Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Pripomenutie narodenin/vyrocia

qwakobb (18)|30.12.2008 18:16
ahojte, presiel som cele forum, ale nikde som nanasiel rady ohladom pripomienok z kontaktov..
priamo v kontaktoch som nastavil aj datum narodenia a pokusne aj vyrocie. prisli tieto dni a ziadne upozornenie na tieto udalosti.
je nejaka moznost ako nastavit Touch HD tak, aby pri zhode datumu narodenia a aktualneho datumu na tuto skutocnost upozornil ?

dakujem za reakcie.
Pavel Koza (4761)|30.12.2008 21:33
Systém Windows Mobile nic takového bohužel neumí. Je nutné použít aplikace třetích stran. Na svátky je jich několik, pokud chcete i narozeniny, zkuste například VBirthday Deluxe 4. Určitě najdete i další, ale bey aplikace třetích stran se neobejdete.
qwakobb (18)|30.12.2008 22:23
aj som si myslel, ze sa to inak nebude dat.. len potom mi nedava zmysel ta polozka v kontaktoch, ktora zaznamenava datum narodenin..
myslel som, ze to funguje ako v mobile, lebo tam to pripomienkuje bez problemov.

v kazdom priapde, dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre do Noveho roku.
qwakobb (18)|5.1.2009 21:07
vyskusal som nastroj VBirthday Deluxe 4.1.11, no ocakavania splnil len ciastocne..
je sice fajn, ze si program prekopiroval udaje o narodeninach a vyrociach do svojej databazy, ale nedokazal som ho nastavit tak, aby pri danej udalosti vyskocila nejaka pripomienka.. ani len v dany den, nie to este nejaky cas pred tym :( ...v tomto ma to sklamalo..

prosim ak mate niekto skusenosti, pripadne viete poradit, odporucit nejaky SW na pripomienkovanie narodenin, pripadne inych udalosti, tak ako to ma outlook, ze vyskoci okno pred udalostou, podla nastaveneho formatu, tak to by ste mi fakt velmi pomohli.

dakujem za pomoc :)
Zdenek Malinsky (9781)|5.1.2009 21:26
Tak nevím, co dělám špatně, ale u všech kontaktů, kde mám v Outlooku nastaveny narozeniny mi v připomínky připomínají. :?

Možno vyzkoušet free Birthdays - je i v češtině nebo ostravštině. U NDays a Sunnydays si nejsem jistý jiným připomínáním než jen pasivní zobrazení na today.
qwakobb (18)|5.1.2009 21:45
no ja mam datumy narodenin ulozene pri kontaktoch priamo v HTC.. ale nezobrazovalo sa nic ked mal kontakt narodeniny :(
nemam to v outlooku.. to bol len priklad, takto mi to cez outlook funguje na klasickom PC.

diky za tip, vyskusam tento softik
freeman30 (11)|6.1.2009 18:23
Ahoj,trochu si nevím rady s programem Birthdays. Nainstaloval jsem si ho do svého HD, ale nikde se mi nezobrazil,nemám ho ani mezi programama. Když si ho spustím přes Explorera, otevřu ho, je tam pár možností na nastavení, ale kde vložit ty údaje s narozeninama tam nejsou a když program zavřu, tak ho taky nikde nevidím. Můžete mi prosím někdo poradit? Díky moc. A funguje to vůbec, když mám Touchflo 3D?
urys (402)|6.1.2009 20:04
[quote=Zdenek Malinsky]Tak nevím, co dělám špatně, ale u všech kontaktů, kde mám v Outlooku nastaveny narozeniny mi v připomínky připomínají. :?

Možno vyzkoušet free Birthdays - je i v češtině nebo ostravštině. U NDays a Sunnydays si nejsem jistý jiným připomínáním než jen pasivní zobrazení na today. [/quote]

asi to taky dělám špatně ;), protože mě se připomínají jak narozeniny, tak i výročí (Anniversary) - a outlook nemám (v minulosti jsem ho měl, tak je možné, že je to ještě nějaký pozůstatek)
UserN1 (172)|7.1.2009 17:17
Me se pripominaji take...
freeman30 (11)|7.1.2009 18:27
[quote=UserN1]Me se pripominaji take...[/quote]

A můžeš prosím poradit, kde ta výročí vkládáš a jak to máš nastavený? Díky moc.
UserN1 (172)|7.1.2009 19:56
[quote=freeman30]A můžeš prosím poradit, kde ta výročí vkládáš a jak to máš nastavený? Díky moc.[/quote]
Muzu, ale nevim jak vice, nez co je tu napsano...mam v kolonce uzivatele Narozeniny vyplnene cele datum narozeni tj. napr. 15.11.1980 a kazdy rok v tento den mi telefon na narozeniny upozorni...kontakty mam synchronizovane s outlookem, ve kterem mam profily stylu svatky, statni svatky, vyroci, narozeni apod...mozna to by vam mohlo pomoci...
qwakobb (18)|9.1.2009 23:30
no mozno tu je ten problem, lebo ja telefon nemam synchronizovany s outlookom, len mam pro kontaktoch v telefone ulozeny datum narodenia a nic mi nepripomina :(
skusal som aj VBirthday Deluxe, tak to pekne nacita z kontaktov, ale nepripomienkuje..
skusal som to aj nastavovat,ale nic take som tam nenasiel :(
klak (148)|24.1.2009 23:18
[quote=freeman30]Ahoj,trochu si nevím rady s programem Birthdays. Nainstaloval jsem si ho do svého HD, ale nikde se mi nezobrazil,nemám ho ani mezi programama. Když si ho spustím přes Explorera, otevřu ho, je tam pár možností na nastavení, ale kde vložit ty údaje s narozeninama tam nejsou a když program zavřu, tak ho taky nikde nevidím. Můžete mi prosím někdo poradit? Díky moc. A funguje to vůbec, když mám Touchflo 3D?[/quote]

VBirthday, Birthdays i NDays jsou pluginy do obrazovky dnes. Daný plugin je třeba zapnout v Settings v nastavení Today. Sunnydays plugin asi nebyl ale už se zřejmě hezky dlouho nevyvíjí.

Na připomínání svátků a narozenin jsem velmi dlouho hledal vhodný nástroj a nakonec jsem spokojeně zakotvil u NDays. Nenašel jsem žádný jiný plugin na Today, který by mi na DVOU řádcích přehledně řekl kolik lidí z contaktlistu má narozeniny a kolik svátek dnes a kolik v každém z dalších šesti dní (s možností jedním klepnutím zjistit kteří to jsou). Na VGA jistě zvládne i více dní dopředu a nezalomí se na tři řádky i až bude mít svátek třeba Den české státnosti ;o)

Připomínky narozenin generuje z kontaktů velký Outlook na PC a neskutečně mě tím ... zlobí ... protože se to nedá vypnout a ty události pak zabírají místo v kalendáři a v pluginu Calendar+. Aby toho nebylo málo, tak se rády zdvojují a promazat rok pak trvá třeba i hodinu :evil:
jsman (61)|9.2.2009 14:10
Řeším problém, jak dostat do úvodní obrazovky TouchFLO 3D upozornění na události po dobu delší než jen následující den (např. i svátky a narozeniny, ale nejenom). U starého PDA (Acer n311) jsem používal TodayAgenda, kde se dalo nastavit na kolik dnů dopředu bude program upozorňovat. Ovšem šlo o Today plugin, takže u TouchFLO nelze (tedy nechci) použít. Nějaký nápad, jak nastavit? Díky
Zdenek Malinsky (9781)|9.2.2009 21:22
Zkus hledat - určitě narazíš na vlákno věnované Second Today nebo Manila, možná i něco dalšího.
brumad (9)|10.2.2009 18:52
Mne osobne pripominky taky fuguji bez problemu a nemam na to zadny zvlastni soft. Tak mne tak pripada ze pokud mate v kontaktech v PC Outlooku (treba po synchronizaci ) ulozeny narozeniny v Otlooku dochazi k vytvoreni polozky i v kalendari, ktera se nasledne po synchronizaci umi pripominat i v PPC.