HP iPAQ 214 - problém - padání aplikace GPS tuner
Koupil sjem si toto perfektní zařízení a jsem s ním fakt spokojen, ale u programu GPStuner který poměrně často používám pro geocaching, dochází čas od času k jeho pádu
a následující hlášce : " V apikaci gpstuner.exe došlo k nečekané chybě, ukončete program a restartujte zařízení " . Musím říct, že k tomu dochází zcela náhodně, většinou při prohlížení map. Navíc je podivné, že k tomu dochází poze krátce po spouštění programu a to i několikrát po sobě, no a potom už nic třeba celý den.
U staršího PDA které jsem měl předtím se nic takového nedělo ( s WM 5 ). Prosím pokud někdo víte jak to léčit, dejte mi vědět budu nesmírně vděčný.
a následující hlášce : " V apikaci gpstuner.exe došlo k nečekané chybě, ukončete program a restartujte zařízení " . Musím říct, že k tomu dochází zcela náhodně, většinou při prohlížení map. Navíc je podivné, že k tomu dochází poze krátce po spouštění programu a to i několikrát po sobě, no a potom už nic třeba celý den.
U staršího PDA které jsem měl předtím se nic takového nedělo ( s WM 5 ). Prosím pokud někdo víte jak to léčit, dejte mi vědět budu nesmírně vděčný.
Soude podle chyby OutOfMemoryException bych soudil, ze proste dojde pamet RAM. Zkuste reset, pak kouknout na volnou pamet a pak ji prubezne sledovat.
Resetuji vždy když dojde k této chybě, protože jinak by gpstuner nenaběhl. Stejně se tato chyba neustále opakuje.Jak sledovat pamět při zapnutém gpstuneru to nevím.
No tak to dava smysl. Proste ma zarizeni bud malo pameti, a nebo ma aplikace nejaky memory leak, takze se pamt postupne zaplnuje (a neuvolnuje), takze kdyz dojde, aplikace spadne. Napiste autorovi aplikace, nic jineho se s tim delat neda.
A nebo muze byt problem uplne nekde jinde, a sice ze nejaka JINA aplikace postupne uzira misto az vycerpa volne a pak spadne. Ale to se ladi blbe, jestli o tu aplikaci stojite, zkuste ji na uplne cistem zarizeni. Kdyz pobezi bez problemu, tak je problem v jine aplikaci. Kdyz spadne, napiste autorovi, at si to opravi.
A nebo muze byt problem uplne nekde jinde, a sice ze nejaka JINA aplikace postupne uzira misto az vycerpa volne a pak spadne. Ale to se ladi blbe, jestli o tu aplikaci stojite, zkuste ji na uplne cistem zarizeni. Kdyz pobezi bez problemu, tak je problem v jine aplikaci. Kdyz spadne, napiste autorovi, at si to opravi.
To je právě ten problém, zkoušel jsem to na dalších dvou HP 214 a dělalo to samé, ikdyž byly zcela čisté bez jiných aplikací. Na všech je WM 6.0. Na jiných zařízeních s jiným W.M. ( 5.x , 6.1 ) to funguje bez problémů. Takže mám obavu, že problém je v W.M. tedy u HP neřešitelné.
Neni to uplne muj obor, ale tipoval bych, ze to pouciva CompactNET framework a ze je v zarizeni nejaky spatny. Zkuste si stahnout (na desktop) a nainstalovat tohle. Je to .NET Compact Framework 2.0 Service Pack 1, tedy snad vylepseny...
[color=red]Je již nainstalována novější verze NET Compact Framework.[/color] Toto mi to nahlásilo při pokusu to nainstalovat. Předesílám, že v nainstalovaných programech žádný NET Compact Framework není. Asi WM 6.0 má integrovanou verzi 3.5
Tak v tomto pripade jsem vsechny sve napady vycerpal. Zkuste napsat autorum a poslete jim tu chybu s popisem, ja uz bohuzel nevim.
[quote=spon]Asi WM 6.0 má integrovanou verzi 3.5 [/quote]
V iPAQ 214 je nainstalována jenom .NET CF 2.0. Verzi 3.5 si můžete doinstalovat (některé programy je používají).
V iPAQ 214 je nainstalována jenom .NET CF 2.0. Verzi 3.5 si můžete doinstalovat (některé programy je používají).
Rád bych to zkusil ale nevím jak. V nainstalovaných programech nic takového není, je tam pouze čeština a gpstuner.
Nainstaluj odtud (doufám, že ten odkaz bude fungovat)
[code]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=E3821449-3C6B-42F1-9FD9-0041345B3385&displaylang=en[/code]
[code]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=E3821449-3C6B-42F1-9FD9-0041345B3385&displaylang=en[/code]