Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Odpovědi na otázky, které jsem zatím nikde nenašel.

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Ahoj mám zhruba 14 dní T-Mobile MDA Vario IV a z tý jejich ROMky jsem dost zoufalej, než mi nastartuje iGO8 trvá to zhruba 60s, než se otevře adresář windows zhruba 45s, je to až neuvěřitelný, co si v současné době výrobci a prodejci mobilních telefonů dovolí uvést na trh. Touch Pro mělo být výkonné zařízení a zatím je pomalejší než můj starej Wizard. Už několik dní pročítám na XDA-Developers a tady návod jak flashnout novou ROM, což mám už docela i zmáknutý, ale mám otázky, na které jsem nikde nenašel odpověď, tak bych byl velice rád, kdyby mi někdo dokázal tyto věci ujasnit. Dříve jsem měl HTC Wizarda a tam jsem nějak v této problematice neměl nejmenší problém ale Touch Pro zdá se býti mnohem sofistikovanější zařízení.

    1. Když si koupím security unlock za zmíněných 10GBP či 14 EUR a aplikuji na moje zařízení přijdu taktéž o záruku jako s HardSPL. Dá se tento security unlock vrátit zpět?
    2. Nerozumím moc procesu rekonstrukce ROM. Potřebuji vůbec ROM rekonstruovat, když T-Mobile má ROM na svých stránkách již k dispozici? U wizarda před flashnutím originál ROMky se muselo HardSPL odstranit, jinak došlo k bricknutí zařízení, musí se to i u Touch Pro? Tzn. můžu flashnout originál ROM na zařízení, které má již HardSPL?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    1.) Jo, security unlock jde vrátit zpět, stejně jako Hard-SPL, zařízení lze bez problémů dostat do stavu po koupi.
    2.) Myslím, že v případě , že je nová ROM oficiálně ke stažení pro tvoje zařízení na stránkách T-Mobilu, tak původní ROM zálohovat nemusíš. V případě problémů a nutnosti reklamace prostě flashneš ROM přímo ze stránek T-Mobilu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Jo jasně a určitě to jde i přes HardSPL ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nevidím důvod, proč by to nemělo jít, u Kaisera jsem přes Hard-SPL flashoval jak ofiko, tak i neofiko ROMky, u Raphaela jsem zatím flashoval neofiko ROM přes Hard-spl a mou zálohovanou ROM taky přes Hard-SPL a vše naprosto v pořádku. Raphael je nebrandovaný, nevím, jak se bude chovat brand od T-Mobilu. Jestli chceš mít 100pro jistotu, tak před flashem ROM z jejich stránek dej normální SPL a po flashi tam můžeš opět hodit Hard-SPL ... A kdyby se to náhodou celý sesypalo, hodíš jim to zpět, ovšem s ofiko SPL ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Důvod proč by to nemělo jít, že originál ROMka od T-Mobilu obsahuje i SPL a když se pokusím nahrát to SPL přes cracknuté SPL (čili HardSPL), tak mám takový pocit, že to brickne zařízení. Jako to dělalo například u Wizarda. Všechny ROMky, které tady flashujete nemají SPL, takže to není problém! Co neumím a ani jsem nepochopil princip je to, jak z originál ROMky vyextrahuju jednotlivé části tzn OS, SPL, Splash screeny, Radio a zabalím si je zpět libovolně jak chci. Třeba jedno NBH se všim bez SPL a jedno jen se SPL. Originál SPL pro Raphaela je verze 1.90 ale Vario IV má verzi 1.69, takže to musím udělat takhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No tak pokud máš originální ROM, tak ji můžeš rozložit přes nbhextract (je obsažen v Raphael kitchen - najdeš na XDA), z toho ti vylezou jednotlivý *.nb soubory, které obsahují SPL, splash, radio a OS. Ty si pak můžeš libovolně dát dohromady pomocí HTC ROM Tool 1.1.4 - odkaz zde, kterej ti z toho dá dohromady opět *.nbh soubor vhodný k flashování, ty si pak můžeš vybrat, bude-li *.nbh soubor obsahovat celou ROM vč. rádia, SPL atd. nebo například jen radio či splash. SPL bych takhle radši asi nedělal, tam bych si jen z originální ROM vytáhl SPL v ní obsaženej, z toho pak udělal *.nbh soubor a pro flash bych použil asi radši postup uvedenej zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Nooo to je vono, to jsem hledal :-) Na Vario jsem měl podobný prográmek nb2nbf. Díky moc teď už vím která bije. Na XDA-Devu jsem se dostával jen na samý kitcheny a ty furt tam cpou nějaký ty RAWy a v tom ještě nemám moc jasno ;-) Dík moc ještě jednou :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Akorát mám trošku problém s vyplňováním Device: (není ve výběru), Model ID, Country ID, Version, Language a popřípadě adresy pro nahrání imige pokud to neumí samo :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak se mrkni sem, jcespi2005 přidal do databáze i Raphaela a Diamonda, v balíku máš pak i ten potřebnej nbhextract.exe ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Díky ještě jednou přijdu si jak blbec :-) Už jsem zapomněl hledat :-) Stejně to je přímo pro Raphaela a ja mám T-Mobile MDA Vario IV, takže ještě budu muset dořešit pár otázek...nějak už to dotlačím do konce :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak tlač ;-), pokud jsem tě aspoň trochu nakop správným směrem, potěšení na mé straně ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    je to hrozná alchymie, takže si asi zaplatím security unlock, páč jsem fakt netrpělivej, a tohle hledání informací, krůček po krůčku několik dní mě štve :-D jako psát smsku a pak čekat než mi tam naskáčou písmenka mě fakt vytáčí, pomalu začínám litovat, že jsem střelil supervýkonného wizarda, kdyby měl větší RAMku, tak bych si ho asi ještě nějakou dobu nechal ;-) doufám že ten flash v té rychlosti Touch Pra fakt pomůže (je to fakt bída s nouzí)...ještě hodlám vystřelit pagepool na 16MB.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows Phone 7...otázky a odpovědi
    Od Kilek v sekci Windows Phone 7
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 06-11-2011, 12:40
  2. 2 dotazy na které jsem nenašel odpovědi
    Od Slater_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 14:25
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-03-2009, 18:02