Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: treo pro...vyzvánění, zámek kláves apod.

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    Zdravím. Chtěl bych se s Vámi podělit a zároveň se i zeptat na Vaše zkušenosti s následujícími problémy.
    ...vypínání zařízení... dočetl jsem se že zařízení vypnout úplně nejde, tak se ptám.. proč? Byl by to takový problém? Nechápu
    ...vyzváněcí profily... jen dva?
    ...bluetooth... data odesílá, ale opačně ani ťuk...má chyba? Jde to někomu?
    ...zamykání kláves a displeje...při příchozím hovoru a nebo straceném hovoru se obojí odemkne a už se nezamkne. Takže při používání náhlavní soupravy vlastně chodíte s odemčeným telefonem v kapse.
    Máte nějaké zkušenosti? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Pokud jde o nemožnost zařízení zcela vypnout: není to úplně neobvyklé (mnohé Glofiishe např.) a moje otázka by asi byla - proč vlastně... vždyť lze vypnout všechny datové přenosy (flight mode) a pak zařízení nechat "usnout". Dle mé zkusenosti je potom spotřeba baterie na den téměř směšná. Pokud je cílem vypnutí soft reset, doporučuju aplikaci třetí strany, task manager.
    Profily: ano, v podstatě jen dva, ovládané hw přepínačem nahoře vpravo. Jsou doplněny možností měnit pohodlně podsvícení (funkční klávesy + p) a hlasitost... tedy klasika wm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Zamykání a odmykáni: používám docela často přiložená sluchátka (jako walkman) a popsané se mi neděje. Po skončení hovoru se Treo se spuštěným wm playerem zase zamkne. Nejedná se o BT sadu?
    Příjem přes BT kdyžtak upřesni... takto nelze reagovat. Ale: je Treo viditelné?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    dík za reakce. Ano. Treo je viditelné. jak v nastavení BT, tak je zaškrtlá záložka v IR přenosech (zvláštní že se to týká BT). Odesílat data můžu jak chci, ale pokud se pokusim přenést data(tel. seznam, fotky) do Trea tak mi odesílatelskýtelefon napíše že data nebyli přijaty (přes IR nic nepřijímá také). S BT v autě mi funguje pěkně...tedy skoro (u zmeškaných, odchzích a příchozích hovorů mi neukazuje jména, ale čísla) no, to ale oželím..zase se rychleji spáruje. Připadá mi že se to chová jak BT v iphone..ale to je asi kravina...doufám
    No a teď to zamykání...to mi vadí fakt hodně. Normálně Treo zamknu a při jakémkoliv příchozím hovoru se telefon odemkne a už nezamkne. Zkoušel jsem to hodněkrát, jestli si ze mě vlastní oči nedělají prdel ...a nedělají:sarcastic: Máš Treo lokalizované od Sunnysoftu? Napadlo mě jestli není chyba tady.
    Jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli nevíš jak se dělá softreset.
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    ještě upřesnění k tomu zamykání...děje se to i na holém telefonu...bez jakýchkoliv periferií.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    ad zamykání

    Nemáš tam Spb Shell nebo Fring? Tyhle 2 aplikace (možná i jiné) nějak eliminují defaultní zamykání. Sice je zařízení dle ikony zamčené, ale klávesnice jde používat, jako by nebylo zamčeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    nemám tam zatím žádný balast. Tedy...používám TN SMS a vyzkoušel jsem a zase smazal SMILEY SMS...tak že by snad ně co z toho?
    Jinak jsem rozchodil to BT....je to s tím Treem nějaký boj, to jsem s žádným jiným WM zařízením neměl. Tedy Mio ehm..nechť je mu země lehká....to teprv stálo za to
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Softreset se dělá tlačítkem vzadu pod krytem baterie. Neveselé řešení. Naštěstí to většina taskmanagerů umí skutečně softwarově. Naneštěstí se trochu perou s tím vestavěným od HTC, je lepší killnout tu ohavnou utilitu na today vpravo nahoře. Já používám TM v3.0 od FdcSoftu a je bezva.
    Zamykání telefonu - no, na holém přístroji se mi sám po hovoru skutečně nezamkne, to musím udělat ručně. Ale s přiloženým drátovým HF jo...naprosto nechápu, co se děje. Je v pořádku nastavení podsvícení a spořiče obrazovky?
    Taky to mám s lokalizací od sunny... tam problém nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    nastavení podsvícení mám na poloviční hodnoty jak z baterie, tak ze sítě, ale nechápu jak by to mohlo souviset s tím zamykáním? Někdy mi u těch telefonů stojí rozum nad tím, jak výrobce dokáže drobnostmi znehodnotit celkem solidní zařízení (nemluvím jen o Treu) a nám znepříjemnit život.
    Jo a jedna moje chybička...chtěl jsem se zeptat na hardreset...ne soft Tak kdyby jsi věděl..
    Na soft reset jsem si vyrobil takovou malou hokejku z ocelového drátu jako kdyby ten vyřízlý oblouček nemohl být o tři milimetry větší....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Chachá, hokejka je geniální nápad :-)
    HR je současný stisk SR a červeného tlačítka. Je třeba obě podržet, potom se na displeji objeví žádost o potvrzení, tuším kruhovým tlačítkem nahoru.
    Zvláštní je, že lokalizace se mi nenatáhla hned, ale až po dalším SR. Tedy nemá smysl instalovat programy hned, mají-li být hezky česky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Ad displej - pardon, myslel jsem nastavení napájení, volbu "zpřístupnit spořič obrazovky".
    Po položení hovoru by se měl za chviličku zapnout... ty digitální hodiny bez podsvícení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    dík za ten HR vrhnu se asi na to. Spořič je povolen a funguje (mimochodem je to jedna z mála věcí která se fakt povedla) ale nefunguje za okolností které jsem popsal... No, zkusím ten HR a potom dám vědět..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    tak...dvakrát HR a žádná změna. Takže mě po týdnu došla trpělivost, opouštím řady a Palm letí sviňským krokem do bazaru. Jen už opravdu nevím co koupit. Zdravím všechny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    309

    Vypadá to, že Windows Mobile prochází krizí identity
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    57

    Myslím že Windows Mobile za to nemůžou, ale výrobci kteří ho integrují do svých paskvilů....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zámek kláves (displeje)
    Od Míla_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 22:07
  2. Zamek klaves - oznameni
    Od lukasz v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-09-2006, 00:13
  3. n35 a zámek kláves
    Od fishman_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 12:58