reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia i900 - problém s připojením přes WiFi

slowdive (17)|12.10.2008 09:54
Zakladam toto tema,protoze na diskuznich forech se casto objevuje tento problem...
- po zapnuti wi-fi telefon detekuje site...at uz volne nebo zabezpecene...ale bud se k nim nepripoji a nebo kdyz se pripoji (po pevnem nastaveni IP ve vlastnostech wlan adapteru) nelze prohlizet internet v prohlizecich...
Mate s tim nekdo podobnou zkusenost?A jakou verzi telefonu mate?
U me je to PDA i900BPHH5/UHHH5 a telefon i900XXHH9
t0m (87)|15.10.2008 23:56
[quote=slowdive]...a nebo kdyz se pripoji (po pevnem nastaveni IP ve vlastnostech wlan adapteru) nelze prohlizet internet v prohlizecich...
[/quote]

Tak jestli to třeba není tím, že je IP nastavena špatně. A nebo je slabý signál...
Četl jsem na MoDaCu "WIFI Connected, but Can't Browse Internet, Wifi", ale podobný problém jsem neměl. A kluci na MoDaCu to už vyřešili...

Upřimně řečeno z WiFi Omnie (česká verze PDA i900BPHH5/UHHH5) nadšený nejsem. Část jsem toho už psal do vlákna "první zkušenosti, tipy, triky a rady...", tak to trochu shrnu.

Pokud je dost silný signál, jede bez problémů. Jak na volné WiFi tak i na WEP šifrování.

Pokud srovnávám sílu přijímaného signálu s běžnou WiFi v notebooku nebo v E-TEN X500, je Omnia o cca 6dB horší.
Dnes jsem byl v Sunnysoftu, že bych ji kvůli tomu vyměnil, ale druhý exemplář měl citlivost ještě horší.

Další problém je chování WiFi adaptéru při slabém signálu: Chvíli jde a po prvním - druhém odpojení se Omnie přestane pokoušet připojit a odmítá i ruční "connect" v tabulce WiFi. Pomůže jen vyp a zap WiFi, pak to zase chvíli jede. To je zjevně záležitost firmware: verze HI1 má nějaký update WiFiny, ale podle diskuze na MoDaCo to ještě neřeší. Jak je na tom HJ1 nevím.
slowdive (17)|16.10.2008 15:24
Ja mel ale plny signal...v nastaveni jsem zkousel vse mozne...vcetne rucniho pridelovani ip adres...ten server jsem prolezl cely ale nikde jsem se rady nedocetl...predevcirem jsem ho poslal na reklamaci...tak uvidim co vymysli...
stecom (1)|24.11.2008 11:16
Mam ten isty problem ... pricinou je nekompatibilita wifi routru s telefonom ... po nahrati noveho firmware do routru to islo bez problemov ...ale v praci len tak firmware na routri nemozem menit :((
slowdive (17)|24.11.2008 14:26
Telefon mi prisel po asi 4 tydnech z reklamace a bylo mi receno ze je vse v poradku a ze mam spatne nastaven router...
slowdive (17)|28.11.2008 15:12
Povedlo se mi to rozchodit...jako v predchozim prispevku...aktualizoval jsem firmware meho routeru...mam Ovislink WT2000R...
allak_ce4you (7)|23.12.2008 18:13
Chtěl bych vás požádat o názory a radu při síťovíní omnie na routr Asus, WI-FI

1-je naroutováno, na výpísu routru je připojení omnie aktivní, ale omnie se k internetu nepřipojí,mám připojen notebok přes wi-fi na stejný bod a zcela bez problému
2-lze nastavit pracovní skupinu a užívat data ukládaná na síťových discích v rozsahu místní sítě,
3-outlok bude nastaven na stahování pošty do omnie, lze nastavit, aby se mi tato pošta znovu stáhla i do stolního PC ze servru pošty např. centrum - tzv paraleleně případně nějaká jiná technika, jak se nastaví klient v omnii aby stahoval z centrumu
4-ještě jsem nenašel, zda jde nastavit upřednostnění internetového připojení, přednostně se připojuje k internetu přes operátora i když jsem v dosahu wi-fi

Díky za každou radu, nakopnutí či link

allak_ce4you (7)|27.12.2008 13:22
Připojení k internetu přez WI-FI již aktivní měl jsem vyjmenované na routru MAC pro LAN/WAN filter, pošta s centrumu již také
lucifer66 (55)|4.1.2009 00:47
mozno nieco podobne to spravilo aj mne pripojil som sa do wifi spociatku to vyzeralo normalne, ale potom mi nesla nacitat ziadna stranka a svietilo tam plny signal, vypol zapol mobil, a potom uz setko slo ...
Pavel Koza (4761)|4.1.2009 01:24
[quote=allak]3-outlok bude nastaven na stahování pošty do omnie, lze nastavit, aby se mi tato pošta znovu stáhla i do stolního PC ze servru pošty např. centrum - tzv paraleleně případně nějaká jiná technika, jak se nastaví klient v omnii aby stahoval z centrumu[/quote]

Nevim, jestli dobre rozumim otazce, ale posta stahovana pres POP3 se po stazeni na zarizeni NIKDY ze serveru nesmaze. Coz naopak spouste lidi vadilo...
allak_ce4you (7)|4.1.2009 08:39
uvedl jsem to pro ostatní pokud by to řešli, aby neudělali stejnou chybu
allak_ce4you (7)|4.1.2009 08:51
mám to již vyřešené nastavením servru pošty, jen jsem potřeboval přečíst si poštu na omnii třeba v průběhu dne a při zapnutí stolního PC ji natáhnout také do outloku což je nyní funkční, má to jen malou chybku omnie nefiltruje tak dobře spam, co se mi ale stále nepovedlo je nazdílení do skupiny domácích počítačů a sítě, hlavně pro použití síťových disků, ocenil bych nějakou radu
Huki (16)|17.1.2009 16:57
Tak už mě to postihlo taky. Připojení přes wifi zpočátku fungovalo na 100% - jak web prohlížeče, tak i mail. Po delší době nepoužívání wifi (z důvodu častých blackoutů) a jednom hard resetu jsem se dnes pokusil připojit opět přes wifi. Omnia se připojí k AP (i AP hlásí Omnii připojenou), ale data neproudí. Ani web prohlížeče, ani mail, ani jiné aplikace připojující se k internetu. Připojení přes GPRS funguje bez problémů. Soft reset nepomáhá. Doufám, že nebude nutný stejný postup, jako v případě odstranění nefunkčnosti pohybového čidla, totiž další hard reset...
allak_ce4you (7)|17.1.2009 18:21
Moje zkušenosti jsem popsal výše, resety bych bral až jako krajní řešení, pokud budeš potřebovat dej vědět a můžem konzultovat dále.
cb490763_ce4you (0)|19.1.2009 12:42
Ahoj, tak já mám problém ten samý. Připojím se, pak spustím operu a prvních pár stránek se načte, ale pak už to nejde. tak nevím. A to sedím v místnosti s routerem. dá se to vyřešit i bez aktualizace firmware routeru? Mam tam totiž nahranej tomato.
allak_ce4you (7)|19.1.2009 13:07
co IE, má ten samý problém? či jiné aplikace s připojením k internetu
cb490763_ce4you (0)|19.1.2009 14:59
jop je to stejny... vypada to asi tak, ze se nejprve pripojim pres wi-fi a pak otevru prohlizec(jakykoli). Chvili to maka a pak to po chvili prestanej jit. A vypada to tak, ze zadam nazev stranky a pak to pise pripojovani a nic. Ale telefon ukazuje, ze je porad pripojen. Tak to nechapu. Jinak mam jeste v routeru nastavene, ze se po 60 sekundach meni heslo pripojeni... kvuli zabezpeceni...
Huki (16)|19.1.2009 19:50
Tak svůj problém jsem vyřešil:
Připojuji se ke 2 wifi AP. U prvního používám připojení The Internet, kde mám povoleno automatické přidělování IP (DHCP). Druhé AP je ale nastaveno na konkrétní IP, kterou tak musím zadat ručně. Chtěl jsem to vyřešit nakonfigurování připojení Work a u wifi připojení k tomuto AP nastavil připojovat prostřednictvím Work. Na kartě Připojení - Wifi - Síťové adaptéry jsem zvolil síťovou kartu Work a v nastavení WLAN ručně nastavil IP.
Toto nastavení síťové karty se však přeneslo i na připojení The Internet (resp. nastavení síťové karty je společné). Po zrušení nastavení WLAN zpět na automatické DHCP, vypnutí a opětovném zapnutí wifi funguje připojení opět na 100%.

Teď řeším nový problém: jak nastavit připojování se k jednomu AP s automatickým DHCP a zároveň i k druhému s ručně zadanou IP? :))

allak_ce4you (7)|20.1.2009 14:01
udělej jeden test, nastav WI-FI na routru i na telefonu bez hesel a klíčování a odzkoušej, pokud bude funkční a bylo to i v mém případě provedl jsem v routru nastavení pro wireless s vyjmenovanými MAC a omezeným počtep IP adres a ještě jsem nastavil na WAN-LAN filtru opět vyjmenované MAC, síť je neklíčovaná a pro všechny povolené plně funkční
cb490763_ce4you (0)|21.1.2009 08:03
Tak uz jsem to taky rozvhodil, ale nejhorsi na tom je, ze nevim jak :-). proste jsem se v tom nejak vrtal.:oops: