HTC Touch Pro (Vario IV) - problém - GPS - TomTom nefixuje polohu
Zdravim vsechny,
prosim o radu. Jiz jsem flesoval nekolik ROM doporucovanych na tomto forku, a to pouze z duvodu , ze nejsem schopen donutit Rafika ke korektni spolupraci s GPS.
Mam nasledny problem: Kdyz spustim TT tak mi hlasi Chybi zarizeni GPS, hlaska obvykle zmizi do 30 vterin, nasledne dalsi hlaseni Cekam na platny signal GPS a tim vesmes koncim. Satelitu sice GPS vidi dost, ale neni schopna je fixnout.
Mohli by jste mi prosim poradit v cem je zakopanej pejsek? Uz jsem si i myslel, ze by to mohlo byt i doinstalovanim cestiny od SS, a nebylo to tim...
Rafika jsem si porizoval prave pro all-in-one zarizeni. Jezdim docela dost po republice i po Nemecku, takze pro mne je otazka GPS docela podstatna, a nejenom pro mne, zena jezdi do Prahy na leceni a mela by ji vyuzivat, lec to nejde.
Po nainstalovani fixu ktery se tu objevil TT ani jine prg pro praci s GPS neni mozne fixnout ani na chvilku saty
Diky moc za kazdou aspon trochu fundovanou odpoved /popripade poprosim o odpovedi na meil klk2@post.cz , diky/
prosim o radu. Jiz jsem flesoval nekolik ROM doporucovanych na tomto forku, a to pouze z duvodu , ze nejsem schopen donutit Rafika ke korektni spolupraci s GPS.
Mam nasledny problem: Kdyz spustim TT tak mi hlasi Chybi zarizeni GPS, hlaska obvykle zmizi do 30 vterin, nasledne dalsi hlaseni Cekam na platny signal GPS a tim vesmes koncim. Satelitu sice GPS vidi dost, ale neni schopna je fixnout.
Mohli by jste mi prosim poradit v cem je zakopanej pejsek? Uz jsem si i myslel, ze by to mohlo byt i doinstalovanim cestiny od SS, a nebylo to tim...
Rafika jsem si porizoval prave pro all-in-one zarizeni. Jezdim docela dost po republice i po Nemecku, takze pro mne je otazka GPS docela podstatna, a nejenom pro mne, zena jezdi do Prahy na leceni a mela by ji vyuzivat, lec to nejde.
Po nainstalovani fixu ktery se tu objevil TT ani jine prg pro praci s GPS neni mozne fixnout ani na chvilku saty
Diky moc za kazdou aspon trochu fundovanou odpoved /popripade poprosim o odpovedi na meil klk2@post.cz , diky/
jj dik za reakci,
quick gps jasne stazeno, uspesne a nic
dochazi mne k tomu, ze i externi programy pro gps saty vidi a vidi jich hodne, ale neni schopen je fixovat
zkousel jsem prenastavovat agps setings na enable i disable a stale to same
budu vdecny za jakoukoliv radu...
quick gps jasne stazeno, uspesne a nic
dochazi mne k tomu, ze i externi programy pro gps saty vidi a vidi jich hodne, ale neni schopen je fixovat
zkousel jsem prenastavovat agps setings na enable i disable a stale to same
budu vdecny za jakoukoliv radu...
Někde v nastavení v mobilu je rychlost příjmu dat. Nastav na maximum a když jsi venku z auta, tak to fixne témeř ihned, v autě to chvilku trvá a "někdy má své dny" Nebo to přímo můžes nastavit v TomTomu > "Jiný NMEA GPS přijímač" a rychlsot na max.... port na ktzerej to máš nastavený a jeto :-) Momentálně jsem v RD ve spodním patře zatažené zžaluzije, balkon nademnou a vidí 7 satelitů, zatím non fix. u každého z 1/2 signálu, takže dnes jí to jde :-)
EDIT: Po restart sw nevidí ani polohu staelitů :-D
EDIT: Po restart sw nevidí ani polohu staelitů :-D
Dik za reakci, odpoledne zkusim a pak ti dam vedet
EDIT: tak jsem zkusil tvoji radu, v ext. gps jsem zmenil prenosovou rychlost z 4800 na 115200, potvrdl a po kontrole jsem zjistil, ze se mi rychlost na 4800,, nevim proc....
Dnes jsem i zkusil posledni ROM proven 1.08 a je to stale stejne. Satelitu GPS vidi obvykle vic nez 6, ale neni schopna je fixovat. Jeste asi zkusim postupne menit Radia jestli treba neni i v tom chyba... Pak uz fakt nevim jak ji zprovoznit, mozna uz jen servis
EDIT: tak jsem zkusil tvoji radu, v ext. gps jsem zmenil prenosovou rychlost z 4800 na 115200, potvrdl a po kontrole jsem zjistil, ze se mi rychlost na 4800,, nevim proc....
Dnes jsem i zkusil posledni ROM proven 1.08 a je to stale stejne. Satelitu GPS vidi obvykle vic nez 6, ale neni schopna je fixovat. Jeste asi zkusim postupne menit Radia jestli treba neni i v tom chyba... Pak uz fakt nevim jak ji zprovoznit, mozna uz jen servis
Dnes jsem čekal na autoškolu než přijede, vyzkoušel GPS a do cca 45s fixnuto, stál jsem venku na poměrně otevřeném prostranctví, žádné výškové budovy okolo mě. A GPS ukazuje s odchylkou max 1-2metrů při dobrém signálu, při špatném není problém klidně 500m sem tam....
Ty mas aspon tu vyhodu, ze se ti GPS fixne, me to okazuje u TT7 pouze a jenom sedive prouzky a nic vic. Uz jsem z toho docela naprasky... Rafika jsem si porizoval prave kuli integrovane GPS jako zarizeni all in one, a asi jsem se trochu spletl.......
ja už sem ten pocit jednou poznal. Slo to cca 20 minut a od te doby nic :-D Na jake rychlosti to mate lidi nastavene? 4800?
V systemu/ nastaveni ext. GPS mam 4800 a zmenit nejde, vraci se mi puvodni hodnota. Blby na tom vsem je to, ze se ji marne pokousim rozjet skoro 2 mesice a jsem stale na stejnem bode,, saty vidi ale nefixuje.......
No, já mám Raphaela asi 14 dnů, romku jsem zatím nechal origošku, TT7 mi zpočátku šlapal dobře, fixoval do půl minuty, ale dnes se tedy nechtěl chytit ani náhodou. Po SR a popojetí několika metrů se sám nahodil. Tak nevím, jestli to bylo SR nebo popojetím. Faktem je to, že i mě to dneska pěkně otrávilo :-(
>klk2: Tak mám naprosto stejný problém. Už jsi nějak ten problém vyřešil a nebo jsi reklamoval? Mě se to stalo, když jsem ho napojil v autě na nabíječku.
Od tý doby ani škrt... Najde si satelity, ale nefixne.. Já mám ten problém u MDA Compact IV.
Ještě se zeptám.. Je stejný HR, když udělám přes "tlačítka + SR" a nebo v menu nastavení "Vymazat paměť?". Já ho dělám přes druhou volbu..
Díky..
Od tý doby ani škrt... Najde si satelity, ale nefixne.. Já mám ten problém u MDA Compact IV.
Ještě se zeptám.. Je stejný HR, když udělám přes "tlačítka + SR" a nebo v menu nastavení "Vymazat paměť?". Já ho dělám přes druhou volbu..
Díky..
Mno, vyresil, nevyresil. Dneska jsem to nahodil a zafixoval do pul minuty. S nastavenim GPS jsem si nehral, tak nevim. Spis bych to odhadoval na celkovou nestabilitu. Jinak s tim HR je to myslim sumak, cim to udelas. Efekt je stejny :-)
Tak v programu GPS Test 1.04 mi zezelená jeden satelit, druhý zežloutne a zezelená a další už nic a ten druhý střídavě žloutne a zelená. Jako kdyby byl slabý signál. (jsem na otevřeném prostranství)... Kdyby nešla GPS tak nezafixuje žádný satelit.. Nevíte čím by to mohlo teda být, nebo nesetkal se s tím někdo?..
[quote=overgrounder]No, já mám Raphaela asi 14 dnů, romku jsem zatím nechal origošku, TT7 mi zpočátku šlapal dobře, fixoval do půl minuty, ale dnes se tedy nechtěl chytit ani náhodou. Po SR a popojetí několika metrů se sám nahodil. Tak nevím, jestli to bylo SR nebo popojetím. Faktem je to, že i mě to dneska pěkně otrávilo :-([/quote]
Pomohl soft reset - HTC ma stejne jako u Kaisera "obcas" nestabilni ovladace. Neni to nic kritickeho a problem nenastava moc casto - soft reset je spolehlive reseni. Nekdy si muzete v TT vsimnout "umirani" GPS - TT ukazuje slaby signal GPS, po case zacne v TT poloha kolisat a TT neustale prepocitava trasu
Pro ty , co s GPS jezdi 10 km nebo jezdi ve vlaku s Google Maps v ruce :), dodam, ze toto chovani se vyskytne pri opakovanem spusteni GPS na ceste dlouhe nekolik stovek km, takze bych si rozmyslel prispevky s hodnotnou informaci "mne se to nedeje". :)
Pomohl soft reset - HTC ma stejne jako u Kaisera "obcas" nestabilni ovladace. Neni to nic kritickeho a problem nenastava moc casto - soft reset je spolehlive reseni. Nekdy si muzete v TT vsimnout "umirani" GPS - TT ukazuje slaby signal GPS, po case zacne v TT poloha kolisat a TT neustale prepocitava trasu
Pro ty , co s GPS jezdi 10 km nebo jezdi ve vlaku s Google Maps v ruce :), dodam, ze toto chovani se vyskytne pri opakovanem spusteni GPS na ceste dlouhe nekolik stovek km, takze bych si rozmyslel prispevky s hodnotnou informaci "mne se to nedeje". :)
Tak dneska jsem udelal HR (pres tlacitka "Volume+Enter+SR") a GPS se chytla v programu "GPS Test 1.04" cca po 3 min. Kdyz jsem potom zkusil TomTom, a SmartMaps, fixoval okamzite.. Ted vecer jsem zkousel znovu a fixoval do 30 sec.. Priklanim se k nazoru RSteina, ze jsou ovladace nekdy nestabilni..
[quote=CarlosL]>klk2: Tak mám naprosto stejný problém. Už jsi nějak ten problém vyřešil a nebo jsi reklamoval? Mě se to stalo, když jsem ho napojil v autě na nabíječku.
Díky..[/quote]
Castecne pracuji na moznem reseni: stahuji vsechna Radia a postupne je vyzkousim. Je to asi posledni , co s Rafikem udelam,, pak se asi projede do Tabora....
A k resetu: priznam se, nevim uplne presne jaky je vysledek. Ale pokud to vezmu podle Nokie n70, oba dva zpusoby tam existovali take a s podstatnym rozdilem: Po HR se prehral firmware s celkovym defalutnim nastavenim tel.,, druha varianta bylo formatovani vnitrni pameti a ta neodstranovala sw chyby systemu
Díky..[/quote]
Castecne pracuji na moznem reseni: stahuji vsechna Radia a postupne je vyzkousim. Je to asi posledni , co s Rafikem udelam,, pak se asi projede do Tabora....
A k resetu: priznam se, nevim uplne presne jaky je vysledek. Ale pokud to vezmu podle Nokie n70, oba dva zpusoby tam existovali take a s podstatnym rozdilem: Po HR se prehral firmware s celkovym defalutnim nastavenim tel.,, druha varianta bylo formatovani vnitrni pameti a ta neodstranovala sw chyby systemu
Ty rádia bych zkusil určitě. Osobně jsem teď nahodil poslední verzi od HTC a velký posun k lepšímu. Ale abych se dostal k tomu co jsem chtěl říct.
Pokud někomu přestane fungovat gps čip úplně ... Předně, netvrdím explicitně, že to musí být to samé, ale .... Když jsem měl E-TENa, tak se mi taky stalo, že přestalo úplně fungovat gps.
Samozřejmě HR atp. Nepomohlo nic. Potom jsem v jedné diskuzi našel zajímavou informaci od jednoho chlapíka ze servisu E-TENu a sice, že jim často lidi posílaly přístroje na reklamaci a když je v servisu
odzkoušeli, tak jely úplně normálně. No a přišli na to, že HR nepomůže vůbec, ale že pomůže když se na cca 48 hodin vyndá baterie. Ono se údajně těch zhruba 48 hodin ještě udržovalo
nějaké zbytkové napětí v přístroji a až po této době se čip gps "restartoval" a přístroj najel normálně.
Osobně jsem toto absolvoval taky, než jsem chtěl poslat přístroj do reklamace a opravdu to pomohlo. Netvrdím, že to bude fungovat i u TP, ale za pokus to stojí.
Pokud někomu přestane fungovat gps čip úplně ... Předně, netvrdím explicitně, že to musí být to samé, ale .... Když jsem měl E-TENa, tak se mi taky stalo, že přestalo úplně fungovat gps.
Samozřejmě HR atp. Nepomohlo nic. Potom jsem v jedné diskuzi našel zajímavou informaci od jednoho chlapíka ze servisu E-TENu a sice, že jim často lidi posílaly přístroje na reklamaci a když je v servisu
odzkoušeli, tak jely úplně normálně. No a přišli na to, že HR nepomůže vůbec, ale že pomůže když se na cca 48 hodin vyndá baterie. Ono se údajně těch zhruba 48 hodin ještě udržovalo
nějaké zbytkové napětí v přístroji a až po této době se čip gps "restartoval" a přístroj najel normálně.
Osobně jsem toto absolvoval taky, než jsem chtěl poslat přístroj do reklamace a opravdu to pomohlo. Netvrdím, že to bude fungovat i u TP, ale za pokus to stojí.
Dnes, 25. 5. 2009, HTC vypustilo do světa oficiální hotfix pro HTC Touch Pro, který má řešit problém s GPS (nalezení a zafixování satelitů).
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=140&cat=0&dl_id=570
Hotfix existuje i pro HTC Touch Diamond:
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=133&cat=0&dl_id=569
Hotfix se instaluje z telefonu, nikoliv z PC :-)
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=140&cat=0&dl_id=570
Hotfix existuje i pro HTC Touch Diamond:
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=133&cat=0&dl_id=569
Hotfix se instaluje z telefonu, nikoliv z PC :-)
Tak jsem objevil zajímavou (pro někoho možná už dávno známou) věc. Omylem jsem nechal u Rapha zapnuté datové přenosy a ejhle, GPS měla těžké problémy s fixací, a když už se fixla, tak co 20 vteřin vypadávala ( a to i když jsem žádná data nestahoval, prostě jen byl raph připojen). Tak jsem to hned jak to šlo zkusil s jinou Radio Rom - a ono to bylo stejné. Takže si z toho odvozuju, že pokud je Raph připojen k síti na data, a potažmo jakákoliv další aktivita v rámci věcí spravovaných Radiorom snižuje funkčnost GPS. Bohužel nemůžu úplně vypnout telefonní funkce, protože musím být na příjmu, ale zajímalo by mně jak by se GPS chovala.
tak na to musim oponovat - jelikoz pokud spustis GOOGLMAPS, tak ty potrebujuo stahoovat podklady map a ktomu musis pouzit nejake pripojeni - G, E, H - jinak nic nevidis tim to asi nebude - mam taky stim zkusenost ze to nefixuje sice TT nepouzivam ale na IGO je to same - spis bych to priradil spatne viditelnosti - alespon podle dlouhodobyho sledovani , zamraceno spatny fix satelitu
Musím se zapojit do diskuze. Po instalaci posledního Hotfixu s "opravou" GPS bych řekl, že se o dost zlepšilo fixování satelitů. Ale, a to trvá pořád, pokud mám zapnutou navigaci (TT7) a někdo zavolá, přijmu hovor, tak po skončení se mi sama nespustí (u staré Nokia9500 to bylo normální, že po zavěšení se hned automaticky spustila) musím ji ručne aktivovat a hlavně, je bez signálu a trvá několik sekund než se chytne. Nepoužívám datové přenosy.