Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Samsung Omnia i900 - problém s připojením přes WiFi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Zakladam toto tema,protoze na diskuznich forech se casto objevuje tento problem...
    - po zapnuti wi-fi telefon detekuje site...at uz volne nebo zabezpecene...ale bud se k nim nepripoji a nebo kdyz se pripoji (po pevnem nastaveni IP ve vlastnostech wlan adapteru) nelze prohlizet internet v prohlizecich...
    Mate s tim nekdo podobnou zkusenost?A jakou verzi telefonu mate?
    U me je to PDA i900BPHH5/UHHH5 a telefon i900XXHH9
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od slowdive
    ...a nebo kdyz se pripoji (po pevnem nastaveni IP ve vlastnostech wlan adapteru) nelze prohlizet internet v prohlizecich...
    Tak jestli to třeba není tím, že je IP nastavena špatně. A nebo je slabý signál...
    Četl jsem na MoDaCu "WIFI Connected, but Can't Browse Internet, Wifi", ale podobný problém jsem neměl. A kluci na MoDaCu to už vyřešili...

    Upřimně řečeno z WiFi Omnie (česká verze PDA i900BPHH5/UHHH5) nadšený nejsem. Část jsem toho už psal do vlákna "první zkušenosti, tipy, triky a rady...", tak to trochu shrnu.

    Pokud je dost silný signál, jede bez problémů. Jak na volné WiFi tak i na WEP šifrování.

    Pokud srovnávám sílu přijímaného signálu s běžnou WiFi v notebooku nebo v E-TEN X500, je Omnia o cca 6dB horší.
    Dnes jsem byl v Sunnysoftu, že bych ji kvůli tomu vyměnil, ale druhý exemplář měl citlivost ještě horší.

    Další problém je chování WiFi adaptéru při slabém signálu: Chvíli jde a po prvním - druhém odpojení se Omnie přestane pokoušet připojit a odmítá i ruční "connect" v tabulce WiFi. Pomůže jen vyp a zap WiFi, pak to zase chvíli jede. To je zjevně záležitost firmware: verze HI1 má nějaký update WiFiny, ale podle diskuze na MoDaCo to ještě neřeší. Jak je na tom HJ1 nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Ja mel ale plny signal...v nastaveni jsem zkousel vse mozne...vcetne rucniho pridelovani ip adres...ten server jsem prolezl cely ale nikde jsem se rady nedocetl...predevcirem jsem ho poslal na reklamaci...tak uvidim co vymysli...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    1

    Mam ten isty problem ... pricinou je nekompatibilita wifi routru s telefonom ... po nahrati noveho firmware do routru to islo bez problemov ...ale v praci len tak firmware na routri nemozem menit (
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Telefon mi prisel po asi 4 tydnech z reklamace a bylo mi receno ze je vse v poradku a ze mam spatne nastaven router...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Povedlo se mi to rozchodit...jako v predchozim prispevku...aktualizoval jsem firmware meho routeru...mam Ovislink WT2000R...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    Chtěl bych vás požádat o názory a radu při síťovíní omnie na routr Asus, WI-FI

    1-je naroutováno, na výpísu routru je připojení omnie aktivní, ale omnie se k internetu nepřipojí,mám připojen notebok přes wi-fi na stejný bod a zcela bez problému
    2-lze nastavit pracovní skupinu a užívat data ukládaná na síťových discích v rozsahu místní sítě,
    3-outlok bude nastaven na stahování pošty do omnie, lze nastavit, aby se mi tato pošta znovu stáhla i do stolního PC ze servru pošty např. centrum - tzv paraleleně případně nějaká jiná technika, jak se nastaví klient v omnii aby stahoval z centrumu
    4-ještě jsem nenašel, zda jde nastavit upřednostnění internetového připojení, přednostně se připojuje k internetu přes operátora i když jsem v dosahu wi-fi

    Díky za každou radu, nakopnutí či link

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    Připojení k internetu přez WI-FI již aktivní měl jsem vyjmenované na routru MAC pro LAN/WAN filter, pošta s centrumu již také
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    57

    mozno nieco podobne to spravilo aj mne pripojil som sa do wifi spociatku to vyzeralo normalne, ale potom mi nesla nacitat ziadna stranka a svietilo tam plny signal, vypol zapol mobil, a potom uz setko slo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od allak
    3-outlok bude nastaven na stahování pošty do omnie, lze nastavit, aby se mi tato pošta znovu stáhla i do stolního PC ze servru pošty např. centrum - tzv paraleleně případně nějaká jiná technika, jak se nastaví klient v omnii aby stahoval z centrumu
    Nevim, jestli dobre rozumim otazce, ale posta stahovana pres POP3 se po stazeni na zarizeni NIKDY ze serveru nesmaze. Coz naopak spouste lidi vadilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    uvedl jsem to pro ostatní pokud by to řešli, aby neudělali stejnou chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    mám to již vyřešené nastavením servru pošty, jen jsem potřeboval přečíst si poštu na omnii třeba v průběhu dne a při zapnutí stolního PC ji natáhnout také do outloku což je nyní funkční, má to jen malou chybku omnie nefiltruje tak dobře spam, co se mi ale stále nepovedlo je nazdílení do skupiny domácích počítačů a sítě, hlavně pro použití síťových disků, ocenil bych nějakou radu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    Tak už mě to postihlo taky. Připojení přes wifi zpočátku fungovalo na 100% - jak web prohlížeče, tak i mail. Po delší době nepoužívání wifi (z důvodu častých blackoutů) a jednom hard resetu jsem se dnes pokusil připojit opět přes wifi. Omnia se připojí k AP (i AP hlásí Omnii připojenou), ale data neproudí. Ani web prohlížeče, ani mail, ani jiné aplikace připojující se k internetu. Připojení přes GPRS funguje bez problémů. Soft reset nepomáhá. Doufám, že nebude nutný stejný postup, jako v případě odstranění nefunkčnosti pohybového čidla, totiž další hard reset...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    Moje zkušenosti jsem popsal výše, resety bych bral až jako krajní řešení, pokud budeš potřebovat dej vědět a můžem konzultovat dále.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    cb490763_ce4you
    Guest

    Ahoj, tak já mám problém ten samý. Připojím se, pak spustím operu a prvních pár stránek se načte, ale pak už to nejde. tak nevím. A to sedím v místnosti s routerem. dá se to vyřešit i bez aktualizace firmware routeru? Mam tam totiž nahranej tomato.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 04-11-2009, 09:12
  2. Samsung Omnia SGH i900 - problém s instalačním CD
    Od jirii_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 05:48
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 11:02
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 16:38
  5. Samsung Omnia i900 - problém - SMS se odešle 2x
    Od lokoj_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 17:40