odlozeni PDA
Chystam se na mesic odtrhnout od civilizace a svyho placatyho pomocnika nechavam doma.
A nechce se mi ho po navratu obnovovat ze zalohy...
Myslite ze vydrzi? (bojim se ze ne)
Samozrejme ze v kazdym pripade zrusim pripominky u vsech cervencovych udalosti. A protoze se stejne kazdou pulnoc zapne, tak vypnu podsvetleni a nastavim nejrychlejsi vypinani.
Mam radsi tatika poverit aby ho jednou za tejden dal nabit?
-nechci ho nechat porad v zasuvce, kvuli bourkam, kterejch je v cervenci pomerne dost (sice mam UPS s prepetovou ochranou, ale kdyz jsem na to koukal... je to jen takovej plisek, takze nevim nevim ... blesk nekdy projde i pres nekolik ochran)
Jo, a pri jednom se tady s vama vsema na mesic loucim (v srpnu si civilizace doufam taky moc neuziju, ale vzdycky zmizim jen na par dnu a zase se na chvili vratim :) )
PS pokud pojedete do Alp, Svycarsko, smer Francie, apod., tak nesrazejte okolo jedouci cyklisty :)
Myslite ze vydrzi? (bojim se ze ne)
Samozrejme ze v kazdym pripade zrusim pripominky u vsech cervencovych udalosti. A protoze se stejne kazdou pulnoc zapne, tak vypnu podsvetleni a nastavim nejrychlejsi vypinani.
Mam radsi tatika poverit aby ho jednou za tejden dal nabit?
-nechci ho nechat porad v zasuvce, kvuli bourkam, kterejch je v cervenci pomerne dost (sice mam UPS s prepetovou ochranou, ale kdyz jsem na to koukal... je to jen takovej plisek, takze nevim nevim ... blesk nekdy projde i pres nekolik ochran)
Jo, a pri jednom se tady s vama vsema na mesic loucim (v srpnu si civilizace doufam taky moc neuziju, ale vzdycky zmizim jen na par dnu a zase se na chvili vratim :) )
PS pokud pojedete do Alp, Svycarsko, smer Francie, apod., tak nesrazejte okolo jedouci cyklisty :)
[QUOTE="adamekma"]Chystam se na mesic odtrhnout od civilizace a svyho placatyho pomocnika nechavam doma.
Myslite ze vydrzi? (bojim se ze ne)[/QUOTE]
... asi bych pro jistotu volil zalohu na SD popr. PC a pak v pripade HW resetu diky vybiti baterky bych obnovil z ni ... i kdyz do nedavna jsem si myslel, ze Li-ion jsou baterky, ktere jsou se samovybijenim na tom docela dobre ...
PavelR.
Myslite ze vydrzi? (bojim se ze ne)[/QUOTE]
... asi bych pro jistotu volil zalohu na SD popr. PC a pak v pripade HW resetu diky vybiti baterky bych obnovil z ni ... i kdyz do nedavna jsem si myslel, ze Li-ion jsou baterky, ktere jsou se samovybijenim na tom docela dobre ...
PavelR.
Zivotnost tve baterie se odviji od toho, jak se k ni budes chovat. Vzhledem k tomu, ze se jedna o LiPol ci LiOn tak ty nesnaseji hluboke pod vybiti, ktere jim ty zpusosbis.
Soucasne ty baterky sou nejstastnejsi porad dobite.
Preber si to jak ti moznosti dovoli :-)
Soucasne ty baterky sou nejstastnejsi porad dobite.
Preber si to jak ti moznosti dovoli :-)
[QUOTE="adamekma"]Mam radsi tatika poverit aby ho jednou za tejden dal nabit?[/QUOTE]
Zkus udelat test, nabi ho pres noc, pak nech v klidu 24 hodin a zkontroluj, jak moc se vybil. Ja si myslim, zeplne nabite zarizeni by 14 dnu vydrzet mohlo, takze staci dat na noc do nabijecky jen v polovine.
Ale jelikoz je to LOOX 600, ktery uz bude mit neco za sebou, tak to mozna bude mene.
Zkus udelat test, nabi ho pres noc, pak nech v klidu 24 hodin a zkontroluj, jak moc se vybil. Ja si myslim, zeplne nabite zarizeni by 14 dnu vydrzet mohlo, takze staci dat na noc do nabijecky jen v polovine.
Ale jelikoz je to LOOX 600, ktery uz bude mit neco za sebou, tak to mozna bude mene.
Taky si myslim ze by zarizeni vydrzet mohlo. Mozna je dobry jak jsi rikal - nechat to doma at to nekdo nabiji. Alternativa je jeste programovatelna zasuvka...
[QUOTE="Wuffi"]Taky si myslim ze by zarizeni vydrzet mohlo. Mozna je dobry jak jsi rikal - nechat to doma at to nekdo nabiji. Alternativa je jeste programovatelna zasuvka...[/QUOTE]
asi se spolehnu na lidsky faktor :)
pres programovatelnou zasuvku by moh ten blesk projit
asi se spolehnu na lidsky faktor :)
pres programovatelnou zasuvku by moh ten blesk projit
[QUOTE="ipf"]Tak blesk máš ošetřenej a jak jsi na tom s "tatikovejma" rukmama? :D [/QUOTE]
No právě, raději UPS a dobrý nápad Wuffiho, než lidský faktor našich otců .... Dnes je digitálně nastavitelná zásuvka všude k dostání za pakatel, mimochodem, to bydlíš někde ve zvonici, kam to furt práská? U nás se taky říká, kdo se bojí, s**e v síni, neber to moc osobně ;) a buď trochu nad věcí, dumat nat tím, zda je ten plíšek v UPS dostačující ..... Pokud jsi nějak pojištěný, tak není co řešit a děj se vůle boží......
No právě, raději UPS a dobrý nápad Wuffiho, než lidský faktor našich otců .... Dnes je digitálně nastavitelná zásuvka všude k dostání za pakatel, mimochodem, to bydlíš někde ve zvonici, kam to furt práská? U nás se taky říká, kdo se bojí, s**e v síni, neber to moc osobně ;) a buď trochu nad věcí, dumat nat tím, zda je ten plíšek v UPS dostačující ..... Pokud jsi nějak pojištěný, tak není co řešit a děj se vůle boží......
Taky bych te uklidnil, i kdyz stat se muze vsechno, ja mam pocitac v zasuvce nepretrzite 10 let a zatim se nic nestalo (tuk tukkna drevo:) ). Uprime myslim, ze vetsi sance je, ze vas vytopej sousedi, nez ze prijdes o PDA v dusledku blesku:)
[QUOTE="Pavel Koza"]Taky bych te uklidnil, i kdyz stat se muze vsechno, ja mam pocitac v zasuvce nepretrzite 10 let a zatim se nic nestalo (tuk tukkna drevo:) ). Uprime myslim, ze vetsi sance je, ze vas vytopej sousedi, nez ze prijdes o PDA v dusledku blesku:)[/QUOTE]
Moje řeč, stačí bydlet na špatné adrese (viz dům v Křenové, Brno, plyn) nebo sousedi dobráci a musíš řešit zcela jiné problémy. Prostě věř UPS a naprogramované zásuvce.
Moje řeč, stačí bydlet na špatné adrese (viz dům v Křenové, Brno, plyn) nebo sousedi dobráci a musíš řešit zcela jiné problémy. Prostě věř UPS a naprogramované zásuvce.
Jo-jo, lidskej faktor. Já přišel o počítadlo (domácí) jednou: vždy, když se blížila bouřka, jsem ho vypínal a občas vytáhl i šňůru na modem. Jednou hlásili šílené bouřky a vítr, tak jsem vše vypnul (a protože jsem měl na chatě řemeslníky, tak jsem je obvolal, aby nic nenechali venku, ať mi nic nezmokne a pro jistotu odvezl auto do garáže), prostě jsem ošéfoval kdeco. Jenže v noci bouřka probudila polovičku a protože nemohla spát, tak šla něco napsat na počítadle a.. nevypla ho :) , takže ráno bylo vypálený :mad: . Od té doby spoléhám na techniku, protože ta "nemyslí", akorát se může porouchat ;) .
tak uvidime, mozna me ukecate:)
(prog.zasuvku mam, mechanickou s programem na 7 dnu, takze idealni)
kdyz blesky jsou previti... pred 4ma rokama jsem v ramci studii na SPSE byl na praxi ve firme co prodavala, zapojovala a opravovala telefony a ustredny...
a jeden kolega, kdyz se po bource vratil od zakaznika, nam licil jak vypada telefon rozskocenej po cely mistnosti (dovez nam ukazat zbytky kabelu :) )
ve zvonici sice nebydlim :D , ale mam na baraku CB antenu (obcanska vysilacka, cca. 8 metru dlouha, k tomu na 3m tyci), sice uz je odpojena, ale i tak - hned pod ni je antena na TV, ta pripojena do 230 V... (znate to... baba dedka, dedek repu... :D )
(prog.zasuvku mam, mechanickou s programem na 7 dnu, takze idealni)
kdyz blesky jsou previti... pred 4ma rokama jsem v ramci studii na SPSE byl na praxi ve firme co prodavala, zapojovala a opravovala telefony a ustredny...
a jeden kolega, kdyz se po bource vratil od zakaznika, nam licil jak vypada telefon rozskocenej po cely mistnosti (dovez nam ukazat zbytky kabelu :) )
ve zvonici sice nebydlim :D , ale mam na baraku CB antenu (obcanska vysilacka, cca. 8 metru dlouha, k tomu na 3m tyci), sice uz je odpojena, ale i tak - hned pod ni je antena na TV, ta pripojena do 230 V... (znate to... baba dedka, dedek repu... :D )
Ad prispevek IPF - chce to poradny zdroj s prepetovou ochranou, ty zdroje co jsou normalne v becnach jsou celkem smejdy...
[QUOTE="Wuffi"]Ad prispevek IPF - chce to poradny zdroj s prepetovou ochranou, ty zdroje co jsou normalne v becnach jsou celkem smejdy...[/QUOTE]
Neboj, už jsem se poučil a spoléhám pouze na techniku a její poruchovost :) .
Neboj, už jsem se poučil a spoléhám pouze na techniku a její poruchovost :) .
Tak se hlasim zpatky do civilizace...
teda prijel jsem uz pred 14ti dny, ale asi si dokazete predstavit ze clovek kterej se vrati po 5ti tydnech nejak moc nestiha, a navic jsem po 4rech dnech zas na 9dni vypad :)
Takze jak to dopadlo: PDA jsem nasel tvrde zresetovany, po obnoveni ze zalohy a pokusu o synchronizaci se totalne zprasily vsechny (i historicky, nekolik let stary) zaznamy kalendare - vyskakaly na me stovky pripomenuti, nekolikrat jsem nahrazoval hlavni *.pst soubor v Outlooku tim zazalohovanym (moc dobre ze jsem si ho taky zazalohoval !!! ) a po nekolika hodinach potu a nervu jsem to dal dohromady.
Akorat se mi asi totalne rozhodil email v PDA, ale jeste jsem nenasel odvahu to resit (asi se k tomu dostanu koncem zari, az me k tomu donuti zacatek skoly).
K tomu nemuzu zaboha nacist v PC SMS z S55, vzdycky to spadne, no proste parada...
- nechci demoralizovat, ale zlatejch 5 tejdnu co jsem PDA nepotreboval :D
PS - maly OffTopic: ... abych nezapomnel... musim se pochlubit... 3700 km s brasnama vpredu,vzadu za 36 dni... vic na www.adamek.cz
teda prijel jsem uz pred 14ti dny, ale asi si dokazete predstavit ze clovek kterej se vrati po 5ti tydnech nejak moc nestiha, a navic jsem po 4rech dnech zas na 9dni vypad :)
Takze jak to dopadlo: PDA jsem nasel tvrde zresetovany, po obnoveni ze zalohy a pokusu o synchronizaci se totalne zprasily vsechny (i historicky, nekolik let stary) zaznamy kalendare - vyskakaly na me stovky pripomenuti, nekolikrat jsem nahrazoval hlavni *.pst soubor v Outlooku tim zazalohovanym (moc dobre ze jsem si ho taky zazalohoval !!! ) a po nekolika hodinach potu a nervu jsem to dal dohromady.
Akorat se mi asi totalne rozhodil email v PDA, ale jeste jsem nenasel odvahu to resit (asi se k tomu dostanu koncem zari, az me k tomu donuti zacatek skoly).
K tomu nemuzu zaboha nacist v PC SMS z S55, vzdycky to spadne, no proste parada...
- nechci demoralizovat, ale zlatejch 5 tejdnu co jsem PDA nepotreboval :D
PS - maly OffTopic: ... abych nezapomnel... musim se pochlubit... 3700 km s brasnama vpredu,vzadu za 36 dni... vic na www.adamek.cz
[QUOTE="adamekma"]... PDA jsem nasel tvrde zresetovany...[/QUOTE]
Všichni, koho tohle postihlo už vloni (byla to tehdy běžná vlastnost), používají jednoduchou fintu. Nikdy nenechávají LOOXe 600 přes (ani jedinou) noc (a navíc ještě s PPC2002) bez krmení mimo napájecí kolíbku. Funguje to spolehlivě. Proč to tak je, je ve starých diskuzích k LOOXi na palmax.cz
Všichni, koho tohle postihlo už vloni (byla to tehdy běžná vlastnost), používají jednoduchou fintu. Nikdy nenechávají LOOXe 600 přes (ani jedinou) noc (a navíc ještě s PPC2002) bez krmení mimo napájecí kolíbku. Funguje to spolehlivě. Proč to tak je, je ve starých diskuzích k LOOXi na palmax.cz