Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Touch Cruise slabý GSM signál

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    Dobrý den,

    mám problém se svým HTC Cruise, jakmile se nacházím někde v uzavřených prostorech, tak mi značně klesá signál GSM, občas se ztratí úplně. Kolega vlastní HTC Tytn a s kartou stejného operátora na stejném místě má signál o jeden až dva dílky lepší. Výsledkem je, že se mi občas nelze dovolat, kolega je v pohodě. Venku je signál celkem dobrý. To je GSM modul v tomto komunikátoru opravdu tak slabý? Neřešil někdo podobný problém? Neexistuje nějaká utilitka pro zvýšení výkonu interního GSM modulu, případně nějaký prográmek? Jinak moje ROM je 1.25.405.1 WWE a přístroj je s CZ lokalizací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Koumes_ce4you
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    94

    Já bych doporučoval flash nové oficiální rom,která obsahuje všechny potřebné soubory - OS Radio ExtRom.Je v souboru *.exe a na htc.cz v podpoře lze stahnout.
    Před instalací samozřejmě záloha.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    Ajaj, tak toho jsem se obával, flash romky. S WM nemám zkušenosti ( PDA mám týden, je z bazaru) a ještě ke všemu mám PC s Vistami. No jestli někdo nepřijde s něčím jiným, tak to budu muset asi risknout přeflashovat. Ale zatím díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nevím, co na tom chceš ještě jiného vykouzlit. Buď se s tím smířit nebo si pořídit SIM kartu jiného operátora, který má lepší signál nebo zařízení reklamovat (je-li v záruce) nebo dle rady výše naflashovat jinou ROMku. Pokud se bojíš flashování, v sobotu je sraz a tam se určitě někdo ochotný najde, kdo poradí nebo rovnou udělá. O tom ale rozhodně napiš do příslušného vlákna, co přesně potřebuješ.

    Pokud jde o čárkový měřič síly signálu - je to jen velmi orientační. Někdy se bez jediné čárky a nápisu operátora dovolám a někdy zase s 1 nebo 2 čarkami nedovolám. A může se to lišit i u stejného modelu telefonu nebo PDA na stejném místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    Samozřejmě vím, že indikace signálu je jen orientační. Když jsem psal dílcích, tak jsem to popsal trochu laicky. Jen upřesním HTC Cruise a HTC Tytn, obě PDA leží vedle sebe na stole s kartou stejného operátora, indikace signálu je jako jsem psal v úvodu. Prakticky - Tytn se bez problémů připojí k netu, Cruise se snaží, ale nepřipojí se. Po vyběhnutí z budovy se signál samozřejmě zlepší a Cruise se také připojí ( budova je fabrika, taková ta moderní "plechárna" ). Doma signál jak kde, ale k netu se připojím. Prostě příjem GSM se mi zdá celkově takový slabší. Možná, že to tak je standartně, ale nikde jsem nečetl, že by si někdo stěžoval, tak proto se mi to nezdá.

    Ale jinak díky za názor, moje cesta se bude tedy ubírat nahráním nové ROMky. Jen ještě musím pohledat, protože na CZ stránkách HTC jsem žádnou ofiko nenašel. Na EN stránkách je, ale tam mi hlásí špatné sériové číslo přístroje, takže nejde stáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    Jen pro info. Problém s Cruisem nakonec vyřešen reklamací, protože přehrání nové ROM nepomohlo. PDA jsem reklamoval pro vadný / slabý GSM modul. Dle servisu provedena výměna desky v PDA. Signál je znatelně lepší a nemám s ním žádný problém, vše funguje jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HD2 Slabý signál WIFI
    Od doktor750 v sekci HD2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 14:15
  2. HTC Touch Diamond - slaby signal wifi
    Od marty22_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-06-2009, 14:13
  3. HTC Touch HD - problém - slabý reproduktor
    Od Lukaschek v sekci Touch HD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 18:40
  4. MDA Vario slabý signál WiFi
    Od anaxagoras_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 10:17
  5. MDA1 slabý telefonní signál
    Od MJ_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 20:02