace s pda windows mobile device center ale nenajde mi pda. mam ho pripojeny pres kabel k pc ale nic, ani pres BT to nejde, v nastaveni mam ze se ma synchronizovat pres kabel, a BT je taky povoleno. co stím??? díky
Přesunuto z HTC Touch HD do +Komunikace a Synchronizace admin
Přesunuto z HTC Touch HD do +Komunikace a Synchronizace admin
Velmi často způsobuje problém firewall - zkus: synchronizaci povolit ve firewalu, vypnout fw, popř.odinstalovat fw
Tak jsem to zkusil , vypnul jsem win firewall a i firewall co mam u noda, ale pořád nic, prostě nepřipojeno.
Pozor, první kdo musí poznat PDA jsou Visty...
Chce to jít do Správce zařízení a kouknout se, jak se tváří to zařízení tam. Logicky, jestli je tam žlutý trojúhelník, je třeba smazat to, odpojit, restartovat Visty, připojit PDA. Ono někdy to pomůže, i když Visty nehlásí žádný problém... WMDC pak spustit AŽ PO korektní instalaci ovladačů. Jestli se přesto WMDC nechytne, přeinstalovat WMDC.
Celou dobu přitom předpokládám, že se nebavíme o zařízení visícím na obyčejném miniUSB, ale opravdu SYNCHRONIZAČNÍM kabelu... ;)
Obecně synchronizace nesnáší USB huby, občas u některých počítačů pomůže přehození kabelu do jiné USB zdířky, protože někdy bývají USB namnožené i v počítačích přes interní huby. Obvykle se však alespoň jedna-dvě díry chytnou (co jsem to řekl? :cool: ).
Chce to jít do Správce zařízení a kouknout se, jak se tváří to zařízení tam. Logicky, jestli je tam žlutý trojúhelník, je třeba smazat to, odpojit, restartovat Visty, připojit PDA. Ono někdy to pomůže, i když Visty nehlásí žádný problém... WMDC pak spustit AŽ PO korektní instalaci ovladačů. Jestli se přesto WMDC nechytne, přeinstalovat WMDC.
Celou dobu přitom předpokládám, že se nebavíme o zařízení visícím na obyčejném miniUSB, ale opravdu SYNCHRONIZAČNÍM kabelu... ;)
Obecně synchronizace nesnáší USB huby, občas u některých počítačů pomůže přehození kabelu do jiné USB zdířky, protože někdy bývají USB namnožené i v počítačích přes interní huby. Obvykle se však alespoň jedna-dvě díry chytnou (co jsem to řekl? :cool: ).
Ve správci zařízení se mobil tváří jako " Velkokapacitní paměťové zařízení USB " no a pda mam připojený přes kabel který jsem dostal přímo v balení s pda. Když přepnu v pda na režim activesync tak se k pc připojí, a ve správci zařízení se tváří jako " Microsoft Windows Mobile Remote Adapter
"
"
No jo, to je hezký, ale to je pouze pod Network Adapters. Je ve Správci vidět položku (při připojeném PDA) Mobile Devices (asi Přenosná zařízení)? Na té samé úrovni jako Grafické adaptéry, Procesor atd.? V ní by měl sedět mobil...
nene nikde jinde nic neni. a mobil mam mit v rezimu active sync vid? to mam , i to stridam s diskem abyhc to nasel nekde ve spravci ale nic
Tak je to jasné, na zařízení nevidí Visty, takže WMDC jakbysmet...
Úkolem teď je přinutit je znovu rozeznat zařízení. První možností je z menu Správce vyvolat Plug and Pray :) wizarda (asi to bude něco jako Vyhledat zařízení v menu Akce). Jestliže se nic nedoinstaluje, vymazal bych mu ten síťový adaptér, restartoval Visty a po dokončení bootu bych napíchl PDA. To by mělo spustit plnou proceduru rozpoznání zařízení.
Možná bych pro tuhle chvíli odistaloval WMDC, stejně je tam zatím k ničemu...
Úkolem teď je přinutit je znovu rozeznat zařízení. První možností je z menu Správce vyvolat Plug and Pray :) wizarda (asi to bude něco jako Vyhledat zařízení v menu Akce). Jestliže se nic nedoinstaluje, vymazal bych mu ten síťový adaptér, restartoval Visty a po dokončení bootu bych napíchl PDA. To by mělo spustit plnou proceduru rozpoznání zařízení.
Možná bych pro tuhle chvíli odistaloval WMDC, stejně je tam zatím k ničemu...
tak jsem odnistaloval ten sitovej adapter protoze to predtim nic nenaslo. restartoval jsem a donistalovalo mi to jen " Generic RNDIS " a ten sitovevej adapter. jen tohle to nainstalovalo.
Tak6e sorry, teď musíme hlouběji... Teď je na řade kontrola průchodnosti portů ve firewallu. Je třeba mít průchozí:
990 TCP
999 TCP
5678 TCP
5679 UDP
5721 TCP
26675 TCP
Vše kromě toho UDP směrem dovnitř (Inbound).
Jestli to nepomůže, na HD bych zkusil vypnout "Advanced Network Funkctionality" v Settings/USB to PC Connection. To vrátí WMDC k používání PPP protokolu namísto TCP.
Mimochodem, úspěch/neúspěch a problémy by měly být vidět v souboru \Windows\INF\setupapi.dev.log.
990 TCP
999 TCP
5678 TCP
5679 UDP
5721 TCP
26675 TCP
Vše kromě toho UDP směrem dovnitř (Inbound).
Jestli to nepomůže, na HD bych zkusil vypnout "Advanced Network Funkctionality" v Settings/USB to PC Connection. To vrátí WMDC k používání PPP protokolu namísto TCP.
Mimochodem, úspěch/neúspěch a problémy by měly být vidět v souboru \Windows\INF\setupapi.dev.log.
Tak jsem udělal vše s těma portama a nic, tak jsem odškrtnul rychlejši komunikace v pda u activesync a ve spravci zarizení se mi najednou objevila položka " mobilní zařízení a v ní Pocket pc usb sync " ale u WMDC stale nepřipojeno.
Za chvilku zde přiložím i odkaz na soubor \Windows\INF\setupapi.dev.log.
( uploaduju ho )
Tak tady je link na ten soubor setupapi.dev.log
Za chvilku zde přiložím i odkaz na soubor \Windows\INF\setupapi.dev.log.
( uploaduju ho )
Tak tady je link na ten soubor setupapi.dev.log
Takže - nechal jsem si čtení toho 20timegového logu až na dlouhý zimní večer a zde jsou výsledky:
Od prvního pokusu o instalaci 25.12.2008 3:19 se zde dokola opakuje ta samá chyba. Místo toho, aby USB Stack přímo volal drivery, volá síťovou službu Lenovo přes aplikaci C:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities\AcSvc.exe a až ta se snaží o instalaci. Naistaluje síťovou podporu (ten Remote Adapter) a tím to pro ní zhasne, zbytek služeb má zjevně na háku.
Mám doma jeden starší ThinkPad a nejspíše jde o součást té aplikace, která řídí WiFi. Někde se to dá přepnout na řízení Wifi přes Microsoft Services, coř by mělo tu aplikaci na chvíli umlčet. Jestli přesto zůstane aktivní v procesech, asi bych ji na dobu instalace jednoduše brutálně odstřelil v Task Manageru.
Takže: vše vymazat ze Správce zařízení, restart, odstřel AsSvc, připojit PDA.
V případě neúspěchu teď už bude stačit zkopírovat tu část logu,která začíná hodinou pokusu. (Nejlépe zipnout a připojit k příspěvku přímo zde - soubor jde ale připojit až po odeslání příspěvku).
EDIT: Ještě je zde malinkatá možnost, že je ve službách vyplý UPnP Host, případně že UPnP služby nejsou povolené (dovnitř i ven) na firewallech. Pak je ta Lenovo služba pouze jedniná, která pozná změnu a proto reaguje osamoceně...
Od prvního pokusu o instalaci 25.12.2008 3:19 se zde dokola opakuje ta samá chyba. Místo toho, aby USB Stack přímo volal drivery, volá síťovou službu Lenovo přes aplikaci C:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities\AcSvc.exe a až ta se snaží o instalaci. Naistaluje síťovou podporu (ten Remote Adapter) a tím to pro ní zhasne, zbytek služeb má zjevně na háku.
Mám doma jeden starší ThinkPad a nejspíše jde o součást té aplikace, která řídí WiFi. Někde se to dá přepnout na řízení Wifi přes Microsoft Services, coř by mělo tu aplikaci na chvíli umlčet. Jestli přesto zůstane aktivní v procesech, asi bych ji na dobu instalace jednoduše brutálně odstřelil v Task Manageru.
Takže: vše vymazat ze Správce zařízení, restart, odstřel AsSvc, připojit PDA.
V případě neúspěchu teď už bude stačit zkopírovat tu část logu,která začíná hodinou pokusu. (Nejlépe zipnout a připojit k příspěvku přímo zde - soubor jde ale připojit až po odeslání příspěvku).
EDIT: Ještě je zde malinkatá možnost, že je ve službách vyplý UPnP Host, případně že UPnP služby nejsou povolené (dovnitř i ven) na firewallech. Pak je ta Lenovo služba pouze jedniná, která pozná změnu a proto reaguje osamoceně...