Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Připojení přes Bluetooth PAN- problém dostat se na internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Zdravím.
    Mám problém s připojením mého HTC Touch Pro k notebooku (Windows Vista) přes bluetooth pomocí Bluetooth PAN.
    V mobilu si spustím Sdílení internetu, zvolím Bluetooth PAN, typ připojení (v mém případě T-Mobile Internet) a dám připojit, úspěšně se připojím.
    Na počítači vlezu do Ovládací panely->Síťová připojení a tam vidím i Síť PAN. Kliknu na ikonku a po chvíli se mi zobrazí výpis "Zařízení Bluetooth pro síť PAN".
    Je tam jenom jeden přístupový bod, a to moje MDA. Kliknu na připojit a telefon se úspěšně připojí.

    A teď ten problém:
    Když zkontroluju síť, zjistím, že jsem nejsem na internetu, pouze v místní síti. Nemohu se připojit a nefunguje mi internet na notebooku.
    V MDA internet funguje bez problémů.

    Můžete mi prosím poradit, co dělat, jak problém vyřešit? Měl už tu někdo něco podobného?

    Díky moc za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    V první řadě bych zkontroloval firewall.Ovládací panely/Centrum zabezpečení atd., zda tam je zaškrtlá výjimka pro připojení zařízení s Windows Mobile...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Ano, u firewallu je ve vyjímkách zaškrtnuto "připojení zařízení se systémem Windows Mobile".
    Jenom bych rád dodal, že pokud sdílení internetu použiji přes USB, funguje to bez problémů. Na internet se z PC dostanu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Shodou okolností zde mám přesně tu samou kombinaci Vist, T-Mobile, akorát mám jiné HTC (Rose).

    Vše naběhne jak má, ale rovněž mi ukazuje pouze "místní síť". Do momentu, než otevřu třebas Operu. Jakmile začnou lítat požadavky na vnější adresy, hned přizná i ten Internet.

    Takže - objektivně to nefunguje, anebo jde pouze o statusovou hlášku? No, pak to případně můžeme projít bod za bodem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Objektivně to nefunguje. Píše to "Pouze místní síť" a když se snažím načíst stránku či jinou službu používající internet, nefunguje to. Zkoušel jsem to i v Opeře.
    Byl bych strašně moc rád, kdybych to tu vyřešil. trvá mi to již mnoho hodin a stále žádný výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Tak jo, zkusíme to odzadu.

    Začal bych kontrolou nastavení T-mobile Internet. Kdysi se tam nastavovaly DNS, dneska jsou tam samé nuly. Konkrétní adresy by mohly způsobit problémy s routováním, ale napřímo by to mohlo fungovat.

    Pak by mě zajímalo, co říká to sdílení internetu po spojení s počítačem. Tamější status by měl být Connected - což je status přemostění, ne pouze spojení Bluetooth.

    A teď několik debilnějších otázek z luftu mezi telefonem a notebookem:
    • nějaký další antivir/firewall ve Vistách?[/*]
    • verze BT modulu na notebooku (1.0? 2.0?)[/*]
    • drivery BT v notebooku?[/*]


    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Nastavení T-mobile připojení v mobilu- IP i DNS servery se nastavují automaticky. U DNS serverů mám nastaveno - Používat adr. IP přiděl. serverem. Ani nastavení nemohu změnit, to bych asi musel do T-Mobile prodejny či co.

    Ve sdílení internetu to hlásí nejdříve: nastavení dokončeno. v PC se připojte k síti Bluetooth PAN. Když se připojím v PC, napíše mi to "Připojeno".

    Antivirák mám ESET, ale nevím, kde bych si blokaci ověřil. Mylsím, že to nehrozí... Ale zkontroluji, pokračujme dál tak, jako kdyby vylo v tomto ohledu vše ok. V případě, že bych něco našel, tak bych se ozval.

    Bluetooth: Dell TrueMobile 355 Bluetooth modul, další info jsem nenašel, jedná se o notebook DELL XPS 1330 s klasickým vybavením.
    Jak zjistím drivery, co tím máš přesně na mysli?

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Co se týče nastavení, nerozuměli jsme si. Mě zajímá profil GPRS (k nalezení někde v Settings, Connections, GPRS, profil T-mobile Internet). Musí tam být název přístupového bodu (APN), jméno, heslo, dvě pole na DNS a pole pro IP. Obecné nastavení TCP/IP je až nad tím...

    No co se týká toho BT, myslím, že jsme na stopě. Tenhle Dellácký výmysl má trable odjaktěživ. Ani ne tak samotný BT adaptér, jako karta, na které sedí. Chce to jít do Ovládacích panelů, správce hardware (nebo jak se to česky jmenuje) a podívat se, zda u toho BT není vykřičník. Pokud ano, je třeba to zařízení zakázat, počkat tak 10 vteřin a znovu ho povolit. Má tendenci nenaběhnout korektně se všemi službami po hibernaci nebo uspání.

    Nebo ještě lépe - odistalovat, restartnout a nechat Visty opět naistalovat ovladače (drivery).

    Otázka je jaké, protože podle všech příznaků na tenhle zázrak originální ovladače do Visty jednoduše nebyly a přesto že s civilizovanými zařízeními to ve Vistách zabudovaný microsoftí stack umí, s tímhle evidentně ne. Přeci jen jsem narazil na soubor do Vist, je třeba možná prověřit přímo u Dellu a vyzkoušet. Za vše snad mluví, že to má 44 MB! A přitom i Widcomm ovladače do Visty vlastně používají originál od MS, pouze ho rozšiřují - takže otázkou je, co tam musí těch 44MB pobastlit, aby to chodilo jak má...

    Ono totiž Bluetooth není právě nejšťastněji navržená technologie už sama o sobě. A když si do toho začne někdo ještě kreativně tvořit substandardy, je o zábavu postaráno. Dokud si nebudeme jisti, že ten driver fachá jak má, nemá smysl se trápit s čímkoli jiným. PAN služba netoleruje moc chyb v protokolech a kombinace Vist zrovna s tímhle od pohledu není moc zdravá.

    Ideální by bylo ještě před pokračováním se pokusit navázat PAN s jiným počítačem. Na PDA pak moc konfiguračních možností nemáme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Mezitím kontrolní krok - v Device Manageru (Správce zařízení?) by při ZAPNUTÉM BT měly figurovat (bez vykřičníků) v síťových adaptérech Vist dvě položky: Bluetooth (RFCOMM protocol TDI) a Bluetooth (PAN networking).

    Pod samotnými Bluetooth zařízeními by pak měly běžet tři služby: Generic Radio, Bluetooth Enumerator a WM based device support.

    Teoreticky by všechny měly běžet na ovladačích Microsoftu - dá se ověřit pravým klikem nad službou, Properties (Vlastnosti) a tam je karta Driver (Ovladač). Pokud je tam cokoli jiného, silně doporučuji tu torturu s ovladači od Dellu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Zdravím.
    Omlouvám se za pozdní odpověď. Zkoušel jsem mnoho věcí. Nakonec jsem odinstaloval DELLovský Bluetooth a nainstalloval BlueSoil, který měl nejlepší hodnocení u tohoto problému.
    Ale moc se toho nezměnilo. Dialup se připojím, ale po několika minutách se to vždy odpojí.
    PAN- Zařízení se krásně spojí, ale na počítači se nemohu dostat k internetu.

    Zkoušel jsem zařízení na jiném počítači (s XP), proces byl podobný. Jenom tedy když jsem se podíval na přijaté a odeslané pakety v PC, nějaké se přijaly, ale minimum.

    Co teď?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    7

    Také bojuji už třetí den s tímto problémem a vidím, že konkrétní řešní tady nebylo nalezeno, nebo se podařilo problém vyřešit?
    Snažím se propojit přes bluetooth notebook DELL Latitude D531 (Vista) a HTC Touch Pro (originál ROM). Zkoušel jsem co jsem našel na netu, ale neúspěšně. Telefon se s NTB chová stejně jak je zde popisováno. Naváže se spojení (do PAN), dostanu nejaké IP adresy, ale na Internet se nedostanu. Přitom připojení přes USB chodí bez problémů. Zdá se mi, že problém je prostě v telefonu. V NTB jsem zkusil tři stacky od Toshiby, od MS a Bluesoleil (tím to asi nebude). Už nevím co nastavit, abych se někam posunul. Pokud by někdo věděl, díky za každou radu!

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No, já spíše stále podezírám Dell... V mezidobí se ale objevil případ, kdy stačilo změnit délku PINu při párování zařízení. Prostě sdílení internetu nefungovalo při PINu kratším než 8 míst. Ale už jsem potkal i názor, že to dělá naopak dlouhý PIN - delší než čtyři místa... Já vím, zní to divně, ale pár lidem to pomohlo. A zní to dostatečně pitomě, aby to mohla být pravda - někdo možná nechal nějakou podobnou podmínku v driveru na tu proprietární kartu a žádný stack s tím nic nenadělá. Svědčil by pro to i fakt, že se to chová korektně až na to, že to neroutuje ven...

    Jinak je fakt, že stížností na toto chování některých notebooků Dell je na netu spousta, ale žádné kloudné řešení jsem rovněž nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Na Latitude X1 mi to chodilo. Žel to nemám jak opětovně ověřit, páč jmenovaný umřel. R.I.P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Zdeňku, tohle se samozřejmě netýká všech Dellů. V některých starších modelech ovšem je nějaký podivný BT hardware, který korektně nekomunikuje se službami Windows, které se objevily až u XP SP2. Podle všeho jde i u Vist o konflikt zabudovaných služeb s tím proprietárním 44 MB driverem, který k tomu původně Dell dodával - ve starších verzích Windows se holt neměl s čím tlouct...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    O tom se nehádám. Asi to bude chtít koupit, dle rady na nejmenovaném tech.supportu, nový a výkonější notebook.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-07-2009, 09:43
  2. Připojení na internet přes ntb a MDA Compact
    Od Hummerman v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-01-2007, 14:34
  3. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-12-2005, 18:51
  4. Připojení na internet přes bluetooth
    Od Hor v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 19:11
  5. Jak dostat můj iPaq na Internet přes Wifi?
    Od AndieCZ v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-05-2005, 09:25