Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 57

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - HW klávesnice - diakritika přes tlačítka (CAB)

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    26

    sms s diakritikou můžou mít jen asi 70 znaků to je tak už od výroby to není mobilnautem..
    tlačítka hlasitosti to nabořuje jen když máš telefon rozsunutej nebo píšeš na soft. klávesnici,
    což se myslím dá zkousnout.
    copy paste funguje jak má a psaní v opeře je taky v pořádku.
    veliký pokrok oproti první verzi + se nezubrazuje soft klávesnice při rozsunutém telefonu což také není na škodu.
    myslím že se konečně našlo řešení, yes...

    EDIT: tak už se mi zase nabořila tlačítka i v normálním režimu myslím že jak je to naboří jednou už tak zustanou:-(.
    škoda už jsem si myslel , že je vyhráno..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    47

    Nevím, asi jsem LAMA, ale mi to nefunguje. Nainstaluji, provedu reset. Po otevření hardwerové klávesnice se dole (na místě symbolu kláávesnice) objeví logo mobilnautu, napíšu písmeno a a stisknu klávesu sym, objeví se tabulka symbolů, a se nepřepíše na á.
    Podporu hardwerových klávesnic mám v lokalizaci interwrite vypnutou. Tlačítka hlasitosti nefungují korektně ani po odistalaci.:?:
    Co dělám špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Vzhledem k tomu, že Vám nefungují tlačítka hlasitosti ani po odinstalaci aplikace, tak musíte mít v systému ještě nějakou jinou aplikaci, která využívá API pro zachytávání kláves. Může se jednat o AEK keyboard mapper, nebo cokoli podobného. I libovolná softwarová klávesnice, pokud se nejdená o standardní HTC klávesnici a která má vlastní navrhování znaků T9 bude způsobovat tento problém s hlasitostí. Jedná se o to, že jakmile je programově zavolána API funkce SetWindowsHookEx, což je na Windows Mobile jediný způsob, jak zachytávat stisknuté klávesy a případně na ně reagovat, tak hlasitost na Touch Pro okamžitě přestane fungovat. V poslední verzi aplikace jsem to vyřešil tak, že tato funkce je volána jen po zvolení softwarové klávesnice "Mobilnaut SYM", která se automaticky nastaví v režimu na šířku. Jakmile se přepne na jinou softwarovou klávesnici, tak bude hák zrušen a vše bude fungovat jako dříve, tedy i tlačítka hlasitosti. Aplikaci testuji již týden a zatím jsem žádné problémy nezaznamenal, proto jsem jí také uvolnil v této nové verzi. Zkontrolujte tedy programy, které v systému máte (i ty, které jsou integrované již v ROM, kterou používáte), jeden z nich to pravděpodobně bude způsobovat.
    Jediný případ, kdy Mobilnaut SYM může v nové verzi způsobit nefunkčnost kláves pro změnu hlasitosti je ten, kdy je zvolena softwarová klávesnice Mobilnaut SYM jako aktivní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    47

    Děkuji za odpověď. Mám nainstalovánu softwerovou klávesnici Zoom board, zkusím ji odinstalovat a poté uvidím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Včera jsem si vyzkoušel zadávání v praxi a je to prostě GENIÁLNÍ!

    Přijde mi to ještě rychlejší, než mít znaky s diakritikou v horní řadě místo čísel. Naprosto pohodlné a perfektní zadávání - i rychlé. Já jsem tedy naprosto spokojen.
    Jen jednu "malou" drobnost bych uvítal. Kdyby ta mobilnautí soft klávesnice měla v zavřené poloze podobu diamond full qwertz klávesnice. Pak by to bylo úplně super.

    Zatím se mi totiž nepovedlo přijít na to, jak jí na qwertz z qwety nějak změnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Perfektni prace. Bohuzel u me nefunguje z duvodu popsanych na predchozi strane. Potrebuji pouzivat AEK Button Mapper. Nejde to nejak vyresit abych mohl mit oboji?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    47

    Pravděpodobně jde.
    Nepodařilo se mi zjistit, se kterou aplikací se to nesnese. Odinstaloval jsem postupně zoomboard, spb pocket plus,time, phone suite i pocket informant (všude jde mapovat funkce na tlačítka) a stále nefungovalo. Tak jsem to vzdal a použil řešení s úpravou soubor eT9.Raphael.cz.kmap.txt . Je popsáno o pár stránek dále na tomto fóru.
    Funguje korektně.) , velké díky autorovi nápadu i provedení.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Špičkové řešení, jak to nepodělá hlasitost, je to pro mě ok!

    Otestuji a uvidím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    32

    To jsem snad jediný, komu funguje diakritika normálně na HW klávesnici s lokalizací od Sunnysoftu, nebo se najde ještě někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Není důležité, že funguje, ale jak? Ne, fakt - mám anglické zařízení a Sunnysoft lokalizaci nepoužívám z jiných důvodů.

    Každopádně pro mě je toto cesta na kterou jsem zvyklý a která mi vyhovuje (jo, v páté řadě by byla diakritika super, ale...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    26

    Tak jsem to odinstaloval dal reset znovu nainstaloval další reset a už vím kde jsem měl chybu.
    klávesnice mobilaut se mi zpustila i při zavřeném telofonu kdyz jsem chtěl psát sms po přepnutí na standartní klávesnici
    co jsem používal při zavřeném telefonu už se problém s hlasitostí neobjevil..
    u mě vyřešeno velký dík autorovi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Citace Původně odesláno od vaclavmax
    To jsem snad jediný, komu funguje diakritika normálně na HW klávesnici s lokalizací od Sunnysoftu, nebo se najde ještě někdo?
    Jak napíšeš s lokalizací od SS například ť?
    Kdyby to opravdu fungovalo, používal bych ji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    47

    Zjistil jsem, proč mi nefungoval. dal jsem hard reset a postupně instaloval programy. Problém se ukázal v programu S2U2. Využíval jsem jeho zobrazení fotky přes celý displej při příchozím hovoru. Šel pryč-škoda. Poté čeština přes tlačítko SYM funguje perfektně. Hluboká poklona autorovi.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2002
    Příspěvků
    226

    potvrzuju. a díky za vyřešení nefunkčnosti. je fakt velká škoda, že v kombinaci s S2U2 tahle supr čeština nefunguje. S2U2 u mi perfektně zachránila nemožnost TF3D na Today obrazovce zobrazit více jak 1 událost kalendáře

    nicmene se mi stale deje (napr. prave ted se to stalo), ze mi tato cestina prestane zniceho nic fungovat

    aby stejně tak zas fungovat začala
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    63

    mě pořád nefungují tlačítka hlasitosti:/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 119
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 17:24
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 23:37
  3. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 12:43
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 21:28