Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - problém - GPS - TomTom nefixuje polohu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Zdravim vsechny,
    prosim o radu. Jiz jsem flesoval nekolik ROM doporucovanych na tomto forku, a to pouze z duvodu , ze nejsem schopen donutit Rafika ke korektni spolupraci s GPS.
    Mam nasledny problem: Kdyz spustim TT tak mi hlasi Chybi zarizeni GPS, hlaska obvykle zmizi do 30 vterin, nasledne dalsi hlaseni Cekam na platny signal GPS a tim vesmes koncim. Satelitu sice GPS vidi dost, ale neni schopna je fixnout.
    Mohli by jste mi prosim poradit v cem je zakopanej pejsek? Uz jsem si i myslel, ze by to mohlo byt i doinstalovanim cestiny od SS, a nebylo to tim...
    Rafika jsem si porizoval prave pro all-in-one zarizeni. Jezdim docela dost po republice i po Nemecku, takze pro mne je otazka GPS docela podstatna, a nejenom pro mne, zena jezdi do Prahy na leceni a mela by ji vyuzivat, lec to nejde.
    Po nainstalovani fixu ktery se tu objevil TT ani jine prg pro praci s GPS neni mozne fixnout ani na chvilku saty

    Diky moc za kazdou aspon trochu fundovanou odpoved /popripade poprosim o odpovedi na meil klk2@post.cz , diky/
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    56

    mas stahnuta data v QuickGPS? Fixne se ti treba GPS test
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    jj dik za reakci,
    quick gps jasne stazeno, uspesne a nic
    dochazi mne k tomu, ze i externi programy pro gps saty vidi a vidi jich hodne, ale neni schopen je fixovat
    zkousel jsem prenastavovat agps setings na enable i disable a stale to same
    budu vdecny za jakoukoliv radu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Někde v nastavení v mobilu je rychlost příjmu dat. Nastav na maximum a když jsi venku z auta, tak to fixne témeř ihned, v autě to chvilku trvá a "někdy má své dny" Nebo to přímo můžes nastavit v TomTomu > "Jiný NMEA GPS přijímač" a rychlsot na max.... port na ktzerej to máš nastavený a jeto :-) Momentálně jsem v RD ve spodním patře zatažené zžaluzije, balkon nademnou a vidí 7 satelitů, zatím non fix. u každého z 1/2 signálu, takže dnes jí to jde :-)

    EDIT: Po restart sw nevidí ani polohu staelitů :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Dik za reakci, odpoledne zkusim a pak ti dam vedet

    EDIT: tak jsem zkusil tvoji radu, v ext. gps jsem zmenil prenosovou rychlost z 4800 na 115200, potvrdl a po kontrole jsem zjistil, ze se mi rychlost na 4800,, nevim proc....
    Dnes jsem i zkusil posledni ROM proven 1.08 a je to stale stejne. Satelitu GPS vidi obvykle vic nez 6, ale neni schopna je fixovat. Jeste asi zkusim postupne menit Radia jestli treba neni i v tom chyba... Pak uz fakt nevim jak ji zprovoznit, mozna uz jen servis
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dnes jsem čekal na autoškolu než přijede, vyzkoušel GPS a do cca 45s fixnuto, stál jsem venku na poměrně otevřeném prostranctví, žádné výškové budovy okolo mě. A GPS ukazuje s odchylkou max 1-2metrů při dobrém signálu, při špatném není problém klidně 500m sem tam....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Ty mas aspon tu vyhodu, ze se ti GPS fixne, me to okazuje u TT7 pouze a jenom sedive prouzky a nic vic. Uz jsem z toho docela naprasky... Rafika jsem si porizoval prave kuli integrovane GPS jako zarizeni all in one, a asi jsem se trochu spletl.......
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    ja už sem ten pocit jednou poznal. Slo to cca 20 minut a od te doby nic :-D Na jake rychlosti to mate lidi nastavene? 4800?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    V systemu/ nastaveni ext. GPS mam 4800 a zmenit nejde, vraci se mi puvodni hodnota. Blby na tom vsem je to, ze se ji marne pokousim rozjet skoro 2 mesice a jsem stale na stejnem bode,, saty vidi ale nefixuje.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ti to rikam, ze to mas nastavit primo v TomTomu... pak ti to bude fungovat jak ma
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    No, já mám Raphaela asi 14 dnů, romku jsem zatím nechal origošku, TT7 mi zpočátku šlapal dobře, fixoval do půl minuty, ale dnes se tedy nechtěl chytit ani náhodou. Po SR a popojetí několika metrů se sám nahodil. Tak nevím, jestli to bylo SR nebo popojetím. Faktem je to, že i mě to dneska pěkně otrávilo :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    >klk2: Tak mám naprosto stejný problém. Už jsi nějak ten problém vyřešil a nebo jsi reklamoval? Mě se to stalo, když jsem ho napojil v autě na nabíječku.
    Od tý doby ani škrt... Najde si satelity, ale nefixne.. Já mám ten problém u MDA Compact IV.

    Ještě se zeptám.. Je stejný HR, když udělám přes "tlačítka + SR" a nebo v menu nastavení "Vymazat paměť?". Já ho dělám přes druhou volbu..

    Díky..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    177

    Mno, vyresil, nevyresil. Dneska jsem to nahodil a zafixoval do pul minuty. S nastavenim GPS jsem si nehral, tak nevim. Spis bych to odhadoval na celkovou nestabilitu. Jinak s tim HR je to myslim sumak, cim to udelas. Efekt je stejny :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    Tak v programu GPS Test 1.04 mi zezelená jeden satelit, druhý zežloutne a zezelená a další už nic a ten druhý střídavě žloutne a zelená. Jako kdyby byl slabý signál. (jsem na otevřeném prostranství)... Kdyby nešla GPS tak nezafixuje žádný satelit.. Nevíte čím by to mohlo teda být, nebo nesetkal se s tím někdo?..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od overgrounder
    No, já mám Raphaela asi 14 dnů, romku jsem zatím nechal origošku, TT7 mi zpočátku šlapal dobře, fixoval do půl minuty, ale dnes se tedy nechtěl chytit ani náhodou. Po SR a popojetí několika metrů se sám nahodil. Tak nevím, jestli to bylo SR nebo popojetím. Faktem je to, že i mě to dneska pěkně otrávilo :-(

    Pomohl soft reset - HTC ma stejne jako u Kaisera "obcas" nestabilni ovladace. Neni to nic kritickeho a problem nenastava moc casto - soft reset je spolehlive reseni. Nekdy si muzete v TT vsimnout "umirani" GPS - TT ukazuje slaby signal GPS, po case zacne v TT poloha kolisat a TT neustale prepocitava trasu
    Pro ty , co s GPS jezdi 10 km nebo jezdi ve vlaku s Google Maps v ruce , dodam, ze toto chovani se vyskytne pri opakovanem spusteni GPS na ceste dlouhe nekolik stovek km, takze bych si rozmyslel prispevky s hodnotnou informaci "mne se to nedeje".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-03-2009, 16:54
  2. HTC Touch Pro (Vario IV) - problém - v noci zamrzá
    Od Jameson_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 13:35
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 17:34
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 15:15