Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Ratační svítilna / nabíječ

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    116

    někde jsem záhlédl, že to někdo sháněl, ale už netuším kde to bylo
    tak tady je odkaz

    Ratační svítilna / nabíječ
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    S tím by mělo jít dobýt v přírodě i MDA? JAK DLOUHO BYCH S TÍM MUSEL TOČIT?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Me znalosti fyziky jsou sice hodne chabe, ale tipuji, ze minimalne stejne dlouho, jako se dobiji zarizeni klasickou cestou... Tedy DLOUHO)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Guest

    to bude lepsi solarni nabijecka cekas dele ale nemusis tocit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od pretorian
    to bude lepsi solarni nabijecka cekas dele ale nemusis tocit
    Se solarnima nabijeckama je potiz, alespon ta, co mam ja, dava za idealnich podminek 250mA, pricemz iPAQ potrebuje nekolikrat vic (zdroje jsou delany na 2A)... Takze zklamani - zkousel jsem sice jenom jednu, ale myslim, ze to u srovnatelne velkych nabijecek bude stejne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Se solarnima nabijeckama je potiz, alespon ta, co mam ja, dava za idealnich podminek 250mA, pricemz iPAQ potrebuje nekolikrat vic (zdroje jsou delany na 2A)... Takze zklamani - zkousel jsem sice jenom jednu, ale myslim, ze to u srovnatelne velkych nabijecek bude stejne...
    Asi je to o tom, kolik chceš investovat a co od toho čekáš. Jeden kolega coby e-maniak si koupil něco u frantiků a v poho mu z toho iPAQ jede ... ovšem abych za to dal 450Euro, to bych musel být šílenec ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    To tak odpovida, to "moje" stalo 80EURO a potreboval bych jich asi 6 Jdou zapojit do... serie:?:, a tak se to da nascitat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Do série nevím ... ovšem aparát je to slušnej Mít ale strach, že to za ty peníze někde rozbiju, sednu, lehnu a bůhvíco ještě? E-e ... nebrat¨
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Eee, ja VIM, ze jdou pospojovat dohromady, je tam na to konektor, ale nebyl jsem si jist, jestli je to do SERIE ci PARALELNE...ops: Jak pisu, fyzika nebyla muj oblibeny predmet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    118

    No, co vím, tak napětí se sčítá sériově a proud paralelně :-). Vysvětlím, dáš -li do série dvě ploché baterie, máš 9V ale stejný max proud (zjednodušeně) a naopak :-). Skládat ale zdroje není zrovna optimální, těžko dosáhneš stejného proudového zatížení u všech zdrojů (dělá se to elektronikou - to mají patrně pořešené).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od mmambo
    No, co vím, tak napětí se sčítá sériově a proud paralelně :-). Vysvětlím, dáš -li do série dvě ploché baterie, máš 9V ale stejný max proud (zjednodušeně) a naopak :-). Skládat ale zdroje není zrovna optimální, těžko dosáhneš stejného proudového zatížení u všech zdrojů (dělá se to elektronikou - to mají patrně pořešené).
    Oceňuji snahu, ale při nejlepší vůli ... no raději pomlčím (a říct, že jsem z FELu, tak mě tu máte za blázna ) Tohle opravdu nikdy nebylo moje hobby
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    116

    No ještě jsem to nezkoušel, ale u MT by mělo 10zatočení nabít na cca 10-15 min pohotovosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Díky za Vaše odpovědi a polemiku- asi to jen tak jednoduše nepujde vyřešit.Lepší, asi bude zastavit tu a tam někde v civilizované oblasti a MDA prostě dobít.(Kam, až nás ta doba dohnala - přijedu stylově oblečen na koni před restauraci ,vyáhnu MDA a budu hledat zásuvku - haha - směji se sám sobě s Colty proklatě nízko u pasu.)Tento vikend to chci testnout - použití jen navigace se spuštěným programem OziExplorer.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. CL nabíječ
    Od terekyn v sekci iPAQ 1xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 20:45
  2. Svitilna v HD
    Od rady4_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-05-2009, 22:42
  3. Svítilna pro HTC Kaiser
    Od Fireball_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 01:00
  4. ASUS A730 - externí bateriový nabíječ???
    Od KZ v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 19-12-2005, 06:05
  5. Nabíječ k Ipaq 3630
    Od v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-07-2003, 08:23