Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: HTC Touch HD - GPS & TomTom

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2

    ahoj všichni, četl jsem všech 30 stránek a jak tak pozoruju, jsem jediný komu nejede TomTom verze7. Stále mi to píše čekám na platný signál GPS občas po chvíli chybí zařízení GPS. Poraďte prosím někdo. Třeba jak máte nastavenou GPSku v setings/External GPS
    i když nevím proč se to jmenuje External GPS, když HDčko má interní GPS??? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    ja mam normalne nastaveno "vestaveny gps prijimac" nebo to jde i jako "jiny NMEA prijimac" na com4 a rychlost klidne 115200. oboje funguje v pohode..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    9

    Ja mam nastavenoJiny NMEA GPS prijimac, Bau. rychlost 57600, COM4. A jede bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    mám Jade, čelil som rovnakému problému, stačilo mi spustiť Quick GPS, potom sa vstavaná GPS-ka "chytla" a bezproblémovo fungoval jak TomTom aj iGo8. Len dnes som skúšal inštalovať GPSport, nabehla úvodná obrazovka s hľadaním gps údajov, nič sa nerozbehlo, ale zato sa mi akosi zablokovalo načítanie gps-ky pre doteraz fungujúce navigácie, aj keď tie potvrdzujú spojenie s gps receiver-om.
    Preto otázka na skúsenejších:
    - ako "rozbehnúť" GPS-ku na začiatku?
    - ako ju "odblokovať" keď mi ju teraz navigácie nečítajú?

    resp. neposuniete tu link, kde sa tento problém so vstavanými gps rieši?!

    Vopred díky za ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    120

    Už jsem to někde možná i tady psal.
    Já to dělám tak, že spustím Oziexplorer - ten se chytá ihned a pak TT7 a ten se pak chytne taky velmi rychle.
    Když pustím TT7 samotný a nechce se chytit třeba několik minut, pak stačí zase pustit Oziho a TT7 se vzápětí chytne.
    Včera jsem přešel s TT7 z 7.45 na verzi 7.91 a ta se chytá podstatně lépe.
    Z toho usuzuji, že problémy s fixem GPS jsou na SW úrovni.
    Edit:
    Ještě jsem trochu hledal a našel jsem testovací free program zde.
    Zítra ho vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    165

    K tomu to bych se zeptal: Jsem začátečník, co se PDA i navigace týká. Teprve vybírám vhodnou navigaci pro HD, tak bych si jednotlivé navigace rád vyzkoušel. Z výběru mi vypadly iGo8, TomTom, Garmin XT. O víkendu jsem zmiňované navigace zkoušel rozchodit dle všech možných návodů zde i jinde, ale podařilo se mi to jen u Garmina. Dělal jsem to tak, že jsem vždy původní navigaci odinstaloval, smazal data z karty, popř. i registrů a zkusil jinou (mám sehnané různé verze z různých zdrojů).
    Chci se zeptat, zda je možné mít nainstalováno více navigací (dávám to na paměťovou kartu). Rád bych si je vyzkoušel a tu, která mi bude vyhovovat nejvíce si chci zakoupit.


    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    113

    Já mám nainstalovaný současně TomTom a SmartMaps + nějaký GPS utilitky a bez problémů. Když je nebudeš pouštět současně, tak nemůže být problém. Pro současné užívání jsem viděl nějakej softík na rozbočení sériovýho portu, ale už nevím, jak se jmenoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    165

    Jasně, šlo mi o to, aby to nedělalo bordelismus, když se to sype na jednu kartu. A můžu to na té kartě kvůli pořádku ve složkách, nebo to musí být v rootu?

    Díky, Filip

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    16

    Chtěl jsem se zeptat, kde se dá koupit Tomtom 7 pro HD (popř. pro jiné zařízení, které bude na HD chodit)? Na domovské stránce TT je napsané, že "sedmička" je jen pro vybrané modely a je předinstalovaná. Nemám s WM zkušenosti, ač vlastním navigaci TT, s PDA potřebuji pomoci. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od macman
    občas po chvíli chybí zařízení GPS
    Řešení je snadné, vypnout A-GPS. Pokud je A-GPS zapnuto, tak se GPS odpojuje po 5-10 sekundách, protože současné verze TomTOm a iGo s tím neumějí pracovat (Garmin třeba ano). Stačí si stáhnuot třeba HD Tweak, vypnout A-GPS, a v TomTom nastavit "interní GPS", popřípadě COM4 a 4800 rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Není pravda, iGo 8 mi funguje naprosto spolehlivě i se zapnutou A-GPS. Možná to bude v tom, že já jsem "nenakupoval" na rapidshare, ale v obchodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    TomTom i iGo je oficiální. Nepodpora A-GPS, či nekompatibilita, je stará a známá věc, nepodporoval to už TomTom 6 dodaný na HTC Kaiser, nepodporuje to TomTom 7, neumělo to iGo 2006, a mám pocit, že iGo 2008 s tím také zlobí (nevím, mám A-GPS pořád vypnuté kvůli TomTomu).

    Diskuse je k tomu třeba zde:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402051

    A-GPS může zlepšit dobu fixu díky datovému spojení, ale to není kritická věc. GPS se dá 100% používat i bez této pomůcky.

    Nicméně také je možné, že na GPS "domrví" něco utilitky typu Advanced Config 3.3 či HD Tweak, člověk nikdy neví přesně na 100% co dělají :/ Chtělo by to zkusit TomTOM a iGo hned po hard-resetu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    100%tně souhlasím, po hraní s HD Tweak mi přestala GPS běžet komplet (OZI, TOMTOM i třeba RichesseGPS). Po HR vše OK. Nicméně s HD Tweak či Advance Config opatrně :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    120

    samotné spuštění těchto nastavovacích utilitek nic nezmrší. To si zmrší až uživatel, který s pomocí nich nastaví něco, o čem nic neví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od rADo2
    TomTom i iGo je oficiální. Nepodpora A-GPS, či nekompatibilita, je stará a známá věc, nepodporoval to už TomTom 6 dodaný na HTC Kaiser, nepodporuje to TomTom 7, neumělo to iGo 2006, a mám pocit, že iGo 2008 s tím také zlobí (nevím, mám A-GPS pořád vypnuté kvůli TomTomu).
    Opakuji, že iGo 8 legálně koupené mi na Touch HD funguje skvěle a díky A-GPS se fixuje do 10s. Nemám s ním žádné problémy. Pravda je, že s věcmi typu Tweak HD apod. jsem si nehrál.

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 14:59
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 15:15
  3. HTC Touch Pro + Tomtom 6
    Od Weightlifter_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 16:31